Last news in Fakti

1 Юни, 2023 19:48 11 740 46

Бащата на Георги Кузманов от ВСС е собственик на палат за милиони евро на Буджака

  • буджака-
  • георги кузманов-
  • всс-
  • прокурор

Стойко Георгиев Кузманов е на 86 години и е пенсионер

Бащата на Георги Кузманов от ВСС е собственик на палат за милиони евро на Буджака - 1
Снимка: Либерта
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Мнозина наричат местността "Буджака" край Созопол българският "Бевърли Хилс". Имотите, вилите и хотелите там не са на случайни хора. Не е случаен човек и Стойко Георгиев Кузманов. Оказва се, че той е баща на член от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), партийна квота на ПП ГЕРБ - Георги Кузманов. Пенсионерът Стойко Кузманов, роден 1937 година, който към момента е на 86 години, е изненадващо горд собственик на палат за милиони евро на брега на морето в местността "Буджака" (Созопол), разгърнат на близо 1000 квадратни метра реално застроена площ.

ПЕНСИОНЕР С ПАЛАТ ЗА МИЛИОНИ ЕВРО НА БРЕГА НА ЧЕРНО МОРЕ - БУДЖАКА

Тузарският имот на пенсионера Стойко Георгиев Кузманов, баща на магистрата и член на Прокурорска колегия на ВСС Георги Кузманов, се намира в град Созопол, ул. Виа Понтика №105. Справка на LIBERTA.BG в Агенцията по геодезия, картография и кадастър и Имотния регистър показва, че поземленият имот е с идентификационен номер 67800.6.793, видът на собствеността е частна - на Стойко Георгиев Кузманов, и представлява вилна сграда с площ 998 кв.м.

Проверка на LIBERTA.BG на място в Буджака, заедно с експерт по оценка на недвижими имоти, установи, че скъпарският имот представлява четириетажна луксозна сграда, заобиколена с модерна ограда и оборудвана с видеонаблюдение, външен басейн, голяма градина и асансьор и се намира на метри от морето. Тъй като зданието е издигнато на скат, по мнение на експерта по оценка на недвижими имоти, освен видимите четири етажа във височина, имението разполага и с етажи под земята. На пръв поглед, предвид топлокацията на брега на Черно море, заеманата площ и сградата, както и екстериорът и използваните материали, но без имотът да е обхождан отвътре, за да се запознаем с обзавеждането, е оценен на няколко милиони евро.

Стойко Георгиев Кузманов е на 86 години и е пенсионер. Собственик е на фирма КОСТОК ЕООД, с внесен капитал от 50 лева. Учудващо е и създава условия за редица съмнения и повдига тревожни въпроси произходът на средствата за изграждането на многомилионен скъпарски палат на брега на морето при факта, че именно въпросното лице се води собственик на имота, а негов син е известният с безличността си в магистратските среди магистрат, назначен от партия ГЕРБ във ВСС - Георги Кузманов.

#КОЙ Е ГЕОРГИ КУЗМАНОВ ОТ ВСС

Освен син на пенсионер-милионер, от биографията на Георги Кузманов, публикувана на сайта на ВСС, разбираме, че е завършил Бургаски свободен университет, специалност „Право” и е развил следната професионална дейност:

от 23.11.1998 г. до 23.11.1999 г.– съдебен кандидат в Окръжен съд - Бургас
от 24.03.2000 г. до 01.06.2001 г. – следовател в Окръжна следствена служба – Бургас
от 01.06.2001 г. до 24.05.2005 г. – прокурор в Районна прокуратура - Бургас
от 25.05.2005 г. до 01.11.2007 г. – административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Бургас
от 01.11.2007 г. до 01.03.2009 г. – прокурор в Районна прокуратура – Бургас, командирован и.ф. прокурор в Софийска градска прокуратура
от 01.03.2009 г. до 01.03.2010 г. – командирован в гр. Хага, Холандия да изпълнява задълженията на командирован национален експерт в Българското национално представителство в седалището на Eurojust
от 08.03.2010 г. до 01.06.2012 г. – прокурор в Районна прокуратура – Бургас, командирован и.ф. прокурор в Окръжна прокуратура - Бургас
от 01.06.2012 г. до 03.10.2017 г. – прокурор в Апелативна прокуратура – Бургас
от 03.10.2017 г. - член на ВСС

Към момента Георги Кузманов упражнява дейност като член на ВСС и е с изтекъл мандат. Той придоби популярност като един от шестимата членове на Прокурорската колегия на ВСС, внесли искане за откриване на процедура по предсрочното отстраняване на главния прокурор Иван Гешев от длъжност, за които в публичното пространство се зародиха дълбоки съмнения, че са взели това свое решение под външно влияние, обещания и стимули.

Предвид това, че цял живот Георги Кузманов се реализира в Съдебната власт на Република България от данъкоплатска заплата, а баща му на 86 години е вдигнал палат за милиони евро в една от най-скъпарските топлокации на брега на Черно море - Буджака, медията ни счита, че това е сериозно основание за започване на обстойна финансова и имотна проверка на Георги Кузманов и свързаните с него лица, в т. ч. и по роднинска линия, от компетентните органи и институции.

Публикацията на журналистическото разследване и снимките са под защитата на Закона за авторското право и LIBERTA.BG държи медията да бъде цитирана като източник на информацията.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 82 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ма вие...

    89 0 Отговор
    Какво си мислите.Че те другите на такива места да не са сиромаси.Няма случайни хора горе.

    Коментиран от #5

  • 2 Русофил

    81 6 Отговор
    Кузманов е спестявал редовно от закуски и обеди за този палат. Нищо няма да излезе
    от проверката.
  • 3 АБВ

    96 0 Отговор
    НАП да се самосезира 100% е незаконно
  • 4 Тото

    91 2 Отговор
    Ама за това говорим!!!! Веднага да почва разследване ако не докаже парите , конфискация и да изкара последните години от живота си във затвора!!!
  • 5 Скоро

    25 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ма вие...":

    долу !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 оня с коня

    56 1 Отговор
    олово за тоя!!!
  • 8 Сталин

    74 2 Отговор
    България е тотална щета , направо да се отписва за скрап и всички тези корумпета и криминали да се въдворят в Белене за храна на прасетата

    Коментиран от #14

  • 9 Стършел

    44 4 Отговор
    Пестил е от закуски когато е бил малък.🤣🤣🤣
  • 10 Данчо Ментата

    51 0 Отговор
    Другари от новата куролацияХаити, ще си мерим ли сега росенеца и буджаците?
  • 11 дядото

    42 1 Отговор
    какво толкова.бащата от заплата от саца и пенсия после е икономисвал и събрал парите.който не го е страх от синът и пп да проверява произхода на средствата,но това си е афиф работа.а иначе,поне 10 бр.керемиди са мои.
  • 12 Мнение

    43 0 Отговор
    Размириса се на прдня от преял с шкембе бай Ганю.
  • 13 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    35 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето.
  • 14 Прав си другарю

    29 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сталин":

    Тая държава верно е за изтеиване дори няма да сложа точка за завършик щото примитите едва ли разбират има ли няма ли край изтечението
  • 15 Че то на този

    49 0 Отговор
    му личи по мутрата какво представлява! Сега ще излезе в безсрочен отпуск!
  • 16 Защщо

    46 1 Отговор
    Хайде на бас че никои няма да лежи в затвора за корупция и няма да бъде конфискуван имота от комисията на Цацаров и защо чак сега стават ясни тези неща нали имаме цял орган
  • 17 Възмутен

    33 0 Отговор
    Абе кого по напред да разгледаш Цацаров , Гешев, Боико , ВСС , КТБ
  • 18 Не се възбуждайтел

    8 16 Отговор
    Обикновен сценарий за отклоняване на вниманието. Обикновен бушон, който е приготвен да изгърми, вместо да почнат да горят важни другари. Дали има някой който да мисли, че 4 етажна сграда с поне 200м2 на етаж, на брега на морето е незабележима? Всичко е направено с цел. И какво толкова БУдЖАКА!? Голям праз.
  • 19 Жалко

    10 13 Отговор
    Щеше му се на копейката да е негов имота хахахаха.
  • 20 торн

    24 1 Отговор
    Ами те за това всички като подивели са се хванали за европата и ще одерат всеки , който каже нещо за излизане от нато или евро съюза . Това е рай за тях , никой от сащ или ес не им обръща внимание , стига да провеждат враждебна политика към Русия. На времето съвестните чорбаджии са се грижили за слугите си, да бъдат нахранени , облечени , но и строго са следяли за морала на слугите си , тук от страна на господарите няма такова нещо , те са безразлични и за това слугите им ще търсят други покровители .
  • 21 мдаа

    43 0 Отговор
    Ако някога в България КОНПИ, прокуратурата, НАП и съда започнат наистина да си вършат работата и всички имоти тук и извън България на всички членове на ВСС, политици - бивши и настоящи, нападжии, митничари, прокурори и съдии бъдат конфискувани в полза на държавата, България ще бъде една прилично богата държава, в която ще има нормално здравеопазване, образование и социална политика. Защо сме бедни ли - ето затова. Крадат и със задните си части, иначе България никак не е бедна, щом всеки чиновник може да си позволи къща за гости или няколко малки палати.

    Коментиран от #42

  • 22 А вие, овце, блъскайте и работете

    19 0 Отговор
    До 70 години по 20 часа на ден и болничните ви няма да се плащат вече ....утре да не закъснеете за тръстиката, че няма да ви платят стотинките
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Корумпе

    24 0 Отговор
    Влизат във властта обикновени хора, излизат тлъсти, нагли и богати. Да му мисли простият народ! Няма милост за него.
  • 25 зевзек

    26 0 Отговор
    гледай българино, цъкай с език, диви се на тази раздвижена многоетажна архитектура от 1000 квадрата, с балкони и стълби на покрива, стъклени балистради, и поглед към морето, и не забравяй да си внесеш вноската в банката, за твоите 70 мизерни квадрата, дето ще ги плащаш цял живот
  • 26 Бай иван

    19 0 Отговор
    Всички от северната до южната граница ,да докажат как построиха и оборудваха тез хотели къщи комплекси,да ги провери някоя служба,кога¡!!!!!! Не милиарди ами мн. Повече,от къде са парите,да се почне още от 1994 г.насам не казва нищо за Милен Велчев А ВС. Знаят хотелите му ,само той да беше..,
  • 27 Гост

    17 0 Отговор
    Прокурорче баце! Как няма да е милионер....
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Чичак

    11 1 Отговор
    вилна сграда с площ 998 кв.м. със сигурност може да докаже доходи ако е само тя. Но едва ли. Една от най малките е там, но със сигурност има поне още 6 имота.
  • 30 Чичак

    14 0 Отговор
    А има ли поне една къща за тъщи под 1000 кв.м да питам? Поне една?......... А има ли санкция за някой ? А ново разпродадените имоти по 25000 лв на Росенец не са ли над 164 след абордажа на смешниците а ? ......
  • 31 Тес Тис

    7 0 Отговор
    Споко бе, пипетата ще го изчегъргат, ама по-после бахахахахаааоо
  • 32 Пор Чвор

    22 1 Отговор
    Чакайте бе сладури, нали скачахте за капитализъм? Ето ви го, защо не се радвате? Човекът е преуспял капиталист. Вие да не сте мислили, че при капитализма има за всички. Аааа това е социализъм душици наивни. За да има той, стотици като вас трябва да нямат, това е капитализмът
  • 33 Христо

    12 0 Отговор
    Детето не е виновно, че тати има къща. Нямат край наглостта и безочието им.. Конфискация.. 7
  • 34 Тото 1 и Тото 2

    15 1 Отговор
    Навсякъде по съдилища и прокуратури е пълно с БОЙКОВЦИ !
  • 35 Браво !

    17 0 Отговор
    Браво за разследването и статията, така трябва !
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Госあ

    10 0 Отговор
    Мафията си има държава.
  • 39 Елементарно

    15 1 Отговор
    "Стойко Георгиев Кузманов е на 86 години и е пенсионер. Собственик е на фирма КОСТОК ЕООД, с внесен капитал от 50 лева,е вдигнал палат за милиони евро в една от най-скъпарските топлокации на брега на Черно море - Буджака" Въпросът е - НАП, къде сте???? Привикайте бай Стойко и готово!
  • 40 Българин

    5 1 Отговор
    Работил е добре човекът, предимно за себе си.
  • 41 андрей костад.

    3 0 Отговор
    нищо не е вярно , от закуските са имотите , набедено е момчето
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 незнайко

    5 0 Отговор
    Разследване, колкото сараите на Доган до морето се разследваха толкова и този ще се разследва ! Имота е на името на баща му за да плаща по малък ДАНЪК, защото той е единствен за БАЩА МУ !!!

    Коментиран от #44

  • 44 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "незнайко":

    Като почине човечеца ( бащата) тогава този господин ще разбере какъв данък ще плаща !!! От собствен опит го знам за апартамент който наследих макар и от 160 квадрата, който не ми е основно жилище !!!
  • 45 канибал

    2 0 Отговор
    строителна фирма никмар преди години построи комплекс на дуджака...........в/у гробище.............
  • 46 панчо кид

    1 0 Отговор
    не е вярно набеден е ....той вече е друг човек