Отидете към основна версия

5 Октомври, 2014 12:00, обновена 5 Октомври, 2014 12:00 37 564 28

Изпъдиха Top Gear от Аржентина

  • top gear-
  • скандал-
  • аржентина

Джеръми Кларксън и екипът му са били изгонени от Аржентина с полицейски ескорт заради поредния скандал, който британското автомобилно предаване успява да сътвори по време на снимки в чужбина. Този път английските зевзеци са успели да вбесят властите в южноамериканската страна с един от регистрационните номера на колите, които са шофирали по време на заснемането на специален коледен епизод от поредния сезон на Top Gear.

Според публикации в местната преса Кларксън карал Porsche 928 с табела "H928 FKL", което аржентинците интерпретирали като пряка закачка с войната за Фолкландските острови през 1982 г. Конфликтът завършва с разгромна победа за Великобритания.

Освен 928-ицата тримата водещи на Top Gear карали Lotus Esprit и Ford Mustang. Пред BBC Джеръми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей отрекли всички обвинения в опит за провокация. Според екипа на предаването регистрационният номер на Porsche-то бил чисто съвпадение.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • ВВС свали Джеръми Кларксън от ефир

    Водещият на популярното британско телевизионно предаване за автомобили Top Gear Джеръми Кларксън предизвика пореден скандал, който може да му коств ...
    11.03.2015
    24 404
    74