Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Март, 2024 21:01 6 623 351

Кой ще воюва, ако България бъде въвлечена във война

  • нато-
  • война-
  • българия-
  • българи-
  • армия-
  • мобилизация-
  • русия-
  • украйна

Изследване показа, че едва 30 на сто от българските граждани биха воювали с оръжие в ръка за страната си

Кой ще воюва, ако България бъде въвлечена във война - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Веселин Стойнев:

Изследване на „Галъп Интернешънъл“, проведено в края на миналата година в 45 държави по света, показва притеснителна картина – че голяма част от европейците, включително и българите, не са готови да воюват за родината си.

Още новини от Украйна

А България сякаш е повече страна от Западна, отколкото от Източна Европа - едва 30 на сто от българските граждани декларират, че биха се били за страната си, ако тя бъде въвлечена война, срещу 42% категорично отказващи. Все пак патриотичната мобилизация у нас изглежда по-висока отколкото в Германия, където 23% са готови да хванат оръжие, срещу 57% „пацифисти“. Да не говорим за Италия, която и без това не беше особено ефективна във военно отношение през миналия век, а днес цели 78% не биха се сражавали за родината си, срещу едва 14 на сто, които са готови да я подкрепят с оръжие в ръка.

Трудно е да се правят изводи от данните

От подобно изследване обаче не могат да се правят големи заключения, защото контекстът във всяка страна е различен. Какво да кажем например за показателите при сърбите, които са сходни с нашите (там 36% са готови да воюват, срещу 50% отказващи) - дали заради опита им от юговойните и въздушните атаки на НАТО преди четвърт век те вече не са толкова боеготови?

Интересно е, че 48 на сто от руснаците изобщо не могат да отговорят на този въпрос (най-висок дял в цялото изследване). Дали зад това не се крие огромно мнозинство от нежелаещи да воюват, което те не могат да заявят открито, защото неодобрението на „специалната военна операция в Украйна“ е забранено? И дали Турция и Гърция, които не са включени в изследването, не биха се приближили до максималната патриотична мобилизация на страни като Армения и Азербайджан, които са в открит военен конфликт? Най-сетне, въпреки високата патриотична мобилизация в Украйна, какви са онези една трета от изследваните, които не искат да се бият за страната си, която е жертва на агресия?

И по демографски характеристики данните може да са подвеждащи. Половината от населението е от женски пол и с изключение на страни като Израел не се предполага, че от него се очаква масово да воюва. Значителна част пък са възрастни хора, вероятно мнозина от които или биха отговорили с „не“, просто защото са възрастни, или пък биха казали „да“, със съзнанието, че не могат да допринесат с нищо в бой, но понеже някога са били в казарма, пренасят от миналото си боеготовност.

Участие във всяка война или само в отбранителна

Най-ключовият проблем в изследването обаче е, че в него не става дума за каква война иде реч. За арменците заплахата е и исторически, и актуално очевидна и затова почти единодушно декларират готовност за включване в бой. За руснаците, ако контекстът е войната в Украйна, справедливата кауза явно не е самоочевидна, но пък има опасност тя да бъде разширена до война с НАТО – и това може да е основната причина само една трета от жителите на тази (също и мултиетническа) държава да са готови да воюват за страната си.

В недалечното минало воюването отвъд собствените граници често се е смятало за справедливо – като война за национално обединение или освобождение на сънародници под чужда власт. Но след Втората световна война в Европа рядко имаме оспорване на граници и най-безспорна би била само войната в защита на собствената територия. Затова дали ако въпросът беше – ще се биете ли за страната си, ако тя бъде нападната, отговорите в България и навсякъде в Европа не биха били други? Защото един италианец, например, от кои точно съседи да се опасява, че да иска да брани страната си и защо да е готов да се бие за нея някъде извън Апенинския полуостров? А какво да кажем за един германец, носещ комплекса за вина заради германския милитаризъм след нацисткия му апогей.

Поради всички тези, а и много други, въпроси картината, която дава изследването на „Галъп интернешънъл“ не предлага добра почва за изводи и спрямо изследването 10 години по-рано, въпреки идентичността на въпроса. Въпреки това то може да е отправна точка, редом с данни от много други изследвания на общественото мнение, за да се проблематизира доколко европейците, и в частност българите, сме готови да защитаваме свободата си. Имаме ли критична маса национално единство, така че повелята на чл. 59, ал. 1 от Конституцията на Република България - „Защитата на отечеството е дълг и чест за всеки български гражданин“, да не е само пожелание. Или консуматорските общества (и желаещите като нашето да ги догони) са изпаднали в такова самодоволство, че не са способни да си развалят рахатлъка дори, за да го запазят?

Закрилата от НАТО може да не е пълна

Следващ въпрос е дали сигурността на нашите държави може да се гарантира само от професионални армии и ако някой ден се наложи мобилизация, дали тя няма да е предимно насилствена поради липса на патриотичен ентусиазъм. И дали ако за тази сигурност можем да сме патриоти само в рамките на собствените си граници, прословутият чл. 5 от договора за НАТО - че въоръжено нападение срещу една страна-членка се смята за такова над всички, няма да се изпразни от съдържание? Той задължава всяка от съюзничките да окаже незабавна помощ на жертвата, но само като предприема „такива действия, каквито смята за необходими“. Няма ли националният егоизъм и страхът от въвличане във война да ограничат тези действия до дипломатически демарш, хуманитарна помощ и някакво оръжие? Както през 1939 г., когато Англия и Франция обявиха война на Германия заради нахлуването ѝ в Полша, но без да участват в реални военни действия в нейна защита, дори не ѝ пратиха оръжие.

Думите на френския президент Макрон, че не може да бъде изключен вариантът да бъдат изпратени западни войски в Украйна препраща към забравените уроци от недалечното минало и събужда европейците от уютната дрямка на немислимото. Уви, войната припарва отново до дворовете ни и може да е късно за солидарен европейски патриотизъм, който евентуално да се появи едва когато се подпалят и къщите.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 78 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    45 245 Отговор
    руски ботуш повече няма да стъпи при нас

    Коментиран от #46, #72, #116, #205

  • 2 Българин

    30 170 Отговор
    българите не сме губили битка

    Коментиран от #71, #91, #315, #351

  • 3 Българин

    37 184 Отговор
    ще посрещнем братушките със салюти на Дунава -много има да им връщаме

    Коментиран от #12, #13, #18, #27, #104

  • 4 бай Даньо

    218 11 Отговор
    Как кой ще воюва!? Никой , то няма оръжия, по именно - няма танкове, няма самолети, няма ПВО, няма кораби, няма БТР-и ....

    Коментиран от #170

  • 5 Плевнелиев

    127 18 Отговор
    Мога да ви кажа, че 100% ще воюват вие само раздайте оръжия 😂😂😂😂😂
  • 6 от село

    274 3 Отговор
    На първа линия ще са депутатите ,а след тях шефовете на агенции , кметове и общински съветници !
  • 7 Българин

    17 155 Отговор
    българите ще занулим агресора,както преди 100 години в Добруджа

    Коментиран от #82, #93, #335

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Муахаха

    272 5 Отговор
    Първо, ние нямаме държава, или поне не такава която да работи за нас.
    За Делян ли да воюваме?
    Или за Бойко?
    Или за всичките знайни и незнайни izmeкяри, които се изредиха във властта?
    Второ, тая война я гласят за източно-вропейците срещу Русия ама не за техния интерес а за нечий друг, справка украинците.
    Както беше казал Сорос-нашите пари и технологии и източно-европейските човешки ресурси.
  • 11 БЪЛГАРИНЪТ

    15 128 Отговор
    МИЛЕЕМ ЗА РОДИНАТА СИ..ВСИЧКИ ЩЕ СИ ДАДЕМ ЖИВОТА СИ ЗА НЕЯ..НЕ ВЯРВАМ НА СОЦИОЛОГИЯТА..ТОВА СА НАЙ-ВРЕДНИТЕ ИЗРАСТАЦИ В РОДИНАТА НИ....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сатана Z

    125 4 Отговор
    Не ми пука кой ще воюва,но живи няма да се върнат от Русия

    Коментиран от #320

  • 15 вижда се

    140 10 Отговор
    Ама нашите младежи са завладени от знамето на дъгата , благодарение на европейската директива !!
  • 16 Плевнелиев

    95 4 Отговор
    Забравих да напомня за българския батальон които трябваше да се сформира с българско командване. После беше 50 на 50 с чужди военни и чуждо командване. И накрая ми то ......мани.
  • 17 Тук въпросът който отключва проблема

    179 4 Отговор
    е че българинът не е глупав И разбира че не воюва в полза на България а в полза на едни манипулативни наши задблатни приятели които обичат да дърпат конците и да се крият там далече далече.
    Да обаче българинът не е прост като украинецът.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бонев

    169 1 Отговор
    35години обясняват колко лоша е държавата,как думата патриот е отживелица, знамето кич а сега кой щял да воюва.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ЩЕ воюват

    59 46 Отговор
    БЪЛГАРИТЕ които служиха в армията на НРБългария и са се клели за вярност към родината ни . Президента е един от тях - ИСТИНСКИ воин . Зад него ще застанем всички заклели се пред знамето , макар и над 60 годишни. Опитайте .

    Коментиран от #42, #85

  • 23 Нито българин, нито германец, нито никой

    161 10 Отговор
    няма да воюва срещу Русия. Тия от ЦРУското Дойче Веле не схванах ли, че прахосват на вятъра парите си да купуват статии във Факти и сие. Българин срещу руснак-брат няма да се бие. По-скоро ако някое продажно правителство предизвика война, то тогава мога да си представя,че виновниците ще бъдат екзекутирани от народа доста бързо.

    Коментиран от #44

  • 24 Герен

    87 3 Отговор
    То оръжие калашник макаров картечници може и да има. Но самолетите дека са?.
    Дека са бронетранспортьорите танковете ракетите.ТО САМО СЪС БОЙЦИ НЕ СТАВА.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Бендида

    142 1 Отговор
    Отново недъгавите провокации на дойче веле. Така поставен въпросът,,Кой ще воюва, ако България бъде въвлечена във война",задава по същестен въпрос. Кой би ни въвлякъл във война? Не сме ли суверена държава? Политиците да си опичат акъла.

    Коментиран от #34, #79

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Бял мечок

    25 30 Отговор
    Ako ни нападне Германия,Белгия,Швейцария Дания,се предаваме веднага.
  • 29 Обратен

    83 12 Отговор
    Точно сега българите са пили по няколко ракии и са много смели от дивана на който лежат.
    Страхливи скотове.Дори войници не ходили тръгнали д се бият с Русия.

    Коментиран от #48

  • 30 ТаУмВзе

    87 5 Отговор
    Пращаме соросоидчетата да си Воюват срещи Русия де. Как кой? По точно краварчето ще ги прати де. ХАХХАХХ Щото, ако се даде Оръжие на Българи на краварчето ще му е тесна Базичката Клекнало! Z
  • 31 Мда

    107 1 Отговор
    Кой ще воюва, ако България бъде въвлечена във война? Авторът на статията, тагарев, паси, съби, герберасти и пр. атлатики.
  • 32 Дамяни

    83 2 Отговор
    Мобилизираме всички от Парламента начело
    СВсички Лидери на първа линия. Ние след тях.
  • 33 Ужас 😰 ужас

    81 4 Отговор
    Дойче веле се е притиснило кой ще воюва, като Кирчо,Кокорчо и Тагаренко ни вкарват толкова усърдно във войната.
  • 34 Пич

    30 0 Отговор

    До коментар #26 от "Бендида":

    Браво !
  • 35 УКРАЙНА🇺🇦

    7 94 Отговор
    Ако ще се бия ще е срещу рашистите

    Коментиран от #36, #38, #69

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ХА ХА

    73 2 Отговор
    Боли ме фара кой ше воюва за бг, аз воювам само с топлофикацията.
  • 38 Тити

    70 2 Отговор

    До коментар #35 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    Заминавай още сега и не се връщай и много поздрави на Светльо Ултраса да носиш.
  • 39 жмъц

    77 4 Отговор
    готов съм да се бия за България, но първо ще мина да ги "освободя" Паси, Тагарев, Ненков, Каракачанов, Неев, Запрянов и сие
  • 40 Да, бе

    68 0 Отговор
    Грешно ви е проучването и едва ли са 30 процента, но от българите, а от българските граждани, е там вече съвсем сте я закъсали...
  • 41 Хххххххххххх

    74 3 Отговор
    Благодарете на медиите, политиците и обществениците, които не спират да казват, че България принадлежи на НАТО и ЕС. Нека от там дойдат да воюват.
  • 42 Мда

    8 4 Отговор

    До коментар #22 от "ЩЕ воюват":

    Даже и срещу Русия, нали?
  • 43 хахаха

    80 3 Отговор
    Кой ще воюва за България ли? Никой от народа няма да воюва за да защитава чуждите богатства. Явно само тулупите, които са предизвикали войната, ще трябва да защитават сами своите владения.......това последното беше смешка за лека нощ.........
  • 44 А бе

    11 77 Отговор

    До коментар #23 от "Нито българин, нито германец, нито никой":

    Руснаците не са ни братя, така, че дойдат ли ще ги бием! Вие ако сте си братя и вас ще бием!

    Коментиран от #60, #86

  • 45 ПАСИ БООПКО ГНОМА КАСТОВ

    52 1 Отговор
    и ТН са НЕГОДНИ ЗА ВОЕНБА СЛУЖБА ТЕ СА ГОДНИ ЗА КРАДЕНЕ НА ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ ЗА ПРЕДАТЕЛСТВА КЪМ РОДИНАТА И НАРОДА
  • 46 Някой

    36 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Да се надяваме че и турски ботуш няма да стъпи !
  • 47 БгТопИдиот🇧🇬

    68 0 Отговор
    Кат гледам броя на Рапортите за напускане от редовете на "армията" ни и недокомплекта нема балами.

    САмо муню,плювню,прасЙорданов,наТка гаражка,и попкремчева остават за бойното поле !
  • 48 Мда

    24 1 Отговор

    До коментар #29 от "Обратен":

    А с Йемен може ли бе, джендьо?
  • 49 Дядо Йоцо гледа

    75 0 Отговор
    Ха ,ха , то на младите ако им вземеш телефона изпадат в депресия , какво остава войници да идат !
  • 50 az #СВО

    69 1 Отговор
    Ма, нали НАТО-то ни пази????
    Как кой ще воюва?
    Ми НАТО нека воюва! :))))

    Коментиран от #52

  • 51 защо ястребите не искат да разберат че

    61 2 Отговор
    хората желаят МИР . Не си седнаха на задните части .

    Коментиран от #55

  • 52 кое нато

    38 1 Отговор

    До коментар #50 от "az #СВО":

    Не разбрахте ли вече че нато сте вие всичките които на "референдума" казахте ДА за приемането на България там !!!
  • 53 Така Така

    58 3 Отговор
    За нато никога, против нато винаги
  • 54 Аман от шушумиги

    61 2 Отговор
    Този списвач какво е въртял, сукал и изсмуквал от пръстите си за да напише тази боза- от първата до последната дума пълни глупости. Срещу кой ще се биеш за страната си, бе чичак- срещу нашите освободители на руска (украинска) земя ли?
  • 55 А бе

    7 56 Отговор

    До коментар #51 от "защо ястребите не искат да разберат че":

    Хората желаят мир, но Путин и орките му искат война! Да се предаваме директно ли, както изповядват копейкин и резидента?

    Коментиран от #112

  • 56 На първо място е въпроса срещу кого

    71 6 Отговор
    Ако е срещу НАТО ще са 80% ако е срещу Русия може би 5% това е повече от сигурно защото тези 80% знаят много добре че Русия не е заплаха за българския народ а за българските продажни политици в стил зеленски

    Коментиран от #81

  • 57 Някой

    71 0 Отговор
    Да си воюват тези, които са въвлекли България във война. Нямам намерение аз се се бия за техните интереси.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Балъка BG

    45 1 Отговор
    Ако сме на фронта с Пеевски и Борисов храбро ще браним теца на Доганя.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Моряка

    82 2 Отговор
    В България патриотизмът е промит отдавна от американските фондации, включително и от учебниците.Да воювам за имотите на Домусчиев, за спестяванията на Боко,Костов и тем подобни, за интересите на Кирчо и Кокорчо,на Гнома или на Шиши?За интересите на Посолството или на Урсула?Да не съм луд.България отдавна е Американска колония,да я бранят колониалните войски.
  • 62 БгТопИдиот🇧🇬

    35 1 Отговор
    КапитализЪма (демуКРАДцията) има нужда на определен период (и брой системни кризи) от ГОЛЯМА война за да същесвува в този си вид.

    А двукраки дал господ,плюс минус некой друг милион-така редят "мъдреците" от д.ав-ос.
  • 63 УдоМача

    46 1 Отговор
    Много лош анализ, специално за Българската причина за резултата. Който има акъл ще се сети защо Българите не биха тръгнали да защитават Родината.

    Коментиран от #64

  • 64 БгТопИдиот🇧🇬

    57 0 Отговор

    До коментар #63 от "УдоМача":

    Родина е едно ,колониална държава е съвсем друго понятие !
  • 65 четете

    9 38 Отговор
    Четете, четете Симеон Рдев, Захари Стоянов, Раковски, Ботев и мн. други. Ще разберете какво е направила русия за БЪЛГАРИЯ. Грешен път сте поели. Стъпките ви водят към гибел. На мърша ми миришете – мъртви души.
  • 66 Много е просто

    37 1 Отговор
    Ако е против Русия ще воюват русофобите и никой друг
  • 67 Николай

    37 3 Отговор
    Не 30 Ами реално са под 3%, няма балами да си дадат живота заради някакви си средновековна идеология. 21 век модерния мъж си цени и уважава живота много повече от някаква си родина.
  • 68 може

    46 1 Отговор
    Ха ха , ... да воювам за Родината си в ,..... Украйна ? Абе , тия нацяло вече изкукаха ! И срещу кого да воювам за Отечеството си ... срещу двадесетократно по - силен враг , или срещу стократно по - силен ? Това е все едно да предизвикам Кубрат Пулев на ринга да се бием , аз не стига че съм 50 кила с мокри дрехи , ами и никога не съм се качвал на ринг , .... как мислите ще завърши този двубой , и ще има ли поза някой от него ?

    Коментиран от #317

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Ромчо

    29 1 Отговор
    В Държавата на циганите ще воюват циганите
  • 71 Отнася се за мъжете

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Не за вас .
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Веднага отговарям

    39 1 Отговор
    Ще воюват тия, които са я въвлекли във войната.
  • 75 Някой

    36 3 Отговор
    Как кой ще иде да се бие, Ами имаме професионална армия, те ще идат на война, за да си заработят заплатите които са ги взимали цял живот . Те Какво си мислят че само ще се прибират големите заплатки и ще си въртят синджира доживотно !!!!???

    Коментиран от #90

  • 76 Ако на българите се раздаде заредено

    53 2 Отговор
    Оръжие ,първо ще тръгнат към парламента и министерски съвет
  • 77 А бе

    1 18 Отговор

    До коментар #60 от "Нали ти казах,че няма нужда да се хабите":

    Май не осъзнаваш, че си от майкопроджниците, готови да си свалят гащите срещу врага!
  • 78 С танка

    52 0 Отговор
    Поредната тъпотия, написана от уж учен човек. Българите воюват само ако искат да защитят това което имат, но безсмислените изкуствени войни няма да ни заинтригуват със сигурност.
  • 79 Кой -той

    30 1 Отговор

    До коментар #26 от "Бендида":

    Абсолютно съгласен. Дойчето направо ни внушава. Последното от статията кърти - ,,Уви, войната припарва отново до дворовете ни и може да е късно .....
  • 80 Тези въпроси не са на дневен ред

    24 0 Отговор
    Ко?Ние!
    Айде у лево, у левоооо
  • 81 Мда

    3 44 Отговор

    До коментар #56 от "На първо място е въпроса срещу кого":

    Значи ще останем само петте процента от народа, но пък ще изкореним руските слуги, които винаги ни дърпат назад.

    Коментиран от #89

  • 82 Фронтът е в Украйна

    35 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Защо си още тук?
  • 83 Как така-,,Кой"...?

    41 1 Отговор
    Тагарев разбира се ...!
  • 84 Парапетов

    38 0 Отговор
    Тагарекьов, Киро Парапетов,Сюлейман Пуси и Асенушка да отиват.
    Друг няма да иде май.
    Ама и те няма нали знаете.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Е.С.

    41 1 Отговор
    Ще воюват Паси, Плевню, Тагарев, про100киро, Кокоро, Денков, Атанасов и т. н….
  • 88 Путинофил

    6 20 Отговор
    путин знае, че цяла Европа и България са путинофилски и затова нападна Украйна!
  • 89 Мишел

    19 1 Отговор

    До коментар #81 от "Мда":

    Кво ша изкорениш ,бе О Трепко,единствено един Менует можеш да ми врътнеш.Ако се представиш добре ти лепя 5тарка на челото.

    Коментиран от #101, #319

  • 90 Моряка

    37 1 Отговор

    До коментар #75 от "Някой":

    Тя, армията, не се състои само от генерали.Наемните войници са унизително ниско заплатени.Да не са луди да умират за интересите на Посолството и мъстиите на Пасито.
  • 91 Актовист

    37 2 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Най-добре Тагаренко да подготви НАТО, че българите не са и няма да воюват срещу Русия
  • 92 123

    31 1 Отговор
    Обичам Родината, мразя дължавата

    Коментиран от #107

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Васко Делчев

    45 7 Отговор
    Питайте българите дали ще воюват срещу Русия и тогава бройта процентите.... Ще бъдете изненадани, че никой няма да иска да се сражава с нашите братя от страната-освободителка. По скоро те ще тръгнат към софия да освободят властта от тази измет, която е инсталирана там от сатанистки посланици. За тази измет никой няма да си мръдне пръста, а ще и свети маслото на нея.
  • 95 В България можещите да боравят

    44 1 Отговор
    С бойна техника и бойни оръжия ,не биха воювали по заповед от днешните политици напротив биха воювали срещу тях ,ако българите получат оръжие ще стане страшна и неконтролируема реакция
  • 96 ЯСНО

    19 1 Отговор
    ПОСОЛСТВАТА.
  • 97 Ами да

    5 23 Отговор
    Как кой!? Ами тия "патриоти" от Възраждане, заедно с генералите Радев, Борисов и Нинова! Те ще победят путин!
  • 98 ЛЪЖА

    32 0 Отговор
    По малко от 0.3%
  • 99 Шъ внасяме

    16 3 Отговор
    бойци от Индия, Непал и Китай, може и от Шри Ланка...
  • 100 Мамут

    14 0 Отговор
    Не и аз
  • 101 Ха Ха

    0 25 Отговор

    До коментар #89 от "Мишел":

    Мишел ли си мишле ли си, да не си кръстена на Михаил Горбачов? Не се прави на каквото не си, руски ро бе, тоя път няма да има кой да дойде да те спаси!

    Коментиран от #117

  • 102 Лумпен

    27 2 Отговор
    Хелзинки комитет, герп- младежи и подотчетните на ДПС- България от Чешм и Измир.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Винкелу

    7 0 Отговор
    Оф фак оф
  • 106 Бай иван

    28 2 Отговор
    Първо депутати + министри и тогава другите
  • 107 Мда

    4 20 Отговор

    До коментар #92 от "123":

    Ама Русия обичаш повече, нали!
  • 108 офицер от резерва

    7 23 Отговор
    Аз ще воювам. Други ще се скатаят. Винаги е имало мишки и винаги мишките имат оправдание.

    Коментиран от #111, #113, #115, #119, #137

  • 109 Перо

    35 0 Отговор
    Мотивацията идва от управляващото правителство и справедливостта на системата! За повечето хора в БГ престъпната държава превзе родината, което срина патриотизма!
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 БАРО

    24 2 Отговор

    До коментар #108 от "офицер от резерва":

    И срещу кого ще воюваш бе Тюф Уек,че не се сещам?
  • 112 а бе готин

    41 3 Отговор

    До коментар #55 от "А бе":

    Путин ли направи преврата в окрайна ? Путин ли бомби Донбас осем години . И пак много ви изтърпя .

    Коментиран от #123

  • 113 Перо

    29 1 Отговор

    До коментар #108 от "офицер от резерва":

    Личи си, че си от резерва, а не от запаса, защото ще воюваш за джендъризма и системата, не за родината, а за сглобката! Ти си мишката!
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Да воюва стадото

    32 3 Отговор
    гласувало за националните предатели в сглобката, които всячески продават България и изпълняват интригите на САЩ срещу Русия!
  • 119 Ха Ха

    3 30 Отговор

    До коментар #108 от "офицер от резерва":

    Тези некадърници дето коментират даже не могат да схванат за какво става въпрос в статията. На тях само руските господари са им в мозъка. Как се живее с такъв неграмотен слугинаж, камо ли да те защитят при война?!

    Коментиран от #121, #122

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 БАРО

    23 1 Отговор

    До коментар #119 от "Ха Ха":

    И срещу кого ще воюваш бе Тюф Уек,че не се сещам,никой не ние нападнал.

    Коментиран от #126

  • 122 Каква война

    14 1 Отговор

    До коментар #119 от "Ха Ха":

    С кой?
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Ха Ха

    3 3 Отговор

    До коментар #121 от "БАРО":

    Още не схващаш нали? Ми земи прочети още няколко пъти въпроса, може ти просветне, ама вече много се съмнявам!

    Коментиран от #129, #131

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Е ти ко разбра

    18 1 Отговор

    До коментар #126 от "Ха Ха":

    от пропагандата с детски интелект на дойче зелето, за някой жалък грант на НПО-тата на онуй зло САЩ?

    Коментиран от #134

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 БАРО

    25 0 Отговор

    До коментар #126 от "Ха Ха":

    Ами че на мен ми пука на г3аа за 00крайна,че даже и там не ми пука.Нито съм комунист,нито интернационалист.Кво са дробили да сърбат,в чужди
    войни и каузи не участвам.Аз съм Пасс.

    Коментиран от #136

  • 132 Траянов

    33 0 Отговор
    На първа линия да застават Борисов, ДЕБЕЛЕЕВСКИ, Денков, Тагарев и всички останали еУроатлантици. България обича Русия, да живее Християнството и Православните народи. Не на психопати и сатанистите по света.
  • 133 Бах

    36 1 Отговор
    Никой нормален Българин, няма да воюва срещу Русия . Да ходи да воюва Тагарев и тези като него , също и децата Му да идат да воюват
  • 134 Янко Виа

    22 0 Отговор

    До коментар #129 от "Е ти ко разбра":

    Най вероятно след това сондиране събират мнения и обработват материала за вътрешно ползване.

    Коментиран от #143

  • 135 лук на шайби

    29 1 Отговор
    Тази България, която виждат очите ми, не е тази България, която бих защитавал с живота си.
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Защо не се говори за мира само за война?

    26 0 Отговор
    Войната ще подпали отново европейският фашизъм и отново ще изтече в канала, като ще остави тотално опустушена Европа!
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Бах

    21 0 Отговор
    И на мене ми е през к.у.р.о.т , за окраина

    Коментиран от #149

  • 143 Разделяй и владей

    24 2 Отговор

    До коментар #134 от "Янко Виа":

    е принципа на онова зло САЩ! Но с простотията и лъжите си, само отвращават българите! Останалите "умни и красиви" си ги ползват за стадо!
  • 144 Зомбайо

    42 0 Отговор
    Как се въвлича неутрална и с нищо незаинтересована страна, която дори не граничи с воюващите във война? С гнили подкупени политици, няма друг начин!!! Ако недай боже бъдем въвлечени във войната на сащ срещу Русия, първото нещо, което народът ТРЯБВА да направи независимо от жертвите, които неизменно ще даде, е да усмърти по най-бързия начин всички политици от последните 10-15 години. Няма бсп, няма дпс, ВСИЧКИ!!! Жертвите, които ще се дадат ще бъдат иляди пъти по-малко, от жертвите, които ще дадем ако сме във войната! Само това може да спаси българската нация от изчезване!

    Коментиран от #147

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Тома

    27 0 Отговор
    Кой ще воюва бе за тиквата ли мамута парапета ристьо генерал наско амет доган и т.н.крали народа с г.за си
  • 147 Янко Виа

    9 0 Отговор

    До коментар #144 от "Зомбайо":

    Много добра идея,всеки да си го запише.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 БАРО

    3 0 Отговор

    До коментар #142 от "Бах":

    Много правилно.
  • 150 0009

    2 17 Отговор
    Никой няма да воюва,петата колона русофилите да ходят ,но е малко вероятно,най умеят да чуркат и акат

    Коментиран от #151

  • 151 ДеффеQиралл

    7 1 Отговор

    До коментар #150 от "0009":

    Ами да ти Ак Ам в усстенцето тогава.
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Е щом искаш

    1 0 Отговор
    почвам те! нали знаеш, че тъпотията ти винаги получава награда!
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Абе

    29 1 Отговор
    Ако някой някога дойде в България ще се бием всички. Повече от сигурно обаче е, че той няма да е руснак. Маши на чужди интереси няма да бъдем и по чужди земи за чужди интереси няма да мрем. Това е сигурно.
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Ако някой

    19 0 Отговор
    Местен колониален политик направи тази грешка ще има нов народен съд. Но този път не пост-фактум. Това е гарантирано.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Ужас безкрай

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "бай Даньо":

    Да, ама си имаме много "патрЕоти", батки и всякакви други бабаити, които много обичат да се перят на възрастни, да бият беззащитни хора, да пребиват жените и приятелките си. Навярно тези същите ще искат да защитят родината.
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Механик

    26 0 Отговор
    30 на 100????? Верно ли бе?
    От младите (до 35 години), ТРИ ЧЕТВЪРТИ са ГМО-дрожели или на другия бряг, и/или и двете.
    Лично аз моето съм си го изкарал. Две години и 3 месеца БНА и после 9 години в Чуждестанния легион. На Франция не съм се клел във вечна вярност.
    Клел съм се на НРБ. Нея вече я няма юридически. Клетвата ми е отпаднала поради "смъртта на този на когоато съм се клел".
    В БГ, я наберете 5000 дето реално са годни да носят пушка, я не. А колко от тях ще искат да се бият против Русия.... там умножавайте по 0,03.

    Коментиран от #207, #325

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Мда

    0 20 Отговор

    До коментар #179 от "Механик":

    НРБ! Доста жалко оправдание за клетвопрестъпничество!
    Значи освен родоотстъпници, сте и клетвопрестъпници! Колкото да се оправдавате, ще си останете такива!
  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 Д0йче зеле

    5 0 Отговор
    Д0йче зеле рб лртб клтрк бртл кб трлб лктрбл рт кл ртлкб клртб лктр блтр клбрт лк трлкк бртк лбк лтрб лктрбк лтр лк
  • 245 Д0йче зеле

    5 0 Отговор
    Д0йче зеле бр тб трб трб трбл; трбл трл бт лрб лтрб лтрл ;тр бтр л;бл; трбл;трл; лтрбл ;тр бтрл ;тл рб ;т рл;бл ;трбл;
  • 246 Д0йче зеле

    4 0 Отговор
    Д0йче зеле тлб т бт клб ктрк лртл крт лкб трлкб лктрб лктрк блтрл ктрл кл тркбл ктрб лктрл ктрбл ктркбтрк лк тлр
  • 247 мдаа

    21 0 Отговор
    Аз за тая мафиотска кочйна няма се бия, за имането на Пеевски, Бойко Борисов, Иван Костов и другите душмани
  • 248 Д0йче зеле

    2 0 Отговор
    Д0йче зеле 4р 4тр кбт крб ктб лктр лкрт лкбтрл к лктр лб лктрблк тр кбтр клб лтрб клтрб тр клбтрлк б лктрб клтрбл к
  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 251 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 252 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 253 Не е задължително

    9 0 Отговор
    “данните” в статията да са верни. Не задължително никой да вярва в тях. Предвид това “статията” е просто пълнеж във вестник “ФАТКИ”.
  • 254 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 255 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 256 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 257 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 258 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 259 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 260 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 261 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 262 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 263 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 264 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 265 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 266 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 267 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 268 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 269 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 270 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 271 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 272 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 273 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 274 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 275 Е, как кой…

    15 0 Отговор
    петър стоянов, драгалевския копанар, магарев, надка нейнски, ‘сичкото ‘жендър, ‘сичкото ром от мах’лата, туркофоните и къде, що се намери още измeт…
  • 276 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 277 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 278 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 279 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 280 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 281 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 282 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 283 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 284 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле сд жсд лж лсдж лсд жлксдкл жкл сд лкдскж лсдк лкл сдж лкдск лсл кдкл дс жклдск лжк лдсжк лдскдк с
  • 285 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле дц дс дс лке лскдк лд кцлклцкл сд клжк лсдклжлдкджк жкл длскж кджк ледлкжкд ж клджлк дск жд слклк
  • 286 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле дж ксдк сдк лл скдг лксдкг лскл дк лдб лкдк ллк дфл кдфлк дфл клк дфлк дфлк бх лкфд лкдф лкдфк л
  • 287 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле сдж лслдк с лксл кд лкслк сдкл сл кк лсл кс кл слк лкгл кг лккл гкл лкблк рдлк рд лкк лрдл крдсл кгс
  • 288 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле ве е л ег клел кел келк ел кл кефлк еглк екл ек лкл ел келк е кле кг кегк легл кег кек лгек лгл екгк легк лек л
  • 289 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле жсдж ,дс жсд л;жс лд;лс д;л сдл г;с;л гл;с дгл ;сгл ;сл; дл; сгл; рдс л;р л;рл; рл ;хл ;рх л;рдхл ;рдхл ;рд
  • 290 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле д жслд сджсдлк ж слкджлк сд лкжсдк лжлк сдлк сдл сд лкбкд слб клдс лбкдлк бк лдфбкл дф бдфк л
  • 291 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле сдлк жс дкклд лк длб кдлк бл кдблк дфбдфлк бл фкдбл кфдк бфкл дбл кфд блкфд лкфдк лб флкб лфдлк
  • 292 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле ас фка сл ксдж лксдл кжкс лдлк дс лк лксдл жсдлк лк сдлк бдсл кбк лсдбк лдск лбк слдб лкдсл крдл крл кд
  • 293 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле ж лсдж клсдж клсдл жксдл кжл ксдж лкдс лкж кслдж клдсж лдс лжкдс лкжлк дсж клсдк лдс лкдс лкж лксд
  • 294 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле асф аслсл к еслкдлк сд лксдл к лкгл ккл гл ксг лксл кгс лкг лксдлг кск лгслк глк сгк лрсдг клрг лкрк лгрк лдг
  • 295 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле д слсд кс ксд лксдл клс кдгл ксгл ккл гскл гкл срдгл крсгл крг лкркл гкр лдсг клрдгкл рд лгрк лк рлдк лрдл хк
  • 296 Борис lll

    19 0 Отговор
    Опасявам се, че ако пратя българска войска на източния фронт, тя ще мине на страната на руснаците, заедно с духовия оркестър.
  • 297 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле жл дж лксдлжксдк лж лксдк лдскл кл сдб лкд лкбд клбк лд блкдфк лбк флдк лдф лкб лкфд лкдф лк лфкд
  • 298 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле сд б сдб дс л;дс;л л;дл; бдфл ;бл ;дбл ;дфл; бфдл;л; фдл; ндфл ;нл; фдл ;дфл; фдл; нл ;фдл ;нлф ;днл ;дф
  • 299 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле сд лд сл д лкдб лдф лкбк лдф блкдфлк флк дк лфд блфдк лкф лб клфдкл флк дбкл фд лкфдк лф лкдн
  • 300 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле дж лсдл жлс кдлк джк лсдкл сдклжлксдкл д слкклдсккд с лкдслк кдблк лк сдк лбк лдс кд кблкл дскл дб
  • 301 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле сдб лксдк л кдкл дфклбдкл лк длк блк дфлкблкд флк блк фдлк л кфк лбдф лккл фкл фд лкбл фдбл кфдлк
  • 302 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле сдж сд сд к кслл ксдл кдск ллк длк дфл кдфлк дфлл кфд лкфб лфк л лкдл кф клкл фл клктх лктф кнлтфг
  • 303 Д0йче zеле

    1 1 Отговор
    Д0йче zеле д ж сдж ксд клдсл жксдл клк дсжл кдслк жлксдл ждсклжл ксджл ксдклж дк л лксд лкжд лскж лксд лксд к
  • 304 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле дсжл сдл дс жсдл кжкл дсл кждск лдс лкк лдс лкк жлк слдк лдск жлдсл к лскд клдсж лкдс кдс клд лксж лксд
  • 305 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле ассд жс лдлксдк лсдл ксл кдл дслк жлк дслкдслк жлкдслжкдс лж клдсж кд скждслк кл джк лсдклдскл ж
  • 306 Взимам един

    13 0 Отговор
    калашник и в парламента наред пращат ме в затвора и така не отивам на фронта
  • 307 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле сб сд бдс лб; лсдб л;дсл; дл ;б; лдбл; дл бдл; бл ;дбл ;сдл; бсдл ;л ;дбл ;дсл ;бдл ;бл ;дбл ;дсл сдл ;бл ;сд
  • 308 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле асж дсжл ксдж лксд лкжл ксдж лксдк ждс лкжкслджк лсд жлксд лксл кджл ксдж лксдл ксдл кдс клдск лждк л
  • 309 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле сдсд л дсж лксдл сд лкл ксдл жсдк лк лдсжк лдскжлдлк жлк дж лкдсжл д лжкдк л лкджк лдж лкдс лкдск лж
  • 310 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле дс жл сд лксд кбс лкдлк сдл кдс лккл дбк лфдк фдк лфлк кл фдл кбфк лдб лкфд лфд клфд лкфбфк лд
  • 311 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле жсдл к лдфл кфд блдфлк лф кдб лкфд блфдкл бк флдб кфд бфдлклф кдблкфдблфдлкфлк дбл фд
  • 312 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле дж лсдж лсдл жксдл кжк слдж лксдкжлдслк жлкс дж лкджл кдск лжк лдск лсд лкдск ждс лкдл сж лкдсжл кс
  • 313 Д0йче zеле

    2 0 Отговор
    Д0йче zеле ас сл жс лжкдк слджл кдсжл ксджл кдж лкдслк ждлк жк лдскл джк лдскл ждсл кдлк сжл ксдлк дсжк лдслж к
  • 314 Българин

    18 0 Отговор
    Ще пратим американофилите на фронта те са най надъхани да убиват руснаци 😉
  • 315 Французин

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Добро поле хехе
  • 316 Шамара

    6 0 Отговор
    А не не така , има разлика с кого се воюва ,какъв е повода !
  • 317 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 318 Копейко

    2 6 Отговор
    На нас ни казаха да воюва ме за расия
  • 319 Магарев

    0 0 Отговор

    До коментар #89 от "Мишел":

    А мога ли да ти бая на ореола
  • 320 Нещо такова

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Сатана Z":

    Не чак с такъв песимизъм. От 7-8 000 000 германско-съюзнически войници да се върнат 7-8 000 военно-пленници след 10 годишен престой в курортен комплекс - Колима .
  • 321 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 322 референдум пасти да яде

    19 0 Отговор
    Не знам как Е. Дайнов от с. Миндя , между две хранения на кокошките , намери време и средства да свърши такъв колосален труд? Да успее да извърши това социологическо проучване , и в толкова много европейски държави . С отклонение в статистическата грешка 0,000000000000003 % Да преброи милионите резултати , и изведе точните данни , по- добре , и по-бързо от националният изчислителен център . Хвала на такива. Кога спи този човек?
  • 323 Хъхъ

    2 18 Отговор
    Копейките ще се на първа линия да воюват с Кремълските си господари, но за тях войната ще бъде лапане на шнурове и надупване към господарите им !
  • 324 Кирил

    2 20 Отговор
    Единствената заплаха за България е имперска русия и нейната пета колона у нас
  • 325 Ей смешко

    1 8 Отговор

    До коментар #179 от "Механик":

    Клетвата не се полагаше пред знамето??? Така, като гледам,май заключението на комисията е било - негоден за военна служба! Писал си неща, които си дочул от чужди разкази!
  • 326 Ако нападнат България

    12 0 Отговор
    Хващам оръжието, ако ние нападнем друга страна да не ме търсят.
  • 327 джо мумията

    17 0 Отговор
    "Кой ще воюва, ако България бъде въвлечена във война " Лицемерните предатели те вместо да се нареждат на опашка кой пръв да лизне задника на окупатора - Американският , да грабнат по един Калашник и на фронта за интереса на цивилизованите, демократични, свободни престъпници.
  • 328 дядото

    18 0 Отговор
    никой българин не бива да участва във война.защо да губят живота си в полза на предателите -атлантици и интереси на западните империи.
  • 329 Кои

    12 0 Отговор
    За това правителство ще воюват меките китки, епилираните и лакираните.
  • 330 Карл Маркс

    13 0 Отговор
    Буржоазията умишлено използува голата дума демокрация за да заблуждава народите.
    Класовото понятие е капиталистическа демокрация която защитава единствено интересите на едрия капитал.Буржоазнитр партии не защитават интересите на служители,работници,селяни ,пролетариат и голтаци, затова те не гласуват.
    Робовладелската демокрация
    защитава интереса на робовладелците, но не и на робите

    Дерзайте демократи......
  • 331 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 332 Срамота

    0 7 Отговор
    Питайте тези, които искат да излизаме от НАТО
  • 333 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 334 факуса

    5 0 Отговор
    има има,дайнов с още 10 000 само чакат да ги извикат
  • 335 факуса

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    ами да бехте отишли в осрайна вместо да се пънете тука,вече русия,щеше да е история
  • 336 Хахаха

    6 0 Отговор
    Хм желаещите да бегат все ми е едно по добре жертвай 200 хранилковци от елита отколкото няколко стотина хиляди българи
  • 337 Бацо

    4 0 Отговор
    как кой бе? кирчо кокорчо дебеленчо боко всички патриоти от парламента то армия друга няма!!! със еврогей младежите наркомани и други пропаднали не се воюва ! прос народ слаба държава са казали нашите деди
  • 338 1529

    9 0 Отговор
    Раздайте пушките ,а ние знаем с кого да воюваме , ще почнем от сглобката
  • 339 хххх

    2 11 Отговор
    Трябва да се радваме,че сме от правилната страна,а не като русофилските продажници от грешната.Ако България сега беше на страната на фашистка Русия,то България вече щеше да е вкарана във войната и да сте на фронта.Русия има един съюзник в Европа и това е Беларус и Беларус вече е вкаран във войната.Вместо това благодарение на пустото НАТО България е едно сигурно място,където руския терористичен ботуш не може да стъпи,а русофилските майце продажници може да пишат смело от диваните си.

    Коментиран от #342

  • 340 ГОРСКИ

    1 0 Отговор
    Не задавате правилно въпроса.
    Я го преформулирайте: Колко биха се сражавали, ако България бъде нападната.
    И ще видите тогава истинската картинка.
  • 341 СИНОПТИК

    2 1 Отговор
    Прословутият чл. 5 от Вашингтонския договор да вземете да го прочетете и да ви проумеят главите най-сетне, че той не поражда задължения, а само права.
  • 342 30% от тези

    11 1 Отговор

    До коментар #339 от "хххх":

    Като мен ще фанат оръжие и ще изтребят теди буклуци дето ни влачат към война.
  • 343 никой

    9 0 Отговор
    Кой, НИКОЙ! Кой ще умира за Урсула , Борель и европедалите ? А пък срещу Русия, съвсем никой ,освен някой сбъркан ЛГБТ !
  • 344 Ццц

    9 0 Отговор
    Ами че врагът на България е в посолството и парламента .
  • 345 ФАКТИ

    3 0 Отговор
    НИКОЙ.ДА СИ ВОЮВАТ ДЖЕНДРИТЕ.
  • 346 Емо

    2 0 Отговор
    Аз ще воювам. При следните условия - Боко, Шиши, другите корумпати, герберите и техните калинки - в затворите. Парите им, за откраднатите пари става дума в евро, кюлчета и офшорни сметки - да се разделят между пълнолетните българи. Иначе да си воюват тия, които имат какво да губят.
  • 347 бай село

    0 0 Отговор
    Крайно време е да обявим война на Америка и да станем техен щат без това половин българия се изнесе там. Само да не се върнат внуците на др .Живков и синът на Корнела.
  • 348 DW и Веселин Стойнев!! 98%няма да се

    4 0 Отговор
    Сражават в Украйна за Бандеровците! А2% са Евроатлантиците, които ще бягат през Граница, или ще легнaт "тежко болни" в Болници!! Тея, където ще бягат ще си Покъсат Менискусите, после ще се правят на Умряли Лисици!! ИМАМЕ ПРИМЕРИ!!
  • 349 Референдумите в България не важат а и

    4 0 Отговор
    нее имало никакъв Референдум! Сополивото Еврейче Паси ни Набута в Смутните Години!
  • 350 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 351 Еха

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Да бе то в бг армията е имало винаги турци и те са печелили битките вие сте меки китки българите то и сега тези 30 пр са турците които ще защитават държавата