Отидете към основна версия

22 314 26

Руска екзотика за араби на базата на BMW

  • екзотика-
  • bilenkin classic cars-
  • vintage
Чувал ли е някой за руската компания Bilenkin Classic Cars? Едва ли. Всъщност, такава фирма съществува, занимава се с реставрация на ретро и класически автомобили, а от скоро се радва и на особен интерес в Близкия Изток.
 
Популярността на Bilenkin Classic Cars при арабите идва от няколкото тунинг проекта, които руснаците представиха. Сега на ход е последното им творение, наречено Vintage, което дебютира не в Москва, а на автомобилния салон в Дубай.
Това на практика е първият собствен автомобил на Bilenkin Classic Cars. Трябва да признаем, че "братушките" много точно са избрали мястото за своята премиера. Именно богатите арабски шейхове са почитатели на всевъзможни екзотики, а подобна няма от къде да купят.
 
Дали обаче Vintage ще се хареса на богаташите от Близкия Изток ще покаже времето. Всички помним, че първия руски суперкар Marussia не успя да пожъне успех в ОАЕ. Сега обаче това може да се промени. Още повече, защото Vintage е направен на базата на предходното поколение на BMW 3er.
Колата се оборудва и с двигатели от BMW, а по желание на клиента под капака може да бъде интегриран мотор и от наточеното М3. От руската компания казаха, че имат готовност да произвеждат по 10 автомобила на година, въпреки че за създаването на първия автомобил бяха необходими 3 месеца.
 
За производството на следващите на руската фирма и е необходимо време, малко повече от месец. Стига да има клиенти. Цената на тази руска екзотика със "сърце" от BMW е 130 000 евро - сума, в която се включва и баварския донор.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Намериха съкровище от ръждясали коли

    Действието се развива в американския град Лос Анжелис, където съвсем случайно е открит гараж със забравени в него уникални автомобили. Сред огр ...
    04.12.2018
    15 609
    10