Отидете към основна версия

20 627 17

Най-опасният muscle car

  • muscle car-
  • buick-
  • gsx stage 1
Според мнозина истинските коли си остават тези от 60-те и 70-те години на миналия век и по-конкретно американските Muscle cars. Тези расови автомобили са изключително бързи, но не се отличават с перфектни ходови характеристики и поради тази причина не са безопасни за управление, особено от по-неопитни водачи. Считаният за най-опасен muscle car е дело на Buick.
Този, превърнал се в култ автомобил, носи обозначението Buick GSX Stage 1 и е демонстриран през 1970 година. Интересното е, че стандартната версия GS 455 не се отличава с необуздан нрав, но вариантът Stage 1 още тогава е смятан за опасен за неопитни водачи. Под капака е монтиран V-образен осемцилиндров двигател с мощност 455 к.с.
Максималният въртящ момент на Buick GSX Stage 1 е умопомрачаващите за онези години 690 Нм! Моделът се произвежда само в два цвята - Apollo White или Saturn Yellow. Този автомобил е считан за най-опасния Muscle car, защото съпоставен с тиража на производство, с него са станали най-много катастрофи заради висока скорост. За съжаление много от тях с фатален край.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.

Свързани новини