21 Октомври, 2018 10:17 3 292 34

Свършиха ли дискотеките, г-н Симеонов

  • валери симеонов-
  • майки-
  • деца-
  • инвалиди

Система, зачената в грях

Свършиха ли дискотеките, г-н Симеонов - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Мария Пеева за сайта „Мама Нинджа“

Свършиха ли дискотеките, г-н Симеонов, че подхванахте майките на деца с увреждания? Вчера чух изявлението ви за "закона, заченат в грях" и се изпълних със срам, че сте мой вицепремиер, че живея в държава, която допуска политици от най-висок ранг да правят подобни грозни изказвания, при това изпълнени със самодоволство от собствената си значимост, с физиономия на отвращение, безчовечно и грубо, в пълен отказ да видят условията, в които някои хора са принудени да оцеляват:

"Тоя закон беше започнат като опит да се угоди на една група КРЕСЛИВИ жени, които СПЕКУЛИРАХА с децата си, които плюеха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея УЖ БОЛНИ деца, без грам майчинско чувство и грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестен начин като инструмент за постигане на техните ЧИСТО материални цели. Затова казвам, че е заченат в грях. Той започна с грях, продължи с нарушения, с погазване на административните срокове…"

Не съм юрист, нито политик, затова допускам, че е възможно този закон, г-н Симеонов, да има недостатъци. Но дали вината за това е на майките? Нима беше тяхна работа да творят закони? Други са избрани от народа, но вие ги принудихте с бездействието си. Ако има такива недостатъци, посочете тях, посочете вариантите, по-добрите решения. И посочете виновниците за това положение - правителствата, които в продължение на 11 години не успяха да създадат условия за хората с увреждания да водят нормално и достойно съществуване в България (колко да са тези административни срокове, боже мой, че толкова години не ви стигнаха). Историята, която ще прочетете ТУК, ако отделите малко от времето си, ми прати Росица Букова от Движение на българските майки. Тази история предава цялата хронология на протеста на "кресливите" жени, които се борят за децата си. Думата популизъм, която с такова удоволствие използвате, за да опишете как ви притискат, не е правилна. Не е популизъм, а война за оцеляване и участниците в нея имат само два варианта - да победят или да напуснат бойното поле. Ако не го осъзнаете, ще дойде момент, когато ще управлявате само собствените си деца. Чуждите - здрави или болни - вече ще са избягали. Прогонени от вас и подобните ви.

Гневът на майките е разбираем, учудващо е търпението им.

Тази битка не е от вчера и имахте предостатъчно време да предложите сами такъв законопроект, вместо да обвинявате майките, че техният не бил достатъчно добър. Разбира се, винаги е по-лесно вместо да решиш проблема, да нападнеш човека, който го създава. Особено ако му е трудно или невъзможно да се защити, защото не разполага с власт, пари и връзки.

По какво се познава дали едно общество има ценности, г-н Симеонов? По шума в дискотеките или по грижата за болните и слабите? Хиляди пъти бих предпочела една дискотека да вдига врява до небесата, стига в нея да може да влезе свободно и да се забавлява с приятелите си някое двайсетгодишно хлапе в инвалидна количка. Защото те също танцуват, Валери. Знаете ли, че те танцуват, и се усмихват, и се забавляват, и имат приятели, и ходят на работа, и дори обичат, не много по-различно от нас. Някъде по света те живеят, вместо да оцеляват. Хубаво е да помислите върху това.

Майка съм на четири деца, които по никакъв начин не "тежат" на системата ви, защото са имали щастието да се родят здрави. Те са умни и способни момчета и вярвам, че ще станат достойни граждани и добри хора, ще създадат семейства, вероятно ще ме зарадват с още внуци. Но знаете ли какво си обещах след вашето изявление, (чиято значимост всъщност е единствено в грозотата му, но се оказа капката, с която чашата преля)? Обещах си, че повече никога няма да произнеса и една дума, която да ги задържи тук. Твърде много ги обичам, за да им го причиня.

Иска ми се да запитам нашите политици - не виждате ли, че нещо страшно се случва с България? Не виждате ли, че скоро няма да останат хора, които да управлявате? Няма да имате работна ръка, данъкоплатци, родители и деца. България се изнася! Новите емигранти не са млади хора, които просто искат да видят и друг свят, да опитат късмета си на друго място. Новите емигранти са семейства - семейства с деца, семейства с работоспособни родители, които бягат НЕ от любопитство, а защото търсят сигурност. Тук няма сигурност, а и надежда вече няма. Ние сме държава, в която, за да хванат изнасилвача ти за два дни, трябва да си млада, красива и известна. Държава, в която мъжът ти може да те пребие, защото полицията не вярва на сълзи. Държава, в която блъскат майки по тротоари и пешеходни пътеки, а после ние, обикновените хора, на които им дреме за чуждата болка, събираме пари, за да лекуваме децата им. Държава, в която лекарствата за онкоболни се изнасят, а на тях се влива физиологичен разтвор. Държава, в която умират родилки, защото им скачат по коремите, а после системата оправдава виновните. Държава, в която се експериментира с чернодробни трансплантации върху деца и в която политиците се държат като мутри и се гордеят с това. Ето такава държава сме ние. Цялата ни система е зачената в грях и хора умират на кръста всеки ден, но не успяват да я спасят.

Хора като вас, г-н Симеонов, превърнаха патриот в обидна дума.

И най-жалкото е, че дори няма да разберете какво се опитвам да ви кажа.

* Заглавието е на ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 волен сидеров

    31 1 Отговор
    28 години всичко се повтаря,особено щом наближат избори.Отклоняване на вниманието с някоя яка изцепка от някой политик.
    ОВЦЕ СЪБУДЕТЕ СЕ.по зле става по добре не-освен за политици,мафиоти и богаташи е ок -НАРОДА ДА ГО Д.ХА

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Я.Петров

    29 8 Отговор
    Поредния политически помияр.Кокошкар, крадец, депутат, министър, премиер -Най добре организираната престъпна група.

    Коментиран от #27

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ККК

    7 27 Отговор
    М. Пеева да си сменя редовно дамските превръзки дадени ѝ от Корнела и да не пише за неща които не разбира. Не нинджа , а слугинче.
  • 7 СИЧКИ ПОЛИТИЦИ С ДЕЙСТВИЯТА

    20 2 Отговор
    СИ ДОКАЗВАТ ЧЕ НЕ СА РАЖДАНИ ОТ МАЙКИ...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ягуар

    9 27 Отговор

    До коментар #5 от "CUKOVSKI":

    Абсолютно вярно, случайно заченали наркоманки, алкохолички, или нимфоманки, няма как да родят здраво поколение. А те и без да са майки, отново лежат на гърба на здраво работещите. Затова, браво Валери, мачкай ги и не им се извинявай. Народът е с тебе, а не с бълващите фалжшиви новини соросоидни медии !

    Коментиран от #11

  • 10 Живите мъртви на България

    12 3 Отговор
    Още по-поразително е отношението на Борисов, на другите политици. Никакъв коментар. Това може да се интерпретира само по един начин. Това си го мислим и ние и затова толкова дълго ги мотахме тези майки, за да излезе, че те са корумпирани (а не ние) и да не направим нищо за тях. Само на Симеонов не му издържаха нервите и го каза, да си сърба попарата сега. Т.е. Борисов има същото отношение по проблема. А защо всичките тези загрижени за бюджета политици не вземат да направят една оценка на администрацията? Колко ефективна е тя, колко пари се пръскат за ненужни дейности или просто се крадат? Тогава ще се окаже, че в администрацията могат да бъдат спестени 10 милиарда. Още три от безсмисленото и некачествено саниране на сгради на хора, които могат да си го платят сами и ето ти още 3 милиарда и тези пари да се насочат към хората и да се подобри тяхното положение. Ще има пари не само за децата с увреждания, а и за другите деца без детски, за учителски заплати и образование, за лекари. Т.к. партийците като този унищожиха България.

    Коментиран от #13

  • 11 Нудист

    14 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ягуар":

    Нека ти се роди аутист и го хвърли в кофата за боклук. Да те видим тогава.
  • 12 Коментар

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "К. за БХК на евреина Сорос":

    Абе Що Така без Да ми Плати Някои Затвори Синът ми Орлов Мост.
    Що така Нещо като се разбуни Народа.
    Ами всичко е платено.
    Не Аз го Направих от ЛЮБОФФФФФФ КЪМ СИСТЕМАТА.
    КОЕТО Е ПО СИЛНО ОТ МИЛИОНИ € ИЛИ $.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 973

    12 0 Отговор
    Много силна, позиция ! Само ще добавя, дьржава в която , палячо крадец и неграмотник е обявен за мениджьр номер 1 в здравеопазването! Визирам "проф" Балтов!
  • 15 Балкански

    14 0 Отговор
    Тоа ми аресва много , ще ни разклати до изборите яко.
    Но поне хората видяха що е бг патриот .
    Нека ни управлява още за да му видим и другите положителни качества .
    За мен тези 240 не казвам тюфлеци , та народни представители са МЕНТЕ .
    И аз нямам представител в този параламент
  • 16 Перо

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "CUKOVSKI":

    Аз не видях нито един алкохолик сред протестиращите!
  • 17 Живите мъртви на България

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "CUKOVSKI":

    Мини на кирилица и прочети малко, преди да пишеш. Работещите на първо място издържат ненужна и неефективна администрация, полиция и политици. А тези хора с нерадостна съдба далеч не са тези, а които ти си мислиш. Ами нито бащата нито майката са алкохолици или наркомани? Нещата са много по-дълбоки от плитките ти разсъждения
  • 18 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "CUKOVSKI":

    То като гледам и ти си бая недъзи най вече умствени, като чета коментарите ти си мисля че си някой психопат и скоро ще четем тук статия за теб как си убил или изнасилил някои
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Нфсб

    3 0 Отговор
    Национален фронт за спасение на България и водач му е ВС, и този лай. нар, ще спасява България, спасявайте всички докато е време или утре да се спасим от тях. Утре е денят Х.
  • 21 Ахаха

    7 2 Отговор
    Валерката ходи по дискотеките само за да си вземе рушветчето!!!! Тоя е такъв мошеник и подлец, че спокойно може да се нареди до Тиквата, ЦвъЦвъ, Костов, Плевнелиев
  • 22 месара

    3 10 Отговор
    а пък мене ме е срам че има такива дето "системата ги убивала" (майките), които се опитват да изнудват държавата уж не за пари! и на майките с деца без увреждания парите не стигат! и те ли да направят протест? супер нагли и арогантни сте, пари за цигари и бира имате, а за децата си нямате! стига с тия сълзливи физиономии, отивайте да работите, има домове дето ше се грижат за децата ви!

    Коментиран от #28

  • 23 стоян георгиев

    2 2 Отговор
    когато го псувах тук за тъпотиите му в туризма ,масовката му ръкопляскахте,сега що ривете бе убавци?много си е убав и си е баш за вас,дето го избирахте да ви оправи.е сега като паднаха маските се видя кво има тои предвид пред оправяне и кресливите жени с уж болните деца да си знаят,че както се постъпва с тези дето имаха дребен бизнес по морето по същия начин ще е и с тях,лошото е че масовката от тъпи глупаци неможе да хване модела и се лута в търсене на поредния ни оправител.та не ривете убавци тоя си е баш за вас!
  • 24 Усмивката

    1 0 Отговор
    Тази патерица на гърбавото управление „Борисов” ,не разбра ли че е в раздел „измекяри”.Откога е другар с прозтия ,гледам и речника му е еди народен ,че с х.у да го сочиш.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Матрица

    0 0 Отговор
    Закривай държавата поне хората да не се мъчат
  • 27 Цанко

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Я.Петров":

    Правителството е отпуснало парите, какво още искате кокошки кресливи? А да, от посрано 20 ви заповядват- "протест" до свалянето на РЕДОВНО избраното правителство, за да дойде на власт 100г дърта грабливи червена проституция заедно с партията на ПОРОБИТЕЛИТЕ- ДПС! Искате ли още да ви управлява партията на ХИДРОИНЖЕРА и СУЛТАНА от сараите? Забравихте ли целувката на Юда на Лъвов Мост? Евреина и турчина ли да ви управляват? Бъдете сигурни, че историята с Белия Автобус, ще ви се стори приказка! Е тогава, също като румънците, поляците и унгарците- ще бесим по уличните стълбове комунисти!
  • 28 Цанко

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "месара":

    В Лазур Бургас, където живея, има тъкмо 3 такива центъра за деца със специфични нужди! Ако знаете какви са модерни и красиви, а децата са обгрижвани от страхотен и квалифициран персонал! Майките и бащите ги оставят и отиват на РАБОТА! Не на "протест" а на работа! Таксата е минимална мисля, че около 50 лева на месец, а останалите разходи се поемат от държавата и общината!
  • 29 Жана

    2 4 Отговор
    Да дава бързо оставка!!

    Коментиран от #30

  • 30 Цанко

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Жана":

    От посрано 20 ли ти спуснаха нареждането, или направо от мацква?
  • 31 Троловете ни спамят

    1 2 Отговор
    Сайт мама минджа :))) Само един коментар да си закърпиш минджата и да спреш да раждаш изроди, че ще видиш една система кат те запукам с тупаници.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Гост

    1 2 Отговор
    За разлика от Николай Бареков ( който нарече В. Симеонов - " Психопат" , " Морално нищожество" " Мишка, пазена от НСО") и ку.р.ва.та "актриса Диана Димитрова ( която нарекла Симеонов " Урод, който ражда севериновци" ) , самият Валери Симеонов НЕ е обиждал и НЕ е псувал майките и техните болни деца инвалиди, той просто им е казал истината...

    А относно тези протестиращи психично болни "майки", мога да кажа, че те НЯМАТ нищо женско, майчинско и достойно. Жалко за болните им деца, те не са виновни, че майките им са ги осакатили.

    Коментиран от #34

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.