Last news in Fakti

26 Май, 2019 23:13 7 610 67

Станишев: Изборите са провал за БСП

  • сергей станишев-
  • бсп

„Позитано“ 20 трябва да отговори за разделителните линии в партията

Станишев: Изборите са провал за БСП - 1

Изборите за Европейски парламент са разочарование за БСП. Това заяви пред журналисти в Брюксел лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

Той не пропусна да припомни, че това е вторият вот от този през 2017 г., който БСП губи. Вече е ясно, че има разделение в партията и трябва да се даде ясен отговор кой е виновен, призова Сергей Станишев.

Той предупреди, че говореното срещу Европа е разрушително и не води до добър резултат.

Ще имаме очевидно 5 евродепутати, което е с един повече. Важно е да си направим трезв анализ на причините, коиото не ни позволиха да спечелим тези избори при положение, че само преди един месец в проучванията водехме. Това заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

"Преди време, когато отново имаше ситуация, много благоприятна за БСП и всички очакваха победа, ние пак загубихме. Тогава покрай добрия резултат – увеличението от 40 на 80 депутати, не са направи анализ на ситуацията и на загубата", заяви Станишев.

"Имаме нужда от бърз и задълбочен анализ на причините, които не ни позволиха да бъдем припознати, като алтернатива на ГЕРБ на тези избори. Има няколко фактора за това – загубихме много време за вътрешни разправии преди кампанията и това не беше коригирано и по време на нея. Имаше паралелни кампании на всички кандидати, което трудно привлича периферии. Делихме твърдите избиратели на БСП и това е слабост, която трябва да бъде отчетена", каза той.

"Всички ме питаха защо сме извън парламента. Ние пропуснахме възможност да говорим смислено и да водим битката на тепиха чрез парламентарни дебати", добави лидерът на ПЕС.

"Причината за ниската активност е, че в България не се състоя истински европейски дебат. Както виждате навсякъде в Европа има увеличение на активността. Навсякъде се водиха дебати за бъдещето на Европа. Тук това беше пропуснато и всичко се превърна в нещо като състезание и репетиция за местни и парламентарни избори", каза той.

"Мрачните прогнози за европейското ни политическо семейство не се опровергаха. Не се случи така, че националистическата вълна да стане цунами. Ще има увеличаване на броя на депутати от националистически партии, но няма да е такъв тайфун, както се очакваше. Ще имаме много солидна група, очакваме между 147 и 155 депутати в ЕП", каза Станишев.

"Във вторник събираме нашите министър-председатели, за да обсъдим стратегия за преговорите. Социалната промяна в Европа е важна", заяви той.

"Няма разцепление в БСП, а разделение. Този, който копае окопи между БСП и европейското политическо семейство, се прострелва в краката. Това важи и за ситуацията в партията. Воля трябваше да прояви ръководството на партията, за да се тушира напрежението и да има вътрешно обединение. Трябва единен отбор, за да тръгнат след теб хората. Във вторник ще се провежда заседание на Националния съвет, но не знам дали това не е опит да се отбиват нещата с формални решения. Важно е да се направи анализът защо се повтаря втори път. Избори, които изглеждат като поднесени на тепсия, се губят. Местните избори чукат на вратата. Убеден съм, че БСП ще се представи добре на тях, ако предприеме правилните действия", заяви лидерът на ПЕС.

"Кой как поема личната си отговорност не е мой въпрос. За БСП е важно да се преосмисли политическата линия. Не е тайна, че близо година и половина се говори доста евроскептично. Първо трябва да решим на кого говорим - дали на 60% българи, които са проевропейски настроени или на 20%, които са евроскептици", каза Станишев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХРОНИЧНА БЕСЕПЕРАСТИЯ

    51 38 Отговор
    ИМА ЛИ ВОЙ НА БЕСЕПЕРАСТКИ ТРОЛЧЕТА.!??

    Коментиран от #4, #11

  • 2 РУМЕН РАДЕВ

    45 38 Отговор
    ВЗЕМАМ СИ БЕСЕПЕРАСТИЯТА И ИЗЧЕЗВАМ В РУСИЯТА
  • 3 РУМЕН РАДЕВ

    32 30 Отговор
    ВЗЕМАМ СИ БЕСЕПЕРАСТИЯТА И ИЗЧЕЗВАМ В РУСИЯТА
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гларус кръстоносец

    76 27 Отговор
    Точно заради теб са такива резултатите брюкселско гюбре
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Реалист

    50 29 Отговор
    Вътрешно партийния преврат срещу мазната започна. Тя обаче има цял откраднат техноимпекс и не и пука. Ще се пенсионира, Хахахахахаха, за да се присъедини към електората си.
  • 9 Хабиби

    14 14 Отговор

    До коментар #6 от "БЕСЕПЕРАСТКИ КАВАЛ":

    А ПА Я ДА ТИ ГО ТУРИМ У Г@ЗО
  • 10 иванчо

    44 12 Отговор
    ТИ СИ ПРОВАЛА НА БСП.СТАНИ ШЕФ
  • 11 Джудже

    22 29 Отговор

    До коментар #1 от "ХРОНИЧНА БЕСЕПЕРАСТИЯ":

    Ами то от радостното джафкане на герберски тролчета нищо друго не може да се чуе.
  • 12 El chochone

    59 5 Отговор
    ХАХА НАЙ-ГОЛИМЯ ПРОВАЛ ГОВОРИ! :D
  • 13 El chochone

    44 7 Отговор
    БАт Серго б*клука :(
  • 14 Размисъл

    27 6 Отговор
    Провала за псевдопатриотите-антиевропейската партия бАтака е тотален.
  • 15 дрогар

    21 2 Отговор
    Дрогаре ........ рЕзилтата е лош.
  • 16 Plovdiv

    6 4 Отговор
    "БацеМан завинаги"........
  • 17 498

    29 0 Отговор
    Битият си е бит.Продължението се знае.
  • 18 Гост

    52 7 Отговор
    Станишев, там където си ти, там е загубата! Първанов и ти сте най-голямото зло за БСП!
  • 19 в десятката

    9 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг:

    Първо трябва да решим на кого говорим - дали на 60% българи, които са проевропейски настроени или на 20%, които са евроскептици", каза Станишев.
  • 20 Станишев козът на Боко

    29 6 Отговор
    Причината вика да търсим причината ...WTF !?
  • 21 Западните Балкани

    49 1 Отговор
    Станишев ти си един от виновните за тази загуба. Да ти припомним: Пеевски, лъжата на предишните избори, че няма да станеш евродепутат и сега беше натресен. Но не си единствен. Там е и Гергов с милиардите си - какво търси в лява партия и други знайни и не знайни комсомолци. Най-добре разпуснете БСП, това ще потейства положително за България.
  • 22 БСП ДПС Евророма

    31 16 Отговор
    Проблемът не е Станишев, ни Курнела. Който и да е, БСП ще продължава да запада, защото е една отживелица с фалшиви ценности.
  • 23 1234

    50 4 Отговор
    загубихте ги заради разцеплението което ти причини с връщането си! 12 г беше шеф на бсп за които успя единствено да се коалираш с дпс! боклук мръсен! ти вся разкол мръснико
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Бачо Киро

    15 6 Отговор

    До коментар #7 от "Ултра ебач на селяни":

    Че с кво пък нетърпение очакваш резултатите, все едно има някаква файда? От 30 години едни и същи те яхат - де сини, де червени, де зелени, де пембени, а реално все същите миндили... Хеле пък за евро изборите каква файда, какво огромно значение кой ще маха с ръчичка... Освен за махащия де, парата не е за изпускане... Как за 30 години акъл не дойде на никого почти... Още ги имате за различни, а дори елементарно нещо ви показва обратното - за 30 години и всякакви управляващи разсипията не спря и не осъдени, дори обвинени няма... Сите невинни, виновни няма... Стадо, туй то, не народ, а стадо.
  • 26 бсп дупари тъпи

    18 5 Отговор
    кой им е виновен ли? бившият боклук президент от бсп... даже и името му не искам да си спомням пф, другият виновен е пишман царя ни, станишев боклука е виновен, и тая шматка сега дето е начело... и електората им келяв... членовете стари орунгели всичките в тая прогнила небългарска партия, кланяща се на тъпата русия... а за герберастията на герберастите хич и не ми се дума!
  • 27 Петрич

    7 7 Отговор
    Структурите,по места са Ви направо смешни, Капитанов работи за герб,като служител във ВиК.Докладвано му е на него и на Атанасова за нарушения преди и по време на изборите,но отговора бе сега не е времето,това не са местни избори.
  • 28 ФАКТ

    25 15 Отговор
    БСП през годините се доказаха ,като най-големите КРАДЦИ и ЛЪЖЦИ !!!! ДЛЪЖНИ СТЕ ДА ВЪРНЕТЕ ВСИЧКО ЗАГРАБЕНО !!!!

    Коментиран от #44

  • 29 бомбата

    32 3 Отговор
    Винаги когато се появи Станишев , БСП губи ! Бойко добре им бе казал, че докато Станишев е на чело на БСП, няма никакви проблеми! 12 пъти губят избори, сега резила им продължава и в Европарламента ! Сега хем Станишев, хем бившето му гадже Елена Йончева евродепутати ! Това показва че комунистите са си комунисти, дори Корнелия не може да ги оправи !
  • 30 Йозеф

    14 10 Отговор
    Боли ме шнура за БСП. Жалко за похабените средства за глуповатите им тролчета...
  • 31 999

    21 2 Отговор
    Виновника за провала търси виновен да го смени. Типично.
  • 32 Бай Ганьо

    16 6 Отговор
    Има нещо извратено нещо порнографско нещо като едно безкрайно друсане без свършване . Или Пъпеша виртуозно изклати населението или Тиквуня е омагьосал людете и синдрома на раздразненото черво е налице боли сърби щипе но така им е сладко !!! Ще свърши ли този садо мазо унес на раята ???
  • 33 Службогонци

    16 7 Отговор
    30 % службогонци под строй гласуват, 70% не гласуват и на всички им е гот. Разкарайте се партии некадърници.
  • 34 Християнска Държава

    10 13 Отговор
    РАЗКАЗАХ МЕ ИМ ИГРАТА НА КОМУНЯГИТЕ ХАХА БРАВО МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН. ЙОНЧЕВА И КОРНЕЛИЯ НИНОВА ХАХА ВЕЧНО 2-ри ХАХА. КАТЕГОРИЧНА ПОБЕДА !!!
  • 35 Хахо

    21 8 Отговор
    Тоя нахалник провали БСП.Станишев да бъде изгонен от партията.Всички зад нинова за подкрепа.

    Коментиран от #52

  • 36 Политолог

    12 18 Отговор
    Ако не беше Станишев нямаше да достигнете и 5% добре че се появи:)
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 444

    23 4 Отговор
    Ти боклук си най големия провал за БСП ти и дъртите боклуци дето дърпате партията надолу
  • 39 Дриснята метев

    15 4 Отговор
    Като са провал,подавай оставка и се махай,ще ти еба майката и Лайното!
  • 40 Сашо

    7 9 Отговор
    Тарикатите от Русия взеха 5 депутати в ЕП и Станишев сред тях ура другари!
  • 41 Българите показаха

    14 8 Отговор
    Защо сме най-бедните в Европа. Защото сме НАЙ-ТЪПИ.
  • 42 Сюнетчия

    6 2 Отговор
    Липсва ми Алчо Йорданофчо да го обрежа и него като СериГей та ф брюксел да са модерни представители на нашата територията блато и зомбираното население
  • 43 Тръмп

    11 7 Отговор
    Курни,сбогом!!!:):):)
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Другар

    16 5 Отговор
    Много ми е интересно,къде са "лидерката и първата" от листата?В отпуска ли са,в болнични ли са?Къде са да обяснят на своите избиратели резултатите от изборите и за "отговорността".Това не е поведение на нормални политици!Никъде по света политиците не се крият,даже след загуба,те са публични личности,но явно в БСП са само публични,личностите са им дефицит.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Само питам

    12 8 Отговор

    До коментар #44 от "80%":

    Ами Елена Милиончева и госпожа Импексова ли да иска? Те ли са алтернатива?
  • 48 Гост

    9 7 Отговор
    Лошо много лошо, и тези проценти са им много на червените крадци това показва че глупави хора има още доста затова сме на дъното по доходи в Европа.
  • 49 Обективен

    9 12 Отговор
    БСП е комунистическа, антиевропейски и пропутински партия на продажници. Само като се видят коментарите на БСП троловете и на всеки му става ясно че БСП е на бунището на историята.
  • 50 Кичка

    6 6 Отговор
    Йончева така те напада че извода е само един:само една полово незадоволена жена може да си отмъщава по този начин! Голями
    очаквания, а резултата никакъв.
  • 51 Николай

    10 6 Отговор
    Трябва да се даде още един шанс на Нинова, тя води партията много правилно. Трябва да изчисти партията от старите кадри иначе не става. На партията трябват млади и красиви хора като Елена Йончева.
  • 52 Николай

    8 2 Отговор

    До коментар #35 от "Хахо":

    Само така Венсеремос. Нинова да не ги слуша и скат да ги скарат. Тя е правилния човек.
  • 53 Дондел

    6 0 Отговор
    Има един много ефикасен начин за решаване на няколко сериозни проблема на страната като демогравски проблем, проблем с етносите, проблем с недостиг на реботници в туризма; търсете си жени виетнамки, филипинки, китайки... Това масово се прави в Америка и побързайте защото ще се свършат. Така родните наши жени ще могат да се занимават с бизнес, политика и найвече със себеси.
  • 54 Истината

    10 4 Отговор
    Причината, станишев, е че бсп никога не са били истински социалисти. Хората за съжаление едва сега взеха да проглеждат и да осъзнават това. Бсп по врене на управлението си, и докато ти, станишев, беше премиер, не направи нищо значимо за да подобри живота на българите. Истината е, че няма почти никаква разл7ка между бсп и герб, защото и двете партии се командват пряко от вашингтон.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Гост

    3 5 Отговор

    До коментар #55 от "Оня":

    Няма значение кои ще са хората в тази крадлива партия БСП тя носи наследството на тоталитарната терористична организация БКП тормозила българския народ 45 години с помоща на нейните ръководители от Кремъл затова тази крадлива тоталитарна партия бсп никога няма да управлява България.
  • 57 Кольо

    5 6 Отговор
    Курни погреба СДС, сега е ред и на БСП , от където мине трева не никне !
  • 58 Вуте

    6 1 Отговор
    Помниме докато беше на власт как се возеше с моторчето и целия народ те мразеше ама на теб не ти пукаше!!!Е от такива като теб е провала!!!
  • 59 Безполезни сте като конски фъшкии

    4 1 Отговор
    Трудно се чете до края това "станишево изявление" . Фантасмагории , алабалистики , добри пожелания - само вятър с устата , и язък за мастилото - чеп за зеле не става от това . Да се направело дебат , да се откриели причините . АВе Станишев ,кого го интересува вашата "партийка" -милионери? Направете дебат за това - Защо един специалист- висшист в България, бере аспержи в Англия за 110 паунда на ден?, но истински дебат , и резултата от него , да се види , и усети, иначе сте "пътници" - Ще се разтворите във времето и пространството ,, и народа малко преди вас,заедно с твърдите ви избиратели. Да ГЕРБ крадЯт , като за последно , налели са бетони , ДОТ-тове , и траншеи във властта , дори циганите гласуват за тях , но са в малко по- малка степен безполезни от вас.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Монтреал

    6 3 Отговор
    Добичетата избират кой да ги дои, впряга и бие с камшика, дали Гошо или Пешо, и се радват че са “спечелили”.
  • 62 оставка Нинова

    4 6 Отговор
    Какъв прекрасен ден за Българската демокрация!!!!
  • 63 бсп

    4 3 Отговор
    Техноимпексова да си дава оставката заедно с Чехлю пРезилдента и др.Офшорка Милиончева!Бкп е разсипана отново!
  • 64 MGewehr

    1 0 Отговор
    Като гледам и слушам май само СЪСЕЛА ще обере парсата за бламaжа на комуняците!
  • 65 Евала

    2 4 Отговор
    За пръв път Станишката да е прав. Сега обаче ми е много чудно дали кака Кури ще подаде оставка ............ защото тя постоянно иска оставките на другите.
  • 66 немои тъи

    1 1 Отговор
    Причината си ти Станишев, ако имаше малко достойнство нямаше да искаш да си в списъка за евродепутати. Язък за Нинова която толкова много направи за БСП. Нинова махнете го, и продължавай напред на верен път си.
  • 67 Другия с коня

    1 1 Отговор
    Политическите Трупове почват да се ядат Взаимно......Предизборно гризаха свежо и явно Живнаха....Един ден ще са толкова дълбоко заровени в Историята,че ще си отдъхнем от Смрадливото им Присъствие....Бог прощава....Народа....НЕ....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове