Last news in Fakti

17 Април, 2019 10:25 4 187 30

Майката на Иванчева: Няма да съм жива, да я видя пак

  • десислава иванчева-
  • биляна петрова

Ясен Петров - съпруг на Биляна Петрова, пък сподели че двете жени преживяват решението на съда много тежко

Ден след присъдите, майката на Десислава Иванчева и съпругът на Биляна Петрова донесоха багажа им в следствения арест, в очакване да бъдат конвоирани още днес до Сливенския затвор. Това се налага, след като вчера съдията по делото нареди те да бъдат отново задържани още в залата. Досега двете бяха под домашен арест, след като през декември миналата година бяха пуснати след 8 месеца зад решетките.

Любка Иванчева разказа, че е сложила в багажа на дъщеря си само пижами и дрехи, неща които ще са необходими на първо време.

"Те искат и много други неща, но ще трябва да ги занесем втори път - чак в Сливен. Сега ще се срине, като отиде там...", каза пред bTV възрастната жена, като разказа, че цяла нощ с близките им плакали и обсъждали присъдата.

Попитана как ще коментира размера на наказанието ѝ, което много хора в социалните мрежи определят като твърде голямо, тя отговори:

"20 години! Аз няма да съм жива, за да я видя. Аз съм на 77, кой знае дали и 5 ще живея, ако ѝ дадат. Много ясно, че няма да я видя повече, ако остане там".

Ясен Петров - съпруг на Биляна Петрова, пък сподели че двете жени преживяват решението на съда много тежко.

"Само реват... това за тях е една огромна несправедливост. Без всякакви доказателства, това на мен ми се струва като някаква разправа", каза той.

Вчера бившият пиар на община "Младост" Петър Кърджилов, който подкрепя Иванчева и Петрова, обвини властите, защото отказали да сложат в багажа на двете шампоаните и балсамите, които си носели. Според правилата козметика се купува от лавката в затвора.

Присъдите, издадени вчера от Спецсъда, са за искане на подкуп от 187 000 евро, но не за вземане на белязаните пари, открити при ареста. С какви доказателства е подкрепено съдебното решение ще стане ясно до месец, когато съдът излезе с мотивите си.

"Смятам, че присъдата ще издържи и пред Върховния касационен съд", коментира във Велико Търново главният прокурор Сотир Цацаров, подчертавайки, че справедливостта е възтържествувала.

Той изрази уважение към съдебния състав, че не се е поддал на "цялата кампания" срещу магистратите.

"Зная, че на много хора това не им харесва. Това издава безсилие и злоба, но това е положението", коментира още обвинител №1 и изрази благодарност на прокурорите и разследващите полицаи, цитира го "Труд".

Десислава Иванчева беше арестувана и осъдена, след като бизнесменът Александър Ваклин сигнализира за поискан от нея рекорден подкуп. Осъденият като посредник в сделката - Петко Дюлгеров, който в края на делото се отрече от признанията си и заяви, че са дадени под натиск, вчера обвини строителния предприемач, че е изпълнил политическа поръчка.

Потърсен от bTV, Ваклин не е коментирал присъдата и не е отговорил на тези обвинения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Незнайко

    39 13 Отговор
    Истината винаги побеждава! Истината и за Иванчева ще излезе, но със сигурност не е тази, която властта сега ни представя!
  • 6 Кметицата

    10 24 Отговор

    До коментар #3 от "Стара планина":

    Дано я сложат сред черни в килията.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Цветан апартаментния

    16 5 Отговор
    Първите 4-ри коментара са от моите тролчета, браво прасенца работливи, в края на работния ден елате до апартамента ми да ми го цункате цветистия ...!

    Коментиран от #11, #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 temida

    21 2 Отговор
    Цацаров не коментира по доказателствата, които ги има или няма по делото, а говори за злоба и безсилие.
  • 13 ха ха

    18 6 Отговор

    До коментар #9 от "Цветан апартаментния":

    Тук се вихрят само два-три гербави трола, под няколко различни имена. Но свирките на Цвъки са си ги заслужили вече
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 123

    11 8 Отговор
    Петко Дюлгеров като е "натискан",да каже кой го е натискал,защо мълчи?Но как да каже име,като трябва да лъже,а после следват нови дела....Странен народ сме,като няма никой осъден,хората се възмущават,нямало правосъдие,като осъдят и вкарат някой на топло,ние пак сме недоволни.Но времето на народния съд отмина,за щастие.Аз лично мисля,кой каквото е дробил да си го сърба...

    Коментиран от #17, #20

  • 16 Киро

    17 14 Отговор
    Ми ако не беше крала и не беше искала подкупи - щеше да я видиш! Ха, дай сега да роним сълзи за неква престъпница, даже някои идиоти си отварят устите да са я били пуснели, щото "имало и по-големи престъпници от нея"! Щом е виновна - да заминава в затвора. Както и всички останали, като нея.
  • 17 бай хой

    18 6 Отговор

    До коментар #15 от "123":

    Много си в грешка гереберуго гербав, народният съд тепърва идва за вас!
  • 18 НРБ

    22 6 Отговор
    От Младост съм, не гласувах на местните избори за Иванчева, защото беше издигната от комунист, но сега я подкрепям напълно, след като тръгна именно срещу комунистите. А всички селяни, деца и внуци на комунисти, защо сте против нея, защото ви бърка в цаката болвшевишка ли?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Савата

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "123":

    Извинявай,исках да натисна плюс,но пръстът ми е дебел.
  • 21 месара

    7 4 Отговор
    що бе тетке, ше я виждаш, спокойно, има свиждания!
  • 22 Kasapina

    7 12 Отговор
    Браво за присъдата нека и другите знаият че ако взимат поткопи няма милост само така Българина ше спре да краде и изнудва .
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Елена

    5 5 Отговор
    А какво са правили там тримата в делничен ден, през работно време . Защо не са в кметството да работят. Ако си бяха стояли на работа, както и трябва да бъде, а не да се срещат на четири очи със съмнителни инвеститори нямаше да ги арестуват.

    Коментиран от #28

  • 26 махай статията

    4 1 Отговор
    Лелеее какво триене каква цензура това и в Северна Корея и Русия е в по малка степен
  • 27 Ясен знак

    4 2 Отговор
    Който пречи на бандитите, ЧАКА ГО СУРОВО НАКАЗАНИЕ. Законите на джунглата . Мутрите - магистрати и политици са за линчуване. ЩЕ ИМА НОВ НАРОДЕН СЪД
  • 28 goni

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Елена":

    Ми на тия работата им е точно такава!:) Да получават едни пари! Там е работата че прокоратурата не си е свършила работата! С кого делят?!
  • 29 Истина

    1 3 Отговор
    Абе какво да Ви кажа. Съдът ги е осъдил , значи са виновни. Нито Вие нито аз знаем какви са доказателствата. Адвокатите се опитват да оправдаят хонорара си и говорят, че не е истина. Щях да се изненадам адвокатите да кажех виновни са. Ако им се плати за това и него ще кажат. Майка и нямало да я види на свобода. Ами и майките на много други убийци, изнасилвачи, корумпирани и др. престъпници няма да ги видят. Това е изборът на техните деца. Много политици имат същата участ. Но голяма част от тях си платиха да ги оневинят. Сега там вече е друг въпрос , кой колко дава. Аз мисля, че и те ще платят на последната инстанция.
  • 30 Вла

    0 1 Отговор
    У затвора има свиждания,спокойно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове