17 Април, 2019 15:23 6 768 46

Убийците ги защитават, а Иванчева?

  • мартин карбовски-
  • десислава иванчева

Списъкът с убийци е дълъг, но тях няма да ги разкарват с пранги като панаирджийски мечки

Убийците ги защитават, а Иванчева? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Наскоро Борислав уби Кремена във Варна. Преди това Викторио уби Дарина в София, а още преди това Северин уби Виктория в Русе.

Списъкът с тези брутални зверства е дълъг, за съжаление. Но по-смущаващото е, че хора като Борислав, Викторио или Северин... и редица поръчкови килъри, обвинени в най-тежкото престъпление – отнемането на човешки живот, няма да получат най-тежкото наказание доживотен затвор.

Защото предвиденото наказание за убийство е от 10 до 20 години, а убийците се признават за виновни и излизат на свобода след 10-12 години.

На фона на това обвинените Иванчева и Петрова ги чакат между 10 и 30 г. за евентуален подкуп, от който няма пострадали (физически) хора, сочи се, че един е пострадал финансово.

Е, наистина ли един убиец може да лежи 10 г., а на двете (толкова снизходително) да им искат 20?

Вчера един политически лидер уби с колата си 6-месечно бебе. Обзалагам се, че няма да стои 8 месеца в ареста, нито ще го разкарват с пранги като панаирджийска мечка.

Автор: Мартин Карбовски


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мосак фонсека

    68 34 Отговор
    Ми тя е бушон бе шефе, а бушоните горят.

    Коментиран от #9

  • 2 ДДРОнег

    110 7 Отговор
    Всички лаем, керванът си върви .... и от нийде взорът надежда не види ...
  • 3 Хубенов

    118 14 Отговор
    Карбовски е зверски умен, на него му правя ЕВАЛА, за което. Колко такива умни хора останаха?
  • 4 Иван

    22 40 Отговор
    НА ТЕЗИ ПОСТОВЕ НЕВИННИ НЯМА!!!

    Коментиран от #14

  • 5 Meganoob BG

    70 5 Отговор
    Това е политическата ни доктрина от дълги години насам - редуциране да българското население. Ако убиваш българи, помагаш на правителството, много ясно че ще им се разминава. А виж ако някой българин сиромах убие местен чорбаджия или циг... аа афро-българин, по всички новини ще го дават как го съдят доживот.

    Коментиран от #12

  • 6 ДДРОнег

    57 2 Отговор
    НИТО ЕДНА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ, нито един политик, не си направи елементарния труд, да систематизира проблемите на България !!! ................................................................ А това е първата крачка за решаването на един проблем - да го назовеш точно и ясно !!! Чак след това идва решението, ако го искаш, де ............ Просто нито един политик не иска да се заеме с къртовската и неблагодарна задача да реши проблемите на страната ни, предпочита да ланка дълбокомислено и да краде НАШИТЕ ПАРИ, а това гони милиони Българи от България ................
  • 7 Иван

    27 3 Отговор
    Човешки живот < Пари
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 8 Eleonora

    26 4 Отговор
    Абсурдно!!!

    Коментиран от #23

  • 9 куку руку ку

    61 9 Отговор

    До коментар #1 от "Мосак фонсека":

    Не бушон, а мишена. Бушон изгаря за да спаси някой. Тя изгоря защото пречеше на някой.
  • 10 коко

    19 57 Отговор
    Карбовски, ти още си на чакии как ги разбра нещата?
    Отделно никой не знае тея виновни ли са - невинни ли са?
    Прецакани ли са и тн. Държавната машина може да смаже всеки, важното е да се пазиш добре и да не станеш малко между колелата и!
    Тея двечките са си похарчили парички и са си поживели - ти тях не ги мисли.
    А мисли за обикновения човек, дето скоро може да няма пари и за хляб... за рекламата на бързи кредити навсякъде, за липсата на средна класа и тн...
    Пиши за тези неща а не се занимавай с глупости! Но ти си платен нали - пишеш като ти се плаща и ти хлеб трябва да ядеш, не си по-различен!!!

    Коментиран от #18

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 айде стига

    17 30 Отговор
    стига стая защита досега ревахте че нема присъди сега ревете че има а колко до защитата Иванчева я защитава най мастития адвокат по голем от Марковси нема освен ако не си ти Карбовски

    Коментиран от #15

  • 14 Няма ли?

    23 2 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Тогава кога започват делата срещу кметовете на (следва сисък на кметовете на общини по азбучен ред - кеф ти на общините, кеф ти - на кметовете)???
  • 15 Мяма ли?

    11 3 Отговор

    До коментар #13 от "айде стига":

    #14 е и за такива ”,контразащитници” като тебе!
  • 16 я пак ?

    10 7 Отговор
    Ми в случая защитата е една и съща, един и същ "марков" адвокат ги защитава?! Карбовски, а отговори си сам тогава !
  • 17 Хари

    9 4 Отговор
    Убийците плащат на добри адвокати.
  • 18 Име

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "коко":

    Продължавай да мислиш на дребно и ще се оправиш, споко
  • 19 Ставински

    29 7 Отговор
    А Ставински, който пиян уби един човек и съсипа живота на втори. Колко лежа? Но тук проблемът е, че до Иванчева се нарежда Цветанов, който за услуги на Артекс е получил асансиор по-скъп от цялата на собственост на двете. И в случая те двете трябва да операт пешкира и за асансиора на Цветанов, суджука и бирата на Борисов, 30000 евро за Цацаров от КТБ, острова на Борисов, любовницата от Барселона и много други. Много им се натрупало и една Иванчева не може да я оправдаят, т.к. няма никакви доказателства и да изчисти и техните золуми.
  • 20 пистелю

    6 14 Отговор
    Комуняста да не се прави, че защитава Иванчева.
  • 21 Кико

    10 10 Отговор
    По лошо от организирания крадец-няма! Убиеца е престъпник--но бива веднъж в момент на умопромъчение в този момент! Крадеца никога не спира той е крал, краде и пак ще краде! За да си позволи пълничкия адвокат има солидна база!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Иванов

    15 18 Отговор
    Мартине(Карбовски), въпросът е принципен. Иванчева е лицето, събирателния образ на корупцията в България. Тя е най-яркото олицетворение на корупцията- 500 000 евро май бяха? Сума,която 99% от българите не могат да осъзнаят дори. Като се замислиш- корупцията у нас косвено е отнела повече животи от всички убийци взети заедно. Корупцията заслужава не 20 , не 100 , а 1000 години затвор. Докато не се изкорени, тя(корупцията) ще отнема повече животи от който и да е било убиец. Почитател съм ти от времето на Егоист- средата на 90-те, но сега не си прав.
  • 25 Било

    7 3 Отговор
    И ти ли Бруте..???????
  • 26 Петър

    8 9 Отговор
    Моля да ме извините,но явно съм пропуснал нещо. От 2 дни чета хиляди коментари в защита на Иванчева и питам......Имаше ли 70 000 в нейната кола и чии бяха те ?

    Коментиран от #30

  • 27 123

    9 15 Отговор
    Убийците,казва Карбовски,си признавали и лежали по 12 години,е като е толкова лесно Иванчева да си признае и да и намалят с една трета присъдата.А за поисканата сума от 500 000 Е,могат да се платят поне 10 убийства,така че сравнението с присъдата за убийство дори е неадекватно!
  • 28 Патето яки

    10 13 Отговор
    Публикувано във факти.бг: няма пострадали (физически) хора, сочи се, че един е пострадал финансово.
    =======================
    А бре Мартине кой знае колко десетки-стотици преписки е протакала докато не и снесат кеш. Стотици хиляди пострадаха от глад и кражби.
    Изпитал съм разиграване и протакане за строителни разрешения.
  • 29 име

    7 6 Отговор
    карбовски, като ти спряха фейса , рева. и сега вече благодарности .чести тутка!
  • 30 ТОЧКАТА

    12 7 Отговор

    До коментар #26 от "Петър":

    А ДЕ!!!???КАЗА ЛИ ТИ НЯКОЙ?Осъдиха я ЗА НАМЕРЕНИЕ!!!!за подкуп....и по банкнотите ИЗОБЩО НЯМА НЕЙНИ ОТПЕЧАТЪЦИ!!!НЯМА КОНСУМИРАНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!!!Тъй че правилно питаш...
  • 31 гост

    6 9 Отговор
    И псевдо журналистчето ли си позволява да коментира решение на съда?Защо не се върне към това,което му се отдава най-добре-"За мишките и хората" или да спре да се прави на журналист.
  • 32 GHOST

    6 6 Отговор
    Как се сравнява ? Иванчева съсипва животите на незнаен брой хора ! Убиецът съсипва един-двама и най-близки роднини ! Пиша от личен опит ! Подобен ИЗВЕРГ МИ. ПОИСКА. ОГРОМНА. СУМА. ЗА. ДА. РАБОТЯ. ПО ПРОФЕСИЯ. С. ПАТЕНТ. И. ЕДИНСТВЕН. ЛИЦЕНЗ. В. ЕВРОПЕЙСКИ. СЪЮЗ ! Не бях виждал и една десета от изканата сума - ОТКАЗАХ ПОДКУП ! На смъртните дати на моите, син и баща, получих побой, бомба в колата, страховитА инспекциЯ от всякакви Държавни структури, около 35 ЧОВЕКА НЕ БЯХА КОНСТАТИРАНИ НИКАКВИ НАРУШЕНИЯ ! НО ГЛАВНИ. ДЪРЖАВНИ. ИНСПЕКТОРИ С "ПРИНАДЛЕЖНОСТ" МЕ ЗАПЛАШВАХА И СЕ ПОДИГРАВАХА. С. МЕН, РАБОТАТА И СЕМЕЙСТВОТО МИ ! Майка ми почина три-3 месеца след атаката на извергите, В деня, три-3 часа след нейната смърт бях посетен от инспектор на ГИП ! В смъртния ден на моят баща сложиха бомба в колата! Нямах пари за адвокати ! Бях защитен от адвокатИ на доброволни начала ! ДИРЕКТОРИ И ГЛАВНИ ДЪРЖАВНИ ИНСПЕКТОРИ С "ПРИНАДЛЕЖНОСТ" ЗАПЛАШВАХА УСТНО И С ДОКУМЕНТИ, ЛЪЖЕХА В СЪДА! ТЪРСИХ СЪДЕЙСТВИЕ. ОТ МИНИСТЪР, ДИРЕКТОРИ, ЖУРНАЛИСТИ !!!

    Коментиран от #38

  • 33 GHOST

    5 3 Отговор
    Всичко за което пиша са ФАКТИ ЗАЩИТЕНИ. С. ДОКУМЕНТИ ! ЗАЩИТИХ. ЧОВЕШКИТЕ СИ. ПРАВА ЗА. ЧЕСТ, ДОСТОИНСТВО, ПРАВО. НА. РАБОТА И. ОТКАЗАХ. ДА УЧАСТВАМ. В. СХЕМА. ЗА НЕЗАКОННО ИЗТОЧВАНЕ НА. ФОНДОВЕ.! БЯХ. ОБВИНЕН НА. БАЗАТА. НА. ФАЛШИВ ДОКУМЕНТ (ФАЛШИВ - ПОТВЪРДЕНО ОТ ЕВРОПЕЙСКИ. СЛУЖБИ ), ПОДПИСАН ОТ. ЗАМЕСТНИК. МИНИСТЪР за шес-6 месеца, уволнен за. злоуптреби И. ВИШ ДЪРЖАВЕН. СЛУЖИТЕЛ НА 87 - ГОДИНИ ! УВРЕДЕНИ. СА. БЕЗБРОЙ. ЧОВЕКА !
    ПОДОБНИ. "гла(Д)вни". "СПЕЦИАЛИСТИ", ЩЕ. ЗАЛИЧАТ БЪЛГАРИЯ.! ПОДСИГУРИЛ СЪМ СЕ ЗА ДА ПРАВЯ ПОДОБНА ПУБЛИКАЦИЯ ! ДО. АДМИНИСТРАТОРИТЕ : НЕ. ТРИИТЕ, НАИСТИНА СЪМ. "GHOST" (като и да ме разбирате)
  • 34 GHOST

    5 3 Отговор
    И още: КОМПЛЕКТИ. ОТ. 173. документа са разпртени. В. Различни. Държави, Световни. И. Европейски служби за разследване ! Включително "Гинес"!
    И В. РЕДА НА ТИЯ. МИСЛИ : ОСЪДИХ СЪДА И ДВАМА от. "ПРИНАДЛЕЖАЩИТЕ" ! БЪДЕТЕ. ЗДРАВИ, ПОЗДРАВИ !
  • 35 Марко

    5 4 Отговор
    Бих посъветвал г-н Карбовски да не прекалява с определения, като това кой кого е убил вчера. Все още съдът не се е произнесъл, а когато се произнесе...да не се окаже, че самонадеяният чичак леко и финансово нездравословно е прекалил с апломба...
  • 36 Разбирачи

    5 3 Отговор
    Виновни. Да лежат по затворите. Там им е мястото. Айде стига повече. Точка по въпроса. Имаме си съд за тази работа. Но в България всеки се занимава с това , което не му е работа. На каквато и тема да заговорим много сме компитентни. А какви са доказателствата - едва ли някой знае освен съда. Ако някой знае да представи документ.
  • 37 Това е положението

    3 0 Отговор
    А кервана ще си върви и кучетата ще си лаят, защото в тази държава всеки иска революция , но някой друг да я свърши тая работа. Ние си пием биричката пред телевизора, че вън студено. Лятото ще е горещо. Хората са го казали всеки да оправи своята градинка. Но ние коментираме само чуждата. А нашата чакаме политиците да я оправят. Нали за това сме ги избрали.....
  • 38 463

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "GHOST":

    Интересно, каква каква е вашата професия.

    Коментиран от #43

  • 39 Националист

    1 1 Отговор
    "..... Вчера един политически лидер уби с колата си 6-месечно бебе. Обзалагам се, че няма да стои 8 месеца в ареста, нито ще го разкарват с пранги като панаирджийска мечка..... "

    Това бе нещастен случай с бебето, а не предумишлено убийство. (Местан да си носи последствията разбира се.) Мартин Карбовски, статията ти може и да е добра, но я завърши неуместно с включването на нещастния случай.
  • 40 Националист

    6 1 Отговор
    Иванчева и Петрова ако са невинни да се пуснат. Ако имат вина наказанието им да бъде подобаващо, а не по-тежко от това на убийци.
    Явно трябва ново и пълно преразглеждане на доказателствата срещу тях.
    От друга страна ако са виновни и искат евродепутатки да стават не е благоприлично.
  • 41 Nikalas

    1 1 Отговор
    -Пострадалите в случай като този са цяла една нация наречена Българи...В България почти няма човек който да не вярва че страната ни е затънала до шия в корупция,задкулисни схеми и измами на всички нива..Няма българин на който да не му е писнало от всичко това да ни мамят с безкрайно тромава бюрокрация на която са представители въпросните подсъдими..Няма човек живеещ в България който да вярва в системата и да не е просто отвратен от цялата тази безкрайна корупция на всички нива...За това кадърните хора заминават да живеят на запад и се връщат в България само за почивка и да видят приятели и роднини..И ако ми кажете че от този малък проблясък на правосъдие за поискани половин милион евро подкуп хората участвали в тази гнусна изнудваческа схема не са попречили на никой вие навярно сте луди и заслужавате реалността в която живеете..Помислете сериозно над това твърдени-до като не започнат да влизат хора в затвора ефективно за подобни деяния нито вие нито децата ви и децата на вашите деца няма да живеят нормално а ще искат като навършат 18 да поемат към терминал 2 за постоянно..Без присъди това ще са мечтите на младите..!!!

    Коментиран от #46

  • 42 Бай Ганьо

    3 0 Отговор
    ПрезКураТурата!!!
  • 43 GHOST

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "463":

    Благодаря "463" за проявения интерес. Ако имате желание да се запознаете със СТРАХОВИТА ОРГАНИЗАЦИЯ. ЗА ЗОМБИРАНЕ НА ЧОВЕК ( по правилата на "Щази").......! Поискайте от Администратора на "fakti", да осъществи връзка с "GHOST". Официално давам съгласието си на Администратора да осъществи връзка за контакт на "463" с "GHOST", като съответно бъда уведомен за данните на "463". Може и друг начин за свръзка, предложете.
  • 44 незнайко

    4 0 Отговор
    Абсолютно, правилно мисли Карбовски, но едва ли някой му обръща внимание !!! Ако всички НИЕ, които мислим като него се вдигнем на БУНТ срещу неправдата, може и да постигнем някакъв резилтат, но едва ли това ще се случи !!!
  • 45 ЕХА

    1 0 Отговор
    И ти ли Бруте...Просташки разсъждения, нямали видите ли пострадали хора физически..от евентуални деяния на двете моми. За това живеем г-н Карбовски по шия в ла-на,защото мислим че корупция едно нищо, нали няма убити..а дали е така. Парите за здраве,образование,
    армията все потъват в нечие джобове, нали няма пострадали ,убити...има ги хиляди хора без лекарства, без адекватно лечение,умират всеки ден, а ни организираме събиране на пари чрез събиране на капачки.
  • 46 пак ли

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Nikalas":

    Така е, обаче вижте какво мисли Карбовски...