24 Април, 2019 08:13 23 966 35

Кокаинът от Черно море вещае разстрели

  • кокаин-
  • черно море-
  • мафия-
  • разстрел

Предполага се, че малка част от дрогата е била предназначена за българския пазар

Кокаинът от Черно море вещае разстрели - 1

Извиращите от Черно море сакове с кокаин вещаят разстрели за мафиотите, които са се провалили с транспортирането на пратката. Това разкриха пред „Блиц“ източници от специалните служби.

Според криминалисти първоначално дрогата е била натоварена на кораб от Южна Америка и е трябвало да се изхвърли в морето, за да бъде претоварена на по-малък плавателен съд, с който да продължи пътя си до крайната дестинация - Западна Европа.

Все още не е ясна причината за пропадането на крупната пратка, която до момента е 170 килограма висококачествен кокаин на приблизителна стойност 35 млн. евро.

Предполага се, че малка част от забранената стока е била предназначена за българския пазар, и по-специално морските курорти, които са в очакване на летния сезон.

В България се консумират килограми месечно, но в Европа се изшмъркват по няколко тона.

До преди години България лежеше на балканския път на хероина - от Афганистан, Иран, през Турция, Балканите и Западна Европа. Те си избират местни хора, които да помагат в организацията на транспорта.

От службите твърдят неофициално пред „Блиц“, че представители на могъща наша групировка са били лично ангажирани с контролирането на пратката до момента, в който десетките килограми кокаин е трябвало да излязат от територията ни.

На българските мафиоти е била обещана не само част от дрогата за вътрешния пазар, но и солидна сума. Представителите на ъндърграунда, обаче са се провалили и сега треперят от страх, че могат да последват съдбата на Поли Пантев.

В средата на 2000-та година една от емблемите на криминалния преход плати с живота си заради недоставени 600 килограма кокаин по пътя от България към няколко държави от Западна Европа (също както откритата сега дрога в Черно море).

Преди около 19 години кокаинът влиза в консервни кутии от риба през Гърция, след това е разтоварен в склад на завода за безалкохолни напитки "Агрима" в Благоевград. Десетките бели пакети са разхвърляни в цял тир консерви. Но местният сикаджия Кирил Цветанов-Буята решава, че може да открадне тира. Той нарежда на друг свой авер да разбие склада и да подкара тира, който по-късно изчезва безследно. Белгийците побесняват от изчезналата дрога за около 20 млн. евро. Следват няколко срещи на Поли със Сретен Йосич, на които българинът обещава да плати.

Той действително започва да събира парите, като търси пари назаем от всички най-големи имена в контрабандата на дрога и стоки, включително и Иван Тодоров-Доктора. Причината е, че Поли Пантев е дал над 10 млн. долара в къщата „Амигос” и връщането им би могла да спаси главата му

Това обаче не се случва. 6-те месеца отсрочка, дадени на Поли Пантев, минават бързо. Той сякаш предчувства какво има да става и заминава към Аруба, за да организира своя доставка, с печалбата от която да се разплати с хората на Сретен Йосич.

На 9 март 2001 г. Поли Пантев е разстрелян в хотел „Сонеста” в Оранестад с 4-ри куршума. Той е убит, докато излиза от централния вход на хотела. Тогава двама души на мотор минават покрай него и започват да стрелят. Местното разследване сочи, че това са двама словенци, или поне със словенски паспорти на имената на Папунич и Раданович.

Убийството на Поли Пантев не решава проблема с 600-те кила кокаин. Твърди се, че поне още 8 убийства са свързани с прословутия кокаин всички приписани на Сретен Йосич.

Първото е на близкия до Поли Пантев Иван Стоянов-Кубето през лятото на 2001 г. Следващият е Евгени Стефанов-Женята през 2003 г., през 2004 г. идва ред на бай Миле, в началото на 2006 г. изчезва завинаги Кирил Цветанов-Буята. Същата година си отива Иван Тодоров-Доктора. Твърди се, че Сретен Йосич стои зад разстрела и на Косьо Самоковеца през декември 2003 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Герберистан

    72 4 Отговор
    Бай бай Мутра!
  • 2 слав

    95 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Какво пък - добрите момчета отиват в Рая, лошите, където си поискат...

    Браво, фамозно! Олигофрени!

    Коментиран от #35

  • 3 hlkhli

    88 1 Отговор
    Разстрелите между мафиотите са едно оздравително за обществото дело. Те казват на малките деца , че да си мафиот може и да е опасно. Освен това част от работата на държавата се върши без усилие от самите тях

    Коментиран от #21

  • 4 Консоело

    46 2 Отговор
    За по лесно да препишат всички убийства на Сретан! Фантастични разкази. Хвърлиха 170кг.и докато на кой кълвеше други си минаха спокойно.
  • 5 миризлив пор

    64 0 Отговор
    Нещо не ми излизат сметките да знаете. Сретен колкото и голям да е, управлява по малко хора и пари от колкото родната полиция дето ни пази съд и прокуратура. В същотовреме е изкарал от играта много повече знакови фигури от тях.

    Коментиран от #13

  • 6 Мария Атанасова бастуна

    12 3 Отговор
    Стар мафиотски клитор

    Коментиран от #22

  • 7 АУУУУУ

    33 0 Отговор
    ЛОШО НЯМА!!! Аз съм си приготвил калкулатора. Пък всички ГОЛЕМИ И МУСКУЛЕСТИ БИЗНЕСМЕНИ да си приготвят погребенията ......
  • 8 подозрителен

    73 0 Отговор
    По плажовете от около 2 седмици се разхождат бая здрави момчета с видни проблеми в усмивките, които дълго се взират в морето и плажовете. Не знам, дали не са новите спасители, които идват да разгледат работното си място...
  • 9 гощо

    36 2 Отговор
    Ако лошите момчета можеха да отидат където си поискат нямаше да поискат това което ги сполетява!
  • 10 Давид

    50 12 Отговор
    По скоро новините за изплуваща дрога по нашето Черноморие трябва да са с гръмки заглавия гласящи : Откакто кораби на НАТО навлязоха в Черно море , наркотрафика се увеличи . Замесени ли е контингента и базите на Америка ?

    Коментиран от #32

  • 11 Бачо Киро

    48 3 Отговор
    Абе като нищо може да са докарани с американския разрушител... Няма да е за първи път използването на армията за подобни истории...
  • 12 SAAB

    35 6 Отговор
    Време е главният главанак да поема към отвъдното ! :)
  • 13 Реалист

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "миризлив пор":

    Прав си и отговора е СЪДА - той не ги праща при нашите съдии а директно минава към изпълнение на присъдата.
  • 14 Давид

    24 4 Отговор
    Амфетамина или тъй наричания боен амфетамин е творение на немците , американците създават кокаина и го внедряват в Южна Америка , за да създаде наркорепублики , защото земеделието и селското стопанство в тази част на света е много силна и заплаха за американската икономика . Така usa хем печели от дрога , хем и от ГМО .
  • 15 Bmw

    21 1 Отговор
    Дали сретен или боко тиквата седят зад всички тези убийства не се знае!!!
  • 16 Бмв

    18 1 Отговор
    Ако беше така те щяха да знаят кои е поръчал убийството на поли пантев.и нямаше да седят и да чакат смъртта а щяха да направят нещо.боко преписа всички убийства на сретен йосич
  • 17 Бай Благой

    15 0 Отговор
    Пишете 'БЛИЦ" в началото да не си губим времето да четем.
  • 18 сретан

    28 1 Отговор
    Е Йосич , има една Мутра за разстрелване където те предаде от България от Б. ....кога ще му видиш сметката та и на нас да олекне ...или същата мутра си плаща такса спокойствие да не го ликвидираш
  • 19 бббббб

    25 1 Отговор
    Притеснявам се за Тиквата да не ни напусне без време

    Коментиран от #23

  • 20 Ставрю

    9 0 Отговор
    Всичко се знае от някой хора. И аз се притеснявам много да не би някой батка големец да го хване липсата. Определено ще има наказани и ще се чуе скоро.
  • 21 Miusuka Madoto

    18 2 Отговор

    До коментар #3 от "hlkhli":

    Прав си, но само донякъде. В Природата празно няма - гръмнат един-двама, техните места веднага се заемат от други и веригата продължава. Няма празно, няма лабаво. Така, че теорията ти малко куца. Също пишеш, че по този начин отменят работата на държавата. По принцип. Но в нашия конкретен случай, за нашата мила родна кочина именно Държавата движи нарко-каналите, по настоящем в лицето на Боко Тиквата - първи Мафиот в БГ!
  • 22 Miusuka Madoto

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мария Атанасова бастуна":

    Забрави да допишеш: Миризлив, спарен, провиснал и с очила.
  • 23 Miusuka Madoto

    12 0 Отговор

    До коментар #19 от "бббббб":

    Айде дано да е по-скоро - от твоята уста в Божиите уши!
  • 24 Прозба

    8 1 Отговор
    Сретене остави един, па зАщо бе Сретене, зАщо ? Паметник ше ти спретнем ама не оставай работата недовършена.
  • 25 Нострадамус

    5 0 Отговор
    Такова нещо като -тея ги намериха ама колко минаха няма.Всичко дължимо по един или друг начин се заплащо
  • 26 Истината

    3 1 Отговор
    Браво за коментар 21.
  • 27 Истината

    4 0 Отговор
    И Едно голямо Браво за коментар 24
  • 28 Истината

    1 1 Отговор
    Браво за коментар 21.
  • 29 Чичко тревичко

    2 1 Отговор
    Пълни глупости пишат!! Никой не убива длъжник!! Преди да си е взел дължимото особенно ако е в такива размери!!!Киро буятта хаха взел наркотик ,за 20 мил и си седи в къщи и чака да го приберат от службите и да го застрелят и заровят някъде!!! Че кой нормален не би офейкал!! Журналиста горките пишат това което им ,подхвърлят" от полицията като инфо за да е удобно на всички! Смях!!
  • 30 Евала

    4 0 Отговор
    В южна Америка кокаина струва 5000е ! !тоест 170 кг.5000е = 850хил евро!!! Престанете с тия милиони милиарди ! Е да като го направят ,годен " за бг пазара- тоест разреждат го 1/ 30 и шмъркачите си мислят ,че взимат кока!!може и да набъбне цената доста
  • 31 Бай Шиле

    2 0 Отговор
    Да бе,точно за Самоковеца са виновни марсианците,а не нашите баровци от БОП-а.Мария Атанасова ги разбира тези работи,колкото разбира от ядрена дисфузия.
  • 32 Кьора

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Давид":

    ”...Откакто кораби на НАТО навлязоха в Черно море , наркотрафика се увеличи...” , или зацикли?!
  • 33 vasik atanasova

    2 0 Отговор
    е за нас е добре дошло
    да е продадем където трябва и ето ти 70 000 000 лева
    евросупсидия
    няма да е горим я
  • 34 1944

    4 1 Отговор
    руските дипломатически канали се дънят като гру.
  • 35 Крокодил

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "слав":

    Абе то май много момчета ще отидат "където си поискат" без да го искат?!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове