Last news in Fakti

27 Юли, 2018 07:40 2 962 8

Атина: Пожарите изглежда са умишлени

  • гърция-
  • пожар-
  • умишлен палеж-
  • атика-
  • никос тоскас
Атина: Пожарите изглежда са умишлени - 1
Снимки: БТА/АР

Гръцките власти казаха, че имат сериозни индикации, че пожарът край столицата Атина, убил над 80 души, е бил причинен умишлено, предадоха световните агенции.

Гръцкият министър на обществения ред Никос Тоскас заяви, че анализ на сателитни кадри и проверки на терен навеждат на мисълта, че пожарът, който е започнал от няколко места в кратка времева рамка в понеделник, е вероятно резултат от умишлен палеж.

Атина: Пожарите изглежда са умишлени

ТАСС съобщава за 85 загинали в пожара, АР за 82, а Reuters за 83 жертви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    3 0 Отговор
    Ако се работи в тази посока, най-важно е да се изясни, кой какво цели!? При налични доказателства да се огласи истината и да се търси отговорност до "дупка"!

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 да ама не

    1 4 Отговор
    И подпалвачите са........ха познайте......

    Коментиран от #8

  • 4 гост

    2 0 Отговор
    Страх и отлив на туристи, слабост на страната което пък я прави подвластна на външна намеса. Тъкмо започнаха да си стабилизират изплащането на дълговете, реформите в данъците и доходите им дадоха резултат и ето, отново проблем, който може да свие доходите от туризъм.
  • 5 Хасан

    1 7 Отговор

    До коментар #2 от "толерантен":

    Турция също гори..погледни турските новини...Иармарис,Анталия,Бодрум всяка година има пожари,но турците са много по организирани ,имат по добра техника и бързо се справят..ако е умишлено то сигурно някой гръцки анархист или македонски националист...така да ти се подиграват с националното име и самочуствие!?
  • 6 Неутрален

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен":

    Бившият министър-председател на Турция Йълмаз призна, че тайните служби на страната му са запалили пожари в Гърция преди 20г. Сега може би работят заедно с братята от руско-турския пакт ...

    Коментиран от #7

  • 7 среднощен

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Неутрален":

    Версиите могат да бъдат няколко...! Когато се работи по такава версия, трябва да сме наясно, че при такова "сътрудничество" винаги има строги уговрки! Няма случайни "самоинициативи"! Винаги се цели нещо! При всички случаи властта разбира за крайната цел! Друг е въпросът дали тя ще събере сили да огласи истинските причини за тежкия инцидент!? Когато между "статуквото" и "причинителите" е имало някаква уговрка, по-рано във времето, обикновенно истината не излиза наяве! "Статуквото" поема отговорност и обикновено се оттегля! Когато ползваш ресурс от власт от друго "място", много трудно е да направиш "завой"!? Ако този пожар е "невербален" начин да се разберат едни хора във властта, истината никога няма да излезе! Жалко за погубените човешки животи! А за хората от "кухнята", още веднъж причина да бъдат скептични за "бъдещето"!
  • 8 Турция ВънотНАТО

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "да ама не":

    Ясно кои са-Мустафа и Али-Реза,дето толкова века и нас и тях Реза,от"братската"натовска анадолска робовладелска империя
Новини по държави: