Отидете към основна версия

4 703 9

Polo GTI срещу BMW i3?

  • vw polo-
  • bmw i8-
  • драг-
  • четвърт миля

След всичките разгромяващи клипове на Tesla Model S P85D над отявлени спортни и много мощни автомобили, на които се нагледахме напоследък е време да видим една малко по-странна, но също толкова интересна среща при по-достъпните хечбекове.

От едната страна е един класически представител на хотхечовете - новото Polo GTI. То замени 1.4 литровия двигател с компресор и турбо с 1.8 литров TSI. Смяната бе наложена поради ненадеждността на 1.4 литровия и това, че не покрива новият екологичен стандарт Euro6. Липсата на компресор важен за въртящия момент се компенсира частично от по-големия обем на новият агрегат, който разполага със 192 конски сили и 320Nm въртящ момент с ускорение от 0 до 100 за 6.7 секунди - с 0.2 по-добро от това на предходния 1.4 двигател.

От другата страна е един високотехнологичен представител на електрическите автомобили, който показа, че и те могат да изглеждат добре - BMW i3. Хечбекът на баварците е със задно предаване, а силовият агрегат е електромотор с мощност 170 конски сили, което на фона на тежащата 1 270 килограма кола не изглежда никак зле. Ниското тегло е възможно благодарение на алуминиева рама и кокпит от въглероден композит (CFRP). От 0 до 100 ускорението става за 7.2 секунди, но задният задвижващ мост и въртящият момент достъпен от 0 оборота дават предимство на автомобила при потегляне.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини