Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Март, 2024 13:32 8 922 156

Путин ще бъде убит от собствените си хора: руската армия напредва на фронта с отчаяни атаки

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • путин-
  • владимир путин-
  • петро черник-
  • авдеевка-
  • зсу-
  • нато

Руските сили продължават бавно да напредват на фронта, докато Украйна се нуждае от боеприпаси. Военен експерт каза, че Путин ще бъде убит, ако се провали на фронта.

Путин ще бъде убит от собствените си хора: руската армия напредва на фронта с отчаяни атаки - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Врагът знае за какво се бори: ако Владимир Путин загуби, той просто ще бъде убит от собствените си хора. Той добре осъзнава това, така че се бие до смърт, независимо от загубите. Ние не можем да си позволим това, защото уважаваме войниците, всеки от които струва злато, така че тактиката на нападение на месо е неприемлива за нас.

Това заяви украинският военен експерт Петро Черник, който пред Telegraf.com.ua коментира каква е ситуацията на фронта в Украйна. Полковникът от ЗСУ посочва, че отчаяните атаки на врага не му гарантират победа във войната.

Той направи историческа препратка с Пърл Харбър, когато японците бяха сигурни, че са осакатили Тихоокеанския флот на САЩ, но в крайна сметка губят войната именно от американците.

Според Петро Черник най-голямата грешка на Украйна е била пацифизмът. „Ще анализираме грешките на тази война, когато тя приключи. Сега можем да кажем, че основната ни грешка от 1991 г. насам беше преминаването на обществото към състояние на пацифизъм с вярата, че войните са свършили. Да, войната е голямо зло, но човечеството не може да съществува без този инструмент“, каза украинският военен.

„Нанасяйки тежки загуби на врага, всеки ден създаваме исторически прецедент“, каза още той. „За да превземат големите градове, руснаците трябва да преминат към цялостна мобилизация по принципа на Втората световна война. Ако Путин се осмели да направи това след преизбирането си, ще има на разположение до три милиона души“, коментира Петро Черник.

Той отговори и на въпроса дали е възможно скоро да видим сухопътни войски на НАТО в Украйна: „Не. Докато ракетата не удари Бундесвера и докато не се докаже, че е руска, нищо подобно няма да се случи. В същото време прогнозирам подобно развитие като сценария, предложен от Еманюел Макрон. Много е вероятно войски на европейски държави наистина да се появят на наша територия, но не като боен елемент“.

Петро Черник каза, че битката за Авдеевка е показала какво уникално нещо са направили украинските сили. Там те са нанесли загуби на врага в съотношение 1:15. „Ние сме първите в историята, издържали конвенционална война от този тип и характер, с по-малки сили срещу по-големи ресурси“, каза украинският военен, сравнявайки руската армия с монголските орди.

Междувременно Институтът за изследване на войната (ISW) съобщава, че руските сили са напреднали близо до Бахмут и Авдеевка. Заради критичния недостиг на боеприпаси ЗСУ загубиха Авдеевка след месеци на ожесточени боеве, както и няколко населени места в района. Украйна спешно се нуждае от американската военна помощ (в размер на 60 милиарда долара), която в момента е блокирана в Конгреса.

На този фон папа Франциск отправи призив към Украйна да вдигне бялото знаме и да се предаде, за да не губи повече хора във войната. Според него Украйна трябва да има смелостта да вдигне "бяло знаме" и да преговаря за прекратяване на войната с Русия. "Не се срамувайте да преговаряте, преди нещата да са се влошили още повече", каза папата. Киев реагира остро на това предложение. "Нашето знаме е синьо-жълто. Това е флагът, за който живеем, умираме и тържествуваме. Никога няма да развеем други флагове", написа украинският външен министър Дмитро Кулеба. Зеленски не коментира пряко Светия отец или позицията му в редовното си вечерно видеообръщение, но намекна, че идеята на папата няма нищо общо с усилията на религиозните фигури в Украйна да помогнат на страната. "Те ни подкрепят с молитви, с разговори и с дела. Това всъщност представлява връзката между църквата и народа", посочи Зеленски. "А не отнякъде на разстояние от 2500 км да се прави виртуално посредничество между някой, който иска да живее, и някой, който се опитва да те унищожи", посочи Зеленски.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 131 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соломон Паси

    275 30 Отговор
    Руската армия напредва отчаяно а украинците бягат смело към Полша.

    Коментиран от #30

  • 2 Георги

    127 12 Отговор
    Не бих казал че е точно така . По-скоро Русия напредва , а Украйна изостава , защото няма достатъчно боеприпаси и други неща нужди .

    Коментиран от #138

  • 3 Някой

    231 11 Отговор
    "руската армия напредва на фронта с отчаяни атаки"

    Пък украинската армия отстъпва без отчаяние.
    Звучи малко като оня, дето пиел водка, ама с отвращение.

