Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Март, 2024 12:22 4 716 83

Най-опасният момент за съществуването на Украйна: Русия произвежда три пъти повече снаряди от САЩ и Европа

  • украйна-
  • сащ-
  • русия-
  • война-
  • снаряди-
  • боеприпаси-
  • оръжия-
  • путин-
  • нато

Русия има значително предимство в производството и значително предимство на бойното поле

Най-опасният момент за съществуването на Украйна: Русия произвежда три пъти повече снаряди от САЩ и Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия произвежда почти три пъти повече артилерийски боеприпаси от САЩ и Европа. Това е ключово предимство преди следващата руска офанзива в Украйна.

CNN пише , че Русия произвежда около 250 хиляди артилерийски боеприпаси на месец, или около 3 милиона годишно. Взети заедно, Съединените щати и Европа са в състояние да произвеждат само около 1,2 милиона снаряда годишно за изпращане до Киев.

Американската армия си е поставила за цел да произвежда 100 000 артилерийски снаряда на месец до края на 2025 г. - по-малко от половината от месечното производство на Русия - но дори тази цифра вече е недостижима, тъй като финансирането от 60 милиарда долара за Украйна е спряно в Конгреса. „Сега сме в производствена война“, каза високопоставен служител на НАТО пред CNN. „Резултатът в Украйна зависи от това как всяка страна е оборудвана да води тази война".

Според официални лица Русия в момента изстрелва около 10 000 снаряда на ден, докато украинската страна изстрелва само 2000 снаряда на ден. На някои места по фронта от над 1000 километра съотношението е още по-лошо, според служител на европейското разузнаване, предаде агенция УНИАН. Недостигът на войски и боеприпаси идва в може би най-опасния момент за военните усилия на Украйна, откакто Русия за първи път настъпи срещу Киев през февруари 2022 г. САЩ и техните съюзници предоставиха на Украйна редица системи, но военните анализатори казват, че войната вероятно ще бъде спечелена или загубена в зависимост от това кой ще произведе повече артилерийски снаряди.

„Въпрос номер едно, който разглеждаме в момента, са боеприпасите“, каза представител на НАТО. „Това са артилерийски снаряди, защото тук Русия има значително предимство в производството и значително предимство на бойното поле.“ Руската отбранителна индустрия работи денонощно. Около 3,5 милиона руснаци сега работят в сектора на отбраната, в сравнение с 2 до 2,5 милиона преди войната. Русия също внася оръжия от Иран и Северна Корея. Служители на западното разузнаване все пак не очакват Русия да постигне значителни печалби на бойното поле в близко бъдеще. Дългосрочната математика ще е в полза на Москва, ако САЩ не предоставят допълнителна помощ на Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъжно козяче

    63 7 Отговор
    Е ся га са оплача на Козяк!

    Коментиран от #29

  • 2 😆😆😆

    78 9 Отговор
    Сега ли разбрахте 🙄?
    Къде ви беше разузнаването или разчитайте само на лозунги😆😆😆
    Запада си мисли, че САМО с надменност може да победи 👏👏👏

    Коментиран от #54

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иван

    77 10 Отговор
    Тръгнали с мечка дренки да ядат.

    Коментиран от #48

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    51 6 Отговор
    И лопатки, и лопатки 😉❗😉❗
  • 7 Бъдеще

    66 6 Отговор
    Нека най-големия евроатлантически оптимист, каже какви са шансовете, според представените данни, Украйна да победи Русия. Математиката си е математика, с повече хора и оръжие, изхода е само един...

    Тогава защо по дяволите Украйна праща на сигурна смърт своите хора, като със сигурност няма как да победи, предвид реалностите???? И колкото повече се бавят тези прословути преговори, толкова повече няма да има Украйна, нито хора, нито територии!!!

    Коментиран от #17, #21, #22, #23, #63

  • 8 Отец Чапаев

    25 5 Отговор
    Гебрю яде отровни гъби и сега мързелува.
  • 9 запада направи

    33 6 Отговор
    войната . абе има мигранти , по-важни неща има . високи цени . на глупаците им е евтиния . ходи купи къща, направи ремонт , отгледай дете . та да видиш по 5 пъти е инфлацията . денко да гледа 16-17 цени и сегашни . по хитро е да гледа 23-24 . значи е хитрец на дребно . без опит . хахаха
  • 10 честен ционист

    49 8 Отговор
    Европа не произвежда никакво въоръжение. Дори вече и раздаде наличното за благотворителнст. Украйна се превърна в европейското блато, което скоро ще фалира ЕС.
  • 11 Руснаков

    10 53 Отговор
    Ето кой не е спирал Никога да се въоръжава...това е Русия...военно полицейскит цирей на Европа...
  • 12 стоян георгиев

    38 4 Отговор
    И защо тогава подкачат като въшка на рогозка? Не си ли виждат нас .... зад. Ник
  • 13 Калкулацията

    10 54 Отговор
    Колкото повече снаряди "произвеждат" руските фашисти, толкова по-бързо затъват икономически.

    Коментиран от #25

  • 14 име

    50 4 Отговор
    Проследете историята на Кримския полуостров, от 18-ти век е руски и няколко пъти са водели войни, в които Англия и Франция са им били противници и са искали руснаците да нямат достъп до Черно море и флот. Сега причината е същата.

    Коментиран от #33

  • 15 Дойдохме си на думата

    56 5 Отговор
    Е, сега предполагам, че всички се убеждавате, че НАТО е много вожд и малко индианец !!!
    Там едни човечета се хрантутят, едни пари отиват в определени фирми от ВПК и накрая ......... няма снаряди, има усвоени средства и мнооооого лъжи колко е силно НАТО ! Силно ли е - ДА, ама НЕ , както казваше един журналист !
    А на страна като нашата "жална и майка", хем ни прибират пари, хем накрая ще ни изоставят !!! Марокански скакалци, те това са Запада !!!
  • 16 Целта постигната

    1 38 Отговор
    След поредица операции под фалшив флаг в Донбас целящи ескалация на конфликта рашиската федерация напада официално и създава необходимост от много повече снаряди и всичко останало и посрига целта си да създаде повече от 500000 нови работни места в отбраната и да сплоти обществото и да се оттърве от потенциални сепаратисти в някои райни където има нарастване на сепаратистките настроения
  • 17 Калкулацията

    15 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бъдеще":

    Ама моля те, дай разчетите за "повече хора и оръжие" за да видим "математиката".
  • 18 Смятай!

    32 2 Отговор
    И това при положение,че НАТО-вска България е впримчила да работят военните си заводи нон-стоп-на три смени...!
    И пак не стигат...!

    Коментиран от #50

  • 19 Дрън дрън та пляс

    39 2 Отговор
    Интересно, а от 3тия месец на войната публикувате статиики с източник уркайана, как русия свърлила снарядите, патроните, ракетите, танковете, самолетите, хората, корабите.....

    Коментиран от #24

  • 20 Последния Софиянец

    24 3 Отговор
    Да почнат и укрите да работят.
  • 21 Ами ДА...!

    35 3 Отговор

    До коментар #7 от "Бъдеще":

    Той Папата защо излезе с призив Украйна да вдига бялото знаме,докато е време...!
  • 22 838е8р8р

    4 14 Отговор

    До коментар #7 от "Бъдеще":

    Защо пък да не може? Има шанс да издържи още години по този начин
  • 23 ВЪЙ

    6 25 Отговор

    До коментар #7 от "Бъдеще":

    Така си мислеха и 400 000 орки.Преди да отпътуват към Рая.
  • 24 Сал...

    32 0 Отговор

    До коментар #19 от "Дрън дрън та пляс":

    ...едни лопати им останаха на руснаците...!
    Не се шегувам!
    Същата авторка на тази статия го написа!
  • 25 ру БЛАТА

    5 20 Отговор

    До коментар #13 от "Калкулацията":

    Скоро пак ше се качва до 133 за долар просто чартовете го показват а това значи че ще има и сериозно негативно вътрешно събитие

    Коментиран от #28, #43

  • 26 Браво

    24 3 Отговор
    САЩ допуснаха стратегическа грешка: спряха руските олигарси да източват парите от Русия, защото където и да са извън Русия, руснаците биват гонени, блокират им активите/парите/имотите и т.н., а Русия не е обикновенна държава - това са 40% от всички ресурси на планетата!!! Отделно руснаците не могат да бягат на Запад, както преди...най-много да си покрият в бившите СССР републики! т.е. САЩ за има няма 5-10 години ще създадат абсолютната машина РУСИЯ

    Коментиран от #44

  • 27 Госあ

    32 1 Отговор
    “ Според официални лица Русия в момента изстрелва около 10 000 снаряда на ден, докато украинската страна изстрелва само 2000 снаряда на ден. На някои места по фронта от над 1000 километра съотношението е още по-лошо” обаче, видиш ли, руснаците давали 10х повече жертви от укрите ! Това е, като да си промениш мнението на 360 градуса или да кажеш че Пекин е във Виетнам ! Все думи на евродепутати (нали и наш’те са европейци)
  • 28 Калкулацията

    3 20 Отговор

    До коментар #25 от "ру БЛАТА":

    И аз очаквам, че няма дълго да издържат да наливат пари в рублата, щото вече паричките почват да свършват. Скоро ще трябва да опрат до златните резерви, но и те не са толкова много, колкото им се иска, да не говорим за това на какви цени ще трябва да продават ако наводнят пазара.
  • 29 Емил

    6 25 Отговор

    До коментар #1 от "тъжно козяче":

    Виж колко стуват тези снаряди и най-добре оплачи руския народ! Още поне 100 години мизерия - самагон и картошка!!! И още 1000 години карма за изкупление - виж еврейте!

    Коментиран от #34, #56

  • 30 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 3 Отговор
    Докато бистрихте величието на кремъл и русия,аз подрязах 2 д!ръвчета и поизчистих градината

    Коментиран от #57

  • 31 Не може да бъде

    17 1 Отговор
    Какво стана с прословутата европейска "ефективност". Оказа се, че не българите, както се опитваха да ни убедят, а Западът е неефективен. Дано свсреат поне да налепят етикети, че да ги разпознават когато попаднат като трофей у руснаците
  • 32 Агресорката Мара

    13 1 Отговор
    Произвежда само газове!
  • 33 Атина Палада

    27 1 Отговор

    До коментар #14 от "име":

    Въпреки, че след преврата в Украйна и колонизирането на Украйна, западния свят се опитаха да посегнат първо на Крим, не е това причината! Причината е, че Западния свят е фалирал и ако не се домогне до природните ресурси на Русия и Донбас, той приключва.. Още през ноември месец на 2019г централните банки изпаднаха в шок:) поради голямата ликвидност. Балона беше пред спукване... Но се пусна ко. вид и се напечатиха трилиони. И продължават да се печатат..Сега пред тях стои задачата или плячкосване на ресурси или.... отиват в историята. Още повече, че Китай и Русия ги изгониха и от Африка, където източваха ресурси.. Не им е до Крим изобщо, а до тяхното съществуване..
  • 34 Ти пък като

    15 2 Отговор

    До коментар #29 от "Емил":

    Живееш в един разкош, миришещ на чесън и вкиснало, а под подпетените ти обувки от бай Тошово време се показват напуканитети ти пети от скъсанитети чорапи!
    Картофите- пресните са по 12 лв килото! И гладен си лягаш.

    Коментиран от #38, #59

  • 35 Симо

    21 1 Отговор
    Русия е във война със запада от поне десет години. То не бяха санкции, то не бяха ограничени, обвинения, новичоци, истерии, .... Руснака знаеше, че истинската война е неизбежна и се подготви!! Подготвя се от десетилетия! Още като започна специалната операция, беше ясно че руснака е готов за истинска война и то веднага.

    Коментиран от #53

  • 36 Искуствен интелект

    9 1 Отговор
    Данните сочат че продължителната война най-често влияе негативно на икономиката и мирните решения и дипломатическите преговори често се предпочитат, за да се сведат до минимум негативните последици за всички участващи страни
  • 37 Механик

    20 1 Отговор
    То хубаво констатирате, ама тия работи не ги ли знаехете, когато се напъвахте да събаряте Русия??
    Или какво си мислехте, Русия ще ни клекне веднага и ще я разграбим както само ние умеем?!
    Ми, кофти, ама не сте познали. Сега като ви бахмутят с лопатите, недейте рева!
  • 38 Емил

    2 10 Отговор

    До коментар #34 от "Ти пък като":

    Нещо си се объркал! Имам къща в най-скъпия квартал на Пловдив, още една на морето и три коли, Картофите по 12 лв. са най-евтиното нещо, което си позволявам.

    Коментиран от #51, #52

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Луд с картечница

    19 1 Отговор
    Кво стана ,една бензиностанция с ракети попиля отвсякъде Демократичният Обединен Въздух под Налягане.
  • 43 Атина Палада

    13 1 Отговор

    До коментар #25 от "ру БЛАТА":

    С нисък курс на местната валута се стимулира износа, пълни се хазната и максимално се затруднява изтичането на капитали извън страната!
    Толкова до ниския курс на рублата.

    Коментиран от #46, #62

  • 44 Има вариант

    1 6 Отговор

    До коментар #26 от "Браво":

    Крепостните да се вдигнат и да изметят цар плах и олигарсите.... Нова Велика Революция също е вариант там

    Коментиран от #49

  • 45 Хохо Бохо

    12 0 Отговор
    Русия произвежда 3 пъти повече снаряди от САЩ и Европа, Китай произвежда 3 пъти повече автомобили от САЩ и Европа, европейски компании се местят в Китай......ценните ми евроатлантичета сещате ли се на къде отива работата? Нищо, след боя ще се сетите

    Коментиран от #61

  • 46 Еко Но Мис

    2 6 Отговор

    До коментар #43 от "Атина Палада":

    Въпрос с повишена трудност:

    икономика като Швейцария или като Турция по-добре?

    Коментиран от #55

  • 47 Ария Матанасова

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Хахаха":

    Ее кай ся честно ,не си ли падаш по топли рунтави дългокосмести писанки?
  • 48 От страни

    18 1 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Айде за ядене иди-доди - ял съм малина с мечката без да знам за нея, ама тия не ядат дренки а ръчкат мечката под опашката и това си е друго ниво на риск. Има го на виц: Един ловджия реши да иде да си убие една мечка, взел пушката отишъл в гората да ама мечока го подгонил, оня затрил пушката, мечока го хванал и го оправил и го пуснал. Да ама тоя нали е мъж взел друга пушка и пак отишъл да я гърми, мечока пак го подгонил и го настигнал, оправил го и го пуснал. Сега тоя решил да убива мечока квото ще да му струва, взел пушката и отишъл пак в гората. Мечока като го видял го попитал: - Абе ти ловджия ли си или си пе...ст?
    Така и нашите се навират при мечката в дупката....
  • 49 КОТарАК

    7 0 Отговор

    До коментар #44 от "Има вариант":

    Мокролигавите сънища на с0р0$ нята.
  • 50 От страни

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "Смятай!":

    Между другото четох един анализатор който много положително и уважително говори за заводите на Арсенал и каза че нашите са едни от най способните днес да произведат оръжията. Само един е минуса - произвеждаме оръжия да убиваме тези които са ни дали тези производства и лицнзи и всичко което е необходимо... Дали ще дойдат да ни питат някой ден: - В чём сила, брат?
  • 51 Ами

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Емил":

    Страшен си бе Емиле,римлянката от Аджи Асан маала дет те хвалеше да не се е споминала,а гейzeрче.Вервам ти на 100%.Знам ,че цялото Филибе е твое.
  • 52 то е хубаво да имаш

    6 0 Отговор

    До коментар #38 от "Емил":

    но и тези около теб трябва да имат помалко,иначе ще ти ги вземат рано или късно.Това е според едни закони на които някои не обрищат внимание,но са в сила както физичните и не зависят от волята на човека..
  • 53 Математик

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "Симо":

    Логиката не е на тяхна страна защото от това което се развива сега излиза че заради малка територия и хора страдат много повече територии и хора и немислими допреди съвсем скоро ядрени реплики звучат по ефир почти денонощно което е психически тормоз за всички
  • 54 факуса

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "😆😆😆":

    явно много руски шпиони и в тяхните разузнавания и са ги заблуждавали ха ха,великото нато се оказаха нудисти,голи та дрънкат
  • 55 Атина Палада

    5 1 Отговор

    До коментар #46 от "Еко Но Мис":

    За Швейцария ли? За банките и парите на световната олигархия ли? Ха ха ха
    За Турция е ясно-същата като в Европа, обаче в Европа печатницата не спира....И щом си икономист, вярвам, че знаеш до какво води печатницата..

    Коментиран от #78

  • 56 От страни

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Емил":

    Самагон и картошка казваш? Тука съм та виждам кво става - дали си и ял това дето го ядат некога през живота си. Забрави мечката и балалайката... Аман от дивотии.
  • 57 От страни

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Значи си вече "дълбоко копаещия" - пак лъжеш - подлога и работа са две нсъвместими понятия. Забрави да изринеш обора?

    Коментиран от #64

  • 58 е как бе

    8 1 Отговор
    Нали руснаците свършили оръжията , ракетите , снарядите ,танковете , самолетите .... и сега се биели с лопатите .
  • 59 От страни

    1 3 Отговор

    До коментар #34 от "Ти пък като":

    Давай му адреса да му купя от Магнит няколко килограма че "гладните" русняци го купуват по 50 стотинки килото. Толкова в магнит 20 рубли килограм.
  • 60 Пешо

    1 6 Отговор
    Превъзходството на руснаците се изразява в едно село годишно!
  • 61 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 8 Отговор

    До коментар #45 от "Хохо Бохо":

    Защо внасят ,ганчо от северна корея и иран тогава боеприпаси????Като лъжете дали някой ви вярва,а руски ибрици!
  • 62 От страни

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Атина Палада":

    Раскажи му как китайците изкуствено девалвират юана и как им се сърдят американците за това нещо. Ама май напразно ще е.

    Коментиран от #65

  • 63 Така е

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бъдеще":

    Въпреки че имат силна икономика, страните от НАТО са джуджета във военно отношение спрямо Русия!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Атина Палада

    6 0 Отговор

    До коментар #62 от "От страни":

    Писала съм им го, обаче те не вдеват..Теъмп по времето, когато беше президент нали се разгневи на Китай, че спекулативно девалвирал юана.. Ама ако бях на мястото на Китай щях да питам Тръмп, защо САЩ през 1993г спекулативно девалвираха долара:). И защо сега не могат, колкото и да им се иска да го свалят..
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 666666

    9 1 Отговор
    Малеее ,че от къде толкова перални да им взимат чиповете !?!? Уж бяха закъсали .Явно не сме разбрали добре. Ставало въпрос ,че ЕС и САЩ закъсвали .
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 ЕТО КАК !

    5 7 Отговор
    Русия произвежда три пъти повече снаряди от САЩ и Европа . . . Не е вярноооооо - тя е най миролюбивата страна на земята , не знаете ли . Я питайте Лавров , Захарова и Путин ! И без нейната освободителна закрила светът не можел . А може скоро и Франция да бъде освободена . . . ами няма как да се допусне някоя държава да е по-добре от блатная . Не може някой да се бори срещу джихадисти и на русия да и харесва това ! Вижте какво върши и търси Русия в Сирия !

    Коментиран от #74

  • 70 Панта22

    7 3 Отговор
    Германия ия 0,4 разтеж. Русия 4,5.Световна банка е това. Не фон Лайнен и перални. Абсолютен рекорд с цената на златото. Нещо за златни резерви някой думаше?Евтина рубла, конкурентен износ. Пример, Китай. Русия започна алъж вериж в национални кинти. С Китай. С Индия. Та и 200 да стане рублата, през опашката на мецана и е. Какво става с долара? От 75 занестител на национални валути, стигна до 45%.От там и цената на златото. Народа се спасява панически. Самогон ли😂 Магазините им са пълни с народ по нощите. Българите се бият в центъра на София с маврите. В Русия танцуват валс и се разхождат млади двойки.

    Коментиран от #71, #72

  • 71 Мдаа

    0 3 Отговор

    До коментар #70 от "Панта22":

    "разтеж"

    Грамотността си има степени.

    Познай на кое ниво си.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Васил

    0 2 Отговор
    Нищо не произвеждат рашистите всичко е внос от Иран и Северна Корея тези примати и пирони не могат да си произведат.

    Коментиран от #75

  • 74 Орксия

    1 2 Отговор

    До коментар #69 от "ЕТО КАК !":

    Блатен мир🧌🧌
  • 75 Серсемин

    4 0 Отговор

    До коментар #73 от "Васил":

    Да бее, даже и нафтата за танковете им свършила и се примолили на американците за неколко туби, ама това не ви го казват, щот е военна тайна. А ти от дека знаеш за пироните? Нали е военна райна?
  • 76 де факто

    1 1 Отговор
    Съвсем нормално е.Русия е в пълнометражна война срещу малка Украйна.Европа не е във война,А този път я няма Европа да я спасява Русия,както през ВСВ и е нужно руснаците сами да си произвеждат некачествената скрап.

    Коментиран от #81

  • 77 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    Страните от Европейския съюз възнамеряват да увеличат допълнителните си разходи за отбрана. В същото време ЕС - блок, чиито най-важни цели са поддържането на мира между държавите-членки - се фокусира върху отбраната и сигурността, опитвайки се да се защити от външни заплахи в тези бурни времена в светлината на страховете от нова война в Европа. ЕС забрави основното си място, той трябва да поддържа мира, да се застъпва за прекратяване на огъня, за преговори между дипломати, но вместо това днес този блок помпа страните със страх, принуждава ги да се въоръжават до зъби, да изпращат колкото се може повече оръжия и все повече се държи като агресивен блок, нито дума за мир!
  • 78 факуса

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Атина Палада":

    затуй швабчо плещи за зануляване,щот балонът се кани да гръмне
  • 79 Серсемин

    1 0 Отговор
    Виц: 2045година. Руската армия отново е обкръжила Берлин. От руските окопи се чува вик: Ей германци, предайте се! В германските окопи се суетят араби - Абе сега от къде да им търсим германци?
  • 80 максим

    1 0 Отговор
    авторката,отново се подвизава на украински лъжи.русия не внася оръжия от иран и северна корея.и не използва шахед.по- рано, правеше прототипи на шахед,но вече има около 12 модификации на дронове.и серийно се произвеждат.американската пропаганда, пак говори небивалици и украинската хунта,ги раздува.целта е ясна.тези две страни са кошмара на америка.и да добавя още нещо,което раздува гласът на америка,станция забранена и в турция.в новосибирск в педагогическия институт,не правят дронове.
  • 81 максим

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "де факто":

    целия свят,драги момко иска руско оръжие.разумееш??? за каква скрап,говориш,не се изказваш точно.много си далеч от военната техника,че да даваш заключения.нищо не си виждал,от лафовете на такива,дето лаят месеца,файда нема....
  • 82 Бай Яни.

    0 1 Отговор
    Смях в блатото, Путин от 20 години се подготвяме за тази война. Крепостните освен снаряди и други бомби незнаят друго да произвеждат. Путин поддържа войната да не измрът от глад крепостните. Московските използват въоръжение още от СССР.
  • 83 може

    0 0 Отговор
    Е , така е , къде сте тръгнали с мечка ошаф да ядете ?
Новини по държави: