Last news in Fakti

19 Май, 2019 18:03 1 380 7

Предсрочни избори в Австрия през септември

  • австрия-
  • избори-
  • правителство

Себастиан Курц разговаря с президента Александър ван дер Белен

Предсрочни избори в Австрия през септември - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Австрия Александър ван дер Белен обяви, че планира предсрочните избори в страната да се проведат през септември, съобщи France 24.

По-рано днес той разговаря с канцлера Себастиан Курц. Това стана, след като управляващата коалиция се разпадна през тази седмица.
Това стана след скандал в коалиционните партньори на управляващите от Партия на свободата. Заместник – канцлера Хайнц – Кристиан Щрахе се оттегли от поста си през вчерашния ден.

Това стана, след като излязоха кадри, в които той преговаря с руски представител за подпомагане на неговата партия.

„Аз предпочитам изборите да се проведат през септември. За предпочитане в началото на месеца“, заяви Ван дер Белен.

В края на вчерашния ден стотици излязоха на протести след новината за скандала. Според президента само избори ще върнат доверието в правителството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SAAB

    11 1 Отговор
    Нашата не се разпада .......държи я софрата ! Главанаци на копанка :)
  • 2 Левски

    13 2 Отговор
    Русия има изключително мощна агентура из цяла Европа и целия свят! няма как да е иначе някой трябва да се противопостави на американската агентура в цяла Европа и целия свят! така както американския посланик дава наставление на нашето правителство какво да прави и ти интереси да изпълнява така и руската агентура се противопоставя по същия начин и със същите Методи няма нищо странно в това!
  • 3 444

    7 3 Отговор
    Тия не са добре каква оставка за нищо я гледай при нас какви зулуми стават какво крадене върви па няма оставка
  • 4 При нас не може

    3 1 Отговор
    Не е удобно за някои кръгове на обществото
  • 5 Румяна Костова

    1 3 Отговор
    Почвам да се безпокоя за Салвини. На него непременно също ще му спретнат някой компромат. Прекалено смело взе да се изказва напоследък. Няма да оставят в покой и дясната партия в Германия. И ще завижее Европа в пълно съгласие с директивите на Брюксел и приемане на още милиони емигранти.

    Коментиран от #7

  • 6 Румяна Костова

    1 1 Отговор
    На протестите са излязли стотици, това значи има няма стотина човека .Никак не е внушителна цифрата. Такава бройка можеш да изведе на протест за каквото ти дойде на ум, стига да имаш или парите или медийната власт, или пък да вкараш в играта и двата фактора.
  • 7 Rado

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    Дежавю: Сигурно и за Цветан Цветанов си била притеснена да не вземат да му спретнат един компромат с някой асансьор.
Новини по държави: