Отидете към основна версия

4 584 3

Tesla пуска и евтин кросоувър

  • tesla-
  • model y-
  • model 3-
  • model x

Представеният наскоро Model X няма да остане единственото SUV в гамата на Tesla Motors. Калифорнийският производител на електромобили планира бюджетен кросоувър с името Model Y, разкрива лично шефът на компанията Илон Мъск в Twitter.

Въодушевен от футуристичните задни врати на новия Model X, почитател на Tesla запитал Мъск дали подобно техническо решение може да се очаква и при други модели. "Крила на сокол" ще има също "Model 3 или Model Y", гласи отговорът.

За седана с базова цена $35 000 се знае отдавна, но Мъск споменава Model Y за първи път. Шефът на Tesla най-вероятно говори за достъпен кросоувър с аналогична на Model 3 механика. Спекулациите обаче тепърва предстоят.

Model X, чиито продажби започнаха в края на миналия месец, се предлага в две модификации с 90-киловатчасови батерии. По-евтината версия с 259 к.с. ускорява от 0 до 96 км/ч за 4.8 сек., а вариантът със 772 коня - за 3.2 секунди. Базовата цена е $132 000.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Евтин електромобил от Mercedes-Benz

    Плановете на Tesla за достъпен кросоувър няма да останат без отговор от Mercedes-Benz. Бъдещият Model Y на американците ще се сдобие с щутгартски конк ...
    24.11.2015
    5 593
    15