Last news in Fakti

9 Март, 2015 17:06 2 461 3

Май само Баба Марта ще остане виновна за снега

  • баба марта-
  • виновна-
  • снега-
  • бедствено положение-
  • лазар лазаров
Май само Баба Марта ще остане виновна за снега - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Баба Марта се разгневи и остави половин България без проходими пътища, ток, вода, телефони и в бедствено положение. Скали падат по влакове, училища остават затворени. На третия ден ситуацията се влошава. Следва със сигурност и водния ад, на който вече многократно сме свидетели.  Ако завали дъжд, държавата е под вода, ако завали сняг става явно и по-страшно.

Вече трето денонощие държавата не може да се справи с бедствието в Кърджалийско, Смолянско, Пловдивско, Хасковско и Пазарджишко.

Прогнозата бе ясна дни преди Баба Марта да се разгневи. АПИ отново остана обаче изненадана, защото не можа да се справи своевременно с почистването на пътищата.
Днес стана ясно, че снегът и лошото време, са взели първата жертва в Кърджалийско. Спасители откриха измръзнал до автобусна спирка 65-годишният Сабахатин Азис от крумовградското село Горна кула, който от петък се издирваше.

Хубаво, че министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова реши да посети бедстващите региони. Още вчера тя установи, че в Кърджалийско главни пътища приличаха на просеки , което отказа дори жандармерията да пътува. Непочистените пътища вбесиха регионалния министър Лиляна Павлова, която се закани да има санкции и оставки: „Очевидно фирмата не се е справила, но пък и нашия шеф-шефа на пътното и той очевидно е в издънка, така че всички ще бъдат санкционирани, някой - може би, уволнени”, заяви тя вчера.

До този момент обаче депозирани оставки или уволнени няма. И пак ще кажа хубаво, че именно Павлова посети регионите, защото в противен случай сигналите на гражданите като, че ли не значат нищо и от институциите ни засипват с имейли колко много работят, но видиш ли Дядо Боже е виновен.

Припомняме, че все пак през 2012 г. пак през зимния сезон, заради непочистената АМ „Хемус”  си отидоха шефове от „Магистрали” ЕООД. Хората с право питат във форумите отново защо плащаме винетки, кой ще го отнесе, не е ли време да има наказани и в държавата.

Отгоре на всичко днес представители на фирми - подизпълнители, работещи по трасето на магистрала "Марица", протестираха пред пътната агенция в София заради изработени, но неразплатени от фирмите - изпълнители средства.
Председателят на АПИ Лазар Лазаров обеща посредничество за решаване на проблема, който обаче се корени в Закона за обществените поръчки. "Какво искате аз да направя като шеф на агенцията? Да сменя закона ли?", заяви Лазаров.
"Ние сме се обърнали към всички парламентарни групи. Искаме промяна и затова ще се борим докрай. Няма да оставим нещата така. Нямаме друг избор", казаха недоволните работници.

Преди известно време стана ясно, че проектантите и строителите на първите километри от тази същата магистрала „Марица“ са забравили да направят важна отбивка от нея.
„На мястото, на което аутобанът се свързва с „Тракия“ при старозагорското село Плодовитово, няма отбивка за Стара Загора и Бургас. Стана ясно още, че ще са необходими няколко милиона лева, за да бъде отстранен пропускът.  И там топката се затъркаля наляво надясно.

Шефът на АПИ Лазар Лазаров, който алармира за драстичния проблем, управлява втори мандат. Той би трябвало да е наясно и какво трябва да прави при падналият сняг. Но пак виновен май няма да има. Важно е да има „Батко и Братко”.

Е има ли държава или не, логичен е въпроса. Всеки прехвърля топката на ляво и на дясно, а хорицата страдат.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нина

    0 0 Отговор
    Този крадец Лазаров направи огромни поразии в АПИ,но никога не е виновен!Явно цака и ги държи за шлиферите!
  • 2 Люси

    0 0 Отговор
    Тия от АПИ са едно котило,навързали са се като свински черва и са омазани до уши!Там трябва "здрав подход"!
  • 3 Юри

    0 0 Отговор
    Лазаров е кадър на Веселин Георгиев. И двамата отдавна са за затвора!