Last news in Fakti

21 Май, 2019 18:00 6 759 94

Асен Генов, анализатор пред ФАКТИ: Русия плаща милиарди за пропаганда

  • скандал-
  • австрия-
  • щрахе-
  • кремъл-
  • руски олигарси

Скандалът с вицеканцлер Щрахе е класическа корупционна схема

Асен Генов, анализатор пред ФАКТИ: Русия плаща милиарди за пропаганда - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Само седмица преди предстоящите избори за Европейски парламент, които ще се проведат в държавите на страните-членки на Европейския съюз, Австрия беше разтресена от грандиозен политически скандал. В немски медии се появиха записи, на които подалият вече оставка вицеканцлер на Австрия Ханс-Кристиан Щрахе, се договаря с посредници на руската олигархия за финансова подкрепа в предизборната кампания срещу различни видове услуги, ако представляваната от него ''Партия на свободата'' се домогне до управлението на Австрия. Практически това се случи и само можем да гадаем за размерите на корупция в Австрия. За анализ на темата от ФАКТИ потърсихме блогърът и анализатор Асен Генов.

- Изненада ли Ви случилия се политически скандал с привкус на руски зависимости в австрийското правителство и какво всъщност ни показва скандалът?

- Не, не ме изненадва. Западните медии от години правят разследвания и има публикации на тази тема. Мисля, че наскоро беше упоменато, цитирам по памет, че от Кремъл са похарчили 10 милиарда за пропаганда. Дали са 8 или 10 милиарда, сумата е грандиозна, а парите са изхарчени за поддръжка на 7-8 крайни, радикални, леви, десни, националистически формации в Европа, започвайки от Льо Пен и свършвайки с българската ''АТАКА'', мисля, че бяха упоменати. В този смисъл изтеклият запис през немски медии, който уличи австрийския вицеканцлер Щрахе, в международните медии се говори за евентуална вина, нарушение на закона от негова страна. За мен няма нищо изненадващо. Това е само потвърждение на неща, които знаем. Включително и в България обществеността знае, една част ги отхвърля, защото не са удобни политически, а друга част от обществото просто е безсилна да направи, каквото и да е било, защото няма политическо представителство в България. Такова представителство, което категорично да се противопостави на това влияние корумпиращо обществено-политическия живот, влияние на официална Москва.

- Предполагам не сте изненадан, че от Кремъл са отрекли да имат нещо общо с този случай?

- Аз ще бъда изненадан, ако те замълчат. Не да потвърдят, а да замълчат. Да, те нямат нищо общо със случая ''Скрипал'', нито имат нещо общо с доказаната намеса, тук не говорим за недостатъчно категорично потвърденото съдействие между хора от щаба на Тръмп с руското разузнаване и служби, а говорим за доказана намеса, за повдигнати обвинения, за осъдени хора, включително има повдигнати обвинения срещу руски граждани, които са офицери от ГРУ, руското външно разузнаване. В този смисъл Москва отрича всичко, но това по никакъв начин не умаловажава фактите. А те, както споменахме преди малко, са целенасочена, икономически подплатена през олигарси, които се облагодетелстват от близостта си с Путин, пропагандна намеса във вътрешнополитическия живот на суверенни държави.

- В Австрия, Франция и Италия, партиите защитаващи тезите на Кремъл са по една, докато в България могат да бъдат изброени няколко такива. С оглед австрийския скандал, какво трябва да си мислим ние тук?

- Да ги броим количествено, дали е една, дали са три или пет партии - това е второстепенен въпрос. Мисля така, защото една, пък и половин партия да е, в крайна сметка ''Партията на свободата'' участва в управлението на Австрия. Това, което излиза като информации от чуждите медии е, че става въпрос за класически корупционни схеми, влияние срещу бизнес услуги. Разбирайте, австрийското правителство да бъде благосклонно към конкретни олигарси, ако те купят някакви медии или нещо друго. Това е схема, която ни е позната и в България.

- Твърди се, че енигматичната рускиня от записа е поискала 50% от булевардното австрийско издание ''Кронен Цайтунг'', а Ханс-Кристиан Щрахе ѝ е обещал, че ако тя купи 50%, другите 50% ще бъдат осигурени от предприемач близък до ''Партията на свободата''. Щрахе е допълнил, че искат да изградят медиен ландшафт по примера на Орбан?

- Напълно, да. Това е класическа схема, много добре позната. В България има подобни схеми в банковия сектор, в медийната собственост. Малофеев, руският олигарх, който базира своята пропаганда върху православието, той имаше интереси да купува медии, включително и в България. Мисля, че имаше интереси да придобие ТВ7, докато тя съществуваше. Орбан пък е интересен случай. Ще припомня, че има разследвания на международен екип журналисти, които предоставят достатъчно информация, че Орбан е напълно възможно да е зависим през корупционни схеми, отново с руски организирани престъпни групи и руски олигарси близки до режима на Путин в Руската федерация. Това обаче все още е на ниво разследване, а за да стане безспорен факт трябва да мине през съд, но чудно през кой съд? През руския съд ли? Съд, който знаем какво направи със случая ''Бил Браудър'' и адвокат Магнитски, който знаем, че загина в Руската федерация именно благодарение на тяхната правосъдна система. Определени записи с участието на Орбан и хората от неговата партия, уличаващи ги в корупционни схеми, попадат в руските служби и след една визита на Орбан в Москва, той от яростен критик и опонент на Путин, се превръща в негов приятел. Отявленият националист Салвини има снимки на ''Червения площад'', като на тези снимки той носи тениска с лика на руския президент Путин. Интересно е и нещо друго. Някой в Австрия повдигнали въпроса дали този запис е законен или не е законен? Не. Всички там се интересуват само и единствено от неговото съдържание и в рамките на 12 часа австрийското правителство падна. У нас колко такива записи се появиха? От ''Ало, Ваньо'' до ''Не се смей, ти си го избра''. Винаги контекстът в българските медии се измества върху това дали записът е законен или не. В Австрия вече се обсъжда дали Щрахе има виновно поведение, тоест проверява се за нарушение на закона. Не само политическа, но и наказателна отговорност вероятно ще се търси в този случай.

- С оглед този скандал с бившия вече австрийски вицеканцлер, очаквате ли европейските избиратели да получат просветление за предстоящите eвроизбори и да си дадат сметка за реалната същност на тези проруски партии, които печелят популярност в Европа напоследък?

- Наскоро отново имаше дискусии за нуждата от санкции срещу приближените на режима в Кремъл олигарси. Този скандал е едно доказателство, че санкциите имат своя пълен смисъл. Ние може да обсъждаме единствено тяхната сила, тяхното влияние и въздействие, но не и необходимостта от тях. За мен този запис потвърждава точно това. Санкции трябва да има, противодействие трябва да има, икономическите и политическите санкции са необходими. Дали европеецът ще проумее рисковете да гласува за такива политически субекти, които очевидно са компрометирани и очевидно имат дълбока връзка с руските криминални икономически интереси, както и политически зависимости произтичащи от тази обвързаност, за съжаление не мога да дам категорично становище, но ми се иска това да е така. Оптимистично погледнато вярвам или по-скоро бих искал да вярвам, този скандал да се отрази на евроизборите именно по отношение на това как избирателят ще реагира спрямо тези крайнолеви, крайнодесни, тясно свързани и сериозно зависими от Кремъл политически субекти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    118 37 Отговор
    И тоя явно се напушва с модерни цигари.

    Коментиран от #81

  • 2 469

    130 24 Отговор
    Хубаво, ама що не кажеш, че и САЩ плащат милиарди за пропаганда и купуват цели правителства?

    Коментиран от #80

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 знаещ

    106 19 Отговор
    До "469": Ако не могат да купят правителствата, САЩ разрушават и буквално унищожават държавите им - инфраструктура, икономика, геноцид на населението. Искате примери: Ирак, Сирия, Либия, Йемен, Судан, Украйна, преди години Югославия, Съветския съюз...
  • 6 Сера Стата

    79 14 Отговор
    Плаща на миниатюрното ти мозъче да не функционира, долен герберски трол, оди да оближеш на Тиквата топките.

    Коментиран от #59

  • 7 Реално

    85 11 Отговор
    Скандала с австриеца е тотална постановка-оказа се,че тази"рускиня" която предложила подкупа всьщност е латвийка -говорейки на руски език в случая.Ама "свободните медии" премьлчават този факт.Тьпото е,че дори и в Австрия щом има интерес за пари-другото е без значение---което ни доказва че корупцията е навсякаде...
  • 8 н стоименов

    71 12 Отговор
    не знам какви медикаменти пие този анаЛизатор но са много силни
  • 9 да ама не

    87 11 Отговор
    Значи Русия е виновна,че австриеца е лаком за пари? Че кой не иска да му свьршат работа и да даде пари-без да има спьнки? Колко пари дадоха американците за загробващите договори за ТЕЦ Марица??? Я тоя соросоид от снимката да ни каже дали америте не дават пари под масата.А ако не се сьгласиш ти спретват и някоя Пролет в дьржавата... Айде стига вече само с черно-бяло...
  • 10 Щурве

    72 16 Отговор
    Сороса анализира! И аз анализирам че в България много пкатени блогари пропагандират срещу РФ и защитават краварски интереси които анти български.

    Коментиран от #40, #54

  • 11 Дееее б и кавала

    52 10 Отговор
    Корупцията я има вьв всяка една дьржава-само че например в САЩ е законна-нарича се лобизьм.А пьк ако политика излезе неподкупен-се сипят бомби и смьрт над дьржавата му--американски!!!
  • 12 Айларипи

    55 7 Отговор
    Истината за историята със Щрахе е че с нея се цели не толкова нещо срещу Русия, а срещу партията на Свободата в Австрия и срещу всички аналогични партии в Европа преди изборите. Не е трудно да се сети човек на кого е изгодно това.
  • 13 Клоуи

    64 6 Отговор
    А на него кой му плаща да разнася пропаганда? Блогър и анализатор??!!! ? Виси по форуми и поднся мазно пропагандата си за да захлеби накой $
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Карабас Барабас

    65 5 Отговор
    Стипендиант на,, Отворено общество ". Кой плати на Емил Кошлуков образованието в САЩ?

    Коментиран от #89

  • 16 вес

    48 5 Отговор
    В България всеки идиот е анализатор

    Коментиран от #38, #44

  • 17 Това е набеждаване,

    4 14 Отговор
    А може да прави електронното банкиране на Путин.
  • 18 Анализатор на заглавия

    55 5 Отговор
    По-точната дума е анаЛЛизатор.
  • 19 Щурве

    64 5 Отговор
    Асен Генов - Образование:Средно спец. керамика, технолог-декоратор-стъкларско производство. Анализатор??!!!

    Коментиран от #35

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    41 3 Отговор
    Абе, кой е този?! Аз лично това име съм го чувал във връзка с някакви улични изцепки, дето им казват "протести", пък хората на тях специално им казваха "протестути".... бе нещо шавливо ми се върти в главата като чуя това име .... Да не греша нещо?
  • 22 Да бе

    35 5 Отговор
    На снимката показва колко му се е разширил задния отвор,това било гордост при Сорошлетата.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 От чужбина

    27 4 Отговор
    Заради такива о тр е о ки като този намразих София а започвам да намразвам и бг
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Тъп

    17 2 Отговор
    Асане и двете страни ГО правят. И любимата ти Кравария и Раша тоже.Нищо ново под слънцето.Всеки си гонИ интереса.Гледай обективно и не ОБОРствай напразно....
  • 28 СССРБарета

    27 3 Отговор
    Този е обикновен квартален бираджия! За какъв експерт става на въпрос???
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Валка

    5 12 Отговор

    До коментар #4 от "РЕД И СИГУРНОСТ":

    По скоро любимките ти Корнела и Йончева ще влязат в затвора.

    Коментиран от #32

  • 31 Сорос вън

    19 4 Отговор
    Лъжлив продажен соросоид...
  • 32 Йончева

    14 3 Отговор

    До коментар #30 от "Валка":

    Няма да има място в затвора от герберасти облажили се с евро пари!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Усмивката

    15 2 Отговор
    И сега какво излиза че „.Атака”, патерицата на четири правителства и коалиция „Патриоти” била с пряко финансиране от Кремъл.....Бойкооо Бойко.Чуторо дебела.Под носът ти България ши я купят и продадът няколко пъти ,а ти магистрали и пътища на „Миръ” ше ми праиш.За смях и укор сме окаяни заради тебе по света.

    Коментиран от #65

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 666

    14 4 Отговор
    Анаал.....лиза...тор
  • 37 Чичо

    14 2 Отговор
    Ха-ха. Кат' гледам, кои в България станаха милиардери ..... Явно са Руски пропагандатори ?! :-)
  • 38 А,де ...

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "вес":

    Ти анализ ли правиш?
  • 39 от провнцията

    14 4 Отговор
    Асенчо ти откри топлата вода бре! Само да знаеш, че ВСИЧКИ правят това, не само Русия!

    Коментиран от #43, #58, #72

  • 40 пипи дългото чорапче

    17 7 Отговор

    До коментар #10 от "Щурве":

    Никой не обича предателите.Генов,Как досега някой не ти тегли един бой.Ама по якичък

    Коментиран от #42, #50, #71, #90

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 А.Лингрен

    7 6 Отговор

    До коментар #40 от "пипи дългото чорапче":

    То само с бой, няма да стане. Не е възпитателно. -''Требе си и як сех.''
  • 43 1234

    5 3 Отговор

    До коментар #39 от "от провнцията":

    мани, не му казвай:)
  • 44 и д и о т

    0 6 Отговор

    До коментар #16 от "вес":

    току-що стана един от тях, идиот
  • 45 Хубави пожелания,

    7 2 Отговор

    До коментар #41 от "елементарно":

    Точна преценка, Но, има едно голямо Но! Властта не позволява, свободна инициатива, достъп до финансиране изгоден за дребните и средните, административен деспотизъм, невъзможност за справедливост ... И така.... Соц сме си, ако не си го разбрал... От най-ретроградният, назадничав! Иначе бързо ще се оправим.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Това момче

    6 6 Отговор
    ли е анализатор ? На кафе ли гледа или на боб ? Гледам ясно му е къде са милиардите на Русия ..... БРАВОС , с такиви ерудити сме за Европа !
  • 49 Порно

    10 4 Отговор
    Тоя добре ли ? Какво общо имат руснаците с постановка на немски журналисти ? Или важното е да се заработи транша ?

    Коментиран от #70

  • 50 Щурве

    4 2 Отговор

    До коментар #40 от "пипи дългото чорапче":

    Еленентарен си, на 19 ти заложих капан и си захапал виждам от 35 ком. Беше ясно че такъв самозванец като теб щом е давал интервю ще провери отзвука под него след това!
  • 51 Чебурашка

    5 11 Отговор
    Абе мурзилки, вие работа нямате ли? домашни задължения някакви така случайно да имате? да се чуди човек какво правите по цял ден! явно сте пикльовци в седми осми клас на които мама им пере гащите и не ви интересува нищо друго освен стоенето пред компютъра. Мисля си че може да сте от онези мързеливци които по цял ден стоят по кафенетата и обсъждат световните събития без да имате понятие от тях. Разбирам че чакате копейките които са ви обещали но трябва да знаете че тъпаци като вас и Путя не ги обича(то кой ли обича предателите и изменниците?) И по-големите от вас които са навършили пълнолетие трябва веднъж завинаги да разберете че където и да сте по света се иска бачкане, дори и в любимата ви пРоссия, с чукане по клавишите няма да се оправите калпазани некадърни.
  • 52 onq s konq

    2 6 Отговор

    До коментар #41 от "елементарно":

    Вероятно си мн добър в професията си,на "ТИ" си с компютрите,но в политиката според мене ...определено "НАИВЕЕЩ".И както хубо хвалиш България като климатични условия за Туризъм и Земеделие/а бих добавил и страхотното стратегическо място/,противно на всяка логика ДОПУСКАШ,че Малка И прекрасна България ще бъде оставена "на мира" от ГОЛЕМИТЕ ВЪЛЦИ?!! АБСУРД!И нека бъдем точни в преценките си:БГ се води в Европа по документи,но на практика тя е БАЛКАНСКА ДЪРЖАВА.А Балканските държави може да са Членове на ЕС в икономически смисъл,но НЯМАТ ПРАВО НА САМОСТОЯТЕЛНА ГЕОНАСОЧЕНОСТ,т.е. или са с Русия,или Америка...КАТЕГОРИЧНО!Затова и пояснявам:Няма лошо да си мечтаеш/и всички като тебе/ за САМОСТОЯТЕЛНА БЪЛГ ПОЛИТИКА/външна и вътрешна/ ,но НЕ СЕ САМОЗАЛЪГВАЙ че това НЯКОГА ЩЕ СЕ СЛУЧИ:)
  • 53 Елена Фотева

    11 6 Отговор
    Направо не е истина разни керемидчии да дават мнение относно РФ и тяхната политика.
  • 54 Не ме разбра

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Щурве":

    Не обичам предателите.Не обичам на тегачитеА кой какво образование има и дали си мисли че ми е сложил капан си е глупост. С уважение:ПипиЧорапчето
  • 55 Соросоида асенчо

    11 3 Отговор
    аз съм Асенчо и ми плащат да пиша и говоря глупости
  • 56 До факти.бг

    11 5 Отговор
    Защо публикувате мнението и глупостите на този национален предател? Асен Генов е доказан антибългарин,много дребна душица, платен българомразец!

    Коментиран от #64

  • 57 Не е елементарно

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "елементарно":

    Имаш комплекс за самодостатъчност. Как си представяш глобализацията, която вече е факт? Щеше ли да си IT спец. ако нямаше такива технологии, или можеби си мисшиш, че ти си измислил компютъра? По - добре мисли как да се внедрим в глобализиращият свят, отколкото да изповядваш характерната поговорка за шопа - " И сам да съм у трамваьо, пак ,че се бутам"
  • 58 От столицата

    2 3 Отговор

    До коментар #39 от "от провнцията":

    Човека ти казва за Русия, а пък ти ако искаш напиши за другите.
  • 59 някой си там някъде

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Сера Стата":

    Този вече ги е облизал заедно с това над тях ама се задави с косъмче та сега плюе.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Никога Белене

    1 6 Отговор

    До коментар #60 от "Бесен":

    Има Сибир, не ти трябва Европа ,а още по-малко Брюксел.
  • 64 Костинброд

    2 11 Отговор

    До коментар #56 от "До факти.бг":

    Национално отговорен и прям е журналиста. Това е истината за ушанките !
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Русонефил

    1 8 Отговор

    До коментар #66 от "Вихрен":

    А ти си си трол в стил Путин 2014. Крим наш. Скъпичък ви излезе тоя Крим

    Коментиран от #83

  • 69 Европеец

    1 6 Отговор

    До коментар #60 от "Бесен":

    Общото с Русия, е че един политик смята за напълно възможно да прави такива гешефти с руснаци. И другото общо е, че Путин финансира неофашистите в цяла Евпопа. Но като русофил не можеш да стигнеш до толкова "дълбоки" изводи.

    Коментиран от #77

  • 70 Русонефил

    1 6 Отговор

    До коментар #49 от "Порно":

    Ако си толкоз елементарен, че не можеш да разбереш какво общо имат руснаците, никой не може да ти помогне.
    Но дори и да нямат скандалът показва какви са им приятелите по света. Точно като тях самите корумпирани.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 До провинцията

    0 7 Отговор

    До коментар #39 от "от провнцията":

    Да, но в провинцията особено много, щото еФтиничко излиза. Русия е провинцията на цивилизования свят
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 GROB

    2 2 Отговор
    Това същество не е анализатор, а е аналенЛизатор.
  • 77 Адолф

    0 1 Отговор

    До коментар #69 от "Европеец":

    Уффф колко пропуснах такива...
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Обикновен човек

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "469":

    Щото ще го отбият от американската хранилка
  • 81 куку руку ку

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    Не знам с какво се напушва, но при мен изкочи един разговор: -А бре, Феърфакс, тази дума "анализатор", знаеш от къде произлиза? -Не знам, Карстиърс, но то си е ясно казано, какво се лиже!
  • 82 Иван

    1 0 Отговор
    Кой е този Генов и защо ни се представя като „анализатор“, при положение, че е безработен „зелен“ пенкилер без подходящо аналитично образование, за да прави каквито и да било простички анализи?!?
  • 83 Симо.

    0 1 Отговор

    До коментар #68 от "Русонефил":

    Тебе кой те кара да броиш на другите парите бе тъпанар? Колкото искат толкова ще влагат. Само излишъка в бюджета на РФ е 786 милиарда долара еквивалент.

    Коментиран от #87

  • 84 Един

    0 0 Отговор
    Ясно! Това че има толкова много злоупотреби е заради руската пропаганда!
  • 85 Един

    1 0 Отговор
    Асенчо, я кажи от какво се издържаш? (... щото блогър - нещо не се вързва с "работа".) Та да ние ясно кой поръчва "музиката" на която "припяваш"!
  • 86 Грух

    0 0 Отговор
    Г-н Генов, защо толкоз си се притеснил от тая работа - на тебе откъде ти плащат за тия твои притеснения ?
    Я кажи, пиле, не крий !
  • 87 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Симо.":

    Симчо, що не хващаш пътя за РФ със 786 млд долара бюджетен излишък?
  • 88 Румяна Костова

    0 0 Отговор
    Точно преди Евро изборите лъсна този скандал. И то съвсем случайно, както и,, тровенето" на Скрипал, седмица преди президентските избори в Русия. Разбира се, че в Русия има пропаганда. Както и в Америка и Западна Европа. Последните две харчат много повече пари и имат всеобхватна мрежа по целия свят. Те също финансират и ръководят европейски партии Но тях никой не ги снима Да припомним, обаче, за какво се борят десните партии. Най-напред- да се прекрати притокът на мюсюлмански имигранти към Европа. Салвини успя вече с 90 процента да ги редуцира, онези, които минаваха до сега през Италия. Така, че основната мисъл, кого най-много нервират десните партии, на автора му убягва. Поради вродена тъпост или добра сума, за да плаши наивниците с руския призрак.
  • 89 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Карабас Барабас":

    Най - голям номер им извъртя Маргарита Симонян. Тя отива да учи в САЩ по програма за надарени деца. Америка плаща образованието и даже и отпуска стипендия. Завършвайки, Симонян започва да работи в RT, а по-късно става главен редактор на най-популярната медия в Интернет и се превръща в истински кошмар за американската пропаганда. Нашият Кошлуков си остана преден на Сорос за съжаление .
  • 90 Пепеляшка

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "пипи дългото чорапче":

    Не е необходим пердах Да имаме милост Авторът и сега не може да свърже колко е 2 и 2.А ако го ударят по главата, съвсем ще се обърка, горкият.
  • 91 Гост

    0 0 Отговор
    А избраният народ ги печатат.Милиардите.
  • 92 Валка

    0 0 Отговор
    Не случайно е наречена ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.
  • 93 сноу

    0 0 Отговор
    Ти кажи на тебе, кой ти плаща и тогава ще ни стане ясно, кой на кого плаща.
  • 94 Селяндур

    1 0 Отговор
    Ми то асенчето е бояджия, сичките го знаят...