Last news in Fakti

9 Декември, 2020 12:26 13 118 34

Смешният плач за "патерици"

  • герб-
  • избори-
  • румен радев-
  • патерици

Страхът на ГЕРБ е, че избори в края на март ще ги оставят без коалиционни партньори

Смешният плач за "патерици" - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Странен хленч се носи от сутрешните ТВ блокове и присъдружните на властта медии. Представители на управляващите и обслужващата социология кършат ръце, че президентът спомена датата 28 март за провеждане на следващите парламентарни избори. Спомена, не насрочи. Но трябвало да е по-късно. По закон - до два месеца. Сякаш стената на язовир "Искър" ще рухне и от София ще остане само статуята на Чапкънов, ако вотът е на 28 март.

Спокойно, скъпи управляващи и лакеи. Тази дата напълно ви устройва. Да му мислят тези, които се пънат да ви свалят, а още нямат изградени партийни мрежи из страната. При вас нали всичко отдавна е "шест" по отношение на партийното строителство. Може и листите от последните избори да използвате, щом толкова ви притискало времето, като замените "издънките" с млади надежди. Смешен плач.

Единственото, което вълнува хората в момента е да оцелеят. Те и близките им. От коронавируса. След това да се молят за бизнеса си и бизнеса на работодателите си. Влизайки с тази нагласа в избори, можем да очакваме чутовно ниска активност - от незаинтересованост поради споменатите приоритети и страх от заразяване. Ниска избирателна активност по правило предполага запазване на статуквото и активиране на най-големите партийни фенове.

Защо тогава е този хленч?! Вратата от бараката леко открехва Веселин Марешки - президентът искал на изборите да идат само твърдите ядра от избиратели. Което ще остави с подвити опашки на входа на парламента "патериците" на ГЕРБ. И клетият г-н Борисов, спасил междувременно нацията от коронавируса, да няма с кого да се съюзи. Защото наистина ще се чуе истерично-нервен кикот, ако в слеващия парламент се озоват само ГЕРБ, БСП, Слави и ДПС. Няма обединени и всякакви други патриоти, няма "Воля", няма дявол...

И ако окончателната победа над коронавируса все още не е факт и г-н Борисов няма възможност да се окъпе в благодарността на оцелялото население, язък за всичко. Друго си е да закриеш предизборната кампания на грандиозен митинг в края на май, когато и паметникът на Чапа с премиера и ген. Мутафчийски - убийците на вируса, да бъде осветен с гости от ЕНП, ваксините ще се поставят по график, а новозаболелите ще са двама седмично, защото епидемията ще си е отишла по естествени причини. А здравната ни система - спасена от населението, което се самолекуваше.

Това са страховете на управляващите - "и да бием през март, с кого ще управляваме...". Защото другите ще намерят начин да се коалират. А ако не намерят такъв - идва "кошмарът". Служебен кабинет на Радев, от който уж не ги било страх, но не трябвало да се случва по никакъв начин.

А изпусната от президента дата 28 март така или иначе не е окончателна. Но нали трябва да се намираме на приказка.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 115 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 НЕ НА ТУРЦИЯ В ЕС

    53 25 Отговор
    Дали ще бъдат ГЕРБ И ДПС или ДПС и БСП има ли някаква работа мисля че няма
  • 3 родител

    184 21 Отговор
    Тези така наречени управляващи направо озверяха ,защото им се вижда края ,и много от тях ще карат следващият мандат в затвора ,защото заслужават !! Убиха родина и народ ,и изгониха младите !

    Коментиран от #26

  • 4 Кметю Симетлиев

    74 15 Отговор
    Бацо обичам те бурно за шкафа ти в морето цамбурвам
  • 5 Си ган

    33 75 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Единственото, което вълнува хората в момента е да оцелеят. Те и близките им. От коронавируса.

    До авторчето - ти май не си излизал да видиш навън да видиш как се пазят хората - а по провинцията думата "маска" е нещо непознато..
  • 6 Изборски

    77 11 Отговор
    Предлагам избори и ваксинация в един на една опашка. Излизаш с SMS от къщи, на входа на училището ти правят PCR, преди да влезеш в стаичката за гласуване те ваксинират, при излизане от стаята те карантинират, при напускане входа на училището ти връчват глоба, както и уведомления за други дължими публични вземания.

    Коментиран от #8

  • 7 Бокича съм....

    65 6 Отговор
    Е тогава ще трябва официално да се прегърне с шефа си Меди Доган!
  • 8 Пръч

    12 57 Отговор

    До коментар #6 от "Изборски":

    Баце, ти си велик :) готов си за Дондуков :)

    Коментиран от #31, #32

  • 9 смерш

    20 8 Отговор
    Не се ли появят чрез медии и социални мрежи,както и с директни контакти на представители на основните играчи,смислени и обосновани послания за грамотно и честно управление на страната,на изборите наистина ще се явят "твърдите"електорати.А това означава изборна победа за пишман генерала.И....желаещи за коалиция-ДПС "в името на страната",Има такъв народ"там все още не е ясно кой реално дърпа конците",нищо чудно и БСП"все пак заедно с ГЕРБ са издънки на БКП"!
  • 10 Говорят и за други варианти

    34 3 Отговор
    Подобно на измислената коалиция с ОДС за евроизборите, която според мен е заради прикриване на изборните машинации на фона на растящото обществено недоволство, като видите ли обединени сме с по добри резултати и сега може да се пробва с ОП или само с ВМРО обща листа, за да оправдаят поредния готвен велик успех на предсоящите избори. Вече Борисов подготви почвата с изказвания от сорта на над 2 милиона души лично ми писаха да ме молят да затегна мерките. Също така една социологическа агенция се изказа, че ГЕРБ води ако изборите за парламент са сега. Пандемията е нож с две остриета, но засега спира масовите протести и дава шанс за реклама при задоволяването на спешните нужди при закупуване на техника и медикаменти, измествайки въпроса защо не са осигурени досега. Може да доведе и до ниска избирателна активност, което е в плюс на големите партии. Обаче при един лош развой на пандемията,забавени доставки и смъртност заради организационни грешки, които се забелязват и към момента, заедно с финансов колапс на част от бизнеса, може да доведе до тежка ситуация и дори народен бунт още преди изборите.

    Коментиран от #14

  • 11 Кокала

    43 8 Отговор
    е сладък а герб-ави.Взели сте държавата на абордаш и още искате.М... ви м........а
  • 12 28 март 2021

    47 9 Отговор
    Прекрасен ден. Пролет. Всичко се раззеленява. Бойко пада.
  • 13 ares

    13 36 Отговор
    "ФАКТИ" Е ЕДНА МНОГО ГНУСНА И ФЕЙК КЛЮКАРНИЦА .САМО ГЛУПОСТИ ПОБЛИКУВА НИЩО ДО СЕГА НЕ Е СТАНАЛО ОТ ТОВА КОЕТО ПРЕДРИЧАХА

    Коментиран от #30

  • 14 4398

    34 7 Отговор

    До коментар #10 от "Говорят и за други варианти":

    Тая агенцийка, която се изказа, че ГЕРБ води, се състои от 1 човек. Този човек е от котилото на ПИК и съдружник с Контрера. Потърси инфо, има в нета!
  • 15 Анонимен

    34 9 Отговор
    Трябва да махнем този мухлю Борисов от управлението
    Трябва да не се подаваме на новата манипулация наречена ваксина трябва да не се ваксинираме ваксината убива

    Коментиран от #22

  • 16 Добре

    31 6 Отговор
    Че са факти да отварят очите на хората защото купените агенции пик и блиц изкривяват истината и сеят заблуди сред народа. Те са лакеите на управляващите и пропагандна клика основана на грандомански лъжи. Казаха че по закон изборите трябва да бъдат 2 месеца след датата 26 март когато приключва мандата на това правителство . Това е гнусна лъжа. По закон изборите се насрочват до 2 месеца след мандата. Виждате ли разликата. Не след 2 месеца а до 2.месеца. направете си изводите.
  • 17 Али Реза

    20 9 Отговор
    На 14.12.2020 г. Бойко ке падне !
    Предречено от Пагане !...
  • 18 Гойко Митич

    12 1 Отговор
    С овиснал,не се клати,Нали ?
  • 19 Иван

    25 7 Отговор
    Направо да се строи един концлагер и след изборите тези мутри,патриоти и аптекари да имат осигурено място за работа
  • 20 ПЕНКО

    26 1 Отговор
    ПЕЕВСКИ -КАЖИ----КОЛКО СЛОНЧЕТО ТЕЖИ !?!?!?!?
  • 21 fen

    16 12 Отговор
    Не спомена. Посочи! И е много интересно, вие пък за какви журналисти се имате, след като сте си просто едни пропагандатори! Тезите са ви едни и същи, и опорките са ви едни и същи! И вие, и Дойче веле, и Силвия Великова, и на разни подгонени от прокуратурата, и все още не оправдани от съда ви олигарси медиите, и сие НПО слуги! Не ви ли е срам!?

    Коментиран от #33

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Шердан Българов

    6 1 Отговор
    МИЛЕНЕЕЕЕЕ ТИ ПАРИ НЕ ВЗИМАШ ЗА ПОВДИГНАТИТЕ ТЕМИ ТАКА ЛИ?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 И Т

    7 9 Отговор
    Долна комунистическа медия сте.

    Коментиран от #34

  • 26 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "родител":

    А дано, ама надали...
  • 27 cpv

    0 1 Отговор
    Милене,а ти на кой си лакей?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 запомнете

    2 1 Отговор
    Слави е твърдата патерица на герб.
  • 30 Николай

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ares":

    Ти вземи прочети Виктор Иванов какви ги ръси в "24 часа" направо изгубих ума и дума като му прочетох публикациите.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Маскен

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пръч":

    ВОНИШ БЕ ОТ ВОНЯ КАК СЕ ТРАЕШ КЪПЕТЕ СЕ БЕ
  • 33 Обединен патриот

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "fen":

    Абе фене майчин,кое не разбра, гугутка мамина сладка? Или просто не ти харесва да се говори по тоя начин за Тиквата?То е ясно,че благодарение на бюрокрацията и манталитета той пак ще е първи,но тоя път ще яде какалашката,щото обединените идиоти и Магарешки ще гледат парламента през крив макарон.
  • 34 Иян

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "И Т":

    Не бъдете зъл!Хората просто няма да гласуват.Това ще е най-ниската избирателна активност от последните години.