Отидете към основна версия

24 687 25

Крадат масово батериите на Toyota Prius

  • prius-
  • 140009-
  • кражба

Собствениците на Toyota Prius в САЩ се сблъскват с необичаен проблем, съобщава The Verge. Напоследък се забелязва истинска епидемия от кражби на акумулатори от бензин-електрическите хибриди.

Батериите на Prius тежат около 55 кг и професионален механик се нуждае от около час, за да ги демонтира. Крадците обаче използват по-ефективен метод за същата операция. Те просто трошат задното стъкло на Toyota-та, срязват кабелите и буквално изтръгват акумулаторите от багажника. Всичко продължава около 20 минути.



Полицията все още няма обяснение за бума в кражбите. Според експерти обаче причината може да се крие в обстоятелството, че експлоатационният срок на батериите в първото поколение Prius-и вече приключва. Комплект нови акумулатори струва тройно повече от употребявани - $3 000 срещу $1 000, а търговията с крадени части по интернет процъфтява.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • В Русия крадат фарове на Porsche за откуп

    Да бъдеш собственик на Cayenne или Panamera може да бъде кошмарно в някои държави. Фаровете на Porsche се оказват идеални не само за отглеждане на мар ...
    15.08.2014
    34 120
    19
  • Крадат масово фаровете на Panamera

    Десетки случаи на откраднати предни светлини на Porsche Panamera са регистрирани в Западна Европа, съобщава холандският AutoBlog. Сайтът публикува ...
    01.11.2012
    51 634
    51