Last news in Fakti

26 Март, 2019 19:35 5 421 82

НАТО: Бомбардировките в Сърбия бяха оправдани

  • нато-
  • косово-
  • югославия-
  • йенс столтенберг-
  • слободан милошевич

Операцията през 1999 г. целеше да защити цивилните в целия регион, заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг

НАТО: Бомбардировките в Сърбия бяха оправдани - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Операцията на НАТО срещу Югославия през 1999 г., предприета за прекратяване на конфликта в Косово, не беше насочена против народите в Югославия, а целеше да защити цивилните в целия регион, заяви в интервю за Танюг генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.

"Не бива никога да забравяме миналото, но можем да продължим напред, и точно това правят сега Сърбия и НАТО като партньори", каза Столтенберг.

Генералният секретар призна, че спомените за въздушните удари през 1999 г. още са много болезнени, особено за близките на жертвите. Той изрази съболезнования към семействата на жертвите от двете страни на конфликта.

На въпрос как гледа на намесата на НАТО през 1999 г., която бе предприета без съгласието на Съвета за сигурност на ООН, Столтенберг каза, че операцията е целяла да прекрати хуманитарната катастрофа в Косово. Той изтъкна, че решението е взето след година борба в Косово и след многократни безуспешни опити на ООН и Контактната група, чийто член беше и Русия, да намерят мирно и дипломатическо решение на конфликта.

По думите на Столтенберг, до края на 1998 г. силите на Слободан Милошевич са прогонили над 300 хиляди косовски албанци, а Съветът за сигурност на ООН няколко пъти е предупреждавал за нарушения на човешките права в Косово и за факта, че нарастването на броя на бежанците представлява заплаха за международния мир и сигурност.

НАТО: Бомбардировките в Сърбия бяха оправдани

"В контекста на тази криза използването на сила от страната на НАТО беше и нужна, и легитимна. Целта беше да се спрат военните действия и репресиите срещу цивилни в Косово, да се осигури връщане на бежанците и достъп на хуманитарните организации. Операцията постигна целта си", заяви генералният секретар.

Столтенберг припомни, че след края на операцията алиансът е изпратил своя мисия в Косово, която и до днес е гарант на мира, свободата на движение и сигурността на всички етнически общности в района.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ernesto Guevara

    138 4 Отговор
    Бомбандираш и защитаваш....маде ин УСА
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 bib

    29 116 Отговор
    всичко лошо за сърбите е добро за нас българите, от тях сме страдали толкова, колкото от турците!
  • 5 Левски

    171 14 Отговор
    Дебело очен червей! Какъв Мир гарантира след като Косово е наложил мита на Сърбия! Ударът върху държавната телевизия rts и върху пътническия влак спомогнаха за мира ли? Убиха маса журналисти и цивилни граждани помогнаха на албанците да откъснат територия от Сърбия А сега реват като приклещени за Крим мръсни долни двулични и дебело очни гадове! Ама дойде Путин Господ ми го прати и повече няма да ви позволи да правите такива кощунства спрямо нормалните хора! Бог да пази Русия! Бог да пази Путин

    Коментиран от #17, #42, #65

  • 6 ЛЪЖИ И МАЖИ

    129 7 Отговор
    .......... Бомбардировките в Сърбия бяха оправдани.............. ЩО НЕ СЕ СКРИЕТЕ , ПРЕСТЪПНИЦИ ???!!!!! Югославия: Режисираната трагедия – 1 част / Yugoslavia The Directed Tragedy (2013) ТУК СТАВА ЯСНО ЩО СА ОПРАВДАНИ !
  • 7 Спиро

    129 3 Отговор
    Бомбите с обеднен уран със сигурност ще защитят земите на Сърбия от заселване с вражеско население в следващите милион години.
  • 8 Пешо

    108 2 Отговор
    НАТО няма да оцелее след създаването на общо европейска армия, защото в новите реалности краварите и европейците имат различни интереси, в много случаи противоложни.
  • 9 Анти седераст

    101 0 Отговор
    Холокостът също беше оправдан. Целеше свалянето на еврейската диктатура в западните септики.
  • 10 Генералът

    79 3 Отговор
    Много невинни жертви взе тази хамериканска диктатура, и продължава да взима. Защо не се намесиха в разпадането на СССР.

    Коментиран от #23

  • 11 Borislav Popov

    109 1 Отговор
    След като ООН преценява че няма нужда от намеса - вие как го решавате ? Както в Ирак , Сирия ,Либия,Афганистан,Йемен ????
  • 12 Български По Хелзинкски Комитет

    98 14 Отговор
    ДАНО БРАТЯТА СЪРБИ НИ ПРОСТЯТ ПРЕДАТЕЛСТВОТО ПРЕЗ 1999.
  • 13 Kcaniba

    82 0 Отговор
    Оправданията на масовите убийци, винаги са оправдани!!!!
  • 14 Варна

    26 59 Отговор
    Аз не харесвам НАТО и това, може да го потвърди всеки мой близък!
    Но, това е един от малкото случаи, в коитоърба при България печели! - Ако си прочетем историята за последните 130 години, ще установите, че сърбите винаги! - Подчертавам винаги са против нас! От тази гледна точка ние печелим! Един враг по- малко! Ни сме заобиколени от врагове! Всяка наша съседка би ни забила нож в гърба при първа възможност! - Който не ми вярва да вземе да чете историята ни за последното столетие!

    Коментиран от #16, #34

  • 15 Сталин

    84 6 Отговор
    НАТО е агресор! Долу САЩ и НАТО!

    Коментиран от #64

  • 16 До Хрониките на Евразия

    56 7 Отговор

    До коментар #14 от "Варна":

    Иво Инджев, пий си хапчетата.

    Коментиран от #38

  • 17 Румяна Костова

    83 6 Отговор

    До коментар #5 от "Левски":

    7 май 1999 година 300 Касетни бомби в Ниш. Целени са летището в града, болницата, пазара. Между 5 - те жертвите и 8 - те пострадали има деца и една бременна жена. НАТО изявява, че просто летците по погрешка изпускат бомбите над граждански обекти.

    Коментиран от #66

  • 18 ела

    87 6 Отговор
    Вие убийците винаги сте прави даже когато убивате хиляди невини хора.Когато се водеха преговорите сърбите от 26 пункта се съгласиха ( преговорите се водиха през февруари и март 1999 в Франция) 24 пунка като широка автономия на Косово. С две те не бяха съгласни 1). Всички военни и специално противовъздушните сили да напуснат Косово .2). 30 хилядната НАТО "вска армия да бъде настенена " да окупира " Косово.Сърбите не се съгласиха ще на другия ден започнаха масирвани бомбандировки като се ползваха касетачни( повече жертви) фосфорни и разреден ураниюм и около 30.000 сърби след войната починаха от тези зарезени бомби.Същите убийци твърдят че са прави когато денонощно бомбандирваха големите градове особено Белград когато унищожиха цялата инфраструктура на бившата Югославия. Същите убийци и престъпници по-късно докараха хиляди терористи от Близкия Изток които се сражаваха на страната Босна Херцоговина (даже Б.Ладин един от полеви командири по късно на талибаните които воюваха в Афганистан срещу Съветската армия по късно убит в Афганистан от Американците ) бе участвал срещу сръбските военни части ) ) .Това сте вие " лицемерните цивилизовани идиоти".
  • 19 Townboy

    45 1 Отговор
    Всички действия на ционизма са оправдани. И кой смее да ги оспорва.
  • 20 Tiffff

    6 75 Отговор
    НАТО е единствената свръх сила световна в света ... Айде яштего на който не му изнася мизерници .. даже на рашата мизерна не им стигнаха бтрите до Белград за да защитят миризливите си съюзници и така ще е дълго време знайте
  • 21 Хк+йххххйххх

    26 0 Отговор
    От кого са упрвдани?
  • 22 Tiffff

    4 59 Отговор
    Алианса години наред е силен и ще става по силен ... Знаете го тва привърженици на джуджето ама слаби сте сладури немате и 10% от това на НАТО и все още крякате ... Много ясно че ще играете по свирката на САЩ и ЕС това са вашите господари и да след Путин забравете държавата руссосия

    Коментиран от #24

  • 23 Бай Шиле

    24 0 Отговор

    До коментар #10 от "Генералът":

    Генерале,да не си от строителни войски? НАТО ли не се меси в разпадането на СССР?
  • 24 Ти си олицетворение

    32 1 Отговор

    До коментар #22 от "Tiffff":

    на краха на психиатричната помощ.
  • 25 Нато

    3 31 Отговор
    Ако трябва пак ще бомбим.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Георги Караушев

    52 0 Отговор
    Америка и Нато от 70 годишната си военна история те съспват цял свят пример е бомбандират България през 1943 1944 година бомбандира през 1955 година Корея през 1960 разказват играта на Виетнам 1995 година бомбандират Камбоджа през 1999 година съспват цяла Сърбия те просто Нато и САЩ са агресори и жадни за територии

    Коментиран от #67

  • 28 Обективния

    44 0 Отговор
    Искам да попитам за един друг вариант ако се беше случил. Ако Сърбия беше бомбардирала САЩ дали американците щяха да гледат с добро око на тях и дали след това нямаше да хвърлят някоя ядрена бомбичка над Белград............Само питам де ?

    Коментиран от #44

  • 29 Тошко

    45 1 Отговор
    Наскоро в нета гледах поредица от Карбовски втори план и Ничия земя в които даваха за масови сериини убийци осъдени на доживотни присъди без право на замяна и всички до един твърдяха че са невинни!!! Можеше да предприемат икономически санкции такива каквито сега прилагат на Венецуела без да имат право разбира се в този случай и всякакви други които съм сигурен че щяха да дадат много по-голям ефект! Можеше да провъзгласят някой друг за президент и и в този случай щяха да постигнат успех! Но целта беше да смажат сърбите! Или както по-късно Путин каза причина да нападнат винаги ще си намерят!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Християнин

    38 0 Отговор
    Каквото и да говорите, няма значение - ще си платите греховете, демони нещастни!!!
  • 32 Гост

    40 0 Отговор
    Да обедненият уран е много полезен за цивилните и особено за околната среда.Просто гениално.
  • 33 торнадо

    14 0 Отговор
    дай ми един ак 47 и аз ще те оправдая
  • 34 Гьокан

    14 8 Отговор

    До коментар #14 от "Варна":

    Знам как ще подскочите но такива са фактите, през последните 105 години България не е воювала само срещу Турция от всичките си съседи. Дори сме съюзници през Първата световна война в която български и турски войски са се били срещу руснаците в Добруджа.

    Коментиран от #74

  • 35 Гледна точка

    16 0 Отговор
    Гледна точка има, но посоката е важна. Един вижда сватба (Столтенберг), друг вижда кървава брадва (СФРЮ)
  • 36 6677

    31 0 Отговор
    Откровенно лицемерие от позицията на силата. Да говориш и обясняваш как други не зачитат чивешки права, а в същото време ти правиш същото със по-голямо безочие прикривайки се и оправдавайки действията си с аргументи угодни само на самия теб и водената политика от теб..........
  • 37 идил

    28 1 Отговор
    НАТО-национална американска терористична организация
  • 38 Варна

    8 15 Отговор

    До коментар #16 от "До Хрониките на Евразия":

    Може би не си познаваш комшиите! - Сърбите винаги са ни мразили. Дори не е достатъчно да се връщаме много назад във времето за примери. Потърси информация какво са правили в Македония и подривната им дейност след 44 година в ройона на Благоевград, Дупница и да не ги изброявам всичките. Чети! Сърбите са мръсни копелета и от тях можем да очакваме всичко като врагове! Не ни трябват силни сърби повярвай ми. Но ако не си ходил в казармата няма смисъл да ти обяснявам

    Коментиран от #40

  • 39 onq s konq

    3 23 Отговор
    Столтенбер се опитва културно да ви обясни че Операцията в Сърбия беше ОПРАВДАНА И НАЛЕЖАЩА,вие тука се водите по РУСКИ АКЪЛ,ВДИГАТЕ ШУМ И НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ЧУЕТЕ ЕСТЕСТВЕНО.И понеже така и така осъждате действията на НАТО без да се вслушате в аргументите и НЯМА ДА ПРОСТИТЕ,то следва УДАРЪТ ПО СЪРБИЯ ДА СЕ ПОВТОРИ,че поне ДА ИМА ЗАЩО ДА НЕГОДУВАТЕ.

    Коментиран от #41

  • 40 тук не става дума за сърбите

    18 0 Отговор

    До коментар #38 от "Варна":

    а за подлата групичка-ОТАН, обслужваща мошетата!
  • 41 Едишън

    19 1 Отговор

    До коментар #39 от "onq s konq":

    Чуваме отлично. Но сравняваме с фактите и не му вярваме. Защото НАТО пръста си не мръдна срещу албанската мафия и АОК вършещи ужасни престъпления, а за всичко обвини Сърбия, Милошевич. Както и сега за всичко оплюват Русия, а се вършат неща извън договорите им и от САЩ и други в НАТО. Номер 40 ти го е описал.... Лъжа и измама е и в твоето НАТО, както и в досегашните ни управления. Или ще кажеш, че създаването на Косово е хуманно, под натиска на САЩ и ООН?

    Коментиран от #58

  • 42 Голем смях

    3 18 Отговор

    До коментар #5 от "Левски":

    А като пукне Путин какво ще правим...И не скверни името на АПОСТОЛА руска свиньо.Той е мразел Русия .

    Коментиран от #45, #54

  • 43 охо бохо

    18 2 Отговор
    Проклет да е Горбачов ! Ужасът, страданията и смъртта на милиони хора са по негова вина ! Остави ни беззащитни и развърза ръцете на убийците от САЩ и НАТО !

    Коментиран от #46

  • 44 Голем смях

    4 15 Отговор

    До коментар #28 от "Обективния":

    САЩ воюва с Виетнам ,но сега са първи приятели и Виетнам преживява невиждан разцвет във всички области.

    Коментиран от #72

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Голем смях

    2 19 Отговор

    До коментар #43 от "охо бохо":

    Горбачов да го съдят неговите хора.Ти може да си руско мекере,но на нас българите ни е през дядовеца за Горбачов .Нас не ни е предавал Горби ,а ни освободи Президент Рейгън-вечна му памет.

    Коментиран от #48, #50

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Точно

    1 17 Отговор

    До коментар #46 от "Голем смях":

    Браво! Рейгън беше велик! Аман от тези червени тролове, които пишат тук!
  • 51 бай Даньо

    2 14 Отговор
    Левски, какъв Левски си ти бе байно. Ти си главанак който не знае от къде идва и на къде отива. Левски е мразел повече русите отколкото турците алонкоу! Изобщо бягайте за Русия бърже и не спонемавайте никой български възрожденец защото рано или късно в живота си те са извървели пътя от русофили до русофоби . Вземи Вазов, Захари Стоянов, Раковски, Ботев горкия не е имал време като си е отишал толкова млад. И си е отишъл защото не е вярвал на помощ отвън (каквато е голямата заблуда на голяма част от народа тогава), независимо колко обречено е било дело то му ... Срам и позор сте, ако не рабирате делото на Левски а ако го разбирате и ги пишете тия глупотевини сте родоотстъпници. Не сте Левски , не сте българи!

    Коментиран от #52

  • 52 Ама как така

    2 12 Отговор

    До коментар #51 от "бай Даньо":

    Как така всички русофили са абсолютни нихилисти! Най-интересното е, че не отиват да живеят в "майка Русия". Ако могат на запад търчат. По руски маниер ползват и плюят едновременно.
  • 53 Рашка с чашка

    2 13 Отговор
    Наздраве русофили, какво правите толкова късно в нета? Громим империализма и капитализма ли? Хайде сега ми кажете защо Русия не защити Сърбия тогава, ако беше застанала твърдо зад сърбите, както сега зад Асад, никой нямаше да започне трета световна война заради Косово. И не започвайте с това че Путин не беше на власт защото това ще означава че руската външна политика не е последователна, а зависи от характера на бащицата който в даден момент е яхнал матушка. Утре може да дойде нов Горбачов и какво правим? Снишаваме ли се, както казваше другаря Живков?
  • 54 Крали Марко

    8 1 Отговор

    До коментар #42 от "Голем смях":

    Ша та порим с голям смях !
  • 55 не син

    13 1 Отговор
    Абе, вие останалите да работите до сред нощ два трола ! Вие със всичкия си ли сте ? Та ми споменавате Вазов, Левски, Ботев и т.н. като мразещи Русия ! Кой ви написа тази "история" ? Плевнелиев ли ? Отидете на лекар !

    Коментиран от #56

  • 56 Мда

    14 1 Отговор

    До коментар #55 от "не син":

    Не е Плевнелиев, а Иво Минджев
  • 57 Рашка с чашка

    2 18 Отговор
    Русия и тогава и сега си знаят че нямат никакъв шанс в конвенционална война срещу НАТО и залагат на оръжията на апокалипсиса, ядрени оръжия които ще доведат до масова гибел, също като С. Корея. Путин каза че всички ще умрат, но руснаците ще идат в рая. Също каза : За какво ни е света, ако Русия не е в него. Думи на отчаян самоубиец!

    Коментиран от #62, #81

  • 58 onq s konq

    2 11 Отговор

    До коментар #41 от "Едишън":

    На всичките ти доводи против НАТО и САЩ,които нямам идея колко девалвирали рубли струват ще ти предоставя МОЕТО МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА,взаимствано от епохата на ГЕРОИЧНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БКП в България.Не се сещам кой точно е автора на една ОДА ЗА ВЪЗХВАЛА на Партията,но има в нея една уникална строфа,в която Поетът с умиление се обръща към Партията:..."И ТИ си права ДОРИ КОГАТО СЪГРЕШИШ!".И тъй като БСП вече я няма и строфата стои неизползвана,НАХОДЧИВО Я ВЗАИМСТВАМ и АКТУАЛИЗИРАМ ,като заменям "БКП" с НАТО и САЩ...понеже както забелязваш ПАЛАЧИНКАТА СЕ ОБЪРНА ОТДАВНА!

    Коментиран от #60, #61, #82

  • 59 стоян георгиев

    1 12 Отговор
    сърбите чакат нато да им се извини ,нато отговори на очакванията им .
  • 60 Eдишън

    10 4 Отговор

    До коментар #58 от "onq s konq":

    Разсмя ме. Рубли за последно съм виждал като гимназист в соца на морето в Слънчева. Учудващо зомбирани сте русофобите, зад всяка авария ви се привижда Русия. Да за приятелство съм с Русия, но не означава, че мрразя САЩ.Неприятни сами онези кръгове, които ни прецакаха, но не мразя нито САЩ, нито НАТО. Но и не вярвам на елита им, нито на местните ни политици. В момента албанската мафия доминира в ЕС, в трафик на хора, дрога, и други.. НАТО толерира разпарчосването на Сърбия, но не срита Албанската мафия, а може... Могат да и унищожат източници и канали и парични потоци, но не..... ЕС също не го прави.Твправи.Твоето НАТО е за война с Русия е създадено. А ООН е мястото на дискусии на глобалните проблеми.И двете си затварят очите пред много престъпления, според интересите си. Ти си ми ясен, поредния намърдал се за келепирец в управляващата партия, в случая ГЕРБ, ласкаещ властта и получаващ кокалчето си. Вероятно ако станат на власт БСП ще се присламчи натам, като много други.Така и не разбираш, че отхвърляйки тотално Русия като партньор, вие я пратихте в сделки, от които губим и ние.Сърбите са по-умни, те хем искат да си запазят партньорството с Русия, но и да са част от ЕС.Наистина ме разсмя. Ти си като6 Георги Марков политолога. Ласкае, който е на власт и получава кокалчето. Аз не съм от БСП, е, ДПС, СДС, ГЕРБ, НДСВ... разрушиха и ограбват България, наред с външни.
  • 61 Едишън

    12 3 Отговор

    До коментар #58 от "onq s konq":

    Такива като теб създадохте Евразийския съюз. Изолирате Русия, НАТО непрестанно ги атакува обгражда с бази, блокират им Уошингтън търговията с газ, те търсят други алтернативи. И не създаде ЕАС, за да се избегне долара в тяхната съседска търговия. Създаден бе Турецкий поток вместо Соуч Стрийм. Разбираш ли колко вреди нанасяте такива като теб, гербери, депесаргербер бесеоари и други на нас българите? От вашите тоталитарно мутренски наредби, се обезлюди. България. От това няма и оборот. И защо с предубеденото си мозъчен реши, че някой ми плаща рубли? И защо да ми плаща, задето казвам фактите ли?
  • 62 Д-р

    8 0 Отговор

    До коментар #57 от "Рашка с чашка":

    Абе човек , защо не си пиеш лекарствата ?
  • 63 Явор

    10 0 Отговор
    Не знаех, че с масови бомбардировки може да се осигури защита на цивилни! Защо не напишат ясно, колко души загинаха от това?
  • 64 боярышник

    1 6 Отговор

    До коментар #15 от "Сталин":

    Малоумник!!!

    Коментиран от #70

  • 65 Роко

    3 10 Отговор

    До коментар #5 от "Левски":

    Бог да накаже мръсната предателска сган която милее за сръбите. Помияр такъв как смееш да петниш името на Левски?
  • 66 Роко

    0 8 Отговор

    До коментар #17 от "Румяна Костова":

    300 бомби и 8 ЖЕРТВИ. При това касетачни бомби били. Ей това ушанките лъжата я нямате за нищо. Да не забравиш да споменеш и за играчките бомби с бял фосфор, че няма да е достатъчно малоумна лъжата като за ушанка. А да и Костов хапваше сръбски младенци на закуска.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Малко и беше на сърбите

    3 4 Отговор
    Още и трябва,зло на балканите.
    И да ни пратят ония бандит банкера.Та заедно с милйончева
    в тюрмето.
  • 69 Б. ДИМИТРОВ

    3 4 Отговор
    Когато прочета или чуя фразата "братята сърби" направо ми се повръща. Явно бай ганьо не е отварял й една книга по бг история. Това, което направиха сърбите с българите в Македония и Западните покрайнини им се върна в югославските войни. Косово е лихвата.

    Коментиран от #80

  • 70 Сталин

    7 2 Отговор

    До коментар #64 от "боярышник":

    Имам завършени 2 университета, когато приема беше 5 човека за 1 място. Чета ,пиша и говоря на 3 езика. Така ,че маломник е по-вероятно да си ти!

    Коментиран от #76

  • 71 noname noface nonumber

    8 0 Отговор
    Ще е оправдано ако някой ви гръмне в упор всичките малоумници в тая организация от мафиотски тип
  • 72 noname noface nonumber

    7 0 Отговор

    До коментар #44 от "Голем смях":

    Смотльо Виетнам е неутрална страна и е прагматично настроена към всички държави. Не са подметки както България в момента. Нямат ф16 и няма и да имат примернои амерски бази нямат и няма да имат
  • 73 Шаран БГ

    10 0 Отговор
    За ген.секретар на НАТО винаги се избира европеец- военното ръководство винаги е от САЩ.Янките се чувстват световни господари. Назначаваните от тях секретари на НАТО са и говорители, които говорят това, което трябва. По-вече от нагло е убийците да си оправдават убийствата. Независимо дали се казват Караджич, Милошевич или Солана. Бомбардировките над Сърбия са отвратителни с три неща: 1/ няма санкция на Съвета за сигурност при ООН 2/В тази мисия участва Германия противно на собствената си Конституция 3/При бомбардировките от страна на НАТО са използвани - нервно-паралитичен газ, обеднен уран, отровни химикали против замеделската реколта и други убийствени творения на военнопромишления комплекс на НАТО. Последствията от тях още дълго ще се помнят в Сърбия. След като са убити над 2500 човека и ранени над 16 000 / за разрушените сгради и болните от рак да не говорим/ НАТО и САЩ много съжеляват и всинца изказват съболезнования , че и искат Сърбия да стане член на алианса само 20 години след бомбардировките.Ние станахме приятели със бомбардиралите ни САЩ и Англия след по-вече от 60 години, нищо, че избиват над 4 000 човека и разрушанат наз 13 000 сгради - ранените отдавна не са между живите. Може да се намира някой с откъснати пръсти от американски "грачки", ама "карай Джони, всичко тече........"
  • 74 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "Гьокан":

    Я направи справка какво се е случило точно на този ден преди 106 години...
  • 75 гост21

    9 0 Отговор
    Има една негърска поговорка отнасяща се за маврите, която се перифразира така: Ако видиш кобра, американец и британец, убий вторите двама.
  • 76 Хи их хи

    0 8 Отговор

    До коментар #70 от "Сталин":

    Публикувано във факти.бг: Имам завършени 2 университета... Завършва се образование, а не университет, освен ако не си участвал в строенето му! Публикувано във факти.бг: Така ,че маломник е по-вероятно да си ти! Учил, пишел, говорил на "амнайсет" езика, а не можеш да напишеш правилно маломник!

    Коментиран от #77

  • 77 Сталин

    4 1 Отговор

    До коментар #76 от "Хи их хи":

    Хи хи хи
  • 78 Некойси

    5 0 Отговор
    Боклуци американци! В лицето на Косово създадохте една ислямистска/мафиотска държава! За да поемете контрол над разпределението на дрогата в Европа, чрез албанските банди...Над дрогата, която произвеждате в Афганистан под контрола на ЦРУ!
  • 79 ghost

    2 0 Отговор
    Е нали сме отбранителна структура? Не помня Сърбите да са нападали съюзническа държава.
  • 80 Дада

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "Б. ДИМИТРОВ":

    Я кажи какво точно направи Сърбия.Преди това кажи защо и сега още и децата във всички Юго републики викат на българите окупатори.Защо плащахме репарации на гъ рците толкова години.Щото бяхме съюзник на СИ ЛНИТЕ.Още ни викат фашисти!!!
  • 81 Дада

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "Рашка с чашка":

    Теб,ако някой те заплашва,ако те обгражда с военни бази и заплашва със санкции в собствения ти дом,ти какво ще направиш.ще го пуснеш ли у вас да чупи и троши и да вилнее в твоя дом.Кажи.Ако е да,кажи си адреса,идвам веднага с теое съгласие,такава демокрация ще ти въдворя...
  • 82 Дада

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "onq s konq":

    Разбрах само ,че нямаш мнение.Дсмл някакви цитати на неясни спомени на пияна глава
Новини по държави: