Last news in Fakti

9 Декември, 2018 17:15 10 371 25

Баневи са отвличаща маневра на Цацаров

  • баневи-
  • арест-
  • позиция
Баневи са отвличаща маневра на Цацаров - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Баневи са отвличаща маневра на Цацаров, защото трябва да покаже някакви резултати както и за да може публиката у нас да се екзалтира от ТВ репортажите със задържаните Баневи - богаташи и да потуши недоволство и неудовлетворение. Също да покаже нещо за пред чуждите партньори, защото го "разглеждат" под лупа в САЩ по делото Магнитски.

Но искам да предупредя тези, които изпадат в оргазъм гледайки Баневи зад решетките.

Първо, основната цел на тази операция е да им вземат парите и имотите, но не за да влязат в хазната /тоест ние с вас да имаме полза/ а да бъдат преразпределени по модела КТБ към "правилните джобове", включително прокурорски. Ако остане нещо и съдии могат да се възползват, но е рядкост.

Схемата не е сложна - натиск, тормоз, арест, блокиране на имущество докато се съгласят на сделка. Спецпрокурорите са бизнесмени, затова пускат напред версията са бомбастичния милиард /както бяха направили с двестате милиона на Цветан Василев в чувалите - които разбира се оказаха фейк/ и започват "преговорите" докато Баневи кандисат да се разделят със значителна част от имуществото си. Следват по-малки присъди. Ако мислите, че на Цацаров и Гешев им пука за резила който ще си навлекат следващите прокурори от спукването на балона на първоначалните обвинения - дълбоко грешите. Кеш енд кери - публиката ще забрави и утре пак ще пуснат някаква бомбастична операция с арестуван или обвинен олигарх.

Второ, нарочно пускат темата с приватизацията, защото това е единствената "плоча", която ГЕРБ - като отсъстваща от тази тема, могат да пуснат пред избори, т.е. гранд корупцията и далаверите са функция на приватизацията и несправедливостта е там, а не днес.

А това, че пуснаха напред "свидетел" сина на Банев от предишен брак, само говори за безпредела на низост. Може и момчето да е било ощетено, но да използващ семейни истории е ниска топка. Милиардите ще станат милиони, след това стотици хиляди, хиляди и накрая ще се вспихнат.
Реалният проблем е, че Баневи са лоши и посредствени бизнесмени, които живеят и работят във време на посредствени политици - и двете групи се борят за богатство без труд и умения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инкогнито

    76 7 Отговор
    Това е ясно, предната серия фалшива сптаведливост!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Инкогнито

    52 12 Отговор

    До коментар #2 от "CUKOVSKI":

    На фона на краденото последните години са цвете за мирисане Баневи!

    Коментиран от #15

  • 4 Двоен аршин

    91 1 Отговор
    Кога ще разследва Домусчиев че фалира корабостроителницата в Бургас?

    Коментиран от #25

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 цаца цаца ама риба

    69 4 Отговор
    Макар написаното да изглежда, като защита на Баневи в действителност си е явно точно, така както е написано, едни хора им искат парите и имането използвайки да ги развеждат за носа, като цигански мечки с гъдулка! Доказателство за това примери от близкото минало и нито един осъден и в затвора богаташ! Една група хиени чака разрешение от бащицата и като го получи разкоства поредната жертва? Какви "справедливости", какви "приватизации" и т.н.всичко е за едни пари! До сега в историвта от близкото минало няма пример, който да опровергае това ! Иначе, че въпросните Баневи отдавна трябваше да търкат нара е отделен въпрос !
  • 7 НКВД

    38 4 Отговор

    До коментар #5 от "Ууууууу":

    Тия въпроси у фондацията да ги зададеш за плана,, Ран-Ът" там да ти обяснят за умишленото съсипване на икономиката на България
  • 8 Иииии

    27 7 Отговор

    До коментар #5 от "Ууууууу":

    НЕГРАМОТНИК я се скрий !! Герберастите са активизирали и тъмнозелените си избиратели да тролят, леле !
  • 9 Бате Бойко

    22 1 Отговор
    И камък да стисна-пари ще ми пусне.Хау!
  • 10 Стратега

    39 3 Отговор
    Това си е чиста проба опит за превземане на едър бизнес/ без значение какъв е/, поредния след опитите за завземане на едни хотели, едни винзаводи и др. Сигурно ще има и други такива опити с други едри бизнеси....ще чакаме да видим...докато някой хора,с протекцията на едни други хора,превземат цялата държава.Тук не става въпрос да си плащаш на някой,а направо те принуждават да им предадеш всичко,само че разликата от ‘90-те години е, че неизползуват бухалки а “прокурори, спец.прокуратура и т.н.” Замазват очите на народа и се облажват ТЕ.
  • 11 Усмивката

    16 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ууууууу":

    Ти глупав ли си???...Кой е този който си е поставил за цел ред в тая страна.Да го гръмна с лайномета
  • 12 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    18 3 Отговор
    Ако съм на банев отдавна да съм напуснал абсурдистан с парите си и да продам всичко каквото имам и да се покрия някъде по света
  • 13 Ужас

    22 1 Отговор
    Хорааа идват избори, тъмнозелените са гладни и 50лв не им стигат! Трябва да се събират пари за тези избори, иначе ще става лошо, ако не са на власт!!!
  • 14 Хйу

    7 0 Отговор
    Еврейска хазатска пасмина.да им са изпърдя в носовете
  • 15 Камата.

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "Инкогнито":

    По време на байТошо бяхме една компания.Сненихме 2,3 заведения.Сметката беше около 400лв.На сутринта бяхме всички в следственият отдел на м-р Векилски и цял ден ни питаха от къде толкова пари сме имали.
  • 16 Камата..

    14 0 Отговор
    Да допълня.Една вечеря с дама в градината на хотел България,с бутилка вино ,мешана скара ,салата беше към 7 лв.

    Коментиран от #23

  • 17 EL CHAPO

    6 0 Отговор
    SEASON 2 - Разлики?
  • 18 Станчо

    11 0 Отговор
    Цяла България стана отвличаща маневра.
  • 19 Луд

    13 2 Отговор
    А Боко и Цурко и компания кога ще ги гледаме през решетки
  • 20 мнение

    6 1 Отговор
    Колко кратко и точно. Браво!
  • 21 пародия

    5 1 Отговор
    Нали бяха на почивка лятото и не можеха да ги намерят и сега като ги заловиха изведнъж след 4 месеца се сетиха че имат деца и нямало кой да се грижи за тях.Нагла работа.
  • 22 патриотъ

    7 2 Отговор
    Баневи че са крали,ясно е и на децата,но сега се разиграва украинския сценарий с отнемането на бизнеса.Боко не напразно ходи при Порошенко за обмяна на опит през лятото.Тая държава нищо вече не може да я спаси!
  • 23 Без срам

    4 6 Отговор

    До коментар #16 от "Камата..":

    А бе "кама", времето за което дрънкаш, заплатата ми беше 84 /ОСЕМДЕСЕТ И ЧЕТИРИ/ лева , като бригадир /или "началник цех"/ ! Защо не пишеш това наглецо ? Тъпа пропаганда ! А защо не пишеш за цените при БКП 1987,8,9 г., БСП1994,5,6,,7,8г., или 2001,2,3,4......г. БСП и някакво "Царче"? Кого лъжеш тикво разсъхната, колко бяха заплатите по тези времена ? 3 /ТРИ/ ЛЕВА! Като гледам ,последователите ти намаляват в прогресивна прогресия ! Всичко беше разграбено тотално от такива като теб, но ти специално си безмозъчна дрънкалка, защото не са ти дали от куфарчетата с пари и сега пишеш глупост за дребни стотинки и се облизваш около казана като се надяваш, че бързо оредявате и може да си топнеш гагата и ти! Безумни комбинати, сбъркани панелни жилищни грамади, разбити пътища, жалки имитации на коли за които се чакаше десетилетие, Електрокари и автобуси които секупуваха от. Япония за металите вложени в тях, два полу-празни нощни бара за цяла София а сега са хиляди и все пълни, откри листове за 50 км. от границата, пътуване в страни от СИВ с разрешение от партииния секретар, пътуване зад "Желязната завеса", просто няма такова "животно", дрехи от "Нармага" за дънки пишеш обяснения кой ти ги е донесъ или откъде си взел долари за да си купиш, ако слушаш РОК си враг на народа, радиата се заглушаваха и слушаш, лили Иванова, муслин Магумаев, Чайковси и обработена народна музика, петнадесет- часови километрични опашки за френски филм с Жан Маре, Луи Дюфинес
  • 24 Бесоолу

    2 0 Отговор
    Добро утро!

    На, теслата дръжката!

    На Баневи, им е през, онази работа...
  • 25 Факт

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Двоен аршин":

    Когато падне ГЕРБ