Last news in Fakti

18 Март, 2016 10:11 2 690 0

Москва си строи Дисниленд

  • москва-
  • дисниленд-
  • строителство

Московските власти дадоха разрешение за строеж на увеселителен парк „Островът на мечтите”, който ще бъде разположен в южната част на руската столица. „С това започна да се сбъдва мечтата Москва да има голям тематичен парк от световно равнище. Създава се едно чудесно място, на което децата, а и техните родители, ще се радвам”, каза кметът на Москва, Сергей Собянин по време на представянето на проекта.

Московският Дисниленд ще се състои от три зони: отдих и забавление, тематичен кът и подземен паркинг. Общата площ на обекта е 264.3 хиляди кв.м., а височината му ще достигне 75 метра. Инвестицията е на стойност близо 1.5 млрд. USD.

Фасадата на основната сграда ще наподобява „Замъка на Спящата красавица”, която е знаков символ на Дисниленд. Основното ядро ще бъде невероятен тематичен парк „Островът на мечтите”, който ще напомня на оригиналния Дисниленд, но в изграждането му ще бъдат преплетени национални руски особености. Над 50% от тематичните зони ще бъдат посветени на руски анимационни герои.

Независимо от метереологичните условия гостите на парка ще могат да се повозят на атракционите, да се забавляват, да се занимават със спорт или просто да пият по кафе. Паркът ще работи и като детска образователна площадка. Очаква се да бъде готов през 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА