3 Юни, 2021 12:20 2 448 37

Мартин Димитров: Без правосъдие, ние ще останем последни в ЕС

  • съдебна система-
  • съдебна реформа-
  • бедност-
  • ес-
  • мартин димитров-
  • санкции-
  • делян пеевски-
  • васил божков

„Заради липсата на работеща съдебна система ние сме така бедни“, категоричен бе икономистът

Мартин Димитров: Без правосъдие, ние ще останем последни в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

„Българските институции не свършиха нищо и го докарахме дотам американците да ни казват какви лица в България трябва да бъдат санкционирани. Това показва, че институциите тук не работят и че ни е необходима съдебна реформа. Докарахме го дотам, че американците да ни казват какво да правим“. Това каза в „Честно казано“ по Евроком икономистът Мартин Димитров от „Демократична България“. Думите му са по повод наложените санкции по закона „Магнитски“ на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков:

„Те ни обясняваха, че ние си измисляме проблемите, че няма нужда от съдебна реформа, че в България всичко било наред. Е, наред ли е? Заради липсата на работеща съдебна система ние сме така бедни. Без съдебна реформа ние ще останем последни в ЕС. България спрямо Румъния има 33% по-нисък доход за една година, а спрямо Гърция - 147% по-нисък доход. Неработещата ни прокуратура ни води до бедност“, заяви още Димитров.

„С колегите Методи Андреев и Петър Славов от „Групата за натиск“ питахме ББР през 2016 г. какви кредити са давали на малки и средни предприятия. ББР тогава все пак е спазвала някакво минимално приличие. Идва Ковид кризата и точно тогава те форсират кредитирането на големи компании. Всички са свързани с когото трябва. Тогава ги предупредихме, че трябва да кредитират малки фирми“, обясни той.

„Има универсално решение - да се приеме таван за кредитите. По-големи кредити не трябва да има. Много хубав въпрос е дали ще бъдат върнати сегашните кредити и какви са обезпеченията. Оказа се, че лихвите не са много високи. Има ли гаранции за връщането на тези кредити? Да не се окаже, че за малките фирми, за разлика от специалните фирми, лихвите са били по-високи", добави Мартин Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Счупи тъпомера

    22 4 Отговор
    Още един, който чак сега откри топлата вода.

    Коментиран от #12

  • 2 Ох Баня

    16 7 Отговор
    Ъ, тоя пък. Кой ти даде тази трибуна бре седесарче лъжливо?
  • 3 Българин

    14 10 Отговор
    Най-бедни сме щото на власт се изреждат платени проамерикански пyмияри.
  • 4 Баня

    9 5 Отговор
    ГЕРБ- СДС и тяхнятя къртица ДБ .
  • 5 МАФИЯ НА ББ

    15 5 Отговор
    ХУБАВО ХОРТУВАШ МАРТИНЕ ,АМА БЕГАЙ ДА СВАЛЯШ КАСКЕТА ГЕШЕВ НЕ САМО ДА ПРРИКАЗВАШ ПО ФОРУМИ!!!!! ДЕЛА ТРЯБВАТ, ДЕЛА А НЕ ПРИКАЗКИ ДЕТО ОТДАВНА ГИ ЗНАЕМ Г-Н ДЕМАГОГ!!!!!
  • 6 Лост

    7 0 Отговор
    Бойко тв отново на брифинг. Спряха Нова Нюз в 11.50 и досега плаче и манипулира.
  • 7 майтапчия

    2 5 Отговор
    че кой си е мислил че някога ще се издигнем в ес??? единствения ни шанс да не сме най-бедни е да приемат западния ни квартал наречен северен македонски...
  • 8 БГ МАФИЯ В МС

    5 4 Отговор
    КАТО Е ПОЧНАЛ ДА ПЛЮЕ НО ГЕРБ И МАФИОТА РАЗБОЙКО ТОА ДЕМАГОГ БЕЗ ДЕЛА МИСЛИ ДА ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 8756

    6 2 Отговор
    Много се радвам, че започва разбулването на истините за управленито досега! Искам да обърна внимание на сектора здравеопазване. Ако трябва ще покажа документи.
    Чрeз здрaвeoпaзвaнeтo ГEРБ нe caмo ce oпитвaт дa мaнипулирaт oбщecтвeнoтo мнeниe нo и крaдaт бeзoглeднo.
    Прeди пoвeчe oт гoдинa Нoвa ТВ пoкaзa мeхaнизъм зa oтклoнявaнe нa eврoпeйcки cрeдcтвa oт ръкoвoдcтвoтo нa МБAЛ "Cв. Aннa " Coфия. Д-р Близнaкoв дирeктoрa нa бoлницaтa ce хвaли, чe дoкaтo e пoд крилoтo нa д-р Мocкoв, Борисов щe гo пoкривa. Крaдeц дa cи в тaзи държaвa. Дoкoлкoтo ce чувa, ceгa щe ce oпитa дa ce cкриe при Мaя Мaнoлoвa, зaщoтo и тя билa oт Дупницa. Тaкa ce хвaли! Полиция и прокуратура прикриват престъпления на Близнаков и Москов, а върху тях трябва да се разпростре закона "Магнитски"
  • 11 Лозенец

    8 0 Отговор
    ДБ, ОТЪРВИ СЕ ДОРДЕ Е ВРЕМЕ ОТ ТОЗИ ПЛАЗ.МОДИЙ. ГЕНЕРАЛЕ, НЕ ВИ ТРЯБВАТ ТАКИВА "ПОЛИТИЦИ"! ЩОМ ТОЗИ НЕ ПОСМЯ ДА ИЗРЕЧЕ ИМЕТО "БОРИСОВ", ТОЙ СЕ ПАЗИ ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕХВЪРЛЯНИЯ, СЛЕДОВАТЕЛНО НЯМА МЯСТО В ДБ!
  • 12 яко ни лъжат

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Счупи тъпомера":

    ТОЯ ДЕМАГОГ ДОКАТО РАЗБОЙКО БЕШЕ СИЛА И НА ВЛАСТ МЪЛЧА КАТО КЛАДЕНЕЦ И ГА РАЗБОЙКО ПАДНА СЕ РАЗКВИЧА СИЛНО ДА ГО ЧУЯТ ,ЧЕ Е МНОГО КОМПЕТЕНТЕН И НАЧЕТЕН. ПОДЛИЗУРКО И СЛУГА И ТОЯ. ПО ДЕЛАТА ГИ СЪДЕТЕ. НЕ Е ДОСТАТЪЧНО ДА ПОВТОРИШ НЕЩО КОЕТО ВЕКЕ ГО ЗНАЕМ.
  • 13 Счупи тъпомера

    12 1 Отговор
    Тиквата пак се разплака, освен това каза, че бил се борел с корупцията. Хахаха, как ли се е борил? Като не е оставял нищо на другите ли? То и аз така се боря с ракията :)
  • 14 Ние все сме си последни

    3 2 Отговор
    Почетното място ни е в кърпа,номера е да свикнеш..
  • 15 Ахахах

    6 2 Отговор
    Ако до два дни не се намери прокурор, който да арестува гешев за многобройните му противозаконни прояви и корупция, това означава, че трябва да се смени цялата прокуратура и съд!
  • 16 1111

    9 0 Отговор
    В България по всичко сме на дъно
  • 17 Какво правосъдие

    5 0 Отговор
    Ами то Пернишка секта от главорези вилнее безнаказано щото казват че са авери на Гешев и дори полицаите им се мазнят!
  • 18 Понеже

    2 2 Отговор
    Племето е просто и затова имаме алчни управници.
  • 19 Р ПЕТКОВ

    5 3 Отговор
    БРAТЯ AМEРИКAНЦИ, OГРAБИХТE НИ C 3 МЛРД. ЗA EДНИ CAМOЛEТИ, ЧИИТO ЧEРТEЖИ OЩE НE CA ДOЛEТEЛИ ДO БЪЛГAРИЯ И ТOВA E ЦEНAТA ВAШAТA ШИЗOФРEНИЯ! Тoвa, чe CAЩ ни пoдcлушвaт, прocлeдявaт и унижaвaт – фaкт. Тoвa, чe Eврoпa e бeзгръбнaчнa дa ce зaщити – aкcиoмa. Тoвa, чe шизoфрeниятa в CAЩ взe връх – тeoрeмa.

    Вacил Бoжкoв признa, чe e рaздaвaл oгрoмни рушвeти и зaкoнa Мaгнитcки ce cтoвaри върху нeгo, нo шизoфрeннo прoпуcнa взeлитe рушвeтa Гoрaнoв и Бoриcoв. Брaтя aмeрикaнци, oгрaбихтe ни c 3 млрд. зa eдни caмoлeти, чиитo чeртeжи oщe нe ca дoлeтeли дo Бългaрия и тoвa e цeнaтa нa вaшaтa шизoфрeния. Жaлкo.
  • 20 2121

    5 2 Отговор
    Кога Бойко Методиев Борисов ще бъде наказан,за корупция,за кюлчета злато, за пари в чекмеджето,за къщата в Барселона и метресата с незаконното му и непризнато от него дете,за лежането в затвора в Чехия, за лазенето пред тъпите сащ и Меркел.Всичко което натвори, с лошата си политика заедно с глупавата Ек. Захариева, рязко влошаване отношенията с Русия,ни доведе всички българи до пълен провал на икономика, селско стопанство, образование, медицина.Не виждам тъпите сащ,защо се месят във вътрешните работи на България?Едва ли има по-корумпирана страна от сащ.Да дават акъл на България, при големите си проблеми с негри, Президенти,неграмотност/30милиона не работят и са неграмотни-негри и бели негодници/,липса на лекари и добро здравеопазване печатане на долари 40% без покритие.Коя е кюрдката Херо Мустафа ,да привиква министри от Временното Правителство!? Тя трябва да бъде отзована ,поради намеса във вътрешните работи на България.Брюксел и сащ са виновни,че ни заобикаля тръбата по която тече газ от Русия.Нито една страна не направи подобна глупост от Балканския полуостров и от Гърция.Това ,което Цар Борис III e казал:"Винаги с Германия, никога против Русия",е най-точното поведение за България.Уви!Докато имаме плужек ,като Б. Борисов,който пречи на Временното Правителство и ,който сащ не осъди за корупция /а се занимава с приятелите му,които ще се спазарят.на ход са евреите/,нещата ще са в задънена улица.Гешев също трябва за бъде отстранен,веднага.Основният въпрос е
  • 21 2121

    5 1 Отговор
    Уви!Докато имаме плужек ,като Б. Борисов,който пречи на Временното Правителство и ,който сащ не осъди за корупция /а се занимава с приятелите му,които ще се спазарят.на ход са евреите/,нещата ще са в задънена улица.Гешев също трябва за бъде отстранен,веднага.Основният въпрос е : Защо сащ защитава корумпирания Бойко М. Борисов?!Който знае да коментира и да напише коментар.Ще е от полза за всички българи.
  • 22 СЛОНА

    6 1 Отговор
    ЗА 14ГОДИНИ В ЕС И ЗА 32ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ (ДИВКАПИТАЛИЗЪМ),ОБИКНОВЕНИЯ БЪЛГАРИН НИЩО ДОБРО НЕ СЕ ВИДЯ ХОДИ ДА ЧИСТИ ДЪРТИ ЗАДНИЦИ НА ЕС И ДА КАРАТРОШКИ ВТОРА РЪКА ,А ЗА ПОСТРОЕНОТО ПРЕЗ СОЦА НЕ МОЖЕ САМО ДА ГО САНИРА ...
    ИЗХОДА Е ЕДИН ПОГЛЕД КЪМ РУСИЯ И ПРОЧИСТВАНЕ НА ПОЛИТИЦИ ....
    С РУСИЯ НЯМА ПРОСИЯ И ВЕЧНА ДРУЖБА ,А ЗА ПОЛИТИЦИТЕ ДЕДО ПОП ДА ИМ ПОЧЕТЕ ПЪРВА СЛУЖБА
  • 23 Метеоролог

    2 2 Отговор
    Не само че положението ни няма да се подобри, а и ще се влоши! Сега ще дойдат хубавци и хубавици на власт, които следващите 10г. ще ни обясняват че за всичко е виновен Борисов! На нас ни пречат три неща: Сушата, кишата и международното положение!:)
  • 24 консуматор

    8 0 Отговор
    Съветвам Мавтинчо да остави правосъдието на когото трябва. А той да ни открехне нещо за това, как се правят лобистки закони, които да облагодетелстват "бизнеса" с "био"горива.
  • 25 Реформатор

    1 0 Отговор
    Ще разберете че реформите са болезнени! Но, ако не вие, то още не родените ви деца и внуците ви има евентуална възможност да живият по-добре! Разбира се, ака нещата не тръгнат виновни ще са комунистите,СДС, НДСВ,Тройната коалиция и Бойко Борисов!
  • 26 2121

    5 0 Отговор
    Пишете всичко за Бойко Методиев Борисов.Когато В. Божков говореше , Цветан Василев също, няколко смели журналистки,всеки гледаше встрани.Пиша от преди 10/11 г. против Б Борисов,но или се трие или не се обръщаше внимание.Много,честни българи с документи доказваха корупцията в ГЕРБ/абсулютно всички,заедно с ОП, Воля на осъдения Марешки, НФСБ, ДПС-особено тази вредна и отровна партия,А.Доган, БСП/с подкупни партийци,Б. Борисов е комунист на 19 г./,почерпания комунист Валери Симеонов.Но никой не обърна внимание.Настройваха българите против Русия.Резултатът-Русия първа по най.важните показатели, България на дъното.България в НАТО и член на ЕНП.Полза нула.Страните бягат от ЕС -Англия,но ние превиваме гръб."Късно е либе ,за китка"мъдри слова на мъдри българи.Затова Мартин Димитров, да не говори, а да действа.Защо го е страх ,да каже в прав текст ,че България е срутена по вина на корумпирания Бойко М. Борисов и всички от ГЕРБ до ДПС и БСП.Това е истината.Върнете смелите журналисти, да направят проучване и да извадят на показ всички престъпления на Б. Борисов.Не е нужно да викате корумпираните сащ.Те само ще навредят.Херо Мустафа, не трябва да е в България, а да бъде отзована, по предложение на Българското Временно Правителство.Така, може би ние българите ще ви повярваме.Да видим дали сте смели и независими/а не да гоните руски измислени шпиони-получихте си го ,с изгонване на български дипломати/.
  • 27 въпросче

    3 0 Отговор
    Мартин Димитров: Без правосъдие, ние ще останем последни в ЕС. НИЕ СМЕ СИ ПОСЛЕДНИ. ПОВЕЧЕ НАКЪДЕ?

    Коментиран от #35

  • 28 aaaaaa

    1 0 Отговор
    Мартине.....,че ние къде сме???
  • 29 Тони Минев

    3 0 Отговор
    Г-н Димитров,като сте толкова принципен, защо не сизирате прокуратурата за далаверите за милиони на зам.председателя на СДС......Кабамилионеров,понастоящем кмет на най-червената община в България-Карлово.
  • 30 За натиск

    1 0 Отговор
    Най-вероятно с групата за натиск,сте натискали някоя пържола в чинията,след като хора като, Каназирева,Кабаиванов,Тотев,Бекиров и .... са неуязвими и трупат милиони.......
  • 31 Пунта Канна

    0 0 Отговор
    На Лозан Панов скоро му свършва мандата, така че нещата отиват към по-добро.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Браво на Демократична България

    1 0 Отговор
    От днес ГЕРБ и ДПС ще твърдят, че не познават Пеевски и, че дори такова лице никога не е съществувало :)

    Коментиран от #36

  • 34 акъл

    0 0 Отговор
    абе тия от сайта що все такива снимки му турят на марто - загледан възторжено, напред и високо в небесата като пионерче от соца, дето пее пред нас са блестнали житата ...
    Турете някоя друга снимка, да гледа тежко, с академичен поглед.
  • 35 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "въпросче":

    А бе този на олигофрен ли се прави,или е такъв по рождение.Проспал 10- тина годинки под крилото на Боко и сега изведнъж-"цярат е гол".Ами ние винаги сме билина дъното на ЕС.Още преди да влезем.Още откакто босовете ви Филип Димитров и Иван Костов ни оставиха съответно без развито селско стопанство и просперираща промишленост,изпълнявайки американския план Ран/ Ът.
  • 36 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Браво на Демократична България":

    За по сигурно,ще му запушат устата като на Илия Павлов.Или като на Мишо Бирата и съпругата му.Сега ще е по лесно,такава дебела цел и с прашка .можеш да я уцелиш.Ако не го пререди Боко.Все бивши царски комсомолци,кой по рано,кой по късно.
  • 37 Бончо лудия

    0 0 Отговор
    ,,Глупак,,
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове