Last news in Fakti

20 Март, 2019 21:30 1 737 12

Ананиев: ГЕРБ започнаха да асимилират дясното

  • настимир ананиев-
  • сдс-
  • герб

В това пространство има лидери, има и много председатели, но има ли разум?

Ананиев: ГЕРБ започнаха да асимилират дясното - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"ГЕРБ започнаха да асимилират дясното, процес който отдавна се забелязва чрез закачането на ревера на различни десни личности, но накрая направиха и най-голямата крачка! 30 години след началото на прехода посегнаха и на СДС. Текущото СДС ми е трудно да коментирам, но символът СДС има своята тежест. С тази крачка приключва и самият преход, поне лично за мен. От тук накъде!?

Егото, икономическите интереси и зависимости спират демократичната общност да се обедини истински. А какво означава това? Това означава една партия, един лидер, една визия за развитието на България и Европа. Готова ли е общността за такъв разговор, готова ли е да говори за социална политика, за здравеопазване, за спорт, за пенсии, а не само за правосъдие, енергетика, мафията и Русия?

Да, има и теми, които се следят - малък бизнес и електронно управление, но не е достатъчно. В това пространство има лидери, има и много председатели, но има ли разум? Тук е важно да се проведе и разговорът за ГЕРБ, но пълното отричане, не е начинът.

Все пак един милион души са гласували за тях, има и нормални, и много разочаровани хора сред техните редици, които трябва да се привлекат.

Разбира се, преференциите, мюфтийството, пенсиите, целувката с ДПС, корупционните скандали и много други неща няма как да се приемат и аз лично не го приемам! Но в евентуален следващ парламент, ако управлението зависи от демократичната общност, но в коалиция с ГЕРБ (дежавюто с РБ), какво се прави?

Трябва много ясно да се заяви на избирателя и то сега, не когато дойдат тези избори - ще отричаме ли ГЕРБ само до момента, в който се седне на масата с тях, играно много пъти (на национално и местно ниво) все с настъпване на мотиката. А дали има лидери тази общност ще видим през настоящата седмица!"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    27 0 Отговор
    СДС умря по време на Иван Костов. Амин.
  • 2 Лъжите на Материала

    11 5 Отговор
    Цялата тая приказка за Партии и Формации е лъжа. В момента у нас има само 7-8 активни политици - Бойко, Цецо, още 4-5 гербаджии и няколко от ВМРО. Който ви каже че би управлявал но няма мандат ЛЪЖЕ. Ако някой иска да направи нещо го прави, щом не го прави значи НЕ ИСКА . . . . . СЕДИ ТАМ ИЛИ ЗА ПАРИ ЗА ШОУ
  • 3 Странно, но да попитам

    18 2 Отговор
    Изведнъж си помислих, че няма кой да гласува за тях и ако нагласят изборите победата ще е прекалено нереална и ще предизвика бунт. Затова анексират някоя малка партия, която е била с много гласоподаватели в миналото и с очевидно катастрофално бъдеще. Обещават на вождовете й да бръкнат повторно в кацата с меда и да получат трибуна с достъп до широка публика за бъдещите си проекти, като в замяна се иска само легитимиране на изборния резултат чрез обявяване на победа благодарение на коалиционния партньор. Добре е, че в България такова нещо не може да стане. Та май големи глупости си мисля а?
  • 4 Кикимора

    19 0 Отговор
    Защо си мисля , че с ролята на патерица на ГЕРБ , бившето СДС си направи...меко казано самоубийство?!
  • 5 onq s konq

    2 11 Отговор
    СДС може да се ВЪЗРОДИ/поне донякъде/ ЕДИНСТВЕНО С ПОМОЩТА НА ГЕРБ.В противен случай просто си остава спомен!А ходът на Борисов да постави Георги Марков начело на листата за Европарламент мога само да приветствам,защото МАРКОВ МИ Е ЛЮБИМЕЦ.И НЕ МОЖЕ БСП да се "обзавежда" със ДЕСЕТКИ малки партии сключвайки с тях Коалиционни договори,а ГЕРБ да остане безучастна.Така че битката ще си бъде според равностойни правила и няма да има повече НИКАКВИ КОМПРОМИСИ от Борисов ЗА КАКВОТО И ДА БИЛО.Пък за ОСТАВКА на правителството...да е ясно:МАНДРАТА СВЪРШИ!
  • 6 Gogo

    7 5 Отговор
    ГЕРБ най-много се страхуват от силна дясна партия. Не че СДС са такава. Аз например се чудя много за кой да гласувам. За БСП и за ДПС - никога. ГЕРБ - отвратен съм от тях заради твърде много неща . Ако имаше обаче дясна алтернатива що годе читава - да
  • 7 С....Я

    5 2 Отговор
    ИМАШЕ СДС ПО ВРЕМЕТО НА КОСТОВ СЕГА ТИЯ СА ПАЛЯЧОВЦИ ПЬК СЕГА ХАПНЕМ СЕ УКАКАХА
  • 8 бббббб

    10 1 Отговор
    Един политически труп се обединява с друг бъдещ труп.Да задържат агонията още малко.
  • 9 смях

    3 3 Отговор
    Аз ще гласувам за дясна парртия или обединение. СДС предадоха дясното още когато се отрекоха от Костов, от тогава и не ги смятам за дясна партия. Тогава надделя завистта и алчността и това ги уби. Те помогнаха на БСП да вземе властта и в последствие на ГЕРБ да се наложи като дясна алтернатива, въпреки че ГЕРБ са център и то не добре определен - дали по-наляво или по-надясно. Кунева никога не е била дясна, тя е като ДПС - олигархична партия на бивши комунисти. Но докато ДПС залага на етническия и купения вот Кунева залагаше, че може да вземе гласове от "дясното". За това и доверието в нея е близко до нулата. Дясното в момента е ДСБ и Да България. От там очаквам разбуждане.
  • 10 Столичанин

    3 1 Отговор
    С това обединение се постигат няколко неща. Борисов привлича, макар и малко, десни избиратели. Набутва Дай България в ляво и по този начин печели още гласове. СДС, за съжаление, няма друга алтернатива и по този начин се спасява от гибел. В крайна сметка след няколко месеца ще имат евро депутат, а дай българия разбира се не. Дсб в общи линии сами се самоубиха, след като се коалираха с дай българия, зелени и педали. А можеше СДС и ДСД да се обединят трайно и да се гради дясно, но уви. Общо взето това е картинката. Другито е лаладжийстане.
  • 11 Загрижен

    1 0 Отговор
    Ако вие така наречени десни не бяхте толкова алчни и самовлюбени,може би синята мечта би била още жива,но и вие активно участвахте в нейното убийство,затова ще си платите няма да управлявате в близките 10,15,дори и повече години.Вие излъгахте хората,лъгахте ги с години,убихте вярата у тях за справедливост и ги прогонихте от държавата безнадеждни и унили,а те помнят и дълго време няма да ви гласуват грам доверие,защото не го заслужавате.По този път вървят и ГЕРБ,но дано Борисов да не е толкова упорит и самовлюбен,а да изхвърли гнилите ябълки бързо от кошницата си.Иначе знаем кой идва след това и тогава няма десни има бесни и яростни.
  • 12 Минаващ от тук

    1 0 Отговор
    Дясно ли!? Къде го? Вие се изпокарахте кой да бъде по-десен, за постове, за сгради. И продължавате. Вместо да си подадете ръка, сега пак ще ви се надигнат акциите и ще започнете да обяснявате кой по-десен. То дясното умрЕ. Дребнички секретарчета на надребнени партийки го убихте.