Last news in Fakti
07 Ноември, 2022 6325

Да "тичаме" ли към Еврозоната?


  • Румен Гечев депутат от БСП В момента Еврозоната е най-задлъжнялата част от ЕС. Страните от Еврозоната са с рекордни бюджетни дефицити от 7-8-10%, рекорден дълг към БВП – така че накъде тичаме ние? Към една зона, която в момента се тресе.
  • Елисавета Белобрадова депутат от ДБ Лъжа и манипулация са твърденията, че с влизане в Еврозоната България ще загуби финансовия си суверенитет. Напротив, с еврото ще станем по-силни и думата ни ще се чува.

    696 гласа
    74%
    26%
    244 гласа

Коментари

  • 1 4444

    50 110 Отговор
    Тоя Гечев не е ли от кликата на Жан Виденов, докарала най голямата криза в България сравнима само с това което ни натресоха Киро Простото и Ококорения. Защо мнението на подобни същества би интересувало някого нормално мислещ човек?

    Коментиран от #4, #5, #12

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    168 24 Отговор

    До коментар #1 от "4444":

    Какво знаеш за Жан Виденов ❓
    Че е единственият след ДЕСЕТИ , който НЕ осребри влизането си във властта ‼️
    Че е всинствения,
    който се опълчи на Шорош и отказа от НАШИЯ бюджет да се дват пари за НПО работещи срещу България ‼️
    Или това , което същите НПО-та бълват 🤔

    Коментиран от #6, #7, #35

  • 5 съвет

    128 18 Отговор

    До коментар #1 от "4444":

    Не се вторачвай в личността, а в аргументите. Докладът на БНБ е изцяло в подкрепа на мнението на Гечев. Белобрадова да се въздържа от даване на експертни становища във финансовата и икономическата област, в които няма никакви познания. Демострираната от нея интелектуална немощ при всяко изказване от парламентарната трибуна, изпълнено с клишета и общи приказки, не ни дава основание да и гласуваме дори минимално доверие. И като цяло няма сбъркаме, ако правим точно обратното на това, за което настояват ДБ.

    Коментиран от #9

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 3 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ЕДИНСТВЕНИЯ
    /изв. /

  • 7 4444

    14 74 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Знам , че именно заради интересите, които осребри България беше в невиждана криза, ти какво знаеш , как няма какво да ядеш, как хората оставаха без препитание, образование и каквото се сетиш нужно за да се чувстваш нормален човек, стига простотии.

    Коментиран от #15, #17, #25, #26, #29

  • 8 Капитан Урсула

    91 13 Отговор
    Тичайте, тичайте български пасажери да се качите на Евротитаник! Вашите каюти 3-та класа са разположени в трюма под морското равнище! Приятно пътуване, пардон бълбукане!

    Коментиран от #10

  • 9 4444

    10 38 Отговор

    До коментар #5 от "съвет":

    Когато личността е прогнила от вътре , всеки аргумент е фалшив и обслужва нечии интереси.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 факт

    78 10 Отговор

    До коментар #9 от "4444":

    В Еврозоната Европа е на три скорости. Ние ще сме в най-ниската. При гласуване на решения ще имаме само половин глас, брой го никакъв. Задълженията, които трупат големите икономики, се разпределят солидарно между всички членове. Това се случи през 2009, когато малките икономики платиха задълженията на големи икономики като Франция. Българският парламент няма да може да взема самостоятелни решения за преструктуриране на бюджета и вземане на пари от резерва, дори ако всички българи умират от глад и студ. Ще влезем в еврозоната при курс 1.95583 лев за долар, но никой не казва колко време ще останем в нея именно с такъв курс. Аз не мисля, че най-бедната държава в ЕС с икономика на изкуствено дишане, може да си позволи да плаща дълговете на Германия, Франция, Италия... Има и още красоти, но ще стане много дълго. Накратко - влизаме като просяци в клуба на богатите, за да им плащаме сметката.

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор

  • 13 абе

    46 2 Отговор
    някои ще умрат за евро зоната щото за тия власт имащи ще има държавни нови кредити и огромни комисионни те за това е зор хората няма да го усетят добре по джоба си има вече пострадали държави влезли наскоро в тази зона на здрача що не се вслушат
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор

  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    70 4 Отговор

    До коментар #7 от "4444":

    Кризата я предизвика ЕДИН Евреин с унгарски произход живеещ зад океана , защото Виденов му отказа среща и финансиране на неговите Хидри смучеши бюджета ни ‼️ Схемата му беше подобна на тази с която едва не разглоби Великобритания❗

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор

  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    59 4 Отговор

    До коментар #7 от "4444":

    В британската политика и икономика този ден става известен като "Черната сряда".

    Джордж Сорос добива изключителна популярност с това, че продава на късо повече от 10 млрд. паунда и след като Великобритания е принудена да се оттегли от механизма и да обезцени валутата си, в крайна сметка той печели около 1,1 млрд. долара. Сорос бива наречен „човекът, който разори Централната банка на Англия“.

    Коментиран от #18

  • 18 4444

    4 42 Отговор

    До коментар #17 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    И отново бла, бла ,бла измислици.

    Коментиран от #33

  • 19 генг бенг

    13 54 Отговор
    Да слушаш Гумен Речев е все едно да слушаш лала-бализмите на Костя Копейкин - кухо, монотонно, пълно с лъжи и патос и изпразнено от съдържание изказване, и пак повтарям - пълно с лъжи, изречени с кух патос! :) Така че редакцията да даде по-подходящи примери за "разнищване" на еврото от Гумен Речев - човекът, който докара България до най-голямата финансова криза в последните близо 100 години ... :):)

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор

  • 21 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    57 3 Отговор

    До коментар #19 от "генг бенг":

    Ами слушай Проф. Стив Ханке ексклузивно пред bTV: :
    "Българският народ ще загуби от приемането на еврото!"
    Според световноизвестния икономист влизането в еврозоната ще повиши риска от по-голяма инфлация.
    / или и той е кухо комуне/

    Коментиран от #38

  • 22 Ал Тъпоне

    22 0 Отговор
    Имаше една стара пародия на реклама. Да, да тичаме, но ще стане като в пародията на рекламата "Ти бягаш с Одибос торшън!"
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор

  • 24 Студопор

    46 2 Отговор
    А Белобрадова има ли факти, с които да подкрепи твърденията си? Какво стана с Естония? Какво стана с Финландия? Смениха си валутите и тръгнаха надолу! И това са богати и развити държави, не като нас. Ние вече копаем дъното и питаме за още!
  • 25 браво бе

    18 9 Отговор

    До коментар #7 от "4444":

    стига инсинуаци един долар беше около 3000лв ама с тия пари три -четири дни ядене на корем в скъпите хотели в курортите ни да скриха горивата и пак беше по евтино 1 долар =1литър сега за същите пари половим литър ,за 10 долара =1 кг .средна хубост сирене? или имате амнезия или сте били малки и неинформирани и нямам грам носталгия по този период и преди него важното е да се правят точни анализи
  • 26 2222

    17 5 Отговор

    До коментар #7 от "4444":

    Как обраха спестяванията на хората и ни върнаха в каменната ера
  • 27 Бай Гечо

    10 6 Отговор
    Ни направи всички милионери ,за кратко
  • 28 Гост

    6 23 Отговор
    Е това е лошият маТриал...не е запознат със сиъуацията но ръси акъл като за световно...Слушат Рубльов и като папагали повтарят...И такива елементи ще дърпат Държавата напред...И на гласуването е същото....с килийно,ще решава как да живее културният човек...Трябва да се приеме като за шофьорските книжки...няма ли основно даже и средно да няма право да гласува...
  • 29 ашколсун, бре

    24 2 Отговор

    До коментар #7 от "4444":

    Ама наистина хал хабер си нямаш от икономика, а си седнал тук да разтягаш локуми
    Как ще се победи рецесия ли, икон.криза ли когато влезе еврото като разпл.единица при неработеща икономика
  • 30 Башар

    32 2 Отговор
    Колкото станахме силни с Нато и ЕС......умрели кучета!
  • 31 Румен Първанов

    24 2 Отговор
    Евроатлантици - хора които половината са около кацата с мед . а другата половина чака да смени първата !
  • 32 Реалиста

    34 5 Отговор
    НЕ ПИПАЙТЕ ЛЕВА.ВИЖТЕ ЧЕХИЯ ПОЛША УНГАРИЯ И ДРУГИ ДЪРЖАВИ КОИТО НЕ ЖЕЛАЯТ ЕВРОТО.ТОВА ЩЕ Е ПОРЕДНАТА КАТАСТРОФА ЗА БЪЛГАРИЯ АКО СЕ ВЪВЕДЕ ЕВРОТО.КОЛКО ПЪТИ ИКОНОМИСТА СТИВ ХАНКЕ ТРЯБВА ДА ВИ ГО КАЖЕ ЧЕ НЕ НИ ТРЯБВА ЕВРОТО.
  • 33 А бе,

    17 2 Отговор

    До коментар #18 от "4444":

    Момче,помисли малко,не повтаряй клишета на соросоидите.
  • 34 Тия

    3 5 Отговор
    с постове 1,19,26,27 са добре промити или им се плаща да пишата така.
  • 35 Герги

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    По принцип си прав...Виденов не се облажи,ама кръгът около него....направо се задавяха от лапане.Той беше куклата на конци ...и сега се помни....Жан Виденовата зима...никой не помни кръгът Орион...
  • 36 4444

    3 25 Отговор
    Много празнодумци са се събрали в тези коментари, Румен Гечев и мнението му ме карат още повече да вярвам , че приемането на еврото е добро за България, защото всичко отречено от един прогнил комунист винаги е отлично за държавата, лустрацията щеше да реши тези проблеми но не би.Факти поредната фалшифицирана анкета.
  • 37 Знайко

    8 6 Отговор
    България не може да загуби финансов суверинитет, защото няма такъв от 1996-97г..

    Не можеш да загубиш нещо, което нямаш.

    Идеята всички държави в Европа да имат една валута е ЧУДЕСНА. За реализацията й, обаче сматам, че е лоша. Но също така смятам, че е по-добре да сме в еврозоната отколкото извън. Извън еврозоната рисковете са много повече отколкото, ако сме в еврозоната.

    Относно това, че въвеждането на еврото щяло да предизвика инфлация. Смятам, че това е поредното стресиране на хората. В България не бяхме в еврозоната през 1990-те години, но имахме инфлация и то много по-голяма отколкото в еврозоната. В последните 20 години също не сме в еврозоната, но имаме голяма инфлация от 2000 г. досега натруаната инфлация е 150%-200%. Еврозоанат няма да ни спаси от инфлацията, но ще я смекчи.

    Всяка промяна, всака реформа е свързана с някакви сътресения. Въпроса е не да не правим никакви промени, а да смекчаваме сътресенията предизвикани от промяната.

    В България не може да се продължава постарому. Неизбежно е да има промени и съпътстващите ги сътресения. Например една от неизбежните промени е НАМАЛЯВАНЕ БРОЯ НА ЧИНОВНИЦИТЕ и ПОЛИЦАИТЕ. Начините да станат промените са 2 с по-малко болка или с повече болка. Колкото повече се съпротивляват тикво"калинките" на промените, токлова по болезнени ще са те за тях и за обществото ни.

    Природните закони действат независимо, дали ни харесва или не ни харесва, незаявисимо дали сме приели човешки закони проти
  • 38 Хохохо

    4 7 Отговор

    До коментар #21 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Като слушаш Стив Ханке, България ще загуби с приемането на еврото, понеже ЕС е задлъжнял,обаче ако приемем долара, България ще спечели, нищо, че американската икономика е най задлъжнялата в света. Нещо да кажеш?

    Коментиран от #39


  • 39 елементарно

    14 1 Отговор

    До коментар #38 от "Хохохо":

    Уотсън, държим си лева, доколкото ще ни позволят, и не приемаме нищо.
  • 40 ИВАН

    15 2 Отговор
    Българския Лъв е над всичко, нека европейците приемат лева, нека имаме поне малко гордост и самочувствие ... и достойнство, ако изобщо някой се сеща какво беше това
  • 41 ИВАН

    4 2 Отговор
    И не всичко е пари - домашно винце и ракийка, домашни мезенца и само мир и любов - простички неща
  • 42 дебела кратуна

    11 2 Отговор
    А дали държави като Дания, Швеция, Норвегия и Швейцария са баламурници, щото не са преминали в еврозоната? За един приАтел питам.

    Коментиран от #45

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор

  • 44 Трътлю

    1 1 Отговор
    Българина е тарикат, не мое да тича той. Че оди бавно и че прай фасони до̀кът намери некой балък тамо у Европата да го яхне. Че то тарикат без балък какво е?
  • 45 Трътлю

    3 3 Отговор

    До коментар #42 от "дебела кратуна":

    Тея де си ги подредил све са по-богати от еврозоната. България е по-бедна, затова се вре тама. За келепир. Така му кажи на твоа приАтел
  • 46 кумчо ВЪЛЧО

    3 0 Отговор
    Единственото , към което тичаме , е БОЙКОВЩИНАТА ! Тя ни заобикаля отвсякъде и от нея спасение няма. Накъдето и да погледнеш , наднича байганьовската мутра на главния ПРОСТАК и някой слуга от ШАЙКАТА му !

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта