Last news in Fakti

8 Декември, 2020 23:22 9 557 66

Крум Зарков пред ФАКТИ: Когато е криза истинските лидери излизат и поемат отговорност

  • крум зарков-
  • герб-
  • законопроект-
  • прокурор-
  • избори-
  • криза-
  • covid-19-
  • главен прокурор-
  • иван гешев

Народният представител е на мнение, че властимащите са се провалили в това да осигурят предвидимост за всички страни, имащи отношение към настоящата криза

Крум Зарков пред ФАКТИ: Когато е криза истинските лидери излизат и поемат отговорност - 1
Снимка: ФАКТИ

'И аз бях изненадан, доколкото някак си така изведнъж беше направена пресконференция, на която беше обявен този законопроект''. Това заяви преди Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ народният представител от БСП Крум Зарков, който е и зам.-председател на Правната комисия в 44-ото Народно събрание. Коментарът му е по повод наскоро предложения законопроект от страна ГЕРБ за прокурор, който да може да разследва главния прокурор на Република България.

''Изненадата ми малко се стопи, когато малко по-късно разбрах, че предстоят разговори с европейския комисар по правосъдие, който тази седмица ще говори с представители на българския парламент по повод на това как ние ще спазим препоръките, които бяха адресирани за България в годишния доклад за върховенство на закона, за състоянието на върховенството на закона, и предполагам, че тактически от мнозинството са имали за цел да имат какво да кажат на г-н еврокомисаря, тъй като трябва да признаем, че засега нищо не е направено в тази посока'', допълни Зарков.

''Трябва да припомним, че макар една от основните теми да е ефективното разследване и възможност за разследване на главния прокурор, в доклада се споменават и състоянието на медиите, и начинът на законотворчество в България, онези прословути преходни и заключителни разпоредби, които се промъкват някъде изневиделица и вдигат или свалят неустойката по кредитите, както скоро стана факт. Всичко това ще бъде обект на разговори и прави впечатление, че на най-високо ниво в Европейската комисия, а именно еврокомисарят лично ще води тези разговори и се интересува от случващото се в България. Да се надяваме това да има полза и да изиграе ролята на някакъв лост за натиск, в добрия смисъл на думата, за необходимите промени. Макар че, струва ми се, за тях в този мандат като че ли не остана време'', констатира народният представител от БСП.

''Ако се има предвид също, конкретно въпросът за правосъдните промени и за това дали са реални намеренията на ГЕРБ да разглеждат този законопроект за разследване на главния прокурор, само да спомена, че остана незабелязано как Министерство на правосъдието изгради и публикува за действие за реформи, и ако погледнете сроковете там всичко е от 3 до 6 месеца, което някак си ни кара да мислим, че като че ли всичко това ще остане за следващ мандат'', изрази мнение той.

''Аз не знам, не съм в главите им, дали имат страх от избори или не, знам само, че те или не искат, или не могат да реформират съдебната ни система и това мога да го кажа убедено заради обективните наблюдения от последните 3,5 години. Не се поставя за пръв път сега въпросът за отчетността и възможността за разследване на главния прокурор. Десетки пъти за последните 10 години, а за последните 30 може би стотици пъти. Те направиха и няколко опита, все така проформа. Помните един законопроект, който отиде към Венецианската комисия и се върна с оценка ''Слаб 2'', целия фарс с конституцията, сега това ново 20, ако ми позволите израза. Всичко това показва, че те или не искат, или не могат, от една страна. От друга страна, в чисто политически аспект не знам дали наистина искат да отлагат или да бавят изборите, но има от какво да се притесняват, тъй като протестите и цялото негодувание към ненормалната политическа обстановка, която се инсталира в България, би следвало да се отрази на изборните резултати'', заяви още Крум Зарков.

Откакто се говори за този проблем има няколко начертани възможни решения. ГЕРБ и мнозинството около тях много дълго време твърдяха, че нашата Конституция не позволява да има прокурор, който да е извън йерархичната структура на българската прокуратура заради понятието в Конституцията ''всички прокурори''. След това обаче те успяха да въведат фигурата на европейски делегиран прокурор, който фактически е изведен от това. Стъпвайки на тази плоскост, те сега се опитват да създадат друг такъв, който да не бъде под методическото ръководство и надзора на йерархически горестоящия прокурор, накрая на пирамидата, бидейки главният. Това се е обсъждало много пъти, но според мен ще катастрофира като ефективност в няколко посоки. Първо, вашата колега правилно се е ориентирала, че този човек ще бъде назначен със 7-годишен мандат, на възможно най-високия статут на магистрат и ще има едно дело, две и три сигнала. Това ще бъде най-незаетата професия. Прокурорите, редовите, работят стотици преписки едновременно.

От друга страна и може би по-важна. Да кажем, че той има едно дело, но то е достатъчно важно, за да го води. Само че разследването, повдигането на обвинение и поддържането на обвинение, бидейки цялото поставено под надзора на прокурора, не се извършва от един човек. Тук принципът ''И сам воинът е воин'' не работи. Вие трябва да разполагате с информация, трябва да се обърнете към съответните разследващи структури и т.н., и т.н. Този човек, изваден отвсякъде, седящ някъде на бюрото, не знам дали действително ще може да проведе ефективно разследване. Още повече, че хората, към които ще се обърне да му помагат, ще бъдат пък съответните звена, които са в други йерархични структури.

И накрая, но не на последно място, струва ми се, че това отново е малко по метода на криворазбраната цивилизация. Че от Венецианската комисия нещо ни казаха и ние бързаме да го направим, като се неглижираха други вариант. Единият от тях, който ние предлагаме от отдавна, е да се направи най-накрая възможност определени актове на прокурорите, които са с отказ за образуване на производства, да могат да бъдат подопечни на съдебен контрол в определени случаи, за да може, когато има такъв сигнал, за който и да е прокурор, да бъде проверена неговата работа по отношение на това дали е направил всичко възможно, за да открие обективната истина и евентуално да повдигне обвинение на този, срещу когото сигналът е насочен, пък бил той и самият главен прокурор'', изложи вижданията си юристът, председателстващ Комисията по правни въпроси в настоящия парламент.

С оглед това, че изборите вероятно ще са през март 2021 г., а парламентът ще бъде разпуснат през февруари, Крум Зарков предполага, че ГЕРБ ще кажат, че са искали да направят нещо в тази посока, но не им е стигнало времето и ще го реализират в следващо управление. ''Трудно ми е да погледна сериозно на законодателната инициатива на хора, които не се посвениха да играят театър с Конституцията. Ако с Конституцията можеш да печелиш време, защо да не можеш и с НПК?'', запита социалистът.

Не мисля, че това правителство може да бъде циментирано с какъвто и да е проект. При всички случаи това, което те правеха тогава, е не толкова да се циментират, колкото да отключат един процес и след това да се опитват да го управляват, а можеха да му изпуснат и юздите. Това са безотговорни поведения, които слава Богу останаха в миналото. Замислих се, че ако тяхното предложение се беше реализирало преди време, бяха отменени тежките процедури за промяна на конституция, включително самото Велико народно събрание, то тогава ето такива идеи щяха да минават за няколко седмици през парламента. Безпрепятствено'', добави той.

Президентът трябва да издаде указ за насрочване на изборите. Засега не е издал такъв указ. Дали ни удовлетворява или не, това е конституционно правомощие на президента. За нас всяка дата, която е в конституционно установения срок, е напълно приемлива'', коментира Крум Зарков актуалната тема с датата за парламентарните избори през 2021 г.

Лили Маринкова запита госта си дали не е добре да се помисли в последните седмици на парламента да се приемат текстове в посока на дистанционното гласуване, които да улеснят изборния процес в тази кризисна ситуация. А ето какво ѝ отговори Крум Зарков относно това: ''Отново сега като се сетим за Избирателния кодекс и как това мнозинство го променя, наистина не съм сигурен, че е най-добрата идея той да се отвори отново, пак в последния момент на изборите. Още веднъж, дистанционното гласуване, както много други теми, съществуват далеч преди COVID-а. Те не бяха решени през толкова време и толкова години, а сега изведнъж някак си се поставят отново, което е логично, но не трябва да ни кара да забравяме отговорността, че тези теми - от дистанционното гласуване, през съдебната система, до състоянието на здравеопазването, не са теми, които бяха разкрити пред българското общество от COVID-19 или от доклада на Европейската комисия. Това са теми, които седяха на дневен ред преди 4 години, когато бяхме пак в предизборна обстановка. И 4 години по-късно те седят същите, някои далеч по-остри. Е, това, ако не е оценка за цялостното творчество на правителството, здраве му кажи. И те няма да могат да бъдат решени в няколкото дни, които остават преди Коледа, или в предизборния януари. Единият проблем е, че остава малко време. Това е по-малкият проблем. По-големият проблем е, че този парламент многократно доказа, че е неспособен да реши тези проблеми. И това също няма да се промени за Коледа, за съжаление. На Коледа стават чудеса, но в това чудо не мога да повярвам.''

Крум Зарков, подобно на първия ни гост днес - адв. Петър Славов, също поздрави студентите с днешния им празник.

Депутатът от БСП, по подобие на десетки свои колеги, е доброволец в болница. Той разказа, че в това Народно събрание е имало идеи чрез законотворчество да се улесни процесът за тези, които искат бъдат доброволци, но на практика нищо не се е случило.

Народният представител е на мнение, че властимащите са се провалили в това да осигурят предвидимост за всички страни, имащи отношение към настоящата криза. ''Правителството е длъжно да информира честно и почтено, без политически да се заиграва, - нито като създава страхове, нито като игнорира легитимните страхове. И второ, да обяснява какво ще се случи в следващите 10, 12, 15 дни по начин, по който всеки един от нас и от вашите зрители, да може да се организира така, че да бъде във възможно най-защитена среда спрямо вируса и да може социално и икономически да оцелее. Особено когато е криза истинските лидери излизат навън и поемат отговорност, а не се крият от нея'', каза още Крум Зарков от БСП.

Целия разговор на Лили Маринкова с Крум Зарков можете изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    40 8 Отговор
    Какви лидери бе брат ми ние сме в пост комунистическа кочина. Всичките сте на хранилка. Нашия лидер бил видиш ли.
  • 2 Последния Софиянец

    32 21 Отговор
    Тиквата и калинките около него съсипаха и вътрешната и външната политика.България изпадна в изолация на Балканите и в Европа заради Еднокнижника.

    Коментиран от #38, #42, #43, #60

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 25 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ ще доубие досъсипе НАРОДА
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Треблинка

    18 8 Отговор
    Какви лидери бе теза са насъскали службите да изтезават и преследват неудобните,знаеш ли какво гадости са правили в Перник,Аушвиц говорили ти нещо,а трапанация!?
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 4 Отговор
    от сдс ИВАН КОСТОВ който приватизира БЪЛГАРИЯ за 1 лев съсипвайки индустрията икономикатани също АЛ ТОМОВ САШО апашо РУМЕН ОВЧАРОВ и други капиталистически олигарси та до днес БОЙКО ВАТА герб е ГЕРМАНСКА партия лъжите на царя погубват и доубиват вярата на ХОРАТА в политиците

    Коментиран от #16

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 15 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    не ми плагиатвайте ника никога няма да гласувам за мутрата БОЙКО БОРИСОВ сикаджията никога истинския никнейм
    ГРАД КОЗЛОДУЙ
  • 10 вис2

    9 17 Отговор
    БОРИСОВ герб плащат на мутри наказателни бригади да тормозят бият грабят изнасилват хора

    Коментиран от #13, #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 СТЕЛА

    12 10 Отговор
    а ТЪРНОВСКИТЕ биячи МИТКО каратиста СТЪКИ ИВАН ХРИСТОВ унисон ТАНЬО РЕКЕТА и други подобни са слуги на правителството
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 10 Отговор

    До коментар #8 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ТОВА НЕ Е МОЙ ПОСТ, НЯКОЙ МИ КРАДЕ ИМЕТО

    АЗ МРАЗЯ РУМЕН РАДЕВ И ХАРЕСВАМ БОРИСОФ, ТА НАЛИ ТОЙ МИ УВЕЛИЧИ С 50ЛВ ПЕНСИЯТА
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 11 Отговор
    оставка тикво мутри сбогом
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 33 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ е най достойния ПРЕЗИДЕНТ на БЪЛГАРИЯ
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ЛУСТРАЦИЯ НА КОМУНИСТИТЕ

    16 12 Отговор
    Импийчмънт на КГБ шпионина
  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 8 Отговор
    мутри сбогом

    Коментиран от #61

  • 22 Развийш ли

    16 4 Отговор
    Този шушляк и той голям акънлия стана
  • 23 Ооо

    8 5 Отговор
    Е баце излезе в неделя! Откри поредната част от околовръстното и се прибра! Толкоз сте произвели... ако бяхте произвели повече - всеки ден щеше да открива!!!
  • 24 Комунягата

    22 13 Отговор
    зарков само плюе и лъже хората, от школата на бкп само това могат !!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 месара

    20 5 Отговор
    ето я новата санитарка на бсп !
  • 27 тирбушон

    12 1 Отговор
    КАКВИ ЛИДЕРИ БЕ , КьОРАВ ЛИ СИ - ВСЕ СА КРИВИ ЛИЛИПУТИ !!!!
  • 28 Радев

    14 3 Отговор
    Вече си пие хапчетата. Няма го онзи блясък в очите.
  • 29 Анализаторр

    10 1 Отговор
    Каквато държавата такива и лидерите.Кочина с придворни на хранилка.
  • 30 Зайко Байко многознайко

    11 0 Отговор
    Винаги се получава така с малките беэресурсни държави, те стават жертва на големите играчи! Те от своя страна поддържат в такива страни , като нашата т.н. васални правителства т.е. послушковци! Пример, видяхте ли как купихме никому не нужни самолети на эелено! Не скачайте , нито съм русофил, нито американофил, просто се опитвам фактологически да обясня случващото се! България никога не е блестяла с добри дипломати, прибавено към бедноста и корупцията е отлична рецепта эа раэруха!
  • 31 Историк

    19 5 Отговор
    ЗАРКОВ, кога ще направите анализ на вашето, болшевишко управление на Жан Виденов? 2890% инфлация, житото изнесено, 5 $ заплати и пенсии, 16 банки фалирали. И палячото проф. Румен Гечев има нахалството да стои в Парламента... Лицемери сте, червени боклуци

    Коментиран от #36

  • 32 бабаяга

    4 0 Отговор
    Покварените си изяждат доброделците!
  • 33 любител

    4 8 Отговор
    главния каскет не трябва да е разследван а направо закопчан в софийския до живот.

    Коментиран от #35

  • 34 Джон Ленин

    9 3 Отговор
    Другари , комунисти ...Колкото и да драскате небивалици , нищо няма да се промени в ваша полза ...Никога повече няма да се върне социализЪма , комунизЪма ...Така , че свиквайте ...
  • 35 българин

    12 5 Отговор

    До коментар #33 от "любител":

    И , защо ??? Защото си върши работата и е първият и единственият главен прокурор досега , който не поставя чадър на никого ... Арестува ли министър на Байко 2 арестува . Арестува ли руските агенти на Радев ? Да ... Е , вие какво искате ??? Да обявим 16 република на СССР ???
  • 36 бай Пешо

    9 2 Отговор

    До коментар #31 от "Историк":

    до Историк ... Те , другарите не разбират от факти ... Те са като оня милиционер , който надупчил талона на другаря първи секретар за превишена скорост и после като разбрал написал в талона ...Тая дупка не е дупка ...ха ха ха , комунисти , какво да ги правиш ???
  • 37 Кукуряк

    4 0 Отговор
    Този свърши ли с мъченията на дядовци или още е в групата?
  • 38 Димитър

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Невзрачният юрист и бесепар Крум Зарков е станал депутат благодарение на факта, че негов роднина е бившия шеф на главно следствено управление генерал Кацамунски от забранената Бкп като престъпна организация. От този не става и чеп за зеле, а той се гласи за министър на правосъдието. Боже прибери си вересийте боже.
  • 39 Комунист

    7 0 Отговор
    Всички комунисти при Божков в Дубай. Никога повече на власт.
  • 40 Нинова манолова

    5 1 Отговор
    Божков, спечелим ли снема е ти 19 обвинения.

    Коментиран от #41

  • 41 Боби велинов

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "Нинова манолова":

    Комунягите винаги са лъгали,но хората не са глупави. Всички богаташи натрупа ха капитал благодарение на бсп. Всички те са производни на бкп.
  • 42 Ернесто

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ти да не живееш в Македония. При Станишев бяха спрени всички фондове заради кражби. Аферата батко - братко беше при Станишев.
  • 43 Канна рачева

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    За сетен път се убеждавам, че комунягите четът и виждат това което им изнася. Над 2000 завода закрихте през 90 те, но въпреки това Борисов е виновен.
  • 44 Луканов

    7 0 Отговор
    Зарков, все още може да станеш боклукчия. За друго не ставаш.
  • 45 Манолова галева костинбродска

    7 0 Отговор
    Манолова, предложи пеевски за шеф на данс. След това народа въстана. Всички управления на бсп се свалят със сила.
  • 46 Добррв

    8 0 Отговор
    Зарков, кажи за празната каса на бсп. Кажи на нинова за хотела в Гърция. Кажи за апартаментите в чужбина на вашата лидерка. Кажи за връзките с олигарси. И много, много други неща за които няма отговор сред обществото.
  • 47 Дядо Йоцо

    6 0 Отговор
    Всички които не могът да докажат произход на парите в затвора и конфискация на цялото имущество.
  • 48 Берова

    8 0 Отговор
    Комуняги, още ли не разбрахте, че хората не ви вярват. Навсякъде забрани ха комунизма, само ние още се правим, че нищо не е станало. Всички комуняги в затвора.

    Коментиран от #52

  • 49 Хранова

    8 0 Отговор
    Да дойдат танковете. Прословута фраза. Само и само да останат на власт, щяха да изправят танковете срещу хората. Ето такива са комунистите. Гласувайте за тях. Цял живот лъжи и манипулации от тях.

    Коментиран от #51

  • 50 Борислава Г.

    6 0 Отговор
    Комунистите трябва да бъдат пратени в уранови те мини, за да има някаква полза от тях.
  • 51 Връзкар

    6 0 Отговор

    До коментар #49 от "Хранова":

    Ноща на белия автобус. Пак беше при управлението на бсп.
  • 52 Група на левите в България

    5 0 Отговор

    До коментар #48 от "Берова":

    Трябва да има закон за ЛУСТРАЦИЯТА.
  • 53 Миленов

    8 0 Отговор
    Комунистите са разлага се политически труп. Нищо хубаво не може да очакваш от тях.
  • 54 Жоро илиев

    12 0 Отговор
    Тези дето фалираха държавата 5 пъти, седнали да дават акъл. Мога да ви припомня:Луканов ата зима, управлението на Беров, Виденовата зима, престъпно то управление на Станишев, престъпно то управление на Орешарски. Всички те ще влязат в историята като хора с фалити на държавата.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 лич им на тия

    9 0 Отговор
    На кумуняггите им личи поУродливите физиономии на коя партия се кланят
  • 57 Stiv

    6 0 Отговор
    Моля ви,Крум Зарков,надеждата на БСП в бъдещото управление.Защо ни поставяте да бъдем опитни...на един млад безделник,които ако получи министерски пост,без да има 1 ден управленски опит,да е изкарал и харчил собствени пари.Ще размахва укази,постановления и ще троши нашите пари...Кога ще правим промяна ХОРА
  • 58 Хаджиментов

    8 0 Отговор
    Още напролет Нинова отказа БСП да помага в решението на кризата с коронавируса. Тогава Бойко Борисов показа инстинско лидерство и пое нещата сам в ръцете си - без да се вайка и жалва. Тогава този тук, неговите съучастници от БСП и резидента говореха, че няма такова нещо, всичко е игра на ГЕРБ и бойкотираха мерките и въобще работата на Парламента. До скоро призоваваха за протести, митинги и си се събираха по техните си сборища. Е сега виждаме резултатите и е доста нагло и цинично точно те да критикуват работата на правителството и щаба. Но те са си такива. Това е БСП/БКП все пак и те си действат така.
    Така, че каквото е постигнато до сега е въпреки тяхната вредна дейност.
  • 59 барета

    3 0 Отговор
    прав си зарков ,истинските лидери както казваш излизат и поемат , тогава излизай и поемай веднага!
  • 60 Селянин

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    На изборите за местна власт се разбра герб не спечели нищо кауна и приватизаторката спечелиха не с калинки а с криманалинки честито от талин кауна беше изритаха с почисти /да е жив и здрав албанския президент тои го посреща там друг не е стъпвал/
  • 61 Видин

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Каун решетников да не мисли да си даде оставката че вечи с радост го казваш «мутри вън» баи боже да е истина3292
  • 62 ЧЕРНАТА ОВЦА

    0 1 Отговор
    НАШИТЕ ЛИДЕРИ ЩЕ ХОДЯТ В УХАН
  • 63 другарят

    2 2 Отговор
    Кацамунски - трето поколение престъпник.Също като ББ.
  • 64 Русия

    2 0 Отговор
    Политици, които носят в папките си само национални предателства, като войнишкото и септемврийското "въстания", предването на македонците на Титофашистите, и биографиите на национални предатели, като Коларов, Георги Димитров, Живков и пр, не могат да претендират за властта. Те трябва или да се покаят за престъпленията си и отрекат от престъпните си лидери, или да бъдат забранени и прогонени към любимите им сибирски ополета.
  • 65 СКОРПИОН

    2 0 Отговор
    КРУМ ЗАРКОВ, толкова много ли сте дебелооки, ти, и твоите съпартийци, че не виждате по-далеч от носа си?! Хайде, стига ,новоизлюпен сополанко, да ни даваш акъл и да е правиш на голям юрист! Предстои ти много път да извървиш, и много хляб да изядеш, доато стигнеш нивото на тези, които са вече професионално утвърдени юристи! И пак не се знае?!Не се главозамайвай! Ти си, както казва народа :"НИТО РАК, НИТО РИБА!" Седнал си в студиото на Факти. БГ и дрънкаш безотговорно простотии! Опитваш се да манипулираш общественото мнение и да насаждаш омраза! С това ли БКП-БСП, смятате да спечелите народната любов?! Докога ще ни обиждате и ще ни наричате дебили?! Но да спрем до тук, и да продължим! Казвате: " КОГАТО Е КРИЗА, ИСТИНСКИТЕ ЛИДЕРИ ИЗЛИЗАТ И ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТ !". "Другарю" Зарков, да не би случайно да визирате себе си: БКП-БСП за "отговорни истински лидери" ! Както БКП беше длъжна да информира честно и почтено за радиационния фон над България, получен от Чернобилската авария, и да поеме отговорност! Тя мълчеше умишлено седмици, за да не обиди големия брат и облъчваше с мълчанието си българските граждани! Има много да се казва и пише за престъпленията на партията-столетница! Вдигате олелия чак до небесата: кой щял да разследва гл. прокурор, ако евентуално извърши престъпление! На обществото е пределно ясна вашата цел! Това общество пита: Кога и кой ще разследва политико-криминалните престъпления, вече извършени през 45-годишното управление на БКП?! Ние вси
  • 66 Политолог

    3 0 Отговор
    Плювалникът Зарков и всички от БСП НЯМАТ ПРАВО ДА АНАЛИЗИРАТ И ГОВОРЯТ ЗА КРИЗАТА. Защото за 30 г. демокрация те успяха да създадат с тъпите си управленски методи: Лукановта криза- празни магазини, Виденовата криза-нямаше хляб, инфлация 2890%, 16 банки фалирали, Станишевата криза-ЕС спря всички плащания