Last news in Fakti
29 Април, 2022 10795

Прилича ли Априлското въстание на война?


  • Илияна Йотова вицепрезидент Паралелът, който направи премиерът Кирил Петков, беше голяма грешка. Не съм чувала по-простовата позиция за Априлското въстание. Героите на национално-освободителното движение, на Априлското въстание не са „някакви хора“, те си имат имена. За тях разказваме на децата си и се гордеем.
  • Кирил Петков министър-председател Представете си, ако някой беше казал по време на Априлското въстание, и беше казал - ами най-добре е това въстание по-бързо да свърши, тези хора да нямат възможност да се защитават. Това позиция ли е? Как я приемаме, за да има по-бързо мир.

    1133 гласа
    42%
    58%
    1543 гласа

Коментари

  • 1 Българин

    314 353 Отговор
    Просто Кирчо е национален предател, който за да се хареса на хамериканците е готов да продаде народа си!

    Коментиран от #5, #62, #87, #101

  • 2 Загрижен

    288 179 Отговор
    От простоКирчо няма да чуем сложна мисъл. Простоват премиер, подлога се оказа за жалост. Цените у нас са в космоса, той ни приканва да си дарим за оръжие и без това ниските доходи... Оставка!!!

    Коментиран от #113

  • 3 Иван

    236 41 Отговор
    Много е прост!!!!
  • 4 2332323

    244 41 Отговор
    Абе този какво му става. Все повече грешки и неразумни изказвания. Да не се друса нещо....

    Коментиран от #15

  • 5 Ники

    216 40 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    НЕЗНАМ ЗАЩО ГО ДЪРЖИМ ОЩЕ ТОЗИ

    Коментиран от #98

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор


  • 7 Този коментар е премахнат от модератор

  • 8 Хасковски каунь

    150 17 Отговор
    Простият човек винаги мисли нещо с което да е оригинален, и да се запомни. Някой път първото не се получава и остава само второто.

    Коментиран от #13

  • 9 Факти

    35 75 Отговор
    Няма да е зле да сложите и графа не подкрепям никого в този спор и двете страни бъркат!
  • 10 az #Контрапропаганда

    138 20 Отговор
    По-скоро да се прибира в Канада!

    Горд съм, че нямам нищо общо с Харвард! 🤣

    Коментиран от #125

  • 11 Народеее !!!

    141 19 Отговор
    Всяка секунда,в която ПП и Крадльолиция са на власт е пагубна за България!!!

    Коментиран от #44, #45

  • 12 ПП и коалиция

    113 15 Отговор
    Прости , лъжливи и мнооого крадливи - що е то ?
  • 13 янки, дайте някой по-читав

    132 14 Отговор

    До коментар #8 от "Хасковски каунь":

    Само че Кире е много прост, плашещо функционално неграмотен, даже и вчера като приказва някакви глупости у Буча, един от украинските бодигарди го гледаше, все едно е готов да го думне. С този рискуваме да ни навлече големи беди на главата, защото първу му върви мисълта на английски и после в някакъв жалък ошит да я възпроизведе на български и се получават коренно противоположни приказки.
  • 14 Asdfg

    112 14 Отговор
    Киро-тъпиро-кривата уста веднага оставка!
  • 15 Asdfg

    99 10 Отговор

    До коментар #4 от "2332323":

    БЕлото не прощава!
  • 16 bVlgari

    105 6 Отговор
    Понякога мълчанието е злато.Или по-добре си замълчи и да те помислят за глупав,отколкото да си отвориш устата и да резсееш всякакви съмнения.14 години,бях принуден да слушам уникални простотии,невежество,лъжи,при това на диалект.Гарнирани с дебелашко"чуство за хумор"и народняшка бодрящина.Е,тук отново греда.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор

  • 18 За съжаление

    116 14 Отговор
    Кирчо не е българин. Такива ще са и децата ви, ако не се върнете навреме и не ги отглеждате тук, почти испанци, почти германци, почти англичани, дървета без корен.

    Коментиран от #24

  • 19 Петър

    34 93 Отговор
    Йотова, Йотова ще си останете с Радев комунисти и това си е. Язък, че толкова много демократичен вот взехте на изборите.
  • 20 бат рамбо

    27 88 Отговор
    Предателката и тотално неизвестната Йотова разказва на децата си за Ленин и Сталин, сега има разказва за Путин, това е повече от очевидно!

    Коментиран от #58

  • 21 вуйчо

    90 10 Отговор
    Вече със сигурност се знае , че ни управляват хора със сериозни ментални проблеми. Въпросът е - кой с по ментално увреден , К. Петков /и дружинка/ или наивниците гласували за тях? Има само един правилен изход за страната ни - незабавна оставка на Правителството на душевно болните и нови избори /на които , да се надяваме - повечето хора ще гласуват с главите си , а не с ..зовете си/.

    Коментиран от #32

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор

  • 24 бат рамбо

    16 89 Отговор

    До коментар #18 от "За съжаление":

    Точно, като Киро искам да ми е детето, образовано, възпитано, умно, предприемчиво, ерудирано и про-западно ориентирано, поради изброените причини.

    Коментиран от #29, #30, #121

  • 25 Иван

    29 62 Отговор
    Тази ид.отка, където целуваше ръката и коленичеше на руския патриарх няма място да обяснява каквото и да е. Колко паспорти раздаде на бандити и престъпници, вместо да е в затвора тръгнала да обяснява. Ако е имало някой да даде истински оръдия на Априлци, можеше да победим не да гърмим с черешови топчета. Тогава духа на българина е бил неслумим и сега нямаше да се гъним на тъпите руснаци, защото свободата щяхме да сме си я извоювали сами.

    Коментиран от #68

  • 26 Българка

    26 78 Отговор
    Тази война за украинците е Отечествена. Украинска територия е окупирана от руския агресор. За Украйна това е Освободителна война. За Русия е завоевателна, варварска.

    Коментиран от #33, #57

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор

  • 28 Абсурдистан

    25 58 Отговор
    Не защитавам Киро, той има доста бели петна, но не става дума за буквално сравнение, а за по-общо че трябва да се помогне на нападнатия, на угнетения, на този който не заплашва съседа, на този който иска собствена независима държава. Винаги ще има извратеняци, което са на страната на агресора, като нашия президентски тандем.

    Коментиран от #54

  • 29 браво

    74 9 Отговор

    До коментар #24 от "бат рамбо":

    Демек - искаш детето ти да е заършен олигофрен , браво ! ПП. Простото Киро , нито е образован , нито е умен , нито е възпитан , нито е ерудиран , може би е предприемчив (ако да крадеш и лъжеш е предприемачество) , но със сигурност е про-западно ориентиран (по слугински),

    Коментиран от #53

  • 30 За съжаление

    60 9 Отговор

    До коментар #24 от "бат рамбо":

    Виждаме и колко е възпитан и колко е ерудиран и най-неприятното прозападно зомбиран. Щом искаш това за децата си, добре. Дано ти благодарят подобаващо!
  • 31 нннн

    59 6 Отговор
    Позицията на П Киро не е простовата, а малоумна.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор

  • 33 Въпрос

    62 6 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    Ако Америка плаща (за нещо, защото безплатен обяд няма) близо 14 млрд. долара (официално), дали е освободителна война?
  • 34 Хората,как му викат?

    50 5 Отговор
    Тъпото,това говори всичко.
  • 35 За Русия с любов

    16 40 Отговор
    1829 г.- Руската армия обезоръжава българското опълчение, спечелило й войната от 1828г. арестува водачите му и ги праща на Заточение в Сибир, където умират. Целта е българите да не вдигнат въстание за свобода.
    1829 г.- отвличат насила или подлъгват над 100 000 български семейства за да ги заселят в обезселените Бесарабия и южна Украйна, където преди това са избили и прогонили населението. Стотици български села са обезлюдени
    1833 г. Русия става гарант на Турция за териториалната и цялост, покрай Египетските войни
    1833 г. – Под натиска на Русия Турция отстъпва на Сърбия 6 области от поречието на р.Тимок населени изключително с българи – около 200 000 души.
    1835 г. – Избухва Берковско въстание, като Сърбия обещава оръжие на въстаниците, но в последствие под натиска на Русия отказва. Все пак Русия е гарант на Турция….

    Коментиран от #105

  • 36 За Русия с любов

    19 35 Отговор
    1861 г. – Георги Раковски издава брошурата си „РУСКАТА УБИЙСТВЕНА ПОЛИТИКА ЗА БЪЛГАРИТЕ”. Русия изисква от Сърбия и Влашко брошурата да бъде иззета и унищожена, а Първа българска легия в Белград да бъде разтурена след намеса на злокобния руски консул в Белгард.
    1861 г. – руския консул в Цариград – княз Лобанов издейства заточение на българските владици Иларион Макариополски, Авксентий Велешки и Паисий Пловдивски в Диарбекир. Тогава владиците ни са заточени за три години, заради обявената независимост на Българската църква.
    1964-67 г. – Русия провежда Черкезкият геноцид прогонват черкезите, голяма част се насочват към българските земи, като стават основния башибозук по земите ни
    1871 г. – граф Игнатиев протестира срещу чл.10 от екзархийския ферман от 1870 г., открил пътя за присъединяването чрез плебисцит на македонските епархии към Българската. Русия се опитва да откъсне Македония от българския народ.
    1872 г. – по искане и заплахи на граф Игнатиев тримата български владици Панарет Пловдивски, Иларион Ловчански и Иларион Макариополски са заточени в Измир
    1872 г. – Руската църква и Вселенската патриаршия, която се поддава на натиска на граф Игнатиев, обявяват схизма против Българската църква.
  • 37 Тъпчо

    46 6 Отговор
    Абе къде е кирчо? Коя държава ще оправя днес? Четох вчера, че в Румъния щял да ходи. Не знаех, че толкова са го закъсали комшиите.

    Коментиран от #59, #92

  • 38 За Русия с любов

    14 30 Отговор
    1872 г. – граф Игнатиев след лична визита до султана отстранява Махмуд Недим паша по чиято заповед до привременния български съвет в Ортакьой избира екзарх на основание на фермана.
    1873 г. – граф Игнатиев предлага на Турция Левски да се съди и от българи, на които казва, че съдят обикновен крадец, заради думите на Апостола: „Тоз който ни освободи, той ще да ни и пороби.”
    1876 г. – На Цариградската конференция за автономия на България никой не знае че месеци преди това Русия и Австро-Унгария сключват тайното Райхщадско споразумение за поделяне на Балканите
    1877 г. – е подписана Будапещенската конвенция. Клаузите са: Русия не възпрепятства Австро-Унгария при анексиране на Хърватска и Босна и Херцеговина, Австро-Унгария не възпрепятства Русия при евентуална инвазия на Балканите. Двете империи се задължават да не допуснат образуване на голяма и сплотена българска държава, а в случай на уреждане на въпроса на международна конференция, да си оказват взаимна дипломатическа подкрепа, което се и случва на Берлинския конгрес.
    1877 г. – руският консул в Цариград граф Игнатиев е уведомен телеграфически за конвенцията. Веднага започва совалка по саботиране на Цариградската конференция. Още на следващия ден е приет от султана и му гарантира, че при война на Великите сили срещу Турция Русия ще се застъпи за запазване на значителни територии на Османска империя на Балканите.
    1878 г. – на Берлинския конгрес, Русия взима от Румъния южна Бесарабия, като в за

    Коментиран от #41, #111

  • 39 Бай Благой

    41 7 Отговор
    Как можахме да го изберем тоя малоумник....ума ми не го побира...
    За пореден път бяхме излъгани.
  • 40 За Русия с любов

    25 25 Отговор
    1885 г. – България обявява Съединението, а Руската империя е единствената държава, която се противопоставя и провокира султана като суверен на Източна Румелия да въведе армията и да прекрати Съединението или най-малкото – да възрази официално, за да има повод Русия отново да вкара своите войски в България под претекст, че България нарушава Берлинския договор. Турция е заплашена от Англия и отказва.
    1885 г. – Русия принуждава верния си слуга Сърбия да ни нападне в гръб. след като е изтеглила целия офицерски състав още преди Съединението
    1886 г. – Русия организира преврат в България за сваляне на Батемберг и го изпращат към Русия. Стамболов като председател на народното Събрание прогонва превратаджиите.
    1886 г. – След избора на Фердинад, Русия скъсва дипломатически отношения с България за 10 години
    1889 г. – Руски убийци отравят Захари Стоянов
    1890 г. – в Русия излиза статия на руския дипломат Татишчев, в която той пише: Да постъпим с България като с Полша – да я разчленим, да я размажем, да я изтрием от лицето на земята!

    1895 г. – Платени от Русия убийци убиват Стамболов

    Коментиран от #91

  • 41 Бай Благой

    32 4 Отговор

    До коментар #38 от "За Русия с любов":

    Пич, какво ще коментираш за изпращането на Английски кораби в подкрепа на Османската държава?
  • 42 Дядо ви КуРтИ от СеЛо ПипЕрКоВо...

    23 32 Отговор
    Русия винаги е била враг на България,нищо хубаво не сме видели от тях.Сега много русофили ще ме нападнат,колко много стока и продукция и военна техника са ни(ПОДАРИЛИ) ПРОДАЛИ по времето на великия КОМУНИЗЪМ...Простете за невежеството си,ДРУГАРИ,Русия винаги ни е използвала, най-хубавите родни производства отиваха при тях,няколко пъти са ни ограбвали..Ако някой си мисли,че са ни освободили от турско робство ей така,да прочете малко история да види какво са ни взели...По време на втората световна война,без да ги провокираме,нахлуват руски войски и избиват българско население и ограбват всичко което могат,както в БУЧА И БОРОВЯНКА,накрая с цялата си наглост ни искат и военни репарации...Това са сибирските варвари,на който им викахме БРАТУШКИ....

    Коментиран от #47

  • 43 С тези приказки

    30 5 Отговор
    Дърдорко пак се изплющя неподготвен. Още малко и ще вземе с Дякона да се сравнява.
  • 44 тиква

    28 8 Отговор

    До коментар #11 от "Народеее !!!":

    А герберите и депесарите са още на свобода, веднага в затвора!

    Коментиран от #51

  • 45 газо

    3 19 Отговор

    До коментар #11 от "Народеее !!!":

    Дай да те изберем теб, ти си изключително честен и въобще няма да крадеш!
  • 46 Анонимен

    33 5 Отговор
    Това не е просто Кирчо, а много прост Кирчо!
  • 47 С тези приказки

    29 3 Отговор

    До коментар #42 от "Дядо ви КуРтИ от СеЛо ПипЕрКоВо...":

    У ваше село, сите ли сте тролове на Козяк? Дерзайте, че с такива "партньори", много глад и едри въшки ни чакат.
  • 48 Йотова

    9 9 Отговор
    отново разочарова след шпагата пред Гундяев. Ясно е, че погледа и е отдолу нагоре...
  • 49 геноцид

    21 0 Отговор
    Въпросът днес е , кога ще се организира вота в правилната посока :)))))))))
  • 50 Психо Доктор

    32 4 Отговор
    Посредственият простак отново се издъни, по уиместно е сравнението , че априлското възстание сеслучи 2014 в Одеса където изгориха живи хората между които имаше и българи, нещастник. От това личи каква му е ценностната система на тоя натегач.
  • 51 Вярно си

    5 7 Отговор

    До коментар #44 от "тиква":

    ТИКВА!!!!!! Червена тиква със петолъчка, на з....ка!!!!
  • 52 Бивш левскар

    21 1 Отговор
    Не елесно да си прост. Трябва и гражданство- канадско и празна тиква.
  • 53 Дедо ти

    13 8 Отговор

    До коментар #29 от "браво":

    прав си, но не съм съгласен че Просто киро, е "прозападно" настроен1 А спомни си кой ни го натресе??!! Оня Просто мунчо, на ген. Деса жена и. Комунист, и в червата сложен от кака кури, и компания, на "поста" НИЩОПРАВЕЦ!!!!!!!!!
  • 54 Дедо ти

    8 15 Отговор

    До коментар #28 от "Абсурдистан":

    И откога имаме "президент"??? Оня руски шпионин дето харчи 100/сто/ милиона официално, за разходки???? И три Мерцедаса гавази водят "жена" му, на пазар!!!!!
  • 55 Хман

    24 1 Отговор
    Тъпо парче излезе този киро, затова и го използват-купуват лесно, не застана на позицията на българите до сега въобще по нито един проблем..
  • 56 Един

    9 4 Отговор
    ТеЯ, и двамата ги "избраха" една шепа "хора", и са управляващи!!! Старите хора са го казали "ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА". Дали са гласували, и 100000 комунисти, а оня ги брои сто пъти! С хартиени бюлетини, без хартиени бюлетини с машини....и комунистически машинации! Една починала партия е във властта? Със около 3% подкрепа! А честита ви хипер инфлация, както при всички комунистически правителства сега прекръстени, на "социалистически", за една нощ!
  • 57 Тиква американска

    14 1 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    А за фашистите каква е?
  • 58 Хо Ши Мин

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "бат рамбо":

    Наблюдавам те!
  • 59 Още по тъп

    17 1 Отговор

    До коментар #37 от "Тъпчо":

    Трай не думай! Тоя ако отиде, и там ще ги направи по бедни, и от нас за петдесетина дни. Добре , че го изгониха от Канада.....Ама там от обора на фермата, не са го пускали на вън...
  • 60 По глупав

    23 3 Отговор
    И продажен премиер не сме имали

    Коментиран от #65

  • 61 днес

    24 2 Отговор
    козяците включиха помпажа още по-рано евeм ви и "анкетите"
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор

  • 63 ОСТАВКА

    19 1 Отговор
    Няма такъв гнусен "новинарски сайт" като факти! Сменям с Блиц!

    Коментиран от #100

  • 64 Българин

    5 13 Отговор
    Малиииии... като гледам резултатите от анкетата БСП-то на следващите избори ще изпаднат тотално.
  • 65 Нормален

    13 3 Отговор

    До коментар #60 от "По глупав":

    Е как бе!?Нали не искахте Боко?На ви Киро сега!Ахахахахаха
  • 66 канадският

    14 3 Отговор
    баничар няма как да знае ,че на тая територия няма нито едно успяло въстание......и причината е в такива като него! Генетично наведени.......в поза изпляскай ....баницата ! :)
  • 67 Човек

    12 1 Отговор
    Колеги някой няма ли мааалко по широчко кустюмче от просто кирчовото, та да му го подари? Ако не, да му съберем по 0.000001 стотинки та да му купим едно по размер... защото ония дето бате му Бойко ги подарява ще го покрият барабар със целия им "кабинет". По принцип хубаво е, да е раирано.
  • 68 Тоя па

    16 2 Отговор

    До коментар #25 от "Иван":

    Стрелял ли си с оръдие? Как си представяш някой селянин от тогавашна поробена България, да му дадеш истинско оръдие и той да успее да гръмне с него, че и да улучи на всичкото отгоре. И тези оръдия да стигнат до Копривщица и Панагюрище без да ги пленят турците. И тази неорганизирана тълпа от пишман поборници да се противопостави успешно на обучената турска войска по онова време? Дори на Шипка сме удържали победа, защото в последния момент е дошла на помощ руската армия.То бива да си прост, ама чак толкова не бива. Самият факт, че не разбираш каква глупост изхрачи вчера Просто Киро, е сам по себе си показателен на какво ментално ниво сте всички, които сте гласували ЗА него в анкетата по-горе.
  • 69 Ммммм даааа

    17 1 Отговор
    Кирчо дали изобщо разбира какво казва? Българският му е труден, а нашата история още по-непозната от езика. Никой не ни е помагал във въстанието. Затова е и смачкано в кратки срокове. Единствената възможна помощ за да се освободи един народ и една страна, когато е под нечие робство, е с директна военна намеса. С жива сила и оръжие. По онова време не е имало проблем - нямало е ядрено оръжие. Русия и Турция са водили няколко войни преди тази, с която са ни освободили на практика. Интересите са били други, но за нас е останало освобождението от турското робство. Този подход обаче е неприложим в Украйна сега. Влезе ли чужда армия в Украйна за да се противопостави на Русия, ще избухне Трета световна война и Земята можем да я броим негодна за нормален живот за столетия напред. Ако такъв изобщо оцелее, разбира се. Но наш Кирчо тези неща или не ги разбира или просто се слага на задокеанските си господари. Кирчо никога няма да бъде като Орбан. Кирчо е зависим освен от субстанции и от чужди авторитети. И има очевидни ментални проблеми. Беше грешка да сложат точно него за премиер. Заради него ще се разпадне коалицията, чиято мисия беше да изтрие и най-бледия спомен за човеконенавистното управление на ГРЕБ.
  • 70 КРОКОДИЛА

    4 3 Отговор
    ПОСЛЕДНИТЕ СТЪПКИ КЪМ АДА - КРАЯ НА СВЕТА Е БЛИЗО -
  • 71 КРОКОДИЛА

    0 4 Отговор
    ИЛЯНЧЕ ШЕ ТЕ ИЗПАПАМ - ЦЯЛАТА ............................................................................................................
  • 72 КРОКОДИЛА

    11 3 Отговор
    КИРЧО ЩЕ ТЕ ПРАТИН ТАМ ОТ КЪДЕТО СИ ИЗЛЯ ЗЪЛ .....................................................................
  • 73 ПРО$ТО киро!

    9 3 Отговор
    кирчо,ШМ€К€Р, МНОГО,АМА МНОГО ТИ ЛИЧИ,Ч€ $И АД$КИ ПРО$Т!
    ОСТАВКА натов$ко -М€К€Р€!
    БЪЛГАРИЯ НА СВОБОДНИТЕ БЪЛГАРИ С ГЛАВНО "Б"!

    Коментиран от #82

  • 74 КРОКОДИЛА

    5 0 Отговор
    МАЗНА КРАВА НА КОЙ СЕ ДУПИШ ДА ТЕ ОПРАШВА МА ......................................................
  • 75 КРОКОДИЛА

    7 1 Отговор
    КИРЕ НАРОДА ЩЕ СИ ИЗМИЕ РЪЦЕТЕ СЪС ТЕБЕ ...............................................................................
  • 76 КРОКОДИЛА

    3 4 Отговор
    ДОЛО КОМУНИСТИТЕ - НАЧЕЛО - БОЙКО БОРИСОВ - ЦАРЯ НА БЪЛГАРИЯ ............ША ВА ОПРАЙ .....................................................................................................................................................................
  • 77 Детски очи

    3 0 Отговор
    Една песен, написана в началото на 70-те години на 20-ти век, актуално и днес:
    Има страна дето зеят окопи,
    плахи деца в тях се гушат без ропот.
    Те са забравили свойте постели,
    рано познали глад и раздели.

    Безброй детски очи питат: "Защо?"
    Каква мъка звучи в този въпрос
    жесток.

    Има страна дето вият сирени
    плахи деца със лица ужасени
    те не забравят свойте играчки
    почват деня без шеги и закачки.

    Безброй детски очи питат: "Защо?"
    Каква мъка звучи в този въпрос
    жесток.
    Пята е от Стефан Воронов, Емил Димитров, Георги Минчев.
  • 78 Защо факти

    5 0 Отговор
    Питам ФАКТИ: - Харесвате ли просташките коментари на децата - дебили, изказали се тук? А уж не толерирате ... Дрън, дрън, ярина ...
  • 79 681 БГ

    16 1 Отговор
    Тоя Петков е психично болен човек !!! Българи не допускайте Този Откачен човек да е примиер на БГ!!! ОСТАВКА НА Петков!!!
  • 80 НЕЗРЯЩ

    7 0 Отговор
    Ееех, и на това ли посегнахме.. Не е успешно защото не е успяло,.. ама защо, защото е пълно с предатели и сеирджии,.. защо да ми вземат имането, къщи, дюкянь,.. и така съм си харен
    Обобщено,.. ами българска работа, сър
  • 81 Обичам България

    4 8 Отговор
    Иван Вазов го е казал: "И всякоя възраст, класа, пол, занятье зимаше участье в това предприятье; богатий с парите, сюрмахът с трудът, момите с иглата, учений с умът, а той беден, гол, бос, лишен от имотът, за да е полезен дал си бе животът! ..... И с няколко дена тайно и полека народът порасте на няколко века! Иван Вазов .............. Днес в България никой не иска да дава живота си против поробването (пак от Русия, 45 години не ѝ стигнаха), но не искате и да помогнете на тези, които търсят само помощ от нас. С колко века минахме назад? ...... В руска България повече не искам да живея.

    Коментиран от #83, #84

  • 82 До Просто

    3 0 Отговор

    До коментар #73 от "ПРО$ТО киро!":

    Като пишете само с главни букви как да разберем как пишете българин с главно Б?
  • 83 Анализатор

    4 11 Отговор

    До коментар #81 от "Обичам България":

    Напълно подкрепям казаното от Вас!
    Добре е, че все още има такива Българи!
    Аман от пишман Русофили - путинофили!
  • 84 Тоя па

    12 5 Отговор

    До коментар #81 от "Обичам България":

    Ако я обичаш, няма да я набутваш във война. Колкото и пъти да сме се бутали зорлям в нечии войни, все сме го отнасяли. И сме губили национална идентичност или територии. Това ли искаш? След някоя година, когато тази война ще е минало и САЩ или НАТО посегнат на Русия, а тя поиска помощ от нас, на чия страна ще бъдеш? Не забравяй как 8 години украинската армия и наемните ѝ милиции подлагаха на геноцид собствения си народ в Донецка и Луганска области. Заради икономическите интереси на САЩ за вадене на шистов газ от онези територии. Защото фирмата на сина на Байдън и може би той самият, са имали интереси към този газ. И как Украйна е била на крачка да създаде собствено ядрено оръжие и настоящата война ѝ попречи. Как мислиш, дали управата на една държава, която е способна да избива собственото си население за пари, ще се спре пред идеята да използва ядрено оръжие срещу друга страна? Опичайте си мозъците, да не ви ги опекат други. Не се поддавайте на говоренето по телевизиите. Целта му е да ви притъпи вниманието и да ви направи покорни изпълнители на чужда воля. На хората, на които не им дреме за вас, за родителите и децата ви, за бизнеса и за държавата ви...
  • 85 SCH JVLIVS II

    9 3 Отговор
    Кире стягай куфара и в Канада, срам си за България
  • 86 йотова и радев

    6 4 Отговор
    ще хващат за москва, българия приключва с русофилите и путлерофилите за тях място няма да има тук.
  • 87 Ники

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    ИМА ОЩЕ ПРОСТАЦИ ДЕТО МУ ВЯРВАТ НА ТОЯ КИРЧО
  • 88 1520

    4 2 Отговор
    просто Кирчо да бе проче малко българска история ,защото ти простоКирчо не знаеш даже в коя държава е било възстанието е 1876г. на следващата година е обявена руско турската освовободителна война и това е войната с най много доброволци дошли да освобождават братя християни ,твоите сегашни покрвители просто оставиха повече от половин България под турско идруг път повече не се изказвай не подготвен,ами хващай самолет или там кавото намери и ди да те няма
  • 89 1520

    6 1 Отговор
    колкото по скоро подаде остава толкова по добре ,че аз съм професор в сравнение с това харвардско недоразумение ,да бе останало нещо българско в него,да ам не
  • 90 Комон Сенс

    6 1 Отговор
    За радост никой по това време не е казал - дайте да го продължаваме това въстание и всяка седмица да им правим по един Батак.
    Въобще логиката нещо е неясна и говори за това ,че май Априлската епопея не е сред познатите теми на нашия лидер.
    Добр е да прочете поне една книжка по темата.
  • 91 Бат Мишо

    6 1 Отговор

    До коментар #40 от "За Русия с любов":

    Ей чуек аз съм русофил ама ако тва в 3 те ти поста са верни факти ще ме накараш да размисля
    Ся почвам да търся информация - особено за пращането на 3 мата ни свещеници в каторга
    АКО СА ВЕРНИ ТЕЯ НЕЩА сменям барикадата
  • 92 123.

    7 1 Отговор

    До коментар #37 от "Тъпчо":

    Тъпото кири има да изпълнява задачи ,тои не е тук заради народа ,егати нагли тип
  • 93 КРОКОДИЛА

    1 10 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ ЦАРЯ БОЙКО БОРИСОВ ------ ИЗБЕРЕТЕ ГО .........................................................................
  • 94 КРОКОДИЛА

    2 7 Отговор
    ДА ПРОГОНИМ КОМУНИСТИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ - РАДЕВ Е ВРЕДЕН ЗА НАРОДА ..........................ПЕТКОВ Е ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ ....................................................
  • 95 КРОКОДИЛА

    1 3 Отговор
    КОВЧЕК ЗА КОМУНИСТИТЕ И ХАРВАРТИТЕ .................................................................................................
  • 96 КРОКОДИЛА

    4 3 Отговор
    ПРОГОНЕТЕ ГО СЪС КАМЪНИ ...........................................................
  • 97 КОКО ДРИЛО

    2 5 Отговор
    КРАВАТА ИОТОВА - НИКОЙ НЕ ТЕ ЖЕЛАЕ ВЕЧЕ СИ ИЗТЪРКАНА И ПОВРЕДЕНА - ГРАМОФОНННННННА ПЛОЧА ...................................................................
  • 98 Хохохо

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Ники":

    Защото сте стотина души, които драскате тука от хората на Копейкин и Тиквата и нищо не зависи от вас.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор

  • 100 айде бе

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "ОСТАВКА":

    Той пък е китка
  • 101 Мнение

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Койепкоооо, копейко, прозираш от далече! В момента НЯМА по-добра партия от ПП

    Коментиран от #114

  • 102 Априлски опълченец

    6 1 Отговор
    Киро е най-кухия каун евър, мега гладък каун. Каквито са и тези дето го избраха.
    Вива ръшан федерейшън!

    Коментиран от #104

  • 103 Мнение

    0 0 Отговор
    Слаба опозиция
  • 104 олелелелеееее

    2 3 Отговор

    До коментар #102 от "Априлски опълченец":

    "Вива ръшан федерейшън!" ама не можеш дори и на български да го напишеш или поне на руски, смях...

    Коментиран от #106

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор

  • 106 Чакам чакам

    4 1 Отговор

    До коментар #104 от "олелелелеееее":

    Чекам мейкя ти да го напише на Канадски.

    Коментиран от #109

  • 107 В ГРЕШКА СИ

    2 0 Отговор
    И този път,... щеше да се казва Априлска война , а не Възтание
  • 108 Гнида

    5 0 Отговор
    Кирчо бърка нещо . Когато Донбас въстана и укрите ги мачкаха си е точно като нашето априлско въстание . Харвард учат конформизъм явно , а не обективност . И в двата случая руснаците са освободители .
  • 109 олелелелелелелелеле

    1 3 Отговор

    До коментар #106 от "Чакам чакам":

    Ще останеш с чЕкането доживот, "гражданино"... Подобни коментари говорят достатъчно що за поддръжници има копейкин. Всички сте такива - неграмотни хора.
  • 110 Кумчо Вълчо

    5 0 Отговор
    Ами сега да прекръстим улицата пред турското посолство на " Героите от Априлското възстание".

    Коментиран от #126

  • 111 цитат

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "За Русия с любов":

    от уикипедия:Условия на споразумението

    Тайното споразумение 12 има два варианта на текста – руски и австрийски.

    Съгласно текста на това споразумение Австро-Унгария и Русия се съгласяват, че „ако се стигне до териториални промени или разпадане на Османската империя, създаването на голяма компактна славянска или друга държава е изключено“.3 Страните се договарят също така, че Черна гора и Сърбия ще получат възможността да анексират: първата – Херцеговина и пристанище на Адриатическо море, а втората – някои части на стара Сърбия и Босна. В този случай обаче „Австрия ще има право да анексира турската част от Хърватия, както и някои погранични райони на Босна“. От своя страна, Русия ще получи правото да си върне Бесарабия, отстъпена на Молдовското княжество през 1856 г. В случай на „пълен разгром на Турция в Европа“ текстът предвижда възможност България и Румелия да образуват независими княжества. Споразумението доказва, че още през 1876 г. е било ясно, че страните по него не са били съгласни на Балканите да се създаде нито компактна славянска, нито голяма държава. Именно това съгласие между двете държави прави Санстефанска България нереализиранa, въпреки ясното желание на Руската империя, такава да бъде създадена. Подписаният през 1878 г. Санстефански мирен договор е отхвърлен от другите велики сили.

    В австрийския вариант на текста името „България“ изобщо не се среща. Там се казва, че ако Турция бъде победена, Австро-Унгария ще получи Босна и Хе

    Коментиран от #118

  • 112 Кумчо Вълчо

    3 0 Отговор
    Ами сега да прекръстим улицата пред турското посолство на "Героите от Априлското въстание".
  • 113 антрашпиц

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Загрижен":

    Мноооо си прав,десет плюса за теб,обаче обезкуражаващото за мен е ,че имаш 167 минуса(към този момент).Това ме ОТЧАЙВА!
  • 114 Луд си

    7 0 Отговор

    До коментар #101 от "Мнение":

    за партия не зная
    но за по големи олигофрени от тези управляващи наистина няма ПП
  • 115 БГ-БГ-БГ

    5 2 Отговор
    За един месец ПП и Киро И СИЕ станаха най мразените
    не зная кой как гласува по горе но..... не вярвам Имам чувството че Кирчо сам си плющи палчета на вота от статията
  • 116 факт

    3 1 Отговор
    А БЕ ГОСПОЖО ЙОТОВА..ПРЕМИЕРА ПРОСТО ДАДЕ ПРИМЕР..ЧЕ УКРАЙНЦИТЕ СЕ БИЯТ ЗА СВОБОДАТА СИ ПО СЪЩИЯТ НАЧИН ПО КОЙТО СА СЕ БИЛИ И БЪЛГАРИТЕ В БАТАК...ПРЕЗ ТОВА АПРИЛСКО ВЪЗТАНИЕ..ДОРИ АКО ТРЯБВА ДА СМЕ ЧЕСТНИ НЕЩАТА ПРИ УКРАЙНА В МОМЕНТА СА МНОГО ПО СЕРИОЗНО ОТ КОЛКОТО ПРЕЗ АПРИЛСКОТО ВЪЗТАНИЕ..ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА ЧЕ ПРЕЗ АПРИЛСКОТО ВЪЗТАНИЕ Е ИМАЛО БИТКА НА ОПРЕДЕЛЕНО МЯСТО..А НЕ ДА УНИЩОЖАВАТ ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВА КАКТО СЕ ПРАВИ В УКРАЙНА...А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ДАВАНВТО НА ОРЪЖИЯ...ТОВА НЕ МОГА ДА ГО ПРЕЦЕНЯ ДАЛИ ТРЯБВА ИЛИ НЕ..ПО МОЕ МНЕНИЕ ТОВА НЕ Е НЕОБХОДИМО ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА ЧЕ УКРАЙНА НЕ Е НАТОВСКА ДЪРЖАВА ТАКА ЧЕ НИЕ ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ СМЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДА ДАВАМЕ КАКВОТО И ДА Е НА УКРАЙНА..АКО БЕШЕ ДЪРЖАВА ОТ НАТО..ОК НЕКА ИМ ДАДЕМ..НО В СЛУЧАЯ....НЕ ВИЖДАМ ЛОГИКА ДА СЕ БУТАМЕ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ..ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЧЕ НИЕ КАТО ЦЯЛО КАТО ДЪРЖАВА НЕ СТАВАМЕ ЗА НИЩО...НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ ЧЕ ПРОМЯНАТА КОЯТО ВСИЧКИ ЧАКАХМЕ....СЕ ОКАЗА ТОТАЛ ЩЕТА...БУКВАЛНО ОТ КАКТО РАДЕВ ВЗЕ ВЛАСТТА..ТОТАЛНО СРИНА ДЪРЖАВАТА..АКО ЗНАЕХ ЧЕ ТОВА ЩЕ Е ПРОМЯНАТА ЩЯХ ДА МУ ТЕГЛЯ МА-НАТА НА РАДЕВ ПУБЛИЧНО..
  • 117 коста

    3 4 Отговор
    ПП ще има повече успех при вероятни избори само ако се дистанцират от мекотелите в президенството и имат категорична позиция. България има нужда от партии които не са под опеката на Кремъл.

    Коментиран от #123

  • 118 факт

    4 1 Отговор

    До коментар #111 от "цитат":

    КОЛЕГА НЕ ЗНАМ КАКВО СИ СЕ ОПИТАЛ ДА КАЖЕШ С КОМЕНТАРА СИ..НО ПО ВРЕМЕТО НА "РУСКО ТУРСКАТА ВОЙНА"..ПЪРВО ОЩЕ ТУК ВЕЧЕ ГРЕШИШ...ВОЙНАТА ВЪОБЩЕ НЕ Е БИЛА РУСКО ТУРСКА..ТАКЪВ ФИЛМ НЯМА..РУСКАТА И АВСТРИЙСКАТА ИМПЕРИЯ ТОГАВА КАКТО КАЗВАШ ТИ СЕ ДОГОВАРЯТ ДА ВОЮВАТ ЗАЕДНО СРЕЩУ ОСМАНСКАТА..И ЧЕ АКО ПОБЕДЯТ НА БАЛКАНИТЕ ДА НЯМА ГОЛЯМА ДЪРЖАВА..КАТО ПО ИДЕЯ НА РУСИЯ Е НА БЪЛГАРИЯ ДА БЪДАТ ОТНЕТИ НАЙ МНОГО ТЕРИТОРИИ..И ДА БЪДАТ ДАДЕНИ НА СЪРБИЯ И РУМЪНИЯ..КАТО ДОРИ ТОГАВА ПО ИНИАЦИТИВА ПАК НА РУСИЯ..ЦЕЛТА Е БИЛО БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ НАПЪЛНО ЗАЛИЧЕНА КАТО ДЪРЖАВА И ДА БЪДЕ ПРЕВЪРНАТА В РУСКО КНЯЖЕСТВО..И ПО НАШИТЕ ЗЕМИ ДА НЯМА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА..ЕЙ ТОВА Е ЦЯЛАТА ИСТИСКА ИСТОРИЯ..РУСИЯ НИКОГА НЕ Е ИСКАЛА ДА ДАВА КАКВОТО И ДА БИЛО НА БЪЛГАРИЯ..ТОВА ГО ПИШЕ САМО В ТЯХНА ИЗМИСЛЕНА ИСТОРИЯ..И КАКТО КАЗАХ ВОЙНАТА Е БИЛА МЕЖДУ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ СРЕЩУ АВСТРИЯ,ХЪРВАТИЯ,РУМЪНИЯ,РУСИЯ И СЪРБИЯ...КАТО РУСНАЦИТЕ СА ИЗПОЛЗВАЛИ УМИШЛЕНО РУСОФИЛСКТА ОБЩНОСТ ОТ ТЕЗИ ДЪРЖАВИ ДА ВОЮВАТ ЗА ТЯХ...ДО КАТО ОСТАНАЛИТЕ ХОРА ОТ ТЕЗИ ДЪРЖАВИ НЕ СА ИСКАЛИ ДА ВОЮВАТ ЗА РУСИЯ ЗАЩОТО СА ЗНАЕЛИ ЧЕ РУСИЯ ПРОСТО ИЗПОЛЗВА РУСОФИЛИТЕ ЗА ДА НАПРАВИ БАЛКАНИТЕ СВОИ..А НЕ ДА ГИ ОСВОБОЖДАВА ОТ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ..ЦЕЛТА НА РУСИЯ Е БИЛА ДА ПРЕВЗЕМЕ ВСИЧКО ДО БОСФОРА..И АКО ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ НЕ СА Я СПРЕЛИ..СЕГА БЪЛГАРИЯ ВЪОБЩЕ НЯМАШЕ ДА СЪЩЕСТВУВА..ЗАЩОТО БАРАБАР СЪС СЪРБИЯ РУМЪНИЯ И ПОЛША ЩЯХМЕ ДА СМЕ ПОД ИМЕТО РУСИЯ...ТАКА ЧЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ МОЖЕ САМО ДА И БЛАГОДАРИМ ЧЕ ВЪОБЩЕ НИ ИМА КАТО ДЪРЖАВА В
  • 119 факт

    4 3 Отговор
    ТАКА КАКТО РАДЕВ СМАЗА БЪЛГАРИЯ ЗА ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА.. ДОРИ И КОМУНИСТИТЕ ПРЕЗ 97 НЕ УСПЯХА ТОЛКОВА ЗЛЕ ДА НИ СМАЖАТ...ОПА..ТО ВСЪЩНОСТ И РАДЕВ СИ Е КОМУНИСТ..А ПЪК АЗ СЕ ЧУДЯ ЗАЩО ПАК Я ВТАСАХМЕ НЕ ОЗНАВАЕМОСТ....МИНАЛАТА ГОДИНА ПО ТОВА ВРЕМЕ БЕНЗИНА БЕШЕ 2 ЛВ..А ОЛИЕТО 1,80...СЕГА ВСИЧКО АМА ВСИЧКО Е БУКВАЛНО ДВОЙНО..ЕЙ НА ТВА СЕ КАЗВА ПРОМЯНА..ДЕТО ЩЕ Я ПОМНИМ ПАК 10 ГОДИНИ....ЗАЩО ВИНАГИ КОГАТО КОМУНИСТИТЕ ДОЙДАТ НА ВЛАСТ..ДЪРЖАВАТА НИ ПОТЪВА ТОТАЛНО....И ДРУГОТО КОЕТО НЕ РАЗБИРАМ..НА ТОЯ НАРОД КОЛКО ПЪТИ ТРЯБВА ДА МУ ГО НА-УКАТ ТЕЗИ КОМИНИСТИ ЧЕ ДА МУ ДОЙДЕ АКЪЛА...???..А БЕ НИЕ ВЪОБЩЕ НАРОД ЛИ СМЕ..ИЛИ НЯКАКВИ ШИЛЕТА..ИСКАЛИ ПРОМЯНА..ЕТО ВИ ЕДНА ПРОМЯНА СЕГА..БИЙТЕ СЕ ПО МАГАЗИНИТЕ ЗА ОЛИО...ПРОМЯНА ЛИ БЕ ЧУДО ЛИ БЕ.....АМА ТО НА ТАКЪВ НАРОД ТАКИВА УПРАВНИЦИ НИ ТРЯБВА...

  • 120 1520

    3 2 Отговор
    простКирчо винаги се изказваш много ама много неподготвен
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор

  • 122 панагюрец

    2 2 Отговор
    русофилите не правят разлика между русия и ссср! И в двете войни участват повече украинци! ссср убиха тия които дойдоха през 1978г. простовати български русофили, вие от кои сте? Но и за двете войни сме си платили в злато! Ако имате възможнаст да четете, прочетете какво са казали Раковски-геният български, Левски, Ботев, Стамболов, З.Стоянов и всички наши герои! Сега сте на страната на един доказан убиец! Срам за нискостъблените храстчета!

    Коментиран от #124

  • 123 не думай

    0 0 Отговор

    До коментар #117 от "коста":

    най добре да се дистанцират от България тия Ппппу...ки
  • 124 Злато

    0 0 Отговор

    До коментар #122 от "панагюрец":

    Щом сме си платили в злато
    да те питам защо пък сме платили баш на Русия
    защо не на Америка Англия
  • 125 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "az #Контрапропаганда":

    Харвард също е горд, че няма нищо общо с теб!
  • 126 Запознат

    0 0 Отговор

    До коментар #110 от "Кумчо Вълчо":

    Ами действай какво чакаш? Но тогава забрави и за газ от Турция и ще трябва да ядеш много боб за газ!
  • 127 НЕЗАБРАВКО

    0 0 Отговор
    да си прост както казваше Б.Б. е лесно да си много прост обаче се оказа много трудно и пагубно за държавата ни...срещу такъв враг най - трудно е да се бориш...срещу предателя - премиер..

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта