Last news in Fakti

8 Декември, 2020 17:40 11 959 45

Адв. Славов пред ФАКТИ: Партиите на статуквото искат избори максимално късно

  • адв. петър славов-
  • клуб просперитет-
  • цик-
  • бонуси-
  • парламентарни избори-
  • избори-
  • прокурор-
  • венецианска комисия-
  • сдс

Юристът изнесе поредните данни, които доказват, че в ЦИК нямат никакъв срам

Адв. Славов пред ФАКТИ: Партиите на статуквото искат избори максимално късно - 1
Снимка: ФАКТИ

''Изглежда по всичко, че партиите на статуквото, основно представени в Народното събрание, търсеха всякаква възможност изборите да бъдат максимално късно, надявайки се с времето да отшуми всичко това, което в момента виждаме и което са принудени да изтърпяват хората. И като неподготвеност на здравната система и на правителството за справяне с пандемията, и като икономически последици, лишения, ограничения и т.н.''. Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ адв. Петър Славов, народен представител от 43-ото Народно събрание и представител на неправителствената организация Клуб ''Просперитет''.

Адв. Славов поздрави студентите с днешния им празник и им пожела здраве.

''Търсеха възможност да бъде максимално късна тази дата, но тъй като това пряко не зависи от тях в момента, очевидно с механизмите на това да пускат един или друг говорител на властта - било то онзи професор там, по всичкология (б.р. проф. визира се Михаил Константинов), който включително и днес чувам как е обяснявал, че машините били опасни за здравето, че ако били изборите март, а не май, това било опасно за здравето, вместо да се засрами и да даде обяснение защо с толкова усилия направиха най-после тези електронни направления за PCR тестовете, неговата фирма (б.р. Информационно обслужване), защо електронните рецепти ги няма никакви? Това, което пряко му е отговорно и е работа на подопечното му дружество, с това да се занимава, а не да менторства българските граждани и да им казва кога било хубаво да бъдат изборите и кога не е хубаво да бъдат'', допълни по темата юристът.

Той коментира и в детайли тезата на проф. Михаил Константинов, който смята, че машините могат да заразяват.

''Това е несериозно. Машината може да бъде дезинфекцирана след всяко гласуване и това не е никак сложно. Нека аз да попитам, гласувайки с традиционната хартиена бюлетина, когато се влиза в близък контакт с членовете на секционната комисия, за да се вземе, после да се пусне и т.н., плюс, че е и с една и съща химикалка, която всички пипат и с нея гласуват, нея някой ще я дезинфекцира ли в тъмните стаички или няма? И не е ли по-голям рискът там, отколкото при машината, която всички виждат и е пред очите на всички хора, и е ясно, че ако не е дезинфекцирана вие можете да кажете: ''Бихте ли си изпълнили задължението да дезинфекцирате съответния машинен терминал''?

За мен той, както и други хора, са пуснати да обясняват колко е хубаво изборите да се изтеглят към месец май, по възможност хората да забравят Борисовата зима. Много хора започнаха да я наричат Борисова зима по примера на Виденовата зима и Лукановата зима, които всички и до ден днешен помним. Даже и тези, които не са били родени тогава, също знаят'', каза адв. Славов.

''Не бива да забравяме, че ако изборите са в края на март, това практически означава, че действащото Народно събрание ще спре да функционира някъде около началото, средата на месец февруари. Което видимо ги ограничава в много неща, които явно са замислили по отношение на усвояването на тези средства (б.р. европейските средства за възстановяване след края на пандемията). Това очевидно също не им се нрави'', констатира представителят на Клуб ''Просперитет''.

ЦИК си пишат допълнителни материални възнаграждение до 16-та заплата и то не за първи път. Това разкритие направи вчера във Фейсбук профила си адв. Петър Славов, изваждайки протоколи от заседание на ЦИК, в което те си гласуват солидни бонуси и за тази година.

''Нека кажем, за да знаят и Вашите зрители, че заплатата на член на Централната избирателна комисия не е никак ниска. Председателят получава заплата, ако не ме лъже паметта, равна на тази на министър. Като членовете получават 90% от това възнаграждение, тоест става дума за едни доста добри заплати, особено в тази ситуация в момента, когато виждаме как бизнеси затварят, не могат да работят, остават без какъвто и да било доход и държавата не им помага. На фона на това нещо, след като миналата година ги хванахме, че са си раздали не просто 13-та заплата, както се случва не рядко в различните държавни ведомства, но 14-та, 15-та, та и 16-та заплата. Това са го направили миналата година, а тази, очевидно по същия път тръгвайки, в края на ноември са гласували подобни неща на свое заседание, без да назовават конкретните суми. Това, което ние успяхме да разберем е, че освен за готвени допълнителни заплати към възнаграждението, имат намерение да си купят и нови мобилни телефони, и то на цена от порядъка на около 1400 лева бройката. Едни допълнителни 30 000 лева ще се дадат и за това. Извадил съм протоколите (б.р. протоколите от заседанието на ЦИК) и съм ги качил в моя Фейсбук профил още вчера, съответно това, което сме направили с моите колеги - Мартин Димитров, Калин Манолов, Методи Андреев и останалите, е да сезираме агенцията Държавна финансова инспекция с искане за намеса и проверка тези разходи законосъобразни ли са, и ако не са незабавно да бъдат спрени'', поясни адв. Петър Славов.

Водещата Маринкова попита госта си дали ЦИК са върнали нещо (като пари) за миналогодишния гуляй, а той ѝ отговори така: ''Аз не съм чул да са върнали каквото и да било. Вдигаха рамене, общо взето, с една такава леко смутена усмивка, като ги питаха, и повечето казаха, че не могат да си спомнят какво точно са получили.''

''Това е една постоянно действаща администрация в лицето на Централната избирателна комисия и действително на нея законът и дава възможност да определя възнаграждението на районните и на секционните комисии, които не са постоянно действащи администрации, а се създават за конкретен вид избор. Но по отношение на тях самите законът не им дава такова правомощие и за мен те тук са излезли извън рамките на Изборния кодекс. Така че според мен има всички основания да се намеси агенцията Държавна финансова инспекция, и то да се намеси решително'', обясни юристът.

''Знаете ли кое е най-скандалното в цялата работа? Че в същото заседание, на което те си гледат тези точки за допълнителните възнаграждения и бонуси, след като са решили да си ги раздадат, казват: ''Сега да докладваме едно писмо на министъра на финансите, в което той изисква от нас реализираните икономии, тоест да бъдем максимално сдържани в харчовете, да реализираме икономии по предварително заложения бюджет и всичко това да се насочи към Министерство на здравеопазването с оглед справянето с пандемията и здравната криза''. И това нещо те си го докладват, всички са наясно, че има такова писмо към тях, но вече преди това са си гласували решението да си раздадат допълнителните бонуси. Един вид - ако нещо остане, ще го дадем за борба с пандемията. Което за мен е не просто неморално, това направо е цинично'', заяви още той.

По думите на адв. Славов и други органи, подобни на ЦИК - като КЕВР, КЗК, КФН, също си позволяват подобни своеволия. По тази причина от Клуб ''Просперитет'' са поискали от Държавна финансова инспекция и те да бъдат проверени. ''Очакваме наистина да бъдат проверени всички подобни висши държавни органи, основно регулатори, и ако има подобни нарушения да ги проверят поне три години назад, и неправомерно полученото да го върнат'', сподели адвокатът.

Той припомни, че според приет закон в 43-ото Народно събрание, дистанционното електронно гласуване е трябвало да бъде факт и да работи още за европейските избори през 2019 г. ''Това, което сегашните депутати направиха, беше да отменят тези текстове'', добави адв. Петър Славов.

''Още 2018 г. с мои колеги от ''Демократична България'' занесохме на крак законопроект за гласуване по пощата, казвайки: ''Добре, като ви е много сложно дистанционното електронно гласуване, както е например в Естония от 10 години, очевидно може и не е толкова сложно за едни хора, но да кажем, че на вас ви е сложно и не можете, направете го по пощата, във всички европейски държави практически го има''. Видяхте в Съединените щати колко беше важно то и как това се отрази именно, за да могат хората хем да си упражнят конституционното право на вот, хем да не са застрашени здравословно в условията на пандемия. Отлежава в някое чекмедже вероятно и този законопроект, абсолютно нищо не направиха'', разказа адв. Славов.

''Логичният въпрос, който остава, е хората, които са под карантина, а доколкото знам в момента става въпрос за едно поне 50 000, никой не знае март месец колко ще бъдат, те как ще гласуват? Онзи ден, това, което имаме като председател на ЦИК излезе и ни обясни с благ тон как Изборният кодекс, разбирате ли не предвиждал тази възможност. Един вид няма да гласуват (б.р. карантинираните) и него това изобщо не го притесняваше очевидно, казвайки: ''Това не е в нашето поле, обърнете се към законодателя''. Това е абсолютно несериозно'', възмути се юристът.

И водещата Маринкова, и гостът ѝ, смятат, че всички тези действия и бездействия, са нещо като саботаж на изборния процес, за да има ниска избирателна активност, която да възпроизведе настоящото статукво. ''Не е ли всъщност това целено? Неслучайно да се случват тези събития... Да е точно това, което цели ''управляващото мнозинство''. Една ниска избирателна активност, при която твърдите ядра на т.нар. ''системни партии'' да решат за пореден път бъдещето на страната, горе-долу както се случи и 2017 г. В случая отговорността на гражданското общество е да бъде активно, да положи и наложи нужния натиск. Първо, хората да разберат, да излязат, да са активни и да гласуват, като, разбира се, сами вземат всички необходими мерки да запазят здравето си, защото изглежда, че нито ЦИК, нито държавата ще предприеме такива мерки. И второто, което е, наистина да се упражни нужният натиск върху Централната избирателна комисия и парламента, хората под карантина да могат да гласуват например със способа подвижна избирателна кутия, преносимата урна, каквато и в момента има разписана в Изборния кодекс, но с нея могат да гласуват само лица с трайни увреждания, а карантината очевидно не влиза в тази хипотеза'', призова адв. Петър Славов.

''Вижте как се получава. Няма време да приемат гласуването по пощата, няма време за дистанционното електронно гласуване, обаче да си гласуват 15-та и 16-та заплата, нови телефони и подобни неща, за това има време. А за другото все няма време. Това са неща, които се надявам да разгневят хората и когато дойде изборният ден тогава този гняв да избликне под формата на активно гласуване'', коментира той.

Водещата подхвана и темата, касаеща прокурора, който трябва да може да разследва главния прокурор, по идея на управляващата партия ГЕРБ. ''Мисля, че това е поредното тупкане на топката и печелене на време по начина, по който го направиха с този маньовър с новата конституция. Което беше нещо изключително срамно за една политическа партия по подобен начин да се опита да злоупотреби с основния закон на страната. Но виждате, че и през това минахме. И към това посегнаха сегашните управляващи.

Тук интересното е, че Венецианската комисия едни и същи неща им говори от повече от 10 години. Откакто са на власт, все едно и също чуват. Че не може главният прокурор да остава безконтролен, че трябва да има ефективен механизъм за това да му се търси отговорност, включително и наказателна, ако е извършил престъпление. Включително законодателни промени, каквито и аз съм внасял в миналото Народно събрание, и ГЕРБ ги отхвърлиха абсолютно с лека ръка, без особено много да се впечатлят. Сега изведнъж - хем Венецианската комисия, която стана толкова важно и изведнъж взеха да я слушат управляващите, че всяко нещо се съгласува с нея и се чака мнението ѝ, същевременно едни други неща, които им говори от 10 години, не ги изпълняват. И до ден днешен не са ги изпълнили, а и едва ли ще ги изпълнят. За мен е очевидно опит за печелене на политическо време и опит да се отложат тези събития за някакъв бъдещ момент. Просто не поемане на отговорност'', направи своя коментар адв. Славов по тази тема.

Той изрази задоволството си от начина, по който адвокатското съсловие е реагирало на комичните заигравки на ГЕРБ с Конституцията. Адв. Славов обобщи какво е казала съсловието на управляващите така: ''Долу ръцете от Конституцията, това, което вие правите е абсолютна подигравка с основния ни закон. Това, което предлагате не е нова конституция, а е неграмотно преписана сегашната и вие наистина се подигравате с правата на гражданите.''

По повод вчерашния рожден ден на СДС, както традиционно ретроспективно се коментира, адв. Петър Славов също даде своята оценка за партията, която даде много надежди на българите след 1989 година:

''Моето впечатление е, че до момента, в който съществуваше Синята коалиция действително и СДС имаше своето лице и се бореше за интереса на гражданите. За малкия, за средния бизнес, за това, което навремето, когато беше създавана тази организация, практически всички тези надежди, които се въплъщаваха в нея. Впоследствие това срастване с управляващата партия ГЕРБ, включително явяването в общи листи на последните избори, тотално ги обезличи и ги накара да загубят своята физиономия. Накара ги да загубят и възможността да реагират наистина по проблемите на хората, на малкия бизнес. Практически техните позиции до 99%, да не каже 100, съвпадат с тези на управляващото мнозинство.

Реално като дейност погледнете, реални законодателни предложения, реални действия в подкрепа на гражданите, на малкия, на семейния бизнес, в последните години нито съм чул, нито съм видял. Това, с което ''блеснаха'', е онова особено скандално интервю (б.р. на Александър Йорданов за БНР) на техния евродепутат, избран от листата на ГЕРБ в Европарламента, в което той си позволи да обижда по крайно недостоен и, не знам как да го река начин, вашата колежка Силвия Великова. Нещо абсолютно недопустимо не просто за един политик, говорим за политик, който е представител на страната ни в Европейския парламент.''

Целия разговор между Лили Маринкова и адв. Петър Славов можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Искат

    47 9 Отговор
    ама няма ! Отвратителни са безкрайно евтините им перманентни трикове !
  • 2 гост

    24 50 Отговор
    и като са максимално -рано да не мислите, че вие ще влезете в парламента или БСП ще е първа или Радев ще има втори мандат , всичко това са миражи- мечтите са безплатни
  • 3 Истината

    51 10 Отговор
    Кокала не се пуска лесно...половината мишки (лизачи) няма да помиришат паламент повече
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Стойко

    35 20 Отговор
    Васил Божков се обърна с видеообръщение към народа като човек бил вътре в нещата 30 години - "Здравейте сънародници ! Бъдете здрави и щастливи и весело посрещане на идните празници! Всяка парламентарна опозиция в НС е купена и е опозиция проформа и бутафорна! Получават си своя дял от хунтата който макар и по малък от техния ги устройва защото и не носят никаква отговорност. Информирам ви да знаете за да не бъдете отново разочаровани ! Затова на бъдещите избори гласувайте за извънпарламентарни партии които не са били никога представени в НС и никога не са били част от статуквото"

    Коментиран от #8, #30, #38

  • 6 Лейка

    36 13 Отговор
    На всички ни е ясно какво искат и се вижда всеки ден повече и повече. Ще стъпчат машинното гласуване, варианти по поща и електронно също отпадат. Готвят се за другата есен. До тогава дано сме ги свалили и са в затвора!
  • 7 Адвоката е

    15 31 Отговор
    Бесепарче, скрита лимонка, наняваща се сега с Корнелия Импексова и другите червени мафиоти да се върне отново на власт.
  • 8 Гост

    17 16 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    А... билетчета ще трием ли Безплатни или има само за Другарите от ДС/БКП ?

    Коментиран от #15, #16

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 28 март 2021

    24 7 Отговор
    И бойко е аут
  • 11 !!!?

    15 17 Отговор
    Когато един адвокат много дълго гонори, значи лъже на поразия !!!?
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 7 Отговор
    мутри бън
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 9 Отговор
    герб са мутри мафияю
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 7 Отговор
    хайде стига вече мутри сбогом сбогом
  • 15 Стойко

    21 8 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Билетчета никой насила не кара да трие нито тук нито в Молдова и още 4 държави в които държи националните им лотарии. Там обаче чинно си плаща данъците които влизат в държавните им бюджети а оттам за хората а не като тук когато държеше лотарията са влизат в черната каса на ГЕРБ и се извини Божков че се е поддал на рекета но това е било единствения начин бизнеса му да оцелее. Скоро върховния съд му върна лицензите тук които незаконно са били отнети но Божков каза никога повече при хунтата няма да развива бизнес в България. Ще му се плати огромно обещетение но той каза да го платят лично Борисов и Гешев а не народа !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Стойко

    11 4 Отговор

    До коментар #16 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Пише за лотарията приятелю , ами никой не го кара насила да си купува билетчета а той искал безплатно да ги търка
  • 19 Стойко до фалшивия КОЗЛОДУЙ

    19 6 Отговор

    До коментар #17 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Съда доказа че Божков няма извършено нито едно престъпление. От януари до преди месец Герберската пропаганда също като Гьобелсовата при Хитлер се опира да промие мозъци на наивни хорица че е поръчал Манол Велев , че е изнасилвал цени , че е правил оргии с мъже ,че е поръчвал побои. Така промиваха мозъците сайтовете купени от ГЕРБ но след като съда доказа че няма доказателство за нито едно от тези престъпления съда пусна всички негови служители и гетберските медии замлъкнаха и от месеци не пишат нищо за Божков че е убивал ,пребивал и изнасилвал...
  • 20 Стойко

    20 10 Отговор
    Здравейте мили приятели! Да ви зарадвам и информирам. Миналата седмица бяха освободени от безпристрастния Български съд всички 45 човека арестувани лятото от прокуратурата на каскета от така наречената "Група на Васил Божков" които бяха обвинени от каскета в различни престъпления като изнудване и заплахи! Последен бе освободен Веселин Балтов бившия началник на охраната на Божков който уж бе обвинен от таен и неизвестен свидетел че лично е стрелял по заповед на Божков по Манол Велев. Доказа се че по време на покушението Балтов е бил в чужбина. Всички съмнения за участие на Божков са отпаднали. Така както края на месец февруари МВР и прокуратурата пуснаха открита телефонна линия с няколко номера да се обадят всички насилени от Божков жени и всички пострадали от Божков хора. И понеже за 7 месеца не се обади никой , миналата седмица откритата телефонна линия бе закрита. Както каза Божков вчера няколко месеца бяха в ареста невинни души но това няма да остане безнаказано. Последователите ,феновете и приятелите на Божков вече са над 112 хиляди човека. Идва края и епилога предстои. БЪДЕТЕ ЗДРАВИ

    Коментиран от #29

  • 21 Сега

    15 6 Отговор
    Ще партиите на статуквото и платените клакьори( журналисти, соиолози и т.н.) ще "ореват" и изпишат хиляди статии колко не добре е по време на пандемия, карантина и т.н., ще включат морала, здравето и т.н. и т.н. аз само кротко искам да попитам: В РУМЪНИЯ КАК МОЖЕ ДА ИМА ИЗБОРИ И ТО СЕГА В РАЗГАРА А У НАС НЕ!!!???

    Коментиран от #24

  • 22 Оня с коня

    11 9 Отговор

    До коментар #17 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Този път си прав Козлонадуйуец от коментар 17. Божков лично зная че на едно събиране вместо да закупи печено прасенце и понеже е стиснат са опекли малко дете и са го изяли с компанията му ...Често е закусвал с малки деца както пишеха нашите медии на Герб

    Коментиран от #25, #27

  • 23 вътрешна сила

    21 6 Отговор
    не знам защо,но като видя гербаджия, средния ми пръст щръква

    Коментиран от #40

  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 10 Отговор

    До коментар #21 от "Сега":

    в РУМЪНИЯ всяко второ ДЕТЕ си ляга без вечеря
  • 25 СТЕЛА

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Оня с коня":

    ти си БАЙ КУРТИ а не козлодуйския
  • 26 Фактъ

    11 5 Отговор
    Хунтата ще го издуха на изборите .
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 РЪМПЕЗИ

    11 7 Отговор
    МНОГО ПРАВИЛНО ГОВОРИ СЛАВОВ И МАРТИН ДИМИТРОВ И МЕТОДИ АНДРЕЕВ И ХРИСТО ИВАНОВ И МАЯ МАНОЛОВА И РАДАН КЪНЕВ И ОЩЕ МНОГО...НО ТЕ ГОВОРЯТ НА ХОРА С УШИ...КАТО ТИ ЛИПСВАТ ЕДНА КАМАРА ГЪНКИ В ГЛАВНИЯ, КАКВОТО И ДА ТИ ГОВОРЯТ ТИ СИ МУМИЯ....

    Коментиран от #39

  • 29 Другия с коня

    6 5 Отговор

    До коментар #20 от "Стойко":

    Безкрайно ме зарадва Стойко,че " безпристрастния "към парите на Божков Български Съд го е Оневинил по всички Обвинения и очаквам Еврофутбол с нетърпение да проиграя заплатата си и ЛАФКА отново да продава билетчета за търкан,където употребявах пенсията на майка ми....Вкарайте в затвора Управляващите и Прокурорите и Излизайте на Свобода всички Мутри....Призива е Мутри Вън от затвора...И Десетте червени Олигарха,които са в Ареста най- Вече....И Бъди Смел,Стойко,ще ти е Необходимо....
  • 30 Джони

    8 7 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    Аман от лапни шарани В. Божков черепа е роднина на бившия министър на Мвр от забранената Бкп А. Семерджиев от Велин град, обвинен и осъден за унищожаване на част от досиетата на тоталитарната и репресивна Дс служба. Божков има повдигнати 19 обвинения и е един от най крадливите олигарси след братя Бобокови внесли в България над 17 хиляди тона боклуци и отпадъци станали най големите еко убийци на народ и природа. На Божков трябва да му конфискуват цялото имущество, а не да подкупва всички от които е зависим. Руско българската олигархия трябва да бъде финансово обезкостена, защото изсмуква жизнените сокове (парите) на държавата и еврофондовете. Мястото на всички тях е в затвора, но Бсп и президента Радев Решетников ги защитават защото са техни кадри. Докато България се управлява от партийте в сегашния парламент от клуба на кагабееца Леонид Решетников, начело с най старите и кагабейски партии Бсп, Дс и Дпс нещата ще са зле, защото те винаги са ни набутвали в руското тресавище. Време е да се освободим от всички червени партии и крадливи боклуци.
  • 31 оня

    15 5 Отговор
    Простия човек се управлява най лесно:)) Ако има електронни машини, гербавите губят много гласоподаватели:))

    Коментиран от #32

  • 32 Умен по цялата глава

    5 16 Отговор

    До коментар #31 от "оня":

    ЗА ГЕРБ са поне половин милион Държавна Администрация,която е Неграмотна ли...ЗА ГЕРБ са още половин милион Работници и Бизнес шефове,които са Неграмотни ли....Ха ха Що си вярвате на тази Мантра....Ще загубят ДПС ,защото поне половината техни Избиратели не знаят Български....Не могат нито да четат нито да пишат и към тях половината Цигани- мюсюлмани абсолютно Неграмотни.....Така,че - не ги мисли ГЕРБ....Замисли се за Пътя към Нищото,който е поела БСП и без Лустрация.....

    Коментиран от #34, #35, #36

  • 33 Антитрол

    10 3 Отговор
    Герберски тролчета се представят за противници на ГЕРБ и тиквата но почват да плюят срещу машинното гласуване защото там най трудно се правят фалшификации като се мъчат да ни убедят че именно на машините ставали най-големите фалшификации което не е вярно.

    Машината представлява нещо като таблет и щом ти проверят данните от комисията я разблокират и ти отиваш до нея да гласуваш. Първо се появява списък с партии и ти избираш една, след това се появява листата на кандидатите и ти избираш един. Машината ти показва избора ти може да натиснеш бутон "гласувай" или "назад". След като си гласувал тя ти напечатва хартиена бюлетина с избора на партия и кандидата (ако искаш преференции) която пускаш в урната. В края на изборния ден машината генерира протокол и комисията също съставя протокол и резултатите от гласуването ги има на две места така че измами са почти невъзможни.

    На герберите от сега подготвят да фалшифицират изборите и са много против машинното гласуване.
  • 34 Антигерб

    6 3 Отговор

    До коментар #32 от "Умен по цялата глава":

    Защо ли в гетата гласувалите за ГЕРБ са винаги над 95% - та опорките не вървят.
  • 35 Гербав трол

    5 2 Отговор

    До коментар #32 от "Умен по цялата глава":

    Стига с тия опорки - БСП та БСП - БСП и ГЕРБ че и ДПС и патриотите са едно и също - "бивши" комуняги от БКП и ченгета от ДС. БСП не направили лустрация но забравяте че тъкмо гербаджиите са на власт 11 години и те не направиха лустрация - е как да направят - те трябва сами себе си да изгонят от властта.

    Само на герберските тролчета им се иска хората да си мислят че БСП са комунисти а ГЕРБ демократи - тоя номер минаваше със СДС ама на всички вече е ясно че всички са комуняги независимо какви са се писали - та номера не минава вече така че сменете опорките.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 лично мнение

    7 1 Отговор
    от 30 г в България няма червени,сини,зелени,лилави ,има само тарикати с нюх към далавери и схеми-всичко около 10-15 процента,между 5 и 10 процента умни и честни хора,които казват истината и горе-долу 75 процента народ който крепи по един или друг начин тарикатите като ходи, гласува и легитимира тарикатите
  • 38 Стойче

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    да вземете ш да се обслужиш с тоз Бошкофффф
  • 39 Хеърчиш

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "РЪМПЕЗИ":

    Из облаците е паляк.
  • 40 И ти

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "вътрешна сила":

    Влиза изотзаде ли ве пич?
  • 41 Тапата

    2 0 Отговор
    Ако искаш някой да те разбере какво казваш, не са нобходими много думи, а да си събереш мислите. При наличието на огромни информационни потоци, едва ли някой ще прояви търпение да изчете цялата му тирада.
  • 42 Аве Адолф

    1 0 Отговор
    Паметник за великия фюрер . Хайл.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 двеста

    0 1 Отговор
    адвокати с пранги на дъното на морето. Едно добро начало.
    Американска поговорка.