Last news in Fakti

29 Март, 2019 11:59 3 162 19

Тачи: Сърбия извърши геноцид и етническо прочистване в Косово

  • сърбия-
  • косово-
  • хашим тачи-
  • александър вучич

На територията на западната ни съседка са открити масови гробове с 941 тела на албанци, убити в Косово през 1999 година

Тачи: Сърбия извърши геноцид и етническо прочистване в Косово - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Косово Хашим Тачи заяви, че Сърбия е извършила геноцид и етническо прочистване в Косово, предаде агенция Бета.

Президентът говори вчера на 20-ата годишнина от клането в село Избица в община Сърбица, където в края на 90-те години са били убити 147 души.

"Спомняме си за всички мъченици и жертви на терора на сръбската държава през 1998 и 1999 г. Спомняме си за онези, които са убити и изклани само защото са албанци. Невъоръжени хора, старци, жени, мъже, деца, млади, убивани са в домовете си и в страната си, навсякъде в Косово", каза Тачи.

"Сърбия е извършила геноцид и етническо прочистване в Косово. Тя прогони хиляди албанци извън Косово и ограби имуществото на нашите граждани. Никога няма да се забравят делата на сръбските престъпници срещу косовското население", каза Тачи на възпоменателно събрание в Избица.

По данни на белградския Фонд за хуманитарно право и косовския Фонд за хуманитарно право от 20 март до 14 юни в Мала круша, Сува река, Ландовичи, Целина и други места са убити почти 700 цивилни. В масовите екзекуции са убивани и жени, деца и старци, телата им са изгаряни, хвърляни в кладенци и скривани на тайни места, се казва в съобщение на Фонда.

До днес на територията на Сърбия са открити масови гробове с 941 тела на албанци, убити в Косово през 1999 г., съобщава още белградският Фонд за хуманитарно право.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 mar

    23 5 Отговор
    Хашим Тачи е един от лидерите на АОК, чийто престъпления започват да се разследват 10 години след края на войната и още 10 години по-късно Трибуналът в Хага започна да разглежда обвинителните актове...
    Няма еднозначни истини в тези войни, макар преди няколко дни НАТО да убеждаваше колко оправдани са били бомбардировките над Белград през 1999г, които ..бяха извършени в продължение на повече от 70 дин върху военни и граждански цели без решение на Общото събрание на ООН...
  • 3 КРАЖБИТЕ ЗАПОЧВАТ ОТ НАЙГОРЕ

    25 7 Отговор
    ТЕ ТУРЦИЯ ИЗБИ 1500000 МИЛИОН И ПОЛОВИНА АРМЕНЦИ И НЕ СА ОБВИНЕНИ В ГЕНОЦИД. А КОЛКО СЪРБИ СА ИЗБИТИ ОТ САЩ И НАТО? ДЕСЕТОКРАТНО ПОВЕЧЕ.
  • 4 КРАЖБИТЕ ЗАПОЧВАТ ОТ НАЙГОРЕ

    21 4 Отговор
    ХАШИМ ТАЧИ НАМАШЕ ЛИ ОБВИНЕНИЕ ЗА БАНДИТСКА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА УМЪРТВЯВАНЕ НА СЪРБИ И ИЗЕМВАНЕ И ПРОДАВАНЕ НА ОРГАНИТЕ ИМ В ЗАПАДНА ЕВРОПА И САЩ. ХАШИМ ТАЧИ БЕШЕ РЪКОВОДИТЕЛ НА ТАЗИ ИЗВЕРГОВА ГРУПА. СОРОСОИДИТЕ ГЕЙРОПАТА И САЩ ПОТУЛИХА ТОВА ОБВИНЕНИЕ.

    Коментиран от #18

  • 5 ооо

    6 15 Отговор
    Коментиращи,защо бягате от ИСТИНАТА,избити са стотици невинни,а вие искате да заемете всичко под килима!Исляма учи на търпение срещу такива несправедливости,но има Аллах,а той няма да остави ненаказани виновните!Вижда ме по света ,как умират тираните.
  • 6 Желко Драшич

    19 5 Отговор
    След 20години в Сирия ще разкопат гробове на ислямисти и ще кажат че са били на мирни жители в ООН! Другия път в Косово няма да ги копаеме а ще ги оставим на Слънцето всички да видят как,, мирните косовари" са се обзавели с колани с бомби!

    Коментиран от #7, #9

  • 7 1111

    2 10 Отговор

    До коментар #6 от "Желко Драшич":

    и на децата ,и на жените,и на възрастните...?не бъди аптал
  • 8 Иван

    10 4 Отговор
    А колкобсте убили вие гадни косовари албански боклуци албания и косово няма да съществуват щеги заличим
  • 9 Възмездието

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "Желко Драшич":

    Искате да владеете чужди държави и територии Искате модела на СССР Няма да стане Югославия е създадохте с много кръв и невинни жертви Разделени семейства и държави Сега ви се връща Ще си изстрадате греховете Няма ненаказано зло
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 слона

    4 3 Отговор
    ДА ПИТАМ ЗАЩО НАТО БИЗВЪШВАШЕ БОМБАНДИРОВКИ С ОБЕДНЕ УРАНКОЙТО ДЕЙСТВА НА МИРНИТЕ ЖИТЕЛИ НА ДРУГИ СТРАНИ КАТО НА БЪЛГАРИ И РУМЪНИЯ!!!
    ЗАЩО НЯМАШЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЧЛЕСТВОТО НИ В НАТО и ЕС!!!
    ЗАТЕЗИ ДЕЙСТВИЯ НАТО ТРЯБВА ДА ПЛАЩА ЗА ВРЕДА ВЪРХУ ЖИТЕЛИТЕ НА БГ!!!ЗАТОВА ПОДКРЕПЯМ МАСОВИТЕ ГРОБОВЕ !!!ДОРИ В БЪДЕЩЕ БИХ ОТИШЪЛ ДА ЗАРИВАМ ТАКИВА ГРОБОВЕ

    Коментиран от #12

  • 12 смърта

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "слона":

    май детската ти мечта е да си гробар Ще помислим може и да те уредим
  • 13 А бе на вас фесовете........

    2 1 Отговор
    Не ви ли стана ясно че на балканския полуостров нямате работа.......
  • 14 ДО СМЪРТА

    1 0 Отговор
    ГРОБАРИТЕ НЕГИ БРИГА ЗА СМЪРТА !!!
    ГРОБАРИТЕ ПОГРЕБВАТ ПРОСТОСМЪРТНИТЕ!!!
  • 15 robin

    3 1 Отговор
    Реално,най-големият убиец и злодей на Косово е Бернар Кушнер и неговите "Доктори без граници".Те бяха поръчители и основни търговци с човешки органи!
  • 16 дядо бЕЛОБРАДИ

    2 0 Отговор
    Хвала ти АРКАНЕ
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Дада

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "КРАЖБИТЕ ЗАПОЧВАТ ОТ НАЙГОРЕ":

    А също и първия най добър наркобарон.Той започна и направи бизнеса с дрога доходоносен и се отчиташе редовно на америте.Пък те за благодарност,му подариха цяла държава.Така вървят нещата на едро.
  • 19 Дада

    1 0 Отговор
    А също и първия най добър наркобарон.Той започна и направи бизнеса с дрога доходоносен и се отчиташе редовно на америте.Пък те за благодарност,му подариха цяла държава.Така вървят нещата на едро.