Last news in Fakti

12 Юни, 2017 11:03 9 820 6

Китайци масово купуват имоти в Гърция

  • гърция-
  • златна виза-
  • чужденци-
  • инвестиции
Китайци масово купуват имоти в Гърция - 1
Снимка: Shutterstock

Всяка държава разполага с програмата „Златна виза”. Печалбите от нея обаче не навсякъде са високи. Икономически закъсалата Гърция успя да спечели над 1 млрд. EUR именно по тази линия. След като получат разрешение за пребиваване и започнат бизнес, китайците масовото изкупуват имоти в южната ни съседка. Те придобиват имоти на стойност над 250 000 EUR. Вторите в групата са руснаците. Те се насочват към покупката на 5-звездни хотели и развиват бизнес в луксозния сегмент от туризма.

От началото на текущата година се наблюдава и ръст на турските инвеститори, които купуват апартаменти, вили и производствени сгради. Политическата ситуация в Турция е причина част от местните бизнесмени да се пренасочат към Гърция. Те споделят, че много от техните западни партньори отказват да посетят Турция.

През последните месеци се наблюдава покупка на гръцки имоти и от страна на бежанци.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    20 4 Отговор
    Голяма печалба няма що да се научат да бачкат гърците не да разпродават имоти.

    Коментиран от #6

  • 2 калимера

    23 6 Отговор
    Сега ще се гърчат и ще се чудят кой език понапред да учат китайски, арабски или турски? Дотам си докараха държавата "гордите" гърци !
  • 3 ГЕРБ

    13 7 Отговор
    Лошото е че и ние купуваме имоти там.
  • 4 ИШЕ

    30 9 Отговор
    Предпочитам имот в Гърция, отколкото надценен имот в България!
  • 5 ГОСТ

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Политическата ситуация в Турция е причина част от местните бизнесмени да се пренасочат към Гърция. Те споделят, че много от техните западни партньори отказват да посетят Турция.

    Това е новината в новината.

    Реджеп Ердоган води Турция към светло бъдеще!
  • 6 jambazina

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Скорпион29":

    Какво да се учат да бачкат, нали тия имоти някой ги е построил, а и да ви питам някой виждал ли е в Гърция строшена магистрала или кисел сервитьор?