Last news in Fakti

4 Януари, 2013 15:53 1 464 0

Гледат делото за убийството на Женя на 1 февруари

  • дело-
  • убийство-
  • петър ангелов-
  • светла тодорова

Наказателното производство срещу Петър Ангелов и Светла Тодорова, подсъдими по делото за убийството на 21 годишната Женя Тодорова от Варна е насрочено за 1 февруари 2013 година във Варненския окръжен съд. Делото е насрочено по общия ред и са призовани всичките 12 свидетели и 11 вещи лица, изготвили различните експертизи в хода на предварителното производство.
 

21 годишният Петър, който е физическият извършител на убийството и 38 годишната Светла - леля на убитото момиче, подбудител и помагач за престъплението са в ареста от 29 септември миналата година. Близо 30 страници е обвинителният акт, който описва последователно събитията и фактите, довели до трагичния 27 септември 2012 година, когато по изключително жесток и особено мъчителен за жертвата начин е убита Женя. Според обвинителния акт, зверското посегателство е обмислено и планирано от Светла Тодорова, която таила в себе си дълбока омраза и ненавист към семейството на брат си, с които делели къща, завещана им от родителите. Според показания на свидетели, племенницата й я дразнила дори, с това, че живее. Подсъдимата Тодорова се надявала, че след като Женя "изчезне", ще умрат родителите й, и "всичко ще остане за мен". Светла умело манипулирала приятеля на дъщеря си Петър, който бил наркозависим и безпаричен. Убийството било "спазарено" за 2000 лева, а след като дал съгласие да го извърши, Петър поискал и получил капаро от 500 лв. В обвинителния акт са описани всички действия на двамата подсъдими, включително и указанията, които Светла е дала на Петър при подготовката му за убийството на Женя. След като разбрала, че "поръчката" е изпълнена, Тодорова изтеглила и останалите 1500 лева, обещани за убийството на Женя.

Драматичните събития в първите часове на 27 септември са тежки за възприемане. С извънмерна жестокост Петър е пробождал момичето и дори след като ножа се счупил, той продължил да нанася удари и да я пробожда в нанесените рани с химикали. Часове след трагичната гибел на Женя, експерти преброили 77 прободно -порезни и порезни рани в лицето, шията, в тила, в гърдите, по гърба и ръцете. Именно те са предизвикали кръвоизливната анемия, довела до смъртта на момичето.

Ден след трагедията Петър и Светла са задържани, като от самото начало младият мъж е признал всички факти и обстоятелства, довели до зверското престъпление. В настоящия момент и двамата подсъдими имат служебни защитници. В разпореждането за образуване на наказателното дело, съдът е указал и на родителите на Женя, че могат да направят искане да се конституират като частни обвинители и граждански ищци в процеса. Те имат право поотделно да предявят граждански иск срещу подсъдимите за причинените им неимуществени вреди.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА