Тема: Украйна

13 Април, 2016 08:34 912 0

В Украйна се договориха за новото правителството

  • украйна-
  • новото-
  • правителство

През тази нощ са били съгласувани кандидатурите за премиер на Украйна и членовете на правителството

В Украйна се договориха за новото правителството - 1
Снимка: БТА/AP

Лидерът на партията „Блок на Петро Порошенко“ Юри Луценко съобщи във Фейсбук, че тази нощ са били съгласувани кандидатурите за премиер на Украйна и членовете на правителството. Луценко описа съгласуването така: „Вчера в деня на космонавтиката агенцията започна да търси извънземен разум. Вероятно защото тук очевидно го няма. Но към полунощ признаците на разум посетиха и нашите хълмове“.

В неделя досегашният премиер Арсений Яценюк подаде оставка като заяви, че неговата партия „Народен фронт“ ще остане в управляващата коалиция. Основният кандидат за нов премиер е Владимир Гройсман, който в момента е председател на Върховната рада. Неговият говорител обяви в Туитър, че „всички позиции са съгласувани и Гройсман е успял да защити реформаторското ядро в правителството“. За кандидат за нов председател на Върховната рада се сочи Андрей Парубий. Очаква се Юри Луценко да е новият главен прокурор на Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: