Last news in Fakti

20 Май, 2019 20:57 2 346 14

Политически трус в Австрия

  • австрия-
  • себастиан курц-
  • оставка-
  • министър-
  • херберт кикъл

Корупционен скандал тресе страната

Политически трус в Австрия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц обяви, че иска отстраняването от поста на вътрешния министър Херберт Кикъл, който е представител на крайнодясната Австрийска партия на свободата, предадоха световните агенции.

Курц каза, че е предложил на австрийския президент Александър Ван Дер Белен да отстрани Кикъл от поста му. В Австрия президентът е този, който има правомощията да предприема подобни стъпки. Курц мотивира решението си с това, че Кикъл е замесен в събитията от скандалния видеозапис с бившия лидер на АПС Хайнц-Кристиан Щрахе, който допреди броени дни беше вицеканцлер на Австрия.

Канцлерът допълни, че отстраняването на Кикъл цели да гарантира пълното разследване по случая с видеото за корупционен скандал, в който бе замесена крайнодясната партия и да се постигне пълна прозрачност по случая. Курц обяви, че е готов да продължи работата на кабинета си като правителство на малцинството след оставката на вътрешния министър и да смени всички министри от АПС с експерти до произвеждането на предсрочни парламентарни избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    11 14 Отговор
    Руските подлоги ще го ядат и в Австрия и във Франция и във цяла Европа , филмчетата тепърва предстоят !!
  • 2 соросоидни кърлежи

    9 9 Отговор
    Преди еврогейски избори ще изкарват всякакви компромати срещу крайно десните, типично за либерали изроди.Всички са лоши ,добрите са тези които искат да напълнят Европа с имигранти-талибанска сган,крият инфо за престъпления от тези боклуци.Изнасилвания в пъти повече, но на кого му пука,нали управляващите те имат охрана.
  • 3 ssб

    7 4 Отговор
    Щом е " замесена" Русия веднага става ясно кой стои зад поредния скалъпен скандал който излиза наяве и всички журналисти подкрепяйки ги почват да го дъвчат седмици наред. Сега тези същите искат да отрежат и Хуавей от Андроид и да лишат милиард хора по света да ползват услугите им.

    Коментиран от #5

  • 4 Тръмп

    5 5 Отговор
    Поредния купен боклук от Путин!!!:):):)В България с лопата да ги ринеш и струват копейка!!!:):):(
  • 5 Rado

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "ssб":

    Android e собственост на Google и могат да постъпят както сметнат за добре с оглед на нещата, че Huawei е замесен в шпионски скандал. Нали Китай бяха независими от САЩ значи ще могат да се оправят.
  • 6 Диди

    2 2 Отговор
    Всички крайнодесни министри подадоха оставка.Правителството се разпадна,Курц ще търси съюзници от малки партии за да стабилизира правителството до следващите избори,които ще се състоят през Септември. Курц няма да може да остане Канцлер ,едва ли ще събере необходимите гласове.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Румяна Костова

    5 2 Отговор
    Ако Европа осъмне без десни партии, Брюксел ще празнува, но не и коренните жители на Стария континент. Кой тогава ще се бори против продължаващото нашествие на емигрантите?

    Коментиран от #13

  • 9 мухаха

    3 2 Отговор
    Нашите червени боклуци от БСП няма нужда и да ги купуват руснаците...
  • 10 ТРЕСЕ там където

    1 1 Отговор
    Контактуват с РУСИЯ. Дилма в Бразил, Кристина в Аржентина, Макарон Франция, Меркел Германия, ИТАЛИЯ, Уунгария, Турция, ИРАН Сирия, Китай, Северна Корея, Индия, Филипин, ЕСТОНИЯ, Молдова. Кои са добре - соросоп/тките на хранилка Поланд, Ромения, България Литва и Латвия !
    Украинка е шампион тя вдигна оръжие и изби 15,000 души свои граждани !Там не ТРЕСЕ , там ги хвалят и ги "уважават "!

    Коментиран от #14

  • 11 Защо пишат че над Естония е прелетял

    0 0 Отговор
    Руски самолет а не над Поланд ? Защото трябва да ги подсети че може да ги затресе ако тръгнат към Москва.
  • 12 Eleonora

    5 1 Отговор
    Kickl като вътрешен министър спря молбите за убежище в Австрия на бежанците. И се чудиха вече как да му се противопоставят с международното право. Нямаше да успеят явно, затова първо разопаковаха скандалното видео със Щрахе и оттам и принудиха Курц да поиска и оставката на Kickl(също от партията на Щрахе), щото взе да става крайно неудобен с неговата мигрантска политика....
  • 13 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Хахаха коренни жители на Европа!😀😀😀 Я кажи кои са ,защото Европа има хилядолетна история !!! Мурзилки,ходете на училище та да научите нещо !!!
  • 14 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "ТРЕСЕ там където":

    Дилма я видяхме,не я хвали,че ставаш смешен. Свалиха я от власт за КОРУПЦИЯ. Нормално ,с българско потекло и връзки с руснаци.
Новини по държави: