ФАКТИ.БГ

САЩ наложиха санкции на Делян Пеевски и Васил Божков

Мярката е и за бивш шеф на ДАТО

Публикувана: 2 Юни, 2021 18:08
138 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 9787
САЩ наложиха санкции на Делян Пеевски и Васил Божков
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.7 от 83 гласа.

Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на три български лица за тяхната значителна роля в корупцията в България, както и техните мрежи, обхващащи 64 организации, съобщиха от ведомството.

Санкциониращата мярка е срещу Васил Крумов Божков, определен като "известен български бизнесмен и олигарх", Делян Славчев Пеевски - "бивш народен представител" и Илко Димитров Желязков, бивш заместник директор на Държавната агенция за технически операции (ДАТО) който бе назначен за заместник-председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства.

Санкционирани са и дружествата, притежавани или контролирани от тези лица.

"Днешният акт - най-широкообхватното еднократно действие, насочено срещу корупцията досега - демонстрира постоянните усилия на Министерството на финансите на САЩ да държи отговорни лицата, замесени в корупция", се подчертава в съобщението.

Можете да прочетете цялата пресинформация тук:

Днес Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на три български лица за тяхната значителна роля в корупцията в България, както и техните мрежи, обхващащи 64 организации. Правителството на САЩ вярва, че корупцията отслабва върховенството на закона, нанася щети на икономиката и икономическия растеж, подкопава демократичните институции, задълбочава конфликти и лишава невинни граждани от основни човешки права. Днешният акт- най-широкообхватното еднократно действие, насочено срещу корупцията досега - демонстрира постоянните усилия на Министерството на финансите на САЩ да държи отговорни лицата, замесени в корупция. Правителството на САЩ ще продължи да налага санкции с осезаеми и значителни последици на лица, които са замесени в корупция и ще продължи да защитава глобалната финансова система от злоупотреби.

„Съединените щати подкрепят всички българи, които се стремят да изкоренят корупцията, настоявайки да бъдат подведени под отговорност корумпирани лица, които подкопават икономическите функции и демократичните институции на България“, заяви директорът на Службата за контрол на чуждестранните активи Андреа М. Гаки. „Корупцията не само лишава гражданите от ресурси, но и подкопава институциите, предназначени да ги защитават. Това публично обявяване на санкции срещу лица в рамките на глобалната програма за санкции по закона „Магнитски“ показва, че сме ангажирани да се борим с корупцията, където и да се проявява тя.“

Санкциониращата мярка е срещу Васил Крумов Божков - известен български бизнесмен и олигарх, Делян Славчев Пеевски - бивш народен представител, Илко Димитров Желязков, бивш заместник директор на Държавната агенция за технически операции (ДАТО) който бе назначен за заместник-председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, както и дружествата, притежавани или контролирани от тези лица. Посочените лица и дружества са санкционирани съгласно Указ 13818, който допълва и прилага Глобалния закон „Магнитски“ за отчетност при нарушаване на човешките права и е насочен срещу извършителите на тежки нарушения на човешките права и корупция в целия свят. Тези санкции съвпадат с допълващи действия, предприети от Държавния департамент на САЩ за публичното оповестяване на санкции срещу Пеевски и Желязков съгласно член 7031(c) от Закона за Държавния департамент, чуждестранните дейности и свързани с тях програмни бюджетни средства заради участието им в корупция в значителни размери.

АНГАЖИМЕНТЪТ НА САЩ В БОРБАТА СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА

Днешното публично обявяване на санкции представлява най-широкообхватното действие на глобалния закон „Магнитски,“ предприето за един ден в историята на програмата, насочено срещу 65 физически и юридически лица за техните значителни корупционни действия в България.

Корупционните дейности, извършени от лицата, посочени днес, показват как широкоразпространената корупция върви ръка за ръка с други незаконни дейности. Обхватът на днешните действия показва, че Съединените щати ще подкрепят върховенството на закона и ще накарат държавните служители и свързаните с тях лица, които използват държавните институции с цел лична печалба, да платят висока цена. Обявените днес санкции разкриват злоупотребите на Божков, Пеевски и Желязков с публични институции с цел лична печалба и прекъсва достъпа на тези лица и техните компании до финансовата система на САЩ. За по-нататъшна защита на международната финансова система от злоупотреби от страна на корумпирани лица, Министерството на финансите насърчава всички правителства да прилагат подходящи и ефективни мерки срещу прането на пари за справяне с рисковете, причинени от корупция.

Тези действия изпращат силен сигнал, че САЩ подкрепят всички българи, които се стремят да изкоренят корупцията. Ние се ангажираме да помогнем на нашите партньори да реализират пълния си икономически и демократичен потенциал, като се справят със системната корупция и изискват поемане на отговорност от корумпирани служители. Министерството на финансите ще продължи ангажимента си за работа с България за провеждане на реформите, свързвани с прането на пари, които водят до финансова прозрачност и отчетност. Призоваваме регулаторните органи да предупреждават рисковете от правенето на бизнес с корумпирани лица и техните компании.

ВАСИЛ КРУМОВ БОЖКОВ И НЕГОВАТА МРЕЖА

Васил Крумов Божков („Божков“), български бизнесмен и олигарх, няколкократно е подкупвал държавни служители. Тези служители включват един настоящ политически лидер, както и бившия председател на вече закритата Държавна комисия по хазарта (ДКХ). По - рано тази година Божков също е планирал да осигури парична сума за бивше българско длъжностно лице и за български политик, с цел Божков да бъде подпомогнат да създаде канал, през който руски политически лидери да оказват влияние върху български правителствени служители. Понастоящем Божков се намира в Дубай, Обединените арабски емирства, където той успешно избягва българската процедура за екстрадиция по множество обвинения, повдигнати срещу него през 2020 г., включително за ръководене на организирана престъпна група, оказване на принуда, опит за подкуп на длъжностно лице и избягване на плащане на данъчни задължения.

В своето разследване Прокуратурата на Република България установява, че през февруари 2018 г. Божков е плащал на тогавашния председател на ДКХ по 10 000 лв (USD 6, 220) на ден, за да отнеме хазартните лицензи на конкурентни дружества. След тази мащабна схема за подкупи председателят на ДКХ подава оставка и е арестуван, а ДКХ е закрита. Все още съществува международно искане за арест на Божков, тъй като неговото влияние в България продължава. В навечерието на българските парламентарни избори през юли 2021 г Божков регистрира политическа партия, която ще участва в гореспоменатите избори, за да упражнява влияние върху български политици и официални лица.

Божков е санкциониран съгласно Указ 13818 в качеството му на лице, което е оказвало материална помощ, спонсорирало е или е предоставяло финансова, материална или технологична подкрепа или стоки или услуги с цел корупция или за подпомагане на корупция, включително незаконно присвояване на държавни активи, присвояване на частни активи за лична облага, корупция, свързана с концесионни договори за добив на природни ресурси, или подкупи. Службата за контрол на чуждестранните активи санкционира 58 регистрирани в България организации, включително партия „Българско лято“, които са притежавани или контролирани от Божков или от една от неговите компании:

„ВАБО-2005“ ЕООД, „ДИДЖИТЪЛ СЪРВИСИЗ“ ЕАД, „ЕДЕ 2“ ЕООД, „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД, „МОСТСТРОЙ ИЗТОК“ АД, „ГАЛЕНИТ ИНВЕСТ“ АД, „ВАБО 2008“ ЕООД, „ВЕРТЕКС ИМОТИ“ ЕООД, „Ви Би Мениджмънт“ ЕООД, „ВА БО КЪМПАНИ“ ЕООД, „Вабо Мениджмънт“ ЕООД, „Вабо 2012“ ЕООД, „ПРИМ БГ“ ЕАД, „ЕВРОГРУП ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕАД, „Кристиано ГР 53“ АД, „НОВЕ–АД-ХОЛДИНГ“ АД, „БУЛ ПАРТНЕРС ТРАВЕЛ“ ООД, „БУЛИТ ТРЕЙД“ ООД, „КАРИТЕКС ЛЪКИ“ АД, „СИЗИФ-В-ООД“, фондация „Фондация Тракия“, ВАБО ИНТЕРНАЛ“ АД и „Българско лято“ са регистрирани в България и са собственост или се контролират от Божков.

· „РЕКС ЛОТО“ АД е собственост или се контролира от „ВАБО-2005“ ЕООД.

· „ЕВРОБЕТ ПАРТНЪРС“ ООД е собственост или се контролира от „ДИДЖИТЪЛ СЪРВИСИЗ“ ЕАД.

· „Евробет“ ООД е собственост или се контролира от „ЕВРОБЕТ ПАРТНЪРС“ ООД.

· „ЕВРОБЕТ ТРЕЙДИНГ“ ЕООД е собственост или се контролира от „Евробет“ ООД.

· „ВАБО СИСТЕМС“ ЕООД, „ВАТО 2002“ ЕООД, „НОВЕ ДИВЕЛОПМЕНТ“ ЕООД, „ПРОПЪРТИ-ВБ“ ООД, „ТРАНС НОВЕ“ ООД, „НОВЕ ПАРТНЕРС“ ООД, „АДЛЕР БГ“ АД, „ЕФБЕТ ПАРТНЕРС“ ООД и „ИНТЕРНЮЗ 98“ ООД са собственост или се контролират от „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД.

· „ЕВРОСЪДРУЖИЕ“ ООД и „ДЕКАРТ“ ООД са собственост или се контролират от „ВАБО СИСТЕМС“ ЕООД.

· „НУМЕРИКЪЛ ГЕЙМС“ ООД, „ЛОТЕРИ ДИСТРИБЮШЪНС“ ООД, „Национална Лотария“ ООД и „ЕВРОФУТБОЛ“ ООД са собственост или се контролират от „ЕВРОСЪДРУЖИЕ“ ООД.

· „Национална Лотария“ АД е собственост или се контролира от „НОВЕ ДИВЕЛОПМЕНТ“ ЕООД.

· „МЕЛИОРА АКАДЕМИКА“ ЕООД, „ДОМИНО ГЕЙМС“ ООД и „МЛ БИЛД“ ЕАД са собственост или се контролират от „ДЕКАРТ“ ООД.

· „ГЕЙМС ЪНЛИМИТЕД“ ООД е собственост или се контролира от „Ви Би Мениджмънт“ ЕООД.

· „ЕВРОБЕТ – РУМЪНИЯ“ ЕООД и „Олд Геймс“ ЕООД са собственост или се контролират от „ГЕЙМС ЪНЛИМИТЕД“ ООД.

· “ВИХРОГОНИКА” АД в България и е собственост или се контролира от „ВАБО МЕНИДЖМЪНТ“ ЕООД.

· „ВАБО 2017“ ООД и „Лотария БГ“ ООД са собственост или се контролира от „ВАБО 2012“ ЕООД.

· „СИГУРО“ ЕООД е собственост или се контролира от „ЕВРОГРУП ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕАД.

· “ТРАКИЯ-ПАПИР 96“ ООД, „ПАРКСТРОЙ-СОФИЯ“ ООД, „ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА СПОРТ“ ООД и „ПРОФЕСИОНАЛЕН БАСКЕТБОЛЕН КЛУБ-ЦСКА-48“ АД са собственост или се контролират от „НОВЕ–АД-ХОЛДИНГ“ АД.

· „АНТИЧНО НАСЛЕДСТВО“ АД е собственост или се контролира от ФОНДАЦИЯ ТРАКИЯ.

ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ И НЕГОВАТА МРЕЖА

Делян Славчев Пеевски („Пеевски“) е олигарх, който преди това е бил български народен представител и медиен магнат и регулярно е участвал в корупция, като си е служил с търговия с влияние и подкупи, за да се защити от обществен контрол и за да упражнява контрол върху ключови институции и сектори в българското общество. През септември 2019 г. Пеевски е работил активно за оказването на отрицателно въздействие върху политическия процес в България по време на местните избори на 27 октомври 2019 г. Пеевски се е договарял с политици да им осигури политическа подкрепа и положително медийно отразяване в замяна на защита от наказателно разследване.

Пеевски също така е участвал в корупционни действия чрез своето подставено лице, Илко Димитров Желязков („Желязков“), бивш заместник председател в Държавна агенция за технически операции (ДАТО) и бивш служител в Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) който е назначен за заместник-председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства през 2018 г. Пеевски използвал Желязков за осъществяването на схема за подкупи, засягаща български документи за пребиваване за чуждестранни граждани, както и за подкупването на държавни служители чрез различни средства в замяна на информация и лоялност от тяхна страна. От 2019 г. е известно, че Желязков е предлагал подкупи на високопоставени държавни служители от българското правителство, от които се е очаквало да предоставят информация на Желязков, която да бъде предавана на Пеевски. В замяна Желязков е имал грижата лицата, приели предложението му, да бъдат назначени на влиятелни длъжности и е осигурявал месечен подкуп. Пеевски и Желязков също така са разполагали с длъжностно лице на ръководен пост, което през 2019 г. незаконно присвоявало средства в тяхна полза. В друг случай, от началото на 2018 г. тези две лица ръководели схема за продажба на български документи за пребиваване, за която се твърди, че представители на дружества плащали подкупи на български длъжностни лица, които да гарантират, че техните клиенти ще получат документи за гражданство незабавно, а не след заплащането на депозит от 500 000 щатски долара или след като изминат петте години за обработването на законно обосновано искане. В допълнение към всичко това Желязков изнудвал евентуален кандидат за български министър чрез заплаха от повдигане на наказателни обвинения от Прокуратурата на Република България, ако след назначаването си министърът не окажел по-нататъшно съдействие на Желязков.

Пеевски и Желязков са санкционирани съгласно Указ 13818 в качеството си на чуждестранни лица, които са настоящи или бивши държавни служители (или лица, действащи от името на такъв държавен служител), които са отговорни за или са съучастници в извършването на корупция или които пряко или косвено са участвали в корупция, включително незаконно присвояване на държавни активи, присвояване на частни активи за лична облага, корупция, свързана с концесионни договори за добив на природни ресурси, или подкупи. Службата за контрол на чуждестранни активи освен това санкционира шест дружества, притежавани или контролирани от Пеевски или от една от неговите компании:

· „ИНТ“ ЕООД и „ИНТРЪСТ“ ЕАД са собственост или се контролират от Пеевски.

· „БМ СИСТЕМС“ ЕАД, „ИНТ ИНВЕСТ“ ЕООД, „ИНТТРАФИК“ ЕООД и „РИЪЛ ИСТЕЙТС ИНТ“ ЕООД са собственост или се контролират от „ИНТРЪСТ“ ЕАД.

ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ САНКЦИИТЕ

В резултат от днешната мярка се блокира цялата собственост и право на собственост и други собственически права ( на посочените по-горе лица), които се намират в Съединените американски щати или са във владението или под контрола на граждани на САЩ и постоянно пребиваващи в САЩ. Такава собственост, право на собственост и други собственически права задължително трябва да се докладват на Службата за контрол на чуждестранни активи (OFAC). Освен това се блокират всички дружества, притежавани пряко или непряко (с дялово участие от или над 50 процента) от едно или няколко от санкционираните лица.

Ако не е налице общo или нарочно разрешение, издадено от OFAC, или освобождаване от задължението по друг начин, предписанията на OFAC по принцип забраняват всички транзакции от граждани на САЩ или постоянно пребиваващи в САЩ или транзакции на територията на САЩ (или извършвани транзитно през САЩ), отнасящи се до каквато и да е собственост или право на собственост и други собственически права на публично обявените или по друг начин санкционирани лица. Забраните включват каквато и да е форма на принос или предоставяне на средства, стоки или услуги от, на или в полза на санкционирано лице или получаването на каквато и да е форма на принос или предоставяне на средства, стоки или услуги от такова лице.

ГЛОБАЛЕН ЗАКОН „МАГНИТСКИ”

Въз основа на Глобалния закон „Магнитски“ за отчетност при нарушаване на човешките права, на 20 декември 2017 г. е издаден Указ 13818. С него се потвърждава, че нарушенията на правата на човека и корупцията с източник (изцяло или в значителна степен) извън Съединените щати са достигнали такъв мащаб и тежест, че застрашават стабилността на международните политически и икономически системи. Нарушаването на човешките права и корупцията подкопават ценностите, които формират най-важните устои на стабилните, сигурни и функциониращи общества. Нарушаването на човешките права и корупцията също така оказват опустошително въздействие върху хората, обезсилват демократичните институции, потъпкват върховенството на закона, удължават съпроводените с насилие конфликти, улесняват дейностите на опасни лица и отслабват икономическите пазари. Съединените американски щати се стремят да предприемат действия с осезаеми и значителни последствия за извършителите на тежки нарушения на правата на човека и за замесените в корупция лица, както и да защитават финансовата система на САЩ срещу злоупотреба от същите тези лица.


Поставете оценка на статията:
Оценка 4.7 от 83 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Брендица
1 Отговор
За Навални ореваха света, а за тия санкции. Абе защитници😂 на човешки права

Коментиран от #61


Оценка:
-25 +101

Последния Софиянец
2 Отговор
Ще секнат парите за радеф и бандата му

Коментиран от #19, #24, #28, #29, #82


Оценка:
-214 +61

vazman
3 Отговор
пак да гласувате за Божков - малоуници!!!!

Коментиран от #14, #42, #119


Оценка:
-47 +147

Бибитко
4 Отговор
А сега и Херо ме вика в резиденцията си. Ох дано да помни онази целувка пред оназ тръба къде набих 3 милиарда лв пари на данъкоплатците. И на Жипката я возих дори. А да ви питам има ли нощни полети за Барселона ? В Сърбия не мога, в Дубай не мога.

Оценка:
-25 +167

Румпелщилцхен
5 Отговор
И какви точно са тези санкции?

Коментиран от #56


Оценка:
-12 +72

Ох Баня
6 Отговор
Как Божков олигарх. Някой знае ли какво е олигарх?
За ме олигарх е този който печели от държавни пари.

Коментиран от #21, #58


Оценка:
-36 +72

Честно
7 Отговор
Да изчъгъркаме боковизма и герберунгелщината!

Коментиран от #63


Оценка:
-28 +104

Митко
8 Отговор
Опаааааа, оказва се, че черепа не бил невинен и набеден както каваше.
Не че и шиши е цвете, ама за него си знаем

Оценка:
-32 +82

КОТарАК
9 Отговор
при тия самкции нищо чудно да бъде екстрадиран черепа а Шиши да не може да избяга. щом са им вдигнали мерника щатите , тяхната е изпята

Оценка:
-15 +90

Ох Баня
10 Отговор
Мисля че Божков за друго е забранен.

Коментиран от #22


Оценка:
-3 +52

Един Човек
11 Отговор
Все Бойкови ортаци!

Оценка:
-17 +64

смерш
12 Отговор
Съмнително е пишман генерала и каскета да могат да се ориентират в подтекста на това лаконично съобщение,но в обкръжението им има все пак и достатъчно грамотни лица ,които би трябвало да им подскажат за какво става дума!
Пишман генерала май вече няма да бъде приоритет!
Остава да се получи подобен сигнал и от ЕНП?

Оценка:
-16 +57

Б.Х
13 Отговор
Интересно , къде са имената на Борисов и Горанов

Коментиран от #100


Оценка:
-16 +106

отдавна казах
14 Отговор

До коментар #3 от "vazman":


на феновете му "Халал да ви е мутрата". Как можа този народ да види Месия в лицето на този мафиот.

Оценка:
-10 +56

Bai nudals
15 Отговор
Абе,американски...

Оценка:
-8 +21

милите ми те
16 Отговор
Казвам ти Пеевски , сещий се Борисов. Това с милиярдите на Боката е може би вярно. А?

Оценка:
-16 +68

Боко шкафа
17 Отговор
Боко е от сланина мисли, че Магнит не го лови!

Оценка:
-11 +63

Пеевски не е дебел
18 Отговор
Грамаден е,ама тумбака му е прибран.Каракачанката и Сашо Прасето са разплути,тоя не.Става за Боримечката.Още по-точно,Съборибанката.Юнак.Бай Ставри ще се озори с него..

Коментиран от #64


Оценка:
-12 +33

Един Човек
19 Отговор

До коментар #2 от "Последния Софиянец":


Ти чете ли статията!?ТукА става въпрос за твоя шеФ,двама гравитиращи около Него,и един изнудван от Него....

Оценка:
-3 +40

БРАВО
20 Отговор
Еникално в десетката !

Оценка:
-5 +28

Чичо Тони
21 Отговор

До коментар #6 от "Ох Баня":


Ами 700 000 000 спестени от такси от чии пари са?

Коментиран от #30


Оценка:
-4 +33

Брендица
22 Отговор

До коментар #10 от "Ох Баня":


Ами да. Той е уникален, неподражаем

Оценка:
-5 +9

Родопа планина
23 Отговор
Виж ти каква била работата.Значи всичкия цирк е бил потготвен от Сащисаните.Те колят и бесят в БГ.А.А на тези от ФАЩ кой ще им наложи санкции.

Оценка:
-16 +39

трябва да
24 Отговор

До коментар #2 от "Последния Софиянец":


си тотално луд, за да свързваш Президента с Божков. Свържи го с другата мутра, с която си пушеха пурите и си пиеха уискито, ама започна война между тях. Естествено за пари.

Оценка:
-15 +50

дявола
25 Отговор
Ха и от там ли почнаха да ги търсят на тези трябва да им се вземе всичко и да чакат на държавна помощ като безработни

Оценка:
-2 +24

В.В.П.
26 Отговор
Божков е бизнесмен...Искат да му пипнат мангизите..Както 1990 г САЩ ,Буш и Бейкър,помолиха Младенов и Луканов да им дадат Бг трезора..Пък те ще вдигнат България,!!!.И създадоха БСП, ДПС,СДС,Подкрепа,Никола Петков..и др..Има няма 200,300,млд ..И България си умря ..!;.Амин

Коментиран от #31


Оценка:
-12 +28

Другия с коня
27 Отговор
Божков е начело на Хунтата от Протеста,подпомаган от БСП и Летеца - по предложение на Решетников Президент на България....Цялото служебно правителство е Компрометирано и трябва да подаде Оставка веднага!!!!

Коментиран от #55, #85


Оценка:
-56 +37

Аве,
28 Отговор

До коментар #2 от "Последния Софиянец":


Не се прай на улаф .Аре гъц

Оценка:
-1 +20

Мутата
29 Отговор

До коментар #2 от "Последния Софиянец":


Бързо доктор!!!

Оценка:
-3 +20

Брендица
30 Отговор

До коментар #21 от "Чичо Тони":


По-добре мисли за милиярдите крадени от държавни! длъжностни лица. Тях Кьовеши ще ги реши по кратуните

Оценка:
-3 +18

В.В.П.
31 Отговор

До коментар #26 от "В.В.П.":


Поправям!!!.Ще вдигнат,Не.!!.Ще ориентират ,Западно,,България.шото СССР,падаше..Срещу едни ЯКИ цифри...

Оценка:
-1 +10

Ха Ха Ха
32 Отговор
А за Боко нищо?

Коментиран от #40


Оценка:
-3 +14

Име
33 Отговор
Васил Божков олигарх, БСП?? Това не е възможно. Шокиран съм

Оценка:
-9 +14

ЖОРО
34 Отговор
БОКО И КАСКЕТА КОГА..

Оценка:
-8 +28

Питам само
35 Отговор
За Борисов и Доган що няма санкции, те играят в екип с Пеевски?

Коментиран от #39, #49


Оценка:
-10 +27

Националист
36 Отговор
Другари ушанки, что случилась!?😂

Оценка:
-18 +19

някой
37 Отговор
Аз ако имам власт, в тоя списък бая хора ще допълня! И от ляво и от дясно и от центъра! Може и да минат хиляда!
Всичко що е в Софето е мафия!

Оценка:
-1 +21

лошооо
38 Отговор
Шиши изпадна в немилост. Руснаците го пердашиха, сега и американците го ритат. А колко дарения направи...

Оценка:
-1 +28

Брендица
39 Отговор

До коментар #35 от "Питам само":


Що арката на Дарвин е теорията за човек от 🙉) и нали падна😂 засега тия са 🙉 година Шиши 1980, а Божков 1956

Оценка:
-0 +9

в доклада на
40 Отговор

До коментар #32 от "Ха Ха Ха":


Щатите по делото на Пеевски са свързани Боко и Гешефт!

Оценка:
-7 +12

Пепо
41 Отговор
Интересно ,че и Елена Фичерова , началник кабинет на Рашков и съучредител на " Българско лято" днес е подала оставка. Не разбрах преди да е прочела писмото или след това Бомбата е , че Миню Стайков ще става депутат.Интересни неща стават.

Оценка:
-2 +21

Отново
42 Отговор

До коментар #3 от "vazman":


Ше гласувам за него!

Оценка:
-9 +6

Миризлив пор
43 Отговор
Божков със санкции а каскета и ББ без... Меркел си трае за чекмеджета... А бе тоз свят ли е откачил, или някои хора се опитват с фалшиви новини да превземат властта?

Оценка:
-13 +18

Светослав
44 Отговор
И бивш шеф на дато, назначен за.... Изводите са за вас.....

Оценка:
-2 +16

АУУУУУ
45 Отговор
ОПАААА АБЕ ФАКТИ СЕГА КАКВО ЩЕ ПРАВИМ ......КАТО ГОЛЕМИ ЗАЩИТНИЦИ НА БОЖКОВ ДА НЕ ВЗЕМЕТЕ ДА ВЛЕЗЕТЕ И ВИЕ С ЦЯЛАТА РЕДАКЦИЯ И АДМИНИСТРАТОРИТЕ В ТОЗИ ЧЕРЕН СПИСЪК ...ИЛИ СИГУРНО ВЕЧЕ СТЕ В СПЕЦИАЛНИТЕ СПИСЪЦИ.....АЙДЕ СЕГА ТРИЙТЕ ....АМА ДА ВИ Е ЯСНО ЧЕ ВЕЧЕ Е ЗАПИСАНО В СЪРВЪРИТЕ .....;-)))))))))

Коментиран от #50


Оценка:
-9 +18

НАЙ ДОБРАТА САНКЦИЯ 🤣
46 Отговор
ШИШО 2 МЕСЕЦА В ИЗОЛАТОРА НА ХЛЯБ И ВОДА!!ДОКАТО ПОЧНЕ ДА БЪЛНУВА НОЩНО ВРЕМЕ....🍖🍗🥩🥓..КИФТЕТА..КИФТЕТА 🤑🤑🤑

Оценка:
-3 +15

Колев
47 Отговор
Кое международно право упълномощава Щатите да се занимават с корупцията в чужда (суверенна )държава, кое?? НАТО ли му дава такова право, кой. Май с тези неща свикнахме толкова много , че не само не ни прави впечатление, медийте ги развяват като законови постановки. Пеевски и кой да е друг не могат да бъдат разглеждани от ам. законодателство, не могат да бъдат разглеждани от никое чуждо. Пеевски няма нищо общо с Щатите. А тук са вмъкнали и Бошков. Аман от атлантически хитрости. От тях такива страни като прибалтийските се сринаха икономически, Украина, Полша и Чехия получават огромна доза от загуби, само за едното си послушание. Ние също ще си ядем попарата.

Коментиран от #60


Оценка:
-16 +27

пфуй
48 Отговор
А Главния прокурор Гешев и българската прокуратура все чист като сълза го изкарваха Делян Пеевски. Нямало финансови престърления и злоупотреба с власт при него. При фалирането на КТБ също мълчат за неговото име. За толкова години този мним народен предстовител стана милионер. Това само в България може да се случи. Срам и позор!

Оценка:
-6 +22

Куку
49 Отговор

До коментар #35 от "Питам само":


За Боце няма санкции,защото трябва да подпукат и другата света троица Радев,Трифонов и Христов-Атанасов,двете крила на ДС.

Оценка:
-9 +12

АЙДЕ СКРИЙ СЕ БЕ!!!
50 Отговор

До коментар #45 от "АУУУУУ":


САЩ НЯМАТ ДУМАТА ВЕЧЕ..ТЕ СА ПОСЛЕДНА ДУПКА НА КАВАЛА!!😜

Коментиран от #54, #65


Оценка:
-17 +10

къде е баце
51 Отговор
Малко фейк ми се види! Няма наркотици, няма незаконен търговия с цигари, няма КТБ, няма го и Цеко, както и другите по закона RICO!

Оценка:
-4 +10

кьорфишек
52 Отговор
Скоро не бях чел по-хубава новина.Супеееееерррррр!!!!!!!

Оценка:
-3 +16

Българин
53 Отговор
Мутри вън,веднага на козяк на протест,как така и спонсора им?Протести до дупка и да сменят првителството им!

Оценка:
-2 +13

АУУУУУ
54 Отговор

До коментар #50 от "АЙДЕ СКРИЙ СЕ БЕ!!!":


БРАВО ЗА ЕНТЕЛЕГЕНТНИЯ КОМЕНТАР ! щом започнаха обидите значи са ви уцелили в целта и ви боли .....продължавайте с минусите ;-)))))))))

Оценка:
-6 +9

СТЪКИ ЩЯЛ ПРЕЗИДЕНТ ДА СТАВА
55 Отговор

До коментар #27 от "Другия с коня":


А МУТРАТА ОТ СИК ЩЯЛ ДА СЕ ВЪРНЕ НА ВЛАСТ , СМЕХ , СМЕХ , ТО НЕ ЧЕ ТОЛУПА Е ГН НИКОЙ В МОМЕНТА ... НИКОЙ

Оценка:
-7 +8

пфу
56 Отговор

До коментар #5 от "Румпелщилцхен":


Търси - ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ САНКЦИИТЕ ,явно не си чел цялата статия.

Оценка:
-1 +6

СС23
57 Отговор
По важно е сега каскета ще се активира ли?

Оценка:
-1 +6

зъл пес
58 Отговор

До коментар #6 от "Ох Баня":


олигарх


Тълковен речник
Олигархията е форма на управление, при която властта е съсредоточена в ръцете на малка група от обществото.
Всеки от тази група се нарича олигарх.
Обикновено думата има негативно звучене, защото се приема, че парите на олигарсите са незаконно придобити.

Коментиран от #138


Оценка:
-0 +10

Пешо Келешо
59 Отговор
А на Боко и Цецо крадецо кога?

Оценка:
-4 +4

ДОДО
60 Отговор

До коментар #47 от "Колев":


Ти да не му свети, че знаеш до къде му стигат пипалата?

Оценка:
-2 +0

Справедливост
61 Отговор

До коментар #1 от "Брендица":


Граждански арест на мутрите Борисов и Гешев в България!
Както на Николае и Елена Чаушеску в Румъния!

Оценка:
-10 +8

Оптимист
62 Отговор
САЩ разбиха фундамента на гешефтурата!

Оценка:
-6 +6

зъл пес
63 Отговор

До коментар #7 от "Честно":


Чегъркайте си първо умните глави

Оценка:
-4 +6

аман от дебили
64 Отговор

До коментар #18 от "Пеевски не е дебел":


Стегнат е като медуза. Вече може и да не е дебел... Особено след като са го "масажирали" руснаци (както се разправя), станал като "манекен" и "минал на другия бряг", след... след действията, които са му... приложили.

Оценка:
-3 +6

Ннн
65 Отговор

До коментар #50 от "АЙДЕ СКРИЙ СЕ БЕ!!!":


Щом краварите са последна дупка прехвърли си парите в юани и им обясни на европейците да не продават в америка за зелени хартийки а да вярват на азиатците с рублите и юаните - смешен плач!
Сигурен съм че Шиши и Черепа които уж бяха големи врагове ще леят сълзи за запорирани международни сметки по закона Магнитски, само да припомня че АНС има бюджет по-голем от общия на цру и фбр, така че няма да им останат много от тайните сметки тайни и не блокирани!

Оценка:
-2 +13

Любопитен
66 Отговор
Дебелия вече го биха! Да очакваме ли и другите двама да ядат дървото?

Оценка:
-2 +16

2323
67 Отговор
И Буци от полезен идиот, стана тежест. Осемте самолета няма да му спасят дебелия задник и скоро или ще е туш. Вероятен вариант е Кремиковци или Курило, Карлуково, че не му е добре на главата нещо напоследък

Оценка:
-7 +10

Супер
68 Отговор
Якооооооо.

Оценка:
-1 +10

:))
69 Отговор
"..Васил Крумов Божков („Божков“), български бизнесмен и олигарх, няколкократно е подкупвал държавни служители. Тези служители включват един настоящ политически лидер...." *******Колко тактично !:)) Въпросният лидер не се ли казва Boko the Pumpkin/ Боко Тиквата/ господа ?:))))))

Коментиран от #78


Оценка:
-6 +9

Мийка Гешева
70 Отговор
Според Борисов това са клевети, а Гешев не е чул...трите маймунки....джуджета ....и ние най-големите балъци.
Смърт на Боко и Гешев които дадоха на шиши баницата!!!

Оценка:
-11 +2

добре
71 Отговор
Другото което е интересно броя на санкционираните фирми, на Шиши 6 , на Чери останалите 58,Не ,че е голяма далаверата с тези санкции, но звучи хубаво и аз подкрепям, даже може още информация да дадете.

Оценка:
-0 +11

престъпници такиво
72 Отговор
ДПС какво ще кажат по въпроса? Нали ваш Делянчо беше "чист"???

Оценка:
-1 +14

Четете повече
73 Отговор
Не бързайте да се радвате - това важи само за територията на САЩ!

Оценка:
-3 +7

Буха ха
74 Отговор
(Божков) някoлкoкрaтнo e пoдкупвaл държaвни cлужитeли. Тeзи cлужитeли включвaт eдин нacтoящ пoлитичecки лидeр, кaктo и бившия прeдceдaтeл нa вeчe зaкритaтa Държaвнa кoмиcия пo хaзaртa (ДКХ). Пo - рaнo тaзи гoдинa Бoжкoв cъщo e плaнирaл дa ocигури пaричнa cумa зa бившe бългaрcкo длъжнocтнo лицe и зa бългaрcки пoлитик, c цeл Бoжкoв дa бъдe пoдпoмoгнaт дa cъздaдe кaнaл, прeз кoйтo руcки пoлитичecки лидeри дa oкaзвaт влияниe върху бългaрcки прaвитeлcтвeни cлужитeли.

ОТВАРЯ СЕ МНОГО РАБОТА ЗА КАСКЕТА

Коментиран от #75, #77


Оценка:
-3 +12

Брендица
75 Отговор

До коментар #74 от "Буха ха":


Ако не му падне каскета !

Оценка:
-2 +4

пешо
76 Отговор
досега не ли го знаеха .

Оценка:
-3 +6

Мдааа
77 Отговор

До коментар #74 от "Буха ха":


БГ има два варианта, протестна нота до посолството на САЩ, решително отхвърляща безпочвените обвинения че държавни служители са получавали подкупи или молба за конкретна информация и прокурорско разследване. Мишкуването не е опция.

Коментиран от #84


Оценка:
-4 +5

Хораа
78 Отговор

До коментар #69 от ":))":


Не,не е "БОКО".Сети се сам кой е този действащ политик.

Оценка:
-1 +10

КРОКОДИЛА
79 Отговор
ЗАПОЧНА ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА - ВНИМАНИЕ - ВНИМАНИЕ ................................................

Коментиран от #129


Оценка:
-4 +7

цървулан
80 Отговор
Айде сега всички майки убити от с-мата,психично болния дионисии,галева и т.н. да отиват да лягат пред щатското посолство в защита на любимите им олигарси

Оценка:
-2 +13

дъртия
81 Отговор
МАНОЛОВА !!! ЗАРЕЖИ ГЕШЕВ !!! БЕГОМ КЪМ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО ДА ПРОТЕСТИРАШ !!! КАК МОЖЕ ТВОЙТЕ ХОРА ДА СА САНКЦИОНИРАНИ !!! ВЪН на АМЕР. ПОСЛАННИК !!!

Оценка:
-2 +13

цървулан
82 Отговор

До коментар #2 от "Последния Софиянец":


Минеков да отива да опикава щатското посолство

Оценка:
-2 +9

Възраждане
83 Отговор
Таз новина спокойно мое да се прескочи! Другите два тулупа са Доганя, Винету и тяхната маша - Гешев. Явно толкова на едро са крали, че чак подразниха колониалните господари! Трябва Слави да си продаде 20те процента на Христо Маджото и тогава мое да развем шарените знамена на сободата и да се ваксинираме по 7-8 пъти, за по-сигурно

Оценка:
-8 +5

Брендица
84 Отговор

До коментар #77 от "Мдааа":


Няма никакъв вариант ! НАП думнаха през м.07.2019. Пеевски и Божков са и двамата в тоя месец. Съответно представител на държавата и другия на бизнеса. След тях всичко гърми. Зацепвате ли?

Оценка:
-2 +4

Конярке
85 Отговор

До коментар #27 от "Другия с коня":


Някой четат жълти новини, за забавление, а има едни по глупави, ги четат и попиват всяка простотия, поради липса на възможност, да си зададат въпроси и намерят отговори!

Оценка:
-2 +4

БЪЛГАРОФИЛ
86 Отговор
ВЪН ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ от ПРЕЗИДЕНСТВОТО !!! ТИКАТ СТРАНАТА ким ГРАЖДАНСКА ВОЙНА !!!

Коментиран от #88


Оценка:
-8 +6

ами
87 Отговор
Какво каза главният ни прокурор Гешев за Делян Пеевски?

Оценка:
-1 +6

Брендица
88 Отговор

До коментар #86 от "БЪЛГАРОФИЛ":


Така е ! Всички вън обаче ! ЗЗЛДанни променян 2 пъти 26.02.2019 и след удара по НАП 26.11.2019. Промяната гласи, че ограбеното лице няма право да се защити. Това е покъртително !

Оценка:
-1 +2

Билета
89 Отговор
Сащ подкрепиха Гешев.

Коментиран от #95


Оценка:
-0 +8

Цар Вул
90 Отговор
На Шиши му дреме на търбуха. Знае, че Каскета е сляп и глух за подобни информации и нема как да го бутне. Пък и Гешефе много зает в момента - да ходи да хваща притежателите на 5-6 ръждиви монети

Оценка:
-5 +5

оня
91 Отговор
А тиква и каскет кога???

Оценка:
-4 +8

Господари
92 Отговор
Черепа сам си призна, че е подкупвал тулупа

Оценка:
-3 +10

тиквата
93 Отговор
тиквата ще бъде мъртъв крадецо

Оценка:
-4 +3

Каскетът
94 Отговор
За мен шиши боко и доган са чисти като момина сълзица !

Оценка:
-2 +4

Брендица
95 Отговор

До коментар #89 от "Билета":


Долу САЩ ! Да се вдигнем и да ги изгоним народе...

Коментиран от #105


Оценка:
-11 +2

любител
96 Отговор
браво бе сетихти се.какво да му замразите като той и хората му разпродадоха всичко и паричките са изнесени в офшорки.сега същото ще направи и боко тиквата крадеца.защото си имат чадърче от главния каскет.не се излагайте с тези уж забрани които са след дъжд качулка

Коментиран от #97


Оценка:
-5 +4

Гршафтооооо
97 Отговор

До коментар #96 от "любител":


Не е като да обикаляш и да залавяш мангалийййййски кланове,Аа?
Смятай ГЛ.прокурор обиксляше и тръшкаше мангалиййй в махалите за Уж големи престъпления
Смяяяхххх

Оценка:
-4 +3

Петров
98 Отговор
Хак да ви е долни божковисти и превратаджии, хак да ви е и на вас излъгани чалгари-трифоновисти, искате или не, плюете или не, газ пикаете или не, победата отново ще е наша :)

Коментиран от #101, #104, #121


Оценка:
-8 +7

Иван
99 Отговор
Ами сега? Всички знаехме всичко това,но нямаше прокуратура, ДАНС,НАП,Полиция.Къде бяха-естествено на хранилката.

Оценка:
-1 +3

boyde
100 Отговор

До коментар #13 от "Б.Х":


Чети! Не е даже между редовете. Написано е !

Коментиран от #106


Оценка:
-1 +6

Я.Банева
101 Отговор

До коментар #98 от "Петров":


Тоя път всички са победени. Отвън ще се решава. Турнирът започва от 16.06.2021...

Оценка:
-0 +1

Аз съм на 50
102 Отговор
Да заключим.. Пеевски, сик, бойко, каракачанов, доган, бойко, пашата (изживяващ се в дърпащ конци от години) гешеф... Са мафия.. Откраднаха само от турски поток 2 милиярда, освен това емил димитров открадна от мосв 50 000 000 лева за ена година!

Оценка:
-3 +5

Обора
103 Отговор
Защо краварите не си гледат в яслите, а си врът муцуните в чуждите работи и докога ???

Оценка:
-4 +1

Понеже
104 Отговор

До коментар #98 от "Петров":


явно няма с какво да асимилираш написаното и си влязъл в някакво слово-блудство, та глупака Борисов е Пеевска слуга! Та написаното, рефлектира баш по тоя тъпак! Сега като стигнеш до тук, се върни отначало и чети много бавно, за да не гледаме как излагаш тъпака, дето те е наел! Не, че не знаем, но все пак!

Коментиран от #112


Оценка:
-4 +0

Хораа
105 Отговор

До коментар #95 от "Брендица":


САЩ подкрепиха Бойко.

Оценка:
-1 +3

Б.Х
106 Отговор

До коментар #100 от "boyde":


Точно между редовете е : "действащ политически лидер"

Оценка:
-1 +4

Цитат
107 Отговор
"Васил Божков си призна най-накрая, че подкрепя президента Румен Радев, "Да, България", Отровното трио, Мая Манолова, които искат да съборят властта с метежи"

Коментиран от #110


Оценка:
-6 +10

АНОНИМЕН
108 Отговор
Пази боже сляпо да прогледа! Това трябваше да се случи още като не му мина кандидатурата за шеф на ДАНС! И защо и какво ли са чакали досега?!

Оценка:
-1 +7

Ender
109 Отговор
Поне като роби на САЩ да видим нещо полезно от тях!

Оценка:
-0 +6

Егати
110 Отговор

До коментар #107 от "Цитат":


на какви простотии и падения е способен човек за 20 ст. от един отпадък от Банкя!

Оценка:
-3 +3

123
111 Отговор
Моля отбележете, че САЩ обявиха санкциите по закона Магнитски, в деня в който Радев се срещна с Американския зам. министър на финансите.
това е ясна подкрепа за Президента Радев.

Коментиран от #113


Оценка:
-6 +3

Петров
112 Отговор

До коментар #104 от "Понеже":


Наели са те теб, малоумник посран :) И за децата стана ясно, че ви наемат за пари, дано поне са достатъчно, за да си платите наема в Студентски Град

Коментиран от #120


Оценка:
-1 +5

Хораа
113 Отговор

До коментар #111 от "123":


Не е подкрепа за летеца,а напротив.Беше му показано какво ще последва ако продължава така.Очаквайте скоро 11.07.2021г

Оценка:
-4 +12

Чип и Дейл
114 Отговор
Кой е този"наcтoящ пoлитичecки лидeр"!?

Оценка:
-0 +2

Бай Шиле
115 Отговор
Грета Тунберг и Плевньо какво казаха по въпроса?

Оценка:
-2 +3

Ама
116 Отговор
Защо чак след като Боко падна от власт?

Оценка:
-1 +6

петър
117 Отговор
А на тиквата и Цецко кога? Докато са техни хора.

Оценка:
-3 +2

БУЧАРОВ
118 Отговор
А НА РАДЕВ КОГА ЗА ПРЕДАТЕЛСТВО СРЕЩУ НАТО/ ПОДКРЕПА ЗА ШПИОНИ/

Коментиран от #130


Оценка:
-6 +8

119
Този коментар е премахнат от модератор.
Че сте деца,
120 Отговор

До коментар #112 от "Петров":


е ясно! Ако възрастен пише детски глупости, ще е пълна трагедия! И следващият път като искаш да кажеш нещо, не се обиждай сам! Смешно е, не за друго!😂 А сега папкай бонката от онуй глупавото от Банкя!

Оценка:
-1 +2

Гевара
121 Отговор

До коментар #98 от "Петров":


Горкото дете,нека бог се смили над душата ти!

Коментиран от #123


Оценка:
-2 +4

Румен рашков
122 Отговор
Леле, а сега КОЙ ще ми плаща да време по площадите? КоЙ?

Оценка:
-4 +6

Петров
123 Отговор

До коментар #121 от "Гевара":


Нека децата ти не се срамуват от теб много, само малко. Това е в случай, че не си се ваксинирал и от теб все пак се пръкнат някакви деца :)

Оценка:
-2 +2

Куку
124 Отговор
Идват санкции срещу Радев-самолети Грипен,Манолова и Х.Иванов-финансиране от олигарси,С.Трифонов-проект на ДС

Коментиран от #125


Оценка:
-6 +6

125
Този коментар е премахнат от модератор.
Защо не
126 Отговор
санкционират и тези,които са приели подкупи-Борисов,Гешев...Ненормална работа.Кравари,махайте се от България.Вън!!!

Оценка:
-2 +3

брат Галев
127 Отговор
Майче, идвай при нас. Там може да стане напечено за тебе!

Оценка:
-1 +2

Гого
128 Отговор
Не виждам името Бойко Борисов в списъка. Защо ли? Не виждам и името на каскета Гешев. Защо ли? Тези двамата бяха обявени от българските граждани за "Мутри" и обвинени от обществото за кражби на обществени средства в големи размери. Държавният департамент не САЩ не е ли чул това? Не е ли видял чекмеджето с евра и злато на тиквата? Или БМБ им индулгенция за кражбите? Защо си траят нашите приятели. Ако ще казват а да карат до край. Иначе изгарят изгорели бушони. Ами Влади Горанов, и Менда Соянова, къде останаха. Те, които според Божков са искали подкупа? Ами Гешев, който ги прикрива? Той къде остава в сметките им? Ако ще бъдат принципни да чистят до край. Иначе оставам с впечатлението за нещо което намирисва. Уж правим нещо, но крием главите на мафията. Защото Пеевски изчезна от небосклона и едва след като тези които го държаха решиха да се оттърват от него САЩ се сетиха да му искат главата. Споменават тези фирми, но съм сигурен, че ако погледнат в тях, вътре няма да намерят нищо. Пеевски отдавна разпродаде и се оттърва от тях и най вероятно има само имена на фирми изпразнени от съдържание. Не искаме това. Дайте главите на Бойкои и каскета Гешев на дръвника и ще повярваме в добрите намерения.

Оценка:
-2 +0

АУУУУУ
129 Отговор

До коментар #79 от "КРОКОДИЛА":


ехххха сега ако може да поискаш и логистична помощ от руския Спецназ ............... тююююю то пък от 2004 сме в НАТО ...... НЕ СТАВА !!!!

Оценка:
-0 +3

АУУУУУ
130 Отговор

До коментар #118 от "БУЧАРОВ":


ОООО ТОЙ Е СЛЕДВАЩИЯ ....ВСИЧКИ СЛУГИ НА РУСИЯ ГИ ЧАКА ТОВА ;-)))))))))))))))))

Коментиран от #131


Оценка:
-1 +4

131
Този коментар е премахнат от модератор.
И защо
132 Отговор
триете за Руският спам срещу Радев? Нещо ви притеснява ли, че налагате цензура?

Оценка:
-0 +1

САЩНИ КРАДАТ
133 Отговор
ЗАЩО НЯМА САНКЦИИ ЗА ДОМУЗЧИЕВ КРАДЕЦА НА КОРАБИ И КАРАКАЧАНОВ - ПРОДАВАЧА НА ПАСПОРТИ КАКТО И НА БОЙКО С ЧЕКМЕДЖЕТО , ТЕХНИЯ КООРДИНАТОР ?? САЩ ВСЪЩНОСТ СА МАГНИТ ЗА ПАРИ !

Оценка:
-3 +0

възмутен
134 Отговор
Къде бяха досега? Само тези ли са двигателите на корупцията?

Оценка:
-1 +1

PrincessAbigail
135 Отговор
Особено ми хареса края! САщ и светът са застрашени от корумпирани българи. А когато се вливаха пари - бяха щастливи!
САЩ трябва да бъдат осъдени като виновни за пандемията!
А за Божков - все него го изкарваха най-лошият!

Оценка:
-2 +0

Анонимен
136 Отговор
Всички кръв пикаете от новия Бойко. Оставете служебното правителство, а не да ни изкарвате изрезки от вестници, кой бил казал...

Оценка:
-1 +1

Шиши и Божков
137 Отговор
са ми ясни, единият вечно ненанял се, другия не случил на нови приятели. Силно ме е яд и ми е безсилно срещу дигиталната Бил Гейтско - Амазониева паплач, която политици обслужват и милиони зомбита следват, а резултат е мизерия и фалит.

Оценка:
-0 +3

незнайко
138 Отговор

До коментар #58 от "зъл пес":


Правилно, обаче Божков не е карал НИКОЙ НАСИЛА да трие билетчета и да играе хазарт !!! За парите които казват, че дължи на държавата е спорно !!!

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Александър Симов
Депутатът от БСП с поредна атака към управляващите
Корнелия Нинова е господар на кошмарите на ГЕРБ"

Още бисери
ТОП 5