Last news in Fakti

31 Август, 2018 08:10 5 971 8

Прокуратурата погна група за ДДС измами

  • ддс измами-
  • прокуратура-
  • хотел-
  • маринела-
  • марица

Претърсени са офиси в столичния хотел „Маринела“ и в пловдивския „Марица“

Прокуратурата погна група за ДДС измами - 1

Специализираната прокуратура извършва следствени действия в офиси, находящи се в столичния хотел „Маринела“ и в пловдивския хотел „Марица“. Офисите са ползвани от физически и юридически лица.

Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Процесуално-следствените действия са в рамките на образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, чрез подправяне на данъчни документи. Установено е, че в периода 2017 – 2018 г. реални търговски дружества са подправяли счетоводните си регистри, като в тях са включвали фактури от типа „липсващи търговци“. Тези фактури са осчетоводявани под контрола на организираната престъпна група и по този начин се е избягвало плащането на данъчни задължения по смисъла на Закона за ДДС (чл. 255, ал. 3 вр. с ал. 1, т.2, т. 6 и т. 7, вр. с чл. 26, ал. 1 от НК).

Установено е също, че в периода 2016 – 2018 г. са били извършвани финансови операции и е прикриван произход на имущество, придобито чрез тежко умишлено престъпление (чл. 253, ал. 5, вр. с ал. 4, вр. с ал. 1 от НК).

Действията по разследването са възложени на следователи от Следствения отдел към Специализираната прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    13 2 Отговор
    Явно някакви самодейци са били. Не от мафията. За да ги гони прокуратурата.
  • 2 Шарлатанче

    18 1 Отговор
    Хайде да видим до каде ще стигнат. Само вдигат прах, като всеки път. Но присъди на колегите си няма да дадат.
  • 3 цистит

    8 2 Отговор
    прочетох помогна вместо погна
  • 4 Наблюдател

    4 1 Отговор
    Е ай ся по гнали ги с кирка, лопати и чукове ли и направо да повярва човек направо ми се къса сърцето за тия , спрете се малко , че претъпкахте затворите , с данъчни, полицаи, митничари, даяджии, боже що народ опандизи специализираната прокуратура , , къса ми се сърцето , и министрите дето ги обвиниха , сигурно вече ще излизат предсрочно, ха ха той народа за това е болен от мъка заради толкова невинни агънца,,, спрете се малко , съдебните власти от работа не могат да си вдигнат главата и тия брицинги да не си мислите че е леко да се изправи и да лъжеш , ама нали сме си дебели ще ни мачкат , ще ни лъжат ,,, и толкова
  • 5 Баш Гост

    9 4 Отговор
    Всички фирми, регистрирани по ДДС си го крадат - схемата е много проста. Държавата много добре го знае това от години, но си затваря очите.

    Коментиран от #7

  • 6 Анонимен

    0 0 Отговор
    Ай де почна се ся ще гледаме кой ще спечели ,
  • 7 даначе

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Баш Гост":

    Не "всички". Само нашите. Другите ги погва прокуратурата.
  • 8 8888

    5 2 Отговор
    Пак Ветко Арабаджиев не се е отчел на Тиквун, или на Цецо