Отидете към основна версия

14 419 15

С 466 км/ч

  • venom gt-
  • venom f5-
  • hennessey-
  • хиперкар-
  • рекорд за скорост

Новата модификация на хиперкара Venom GT, която е дело на американската компания Hennessey, ще може да развива умопомрачаваща скорост. Версията ще получи приставката F5 към моделното си име и ще бъде представена пред публика през 2015 година.

Скоростта, която ще може да развива Venom F5, ще е 466 км/ч. За целта суперколата на Hennessey ще се оборудва със седемлитров V-образен осемцилиндров агрегат с два турбокомпресора. Моторът е същият, който се монтира на предшественика GT, но е форсиран от 1 244 до 1 400 конски сили.

Ще припомним, че през февруари тази година Venom GT постави нов рекорд за скорост като достигна 435.3 км/ч. Сега с F5 американците се подготвят да подобрят собствения си рекорд. Двигателят на F5 ще работи съвместно с шестстепенна механична трансмисия от т.нар. секвенциален тип.

От компанията разказаха, че първоначалната идея била новия хиперкар да се оборудва с автоматична скоростна кутия с два съединителя, но заради максимално снижаване на общото тегло на автомобила, конструкторите са се отказали от автомата.

Въпреки усилията на инженерите от Hennessey обаче наследникът на GT ще е по-тежък от него. По предварителни данни теглото на F5 ще се увеличи с 56 килограма спрямо това на версията GT и в крайна сметка ще достигне до 1 300 килограма.

От предшественика си F5 ще се отличава и с леко видоизменена форма на карбоновото купе. По-конкретно различна ще е формата на страничните въздухозаборници, както и тези на предния капак. Освен това колата ще получи нова стабилизираща система, която ще работи с помощта на GPS данни.

Всички тези изменения, които ще доведат до значително по-висока скорост, ще доведат и до повишаване на цената на автомобила. Предварителните данни са, че Venom F5 ще е по-скъп с около $100 000. Така базовата цена на Venom F5 ще стартира от $1.2 млн. Продажбите ще започнат през 2016 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини