Last news in Fakti

31 Май, 2022 10:10 1 218 1

Челси официално започва нова ера!

  • челси-
  • футбол-
  • висша лига-
  • тод боели

Още през миналата седмица сделката на стойност около 5 млрд. евро бе одобрена от ръководството на английската Висша лига и правителството на Обединеното кралство

Челси официално започва нова ера! - 1
Снимка: БГНЕС

Челси официално има нов собственик. От “Стамфорд Бридж” потвърдиха, че собственик на клуба става консорциум, начело с американеца Тод Боели.

Още през миналата седмица сделката на стойност около 5 млрд. евро бе одобрена от ръководството на английската Висша лига и правителството на Обединеното кралство.

Както е известно, бившият собственик - Роман Абрамович, чиито активи в страната са замразени, няма да вземе нищо от тази продажба, след като руският олигарх предаде управлението на клуба на Благотворителната фондация Челси след началото на войната в Украйна.

„За нас е чест да сме новите пазители на футболен клуб Челси“, каза Боели.

„Всички сме въвлечени на 100% – всяка минута от всеки мач. Нашата визия като собственици е ясна: искаме да накараме феновете да се гордеят. Наред с нашия ангажимент да развиваме младежкия отбор и да придобием най-добрите таланти, нашият план за действие е да инвестираме в клуба в дългосрочен план и да надграждаме забележителната история на успеха на Челси. Аз лично искам да благодаря на министрите и служителите в Британското правителство и Висшата лига за цялата им работа", допълни новият собственик на "сините".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо

    0 1 Отговор
    Айде сега следващият сезон всичко ще оберат и ще покажат колко са били спъвани с рашката ;)