    Абе, нямате ли главен редактор, който да преглежда поне заглавията, преди да ги публикувате?

    Коментиран от #39, #78, #139

  • 4 Третото очо

    204 20 Отговор
    Русите напредват с отчаяни атаки а укрите бягат с високо вдигнати глави...ха ха ха ха

    Коментиран от #11

  • 5 Хумор

    150 7 Отговор
    Сатира и
    Забава


    Предозирано!
  • 6 Е, щом са руснаци,

    158 7 Отговор
    естествено, че ще напредват отчаяно. Щях да се задавя от смях от тези недостижими висоти на логичния изказ.

    Коментиран от #144

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сипе се руска пропаганда....

    25 131 Отговор
    Да се порадва нашта путинофилска банда !
    Един старчок в Караганда !
    Двама канибала в Уганда !
    Шаман в Руанда !
    И най вече една глухоняма панда 🐼 !

    Коментиран от #71, #74, #99

  • 9 Да питам, бе

    125 6 Отговор
    От къде ви намират такива некадърници? От улицата?
  • 10 Някой

    156 4 Отговор
    "Ние не можем да си позволим това, защото уважаваме войниците, всеки от които струва злато, така че тактиката на нападение на месо е неприемлива за нас."

    Вярно ли войника струва нещо за вас? А месните щурмове от контранступа от това лято? Там, около Работино...
    И понеже струва злато украинския войник, вие оставяхте ранените и умрелите на бойното поле. На руснаците им ставаше жал и ходеха да ги събират.
  • 11 главите са им вдигнати,

    109 4 Отговор

    До коментар #4 от "Третото очо":

    за да гледат за руски дронове ,не от гордост
  • 12 В.В.П.

    110 2 Отговор
    Мара бесрабката е избутала маслото...Ахаха.Отивай на фронта !!!. Чибааа!
  • 13 Помнещ

    145 2 Отговор
    Мара го уби Путин вече четири пъти, днес започва отново....смях в залата
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Зеленко

    96 4 Отговор
    Е той нали вече умря няколко пъти?
  • 16 ГнуZ 200🪆☠️

    10 84 Отговор
    мобилните крематориуми са задръстени от преработване на ушанки , ванки и козари 24 7

    Коментиран от #54

  • 17 Пацо

    26 100 Отговор
    Само да не барат Путин докато окончатално не съсипе русия
    Няма друг който така успешно да направи това
    Аз съм му фен
  • 18 идея

    117 4 Отговор
    Абе я да видим нащта черга - за 30 години кво направиха тия в парламента и техните им производни - за 30 години бавно и тихо УБИХА и продължават да унищожават територията /пиша Територия, понеже това е всичко друго, но не и държава/ - по селата бангладешките индигота безчинстват и затриват пенсионерите ни - само права, без задължения. Там Бог високо, Цар далеко.Оградата по границата липсва. Ушавите в софия пазят ония с цветовете на дъгата и пишман политиците.По родните ширини- бедност, деградация, чалга. Народ на завет, до Дувара на Историята. Никога нищо не е зависело от нас.

    Коментиран от #25, #154

  • 19 Факти...

    84 2 Отговор
    ....хубави статии, ама да ви питам нещо логически: ако приемем, че Путин е включил програмата "Мъртвата ръка" и тя временно се деактивира на всеки час, при условие, че се вкара навреме деактивиращият код, който има само Путин, то въобще дали някой би имал какъвто и да е било интерес да убива или арестува Путин? Абе то бива пропаганда добре, ама вашето е леко и логически неиздържано вече... дори и такива, които ви симпатизират отблъсквате...
  • 20 Иронично

    72 1 Отговор
    Незадоволеността води до отчаяние, което преобразува в злоба и жлъч. А всъщност журналиста трябва да бъде безпристрастен и обективен.....
  • 21 Полет над кукувиче гнездо

    79 1 Отговор
    Факти са образец за "независима" и "качествена" журналистика...
  • 22 Kирил

    7 64 Отговор
    Така напредва че все Киев през крив макарон
  • 23 Втората напредва.....

    7 67 Отговор
    Но какво ли ще последва....?!
    Путин нещо много се изнервя !
    Много почна да си вярва !
    Няма да сполучи !
    Съвсем друго нещо ще се получи !
    Меги от Тервел
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 идея

    77 3 Отговор

    До коментар #18 от "идея":

    Такъв тип унищожение е по-ужасно от военен конфликт. Бавно и тихо. Не ни трябва война. Никога в нашата история е нямало такъв позор. Държава с 1300 години история отива в небитието.

    Коментиран от #28, #50, #62

  • 26 Блатомир Путлер ШУБЕТО🐁

    9 63 Отговор
    Поръчал си е нова 60-метрова маса защото старата му се вижда твърде малка и опасна🐁
  • 27 Чакам следващо логично заглавие:

    85 3 Отговор
    "Украинците отстъпват безстрашно и целеустромено".
  • 28 Ей сега вече се уплашихх

    10 54 Отговор

    До коментар #25 от "идея":

    Много Драматично по копейски

    Коментиран от #57

  • 29 Демократ

    17 72 Отговор
    Какъв путински руски цинизъм - понеже много уважавани войниците, затова ги пращат като пушечно месо в Украйна и вече са убити 400,000, 1.5 млн. са осакатени, 1.5 млн. са успели да избягат от Путин, Русия е превърната в концлагер, 45 души приближени на Путин са загинали странно, паднали от прозорец или самоубили се и след това убили семействата си. Путин превърна 3 братски на.ода във вечни врагове Украйна, Русия и Беларус и иска да унищожи напълно държавата Украйна. Използва за терор над света като оръжие храната, светлината, енергеята, всичко. Чудовището на 21 век, съчетало Сталин, Ленин и Хитлер.
  • 30 Хахахаха

    14 59 Отговор

    До коментар #1 от "Соломон Паси":

    От толкова "бягане" на украинците, рашагите все още не са окупирали териториите които са анексирали! Това ли са фактите? Това са.

    Коментиран от #38

  • 31 Град Симитли

    42 2 Отговор
    Петро Черник... Ивано Белик... Олексей Пембеник....?
    ... Това вече е пчти порнография.

    Коментиран от #43

  • 32 Демократ

    10 63 Отговор
    Какъв путински руски цинизъм - понеже много уважавани войниците, затова ги пращат като пушечно месо в Украйна и вече са убити 400,000, 1.5 млн. са осакатени, 1.5 млн. са успели да избягат от Путин, Русия е превърната в концлагер, 45 души приближени на Путин са загинали странно, паднали от прозорец или самоубили се и след това убили семействата си. Путин превърна 3 братски народа във вечни врагове Украйна, Русия и Беларус и иска да унищожи напълно държавата Украйна. Използва за терор над света като оръжие храната, светлината, енергията, всичко. Чудовището на 21 век, съчетало Сталин, Ленин и Хитлер.

    Коментиран от #126

  • 33 Зор-лан

    65 5 Отговор
    Щом и Негово Светейшество ги призова да дигнат бялото знаме е ясно,че украинската авантюра отива под килима.Ама милиардите,вложени в проекта.Капуттт.
  • 34 Путин го загази!

    8 56 Отговор
    Скоро НАТО яко ще го гази!
    А Шойгу ще остане без лампази!
    Ще има буба лази по первази!
    Му ха, ха, ха, ха, ха, ха......
  • 35 защо

    48 3 Отговор
    "Пут ще бъде убит"
    Най-после. Бях започнал да се притеснявам.
    Добре дошла Маре. Хубав и ползотворен ден.
  • 36 Бойкот на алчните О.Л.Х.

    44 2 Отговор
    Мокри краварски сънища...
  • 37 Зеленко Зеленков

    49 1 Отговор
    А пък Мичето ще бъде убита от простотията си. Доста е оглупяла напоследък.
  • 38 Хахахаха

    9 54 Отговор

    До коментар #30 от "Хахахаха":

    Русофилнята нацъкала минусите! Хахахаха. Русофили, вижте какво е анексирала и какво е окупирала раша преди да цъкате на посоки. Само да видиш кажа и предварително, че и това което е окупирала и анексирала, все още не е руско.

    Коментиран от #47

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Запознат

    43 0 Отговор
    Че Путин отдавна го няма.Единият умря от рак,другия от Ковид.Този незнайно как се държи.Смях.Много ниско ниво.
  • 41 Гост

    34 1 Отговор
    Отчаяна атака? За армия която не се отротбранява? Страшно..., аре сега ме забършете!
  • 42 отчаян

    39 1 Отговор
    "Отчаяните" руснаци и гордите усри - нещо неразбирам!?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Хохо Бохо

    37 2 Отговор
    Заменете Пути със Зе , руската с украинската и атаки с отстъпление и ще получите достоверна статия
  • 45 Твгт

    27 1 Отговор
    Мара тъпата
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ХА ХА

    30 2 Отговор

    До коментар #38 от "Хахахаха":

    А не бе, сигурно е укропско, за това укрите бягат и се крият като плъхове.
  • 48 Тия урки изкарват все по-големи и

    44 1 Отговор
    по-големи malo.умници.
    Руснаците правели отчаяни атаки а укрите си пазели бойците.
    Ще ги пазят, с колко зор са ги хванали и са ги изпратили на фронта.
    Муахахаха.
  • 49 Пак на Мара фантазиите!?

    32 1 Отговор
    Тази дали е истинска, или неин аватар е това.
  • 50 Дърпай към

    6 11 Отговор

    До коментар #25 от "идея":

    Свободна и демократична Русия.
  • 51 Урюрвкос

    32 1 Отговор
    основната ни грешка от 1991 г. насам беше подписването на редици договори с Русия които ние не изпълнихме.
  • 52 Неразбрал

    44 2 Отговор
    Украинците смело отстъпват на по-добри позиции, а руснаците отчаяно ги преследват? Или пак нещо не съм разбрал статията?

    Коментиран от #92

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Настолен указател за напреднали

    49 0 Отговор
    И така ежедневно, под мъдрото ръководство на каубойте, укрите победоносно настъпват посока Полша, а руснаците плахо превземат село след село и денефицират всякаква евро паплач дошла на сафари във Укрия !!!
  • 56 Тодоров

    25 2 Отговор
    СТАТИЯТА СЯКАШ Е ПРЕИНАЧЕНА и се отнася за друг. Но щом материала е от Украйна........Аз прочетох друга публикация: "......Он уточнил, что специалисты получили доступ к закрытому Telegram-каналу с названием ParaBelum, в котором состоят радикально настроенные бойцы элитных частей ВСУ. Исходя из материалов, оказавшихся в распоряжении РИА Новости, военные выражают недовольство действиями Зеленского и нового главкома ВСУ Александра Сырского, которого месяц назад назначили вместо Валерия Залужного. Так, командир разведгруппы 80-й отдельной десантно-штурмовой бригады ВСУ Максим Шевцов с позывным Зима призывает членов ParaBelum к свержению Зеленского. "Если люди не встанут на защиту Залужного, если военные не встанут на защиту Залужного, то эта крыса (Зеленский. — Прим. ред.) будет торпедировать всех. Давайте снесем эту зеленую крысу и поставим Залужного! По факту нужно менять Зеленского, а не Залужного. Эта крыса чувствует, что у него рейтинга ноль, а у Залужного рейтинга больше, и пытается его торпедировать", — говорится в голосовом сообщении бойца.
  • 57 Ти какво

    18 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ей сега вече се уплашихх":

    искаш, по шекелски, като в Газа?😁😂
  • 58 Румен

    7 25 Отговор
    Путин го стрелят първо в гениталите. Малко да квичи кат прасе пред нова година

    Коментиран от #65

  • 59 Атина Палада

    28 4 Отговор
    Абре вие н.ормални сте? Защо да бъде убиване Путин? Че Путин не взема сам решенията за това, Русия да е в Украйна... Националистическия промишлен капитал срещу компрадорския доларов капитал е битакат в Русия! Националистическия спечели битката и управлява Русия... Курса на Русия не го взе еднолично президента, а промишления капитал...

    Коментиран от #147

  • 60 Ха ха ха ха

    8 0 Отговор
    Ха ха ха ха ха
  • 61 ССС

    33 5 Отговор
    "...Там те са нанесли загуби на врага в съотношение 1:15. .." Един убит/ранен, 14 уморени от смях, като прочели сводките на укрите.
    „Ние сме първите в историята, издържали конвенционална война от този тип и характер, с по-малки сили срещу по-големи ресурси“
    Е какви по-големи ресурси? Нали нямаха...: оръжия, боеприпаси, ракети, гориво! А докато имаха - бяха лопати, бяха музейни, от Корея и Иран, с чипове от перални, и т.н. Е те тогава укрите с кво разполагат, с прашки ли?
  • 62 Моряка

    36 8 Отговор

    До коментар #25 от "идея":

    Войната на западната либерастия с България - за 30 години изчезнаха 3 милиона българи.И това ако не е американски геноцид, намерил благоприятна почва в нашата предателска душевност.От Ф.Димитров, Луджев и Пасито , та чак до Кирето и Тагаренко.
  • 63 Анатолий Стайков

    25 1 Отговор
    Поредния тюрлюгювеч на Мара,замесени Путин,нато ,Папи, мапи ,абе квот се сетиш.
  • 64 Втората така е напреднала....

    5 11 Отговор
    Че направо е заседнала....
    А на много места направо полегнала....
    Вържил Ван Дайк
  • 65 Тити

    20 2 Отговор

    До коментар #58 от "Румен":

    Заминавай да го стреляш ,бе Гьот Верен,като си много смел.И да носиш поздрави на Светльо Ултраса.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Хахаха

    34 4 Отговор
    Преди 3 години и афганистанците отчаяно атакуваха, а натовците смело висяха по колесници и крила на самолети за евакуация и с гордо вдигнати глави зарязаха оръжия и техника за 80 милиарда долара:))))))))))
  • 68 Дайте да се разберем!

    5 23 Отговор
    Че от смях ще умрем!
    Пусин какво постигна?!
    Освен няколко пъти да се уригна!
    И гола пропаганда вдигна!
  • 69 Иван Крумов

    22 3 Отговор
    Западняците ни мразят славяните - виж как филмират примерно - "Ана Каренина", те въобще нямат представа - пък и - "Лолита" си е руска книга, нищо че е в САЩ действието.

    Едно странно отношение - ние им тичаме по петите - те само идват като - шефове тук - не става и така. Русия е помагала на САЩ и САЩ - на Русия и - Русия на Англия и на Франция, Германия на Русия, въобще - някаква къса памет.
  • 70 Опааа

    21 0 Отговор
    Марооооо! Как можа да изС е реш такова заглавие??? 🤦‍♂️ Мисирка дол На!
  • 71 Тиквоча

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "Сипе се руска пропаганда....":

    Маймун ,маймун -ти пак си трибун!
  • 72 Ушанките! Какви успехи?!

    4 23 Отговор
    Две селца и три колиби!
    И в Днепър няколко риби!
    Това за Пусин е алиби!
    Вартоломей Косаткин.
  • 73 Джамбазов

    14 0 Отговор
    Браво на Бесарабски фронт 🤣
  • 74 РЕПТИЛИТЕ БИЛДЕРБЕРГ

    22 3 Отговор

    До коментар #8 от "Сипе се руска пропаганда....":

    BLACK ROCK са високо хуманно настроени благородници !! Джаскай си ваксини и гледай ТВ !!!!
  • 75 Пха ха ха ха

    19 2 Отговор
    Мечтата на сороската паплач
  • 76 ТаУмВзе

    23 3 Отговор
    Чекай са! Нали Путин вече умира 500 пъти? ХХАХАХХАХХ Нема толко сме Праведна Пропаганда ей! Z
  • 77 Алтернатива

    17 2 Отговор
    Ами тия Атлантически шапшали правят ли други разчети например власта попадне в човек като Сталин който да смаже петата колона на която запада много разчита а на самия запад да му го натресе балабар с дисагите
  • 78 Тахумба

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Какъв главен редактор?! Навсякъде е халваджия за бозаджия. Марето и хабер няма, че враг има в литературата, а тука става въпрос за противник.
  • 79 Макробиолог

    16 2 Отговор
    Укр върхушката повярва че всичко което фърчи става за ядене.В резултат--на изток от фронта земята и активите станаха руски,на запад от фронта -на акционерите на блекрок.Ко им остава?Да разказват приказки .
  • 80 Тома

    20 2 Отговор
    Очаяни са писачите защото после свършват кинтите от сорос.
  • 81 Военен

    28 3 Отговор
    „Нанасяйки тежки загуби на врага, всеки ден създаваме исторически прецедент“

    Така е, вие създавате исторически прецедент - за пръв път в световната история някой нанася тежки загуби на врага и в същото време отстъпва без той да има загуби. Ще бъдете записани със златни букви като най-големите лъжци.

    Коментиран от #90

  • 82 Залупен русофил

    6 21 Отговор
    Къде му е ресурса на Путин,комика зелю го попиля

    Коментиран от #83, #87, #152

  • 83 плтен коментар..

    15 1 Отговор

    До коментар #82 от "Залупен русофил":

    Днес замина поредния трен с донбаски кюмур за шанхай от донецк..до девети май 1/3 от бандерско към имперята..
  • 84 Българин

    20 3 Отговор
    Че те "загубите" на българите по-големи от вашите бе без да сме във война със САЩ - България е намаляла с 3 милиона за 30 години - значи губим по 100 000 всяка година а укрите имали само 31 000 за над 2 години война.
  • 85 САТЪРА НА ХАНА

    9 2 Отговор
    ОБИКНОВЕНО ТОЯ КОЙТО ТОЧИ НОЖА, ПРЪВ УМИРА ОТ НЕГО :)) БОЖИЯТА МИЛОСТ Е БЕЗКРАЙНА :)
  • 86 мара бандерката..

    18 3 Отговор
    Писна ми да пиша едно и също..ама така сглобкаджийските козяци искать.
  • 87 Смехурко

    19 2 Отговор

    До коментар #82 от "Залупен русофил":

    "комика зелю го попиля"

    Така е, той зеления и нас попиля ама от смях - руснаците имат повече жертви от смях отколкото на бойното поле.
  • 88 ГМО

    15 0 Отговор
    Можете да си я заврете в ...... тази глупост!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 БайБоцимир

    4 24 Отговор

    До коментар #81 от "Военен":

    Спокойно, времето ще покаже. Ще бъдат описани много събития. Чудя се какво ли ще правите путинофилите тогава, след като се разбере за това как един сатрап е хвърлял в месомелачка хиляди свои хора само за да запази трона си и опази егото си, докато напада чужда държава, руши и убива.

    Коментиран от #96, #98

  • 91 Минувач

    18 2 Отговор
    Да се смееш ли, да плачеш ли на тези лековерни брътвежи на някои украинци. Видно е, че споделят сънищата си, но не се усещат, че стават за посмешище. А, парадокса е, че това се случва точно в Украйна, а не в Русия. Точно в Украйна Зеленски губи популярност, народът там е изморен от над 2 години война, от постоянните въздушни тревоги. Там все по-усилено има настроения, кому е нужна тая война и защо дефакто се случи. Дали си заслужава, заради едно членство в НАТО и преди 2014 толкова ли беше зле в сравнение със сега?!? И всичко това е на фона на усещащата се безнадежност за победа. Русия се разви в тая война, изчисти стратегията си, оптимизира доставките на оръжие, тактиката с дронове, масирана артилерия и преправени авиационни бомби, от които има безброй от едно време. А дори и САЩ да им отпуснат още милиарди на Украйна, то пак остават въпросите за набирането на хора за фронта, както и откъде ще купят оръжие с тези пари. Все пак то трябва и да се произведе. Дори да съберат снаряди от бивши соц. държави и да им се плати с тези пари, то нали тези държави трябва да си заменят тези боеприпаси с нови, а кой ще ги произведе? Нито ЕС, нито САЩ могат с такива темпове. Все пак няма да стрелят руснаците с фунийки от 100-доларови банкноти :-)
  • 92 Чичи

    5 0 Отговор

    До коментар #52 от "Неразбрал":

    Хахахаха
    Правилно си разбрал,хихи 😆😆😆😆

    Коментиран от #141

  • 93 Бай Митко

    22 0 Отговор
    "... руската армия напредва на фронта с отчаяни атаки."
    Украинците и натовските съветници отстъпват обнадеждени!
  • 94 ддфгггг

    23 1 Отговор
    Вече са смешно дразнещи опитите Ви да твърдите глупости. За всички е ясно, че Путин вече е победил, просто както множество американски и германски анализатори казаха, е че с тези си действия Путин нае..а ЕС. Големият губещ сме ние членовете на ЕС, Америка и Русия не им дреме.
  • 95 А че кой е казал...

    20 0 Отговор
    Кой е казал, че Путин може да загуби... даже и на Божия наместник Папата Бог му е нашепнал, че зеленчука и менторите му от Натю да си приготвят белите байряци и че нема нищо срамно и да искаш мир с Путин!!!
  • 96 Само че

    13 0 Отговор

    До коментар #90 от "БайБоцимир":

    Боцко първо си глътни ХАПА и тогава ни обяснявай какво е можело да стане и до кога да чакаме, за да стане. Ти май си от трупата на зеления комик!
  • 97 Пътник

    1 13 Отговор
    Джуджето да си приготвя чеиза че времето му из тича
  • 98 Военен

    25 2 Отговор

    До коментар #90 от "БайБоцимир":

    "как един сатрап е хвърлял в месомелачка хиляди свои хора само за да запази трона си и опази егото си, докато напада чужда държава, руши и убива"

    За твоите господари ли говориш и войните им по света или за зеления наркоман което пак са твоите господари. Украйна си е руска територия както Добруджа е българска и там са две от българскате столици както Киев е една от руските.

    Чужда държава е палестина за евреите както Ирак, Либия, Югославия и Сирия са чужди държави за краварите ама там не виждате нали - сложили са ви капаци от долари и ви е позволено да гледате само към Русия.
  • 99 Натю

    15 2 Отговор

    До коментар #8 от "Сипе се руска пропаганда....":

    Се разпада. Фащ фалират! Анладън мъ?
  • 100 Зеки

    19 3 Отговор
    Ай пак.....Руснаците плахо и отчаяно настъпват.... докато укритие смело и самоотвержено бягат....😂😂😂😂

    Коментиран от #104, #119

  • 101 Харон

    3 12 Отговор
    "Путин ще бъде убит от собствените си хора" Господ да говори от устата им!!!....
  • 102 Брей !

    11 2 Отговор
    Тоя Путин е див котак с 12 живота.Според пропагандата умре вече 100 пъти 😂
  • 103 Нафьрфории

    8 1 Отговор
    Тьпата мариика. И. Поредната и глупава. статия
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Гост

    4 0 Отговор
    Какво е това тъпо словосъчетание?
  • 106 Хахахаха

    4 0 Отговор
    Хахахаха
  • 107 Ехаааа

    15 2 Отговор
    Едните настъпват "отчаяно" , другите отстъпват победоносно и разбиват настъпващите. Това ще се запише в учебниците по военно дело.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Исторически парк

    11 2 Отговор
    Мокрите мечти на украинците 😆😆🤣😂
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Ама

    14 1 Отговор
    Путин не беше ли вече умрял ... Или пак ли ще го убиват... Украинците са по зле от зарибените на ротативките и игрите на късмета....

    Коментиран от #120

  • 112 Данните се разминават?!

    3 11 Отговор
    Кокошенков преизпълнява петилетката и всеки ден рапортува по руската зomбиTV за между 50 и 100 у6ити натовски офицера. Те ше ми говорят, че тепърва обмислят да вкарват натовски войски хаха нали е пълно с натовски бази и цели армии. Някой ватниk като се предаде и първо това разказва - казаха ни, че се биеме срещу цялото нато...
    Хубавото е че, оня ден рашиcтите официално дyмнаха (документирано) ПЪРВИЯ Himars хахахахаха пак Кокoшeнката всеки ден сваляше по няколко хаймарса и дузина Ф16 ахахха но е яко - говориш по ТВ и нямаш реални доказателства, показваш стари снимки, т72 ки за Leopardi , а само Oryx са документирали със снимки, клипове и gps локации над 1100 РСЗО загубени от рyшиcтите, но тия неща не се коментират. Както и поръчката за 400+ к медали за геройски загинали асвaбадители.
  • 113 Хаха

    9 1 Отговор
    Те украинците с една ръка ги бият руснаците. Само малко ножлета и няколко патлака им трябват спешно и обръщат войната...
  • 114 Иван Крумов

    2 0 Отговор
    Не ни мразете славяните - то пък все едно някой ги чете тези коментари.
  • 115 Тва

    10 0 Отговор
    Спартанците ряпа да ядат. Украинците да като Нио от матрицата... Могат и без оръжие, но за да победят им трябва все пак малко.
  • 116 шааа

    6 1 Отговор
    Уф, пак ли отварачката.
  • 117 9090

    13 1 Отговор
    Атанасова такава статия пускаш за 10 път за два месеца.Трагична и комична си вече.
  • 118 Точен

    17 2 Отговор
    Русия имаше нужда от тази война, дори и да не я предизвика тя. Твърде дълго лежаха руснаците със западната глобална упойка - ние ви даваме ресурси, вие ни пускате на масата да ви обираме трохите. Путин е джудист и ги умее тия работи - дълга подготовка, изчака западняците да направят първите ходове в Ирак, Либия, Сирия, да се компрометират пред целия свят. В това време подготвяше държавата си за неизбежното и градеше международните контакти и съюзи. Накрая в Украйна западняците лапнаха кукичката докрая, наивно смятайки, че ще победят Русия в задния й двор. Джудистът използва силата на противника и колкото по-яростно напада противника, толкова по-болезнено пада на земята. Лека-полека ЗапАда остана сам, с няколко окупирани васала като Япония, Южна Корея, но и те като усетят Жегата ще се дръпнат. Всички останали - азиатци, араби, африканци, латиноси, са с Русия. Светът е вече друг.

    Коментиран от #122

  • 119 Харон

    1 5 Отговор

    До коментар #100 от "Зеки":

    Настъпват по трупове на народностите си....
  • 120 възможно е да е умрял

    2 1 Отговор

    До коментар #111 от "Ама":

    Но кой от двамата е умрял а дали са само двама

  • 121 пиночет

    5 10 Отговор
    На никой не му пука,за миризливия ботоксов палячо с токчетата!
  • 122 Е най на края разбрах

    0 3 Отговор

    До коментар #118 от "Точен":

    че ти си предизвикал московлийското нападение над Украйна
  • 123 Мнение

    5 1 Отговор
    Фалшива новия! Нали Путин беше умрял??
  • 124 Чапая Водков

    2 6 Отговор
    Руските сили смело настъпват, но подлите украинци са баражирали върховете с цистерни водка.И оттам, започва едно въргаляне понадолнището.
    И пак следват атака, след атака и Фелдфебел Захарова вика гръмовно и сочи към 5 тонната жидкава цистерна тамо
    са раите, тамо са...

    Коментиран от #127, #128

  • 125 666

    5 1 Отговор
    ха ха ха какво очаквате от тази писателка и укр военен експерт

    Коментиран от #143

  • 126 Бай Ставри

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Демократ":

    Ало демократчето. Ще ти платят за един пост. Нестава с copy/ paste.
  • 127 Петька

    1 8 Отговор

    До коментар #124 от "Чапая Водков":

    Руските сили смело настъпват, но подлите украинци са баражирали върховете с цистерни водка.И оттам, започва едно въргаляне понадолнището.
    И пак следват атака, след атака и Фелдфебел Захарова вика гръмовно и сочи към 5 тонната жидкава цистерна тамо
    са раите, тамо са...
  • 128 стоян георгиев

    11 1 Отговор

    До коментар #124 от "Чапая Водков":

    Във Великобритания бе намерен мъртъв наемникът Хари Грег, който говори на страната на украинските въоръжени сили, пише The Telegraph. Вдъхновен от изказванията на Лиз Тръс, той заминава за Украйна. След завръщането си у дома боецът страда от посттравматично стресово разстройство, вижда руснаци навсякъде, страхува се да спи, страхува се да яде, страхува се от шум...
  • 129 стоян георгиев

    10 1 Отговор
    Страните от Европейския съюз възнамеряват да увеличат допълнителните си разходи за отбрана. В същото време ЕС - блок, чиито най-важни цели са поддържането на мира между държавите-членки - се фокусира върху отбраната и сигурността, опитвайки се да се защити от външни заплахи в тези бурни времена в светлината на страховете от нова война в Европа. ЕС забрави основното си място, той трябва да поддържа мира, да се застъпва за прекратяване на огъня, за преговори между дипломати, но вместо това днес този блок помпа страните със страх, принуждава ги да се въоръжават до зъби, да изпращат колкото се може повече оръжия и все повече се държи като агресивен блок, нито дума за мир!
  • 130 Петро Черник

    7 1 Отговор
    Укрите са смешници
  • 131 Нема как да стане това

    4 7 Отговор
    Вовата отдавна е в хладилника, а двойниците са от неговите хора.

    Коментиран от #151

  • 132 Форд

    6 1 Отговор
    Абе той нали беше умрял и някакъв двойник го играеше?! А те руснаците настъпват отчаяно защото привършват чиповете от украинските перални, и нямат за дроновете. Той Киро го каза бензиностанция с ракети, нема да са плашите!
  • 133 Ааааааааааааа не рева от смях

    8 3 Отговор
    Днеска евро-атлантидите са на суисидна направо

    Коментиран от #142

  • 134 Антидебил

    6 8 Отговор
    Преди месец руснаците завзеха Авдеевка и тогава са мръднали с 2 км егати и настъплението А когато Украйна получи ф16 десетки хиляди дронове и далекобойни ракетни установки Руската армия е слаба и умират десетки хиляди руснаци

    Коментиран от #145

  • 135 Елементарен

    9 2 Отговор
    И като какъв "елемент" ще се появят тия войски?

    "Много е вероятно войски на европейски държави наистина да се появят на наша територия, но не като боен елемент“."

    Като доставка на месо ли?

    Коментиран от #140

  • 136 Антидебил

    3 7 Отговор
    Представям си го Путьо чисто гол то ще е голям цирк егати и джуджето нещастно и Ватенките се подчиняват на това лилипутче 40 кила с мокри дрехи и памперс разбира се
  • 137 Слава на Украйна!

    4 9 Отговор
    Мръсният бункетен плъх в Кремъл е пътник при всяко положение. Един гнусен побъркан дъртак е путята

    Коментиран от #149

  • 138 Даа бе

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "Георги":

    Русия никога няма да спечели войната ,която започна! Без никакво значение е как и колко напредва.
  • 139 Никой

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Специално за вас, кълвящите на гола кука е подбрана такава редакция.
  • 140 А бе празен

    2 2 Отговор

    До коментар #135 от "Елементарен":

    Всички медии пишат за това,чак токова много ли си
  • 141 ХА ХА ХА

    1 4 Отговор

    До коментар #92 от "Чичи":

    Нищо не сте разбрали и двамата.Нека хубаво се наместят блатните в чувалчето.

    Коментиран от #148

  • 142 Въпрос

    1 3 Отговор

    До коментар #133 от "Ааааааааааааа не рева от смях":

    И защо бе анллизторе?
  • 143 Така е

    5 0 Отговор

    До коментар #125 от "666":

    Няма да ви играе по свирката.
  • 144 Бухахаха ха

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Е, щом са руснаци,":

    Спокойно може да се задавиш от смях на руското настъпление,За две години успяхме да проумеем тактическия му замисъл. Един метър напред,два назад!
  • 145 Все още

    5 7 Отговор

    До коментар #134 от "Антидебил":

    Продължават да умират млади руснаци заради трона на императора психопат.
  • 146 Майкооо

    4 5 Отговор
    Ще го пуснат без парашут от самальот на Червения площад за ужас на крепостните
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Пха ха ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #141 от "ХА ХА ХА":

    Да се намести и семейството ти в чувалчета
  • 149 Да живее РУСИЯ

    7 3 Отговор

    До коментар #137 от "Слава на Украйна!":

    Путин е велик

    Коментиран от #155

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Пха ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #131 от "Нема как да стане това":

    Мечти
  • 152 Пха ха ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #82 от "Залупен русофил":

    Зелю му се вкисна зелето
  • 153 дядо поп

    4 0 Отговор
    Вече само като прочета началото на заглавието и мога със сигурност да кажа и кой е списвача!
  • 154 А кажи

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "идея":

    Ами нали ти си гласувал за тях.
  • 155 Така де

    2 3 Отговор

    До коментар #149 от "Да живее РУСИЯ":

    И аз съм за Путин. Никой досега не е успял така да съсипе Русия.
  • 156 Супер

    0 2 Отговор
    Заглавието ми хареса!А дано!!!!
Новини по държави: