Отидете към основна версия

21 627 18

Skoda подготвя спортен кросоувър в стил BMW X4

  • skoda-
  • snowman-
  • coupe
Чешката компания Skoda продължава да разширява моделната си гама. Според все още непотвърдена официално информация, но широко тиражирана в немските медии, чехите се подготвят да пуснат в серийно производство две версии на нов автомобил с повишена проходимост с име Snowman.
 
Новият чешки всъдеход ще бъде построен на модулната платформа MQB на Volkswagen. Предполага се, че Skoda-та ще бъде дълга около 4.6 метра и ще има и модификация със седем места. По-интересното обаче е, че специалистите от Млада Болеслав подготвят и купе версия на Snowman.
 
Вероятното наименование на този, доста по-спортно изглеждащ кросоувър, ще е Skoda Snowman Coupe, а в гамата от двигатели ще бъде включена и хибридна дизел електрическа установка. Ако този автомобил стигне до поточните линии, то той ще представлява доста по-евтин конкурент на BMW X4 и Mercedes-Benz GLC Coupe.
 
Логично да се предположи, че иновацията ще разполага с аналогични възли и агрегати, като при стандартната версия Snowman. Това са TSI мотори с работен обем 1.4 и 2.0 литра и мощност в диапазона 150 - 220 конски сили, както и с модернизирани откъм еко норми двулитрови дизели с мощност 150 и 184 коня.
 
Спекулира се и с датата на представяне на Skoda Snowman Coupe. Според преобладаващите данни, премиерата ще се състои на едно от големите автомобилни изложения в Европа през 2017 година. Повече информация за новата спортна Skoda с повишена проходимост, на този етап липсва.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини