Отидете към основна версия

7 962 15

В Lamborghini пак обмислят SUV

  • lamborghini-
  • suv-
  • lm002-
  • porsche

Засиленото търсене на всъдеходи и кросоувъри в Китай може да промени стратегията на Lamborghini за попълване на гамата с трети модел, коментира австралийското издание Drive.

По-рано тази година от италианската компания на практика потвърдиха, че смятат да пуснат в серийно производство спортния седан Estoque. Скорошно изказване на шефа на марката Стефан Винкелман обаче подлага под съмнение този план. Според него шансове да се качи на конвейера има и модел с повишена проходимост, а решението в полза на единия или другия автомобил ще бъде взето до края на годината.

Представителят на Lamborghini за Азия и Тихоокеанския регион Крисчън Мастра също смята, че предвид вкусовете по онези географски ширини евентуален SUV би бил по-логично допълнение към суперкарите Aventador и Gallardo в гамата на производителя, отколкото дериват на Porsche Panamera. "Не сме провеждали допитване до клиентите си за предпочитанията им, но по всичко личи, че на набиращите скорост пазари успех би имал по-скоро всъдеход."

В Китай Porsche продава изключително добре и Panamera, и Cayenne. Най-многолюдната държава в света уверено се превръща в най-големия пазар за Lamborghini, измествайки Щатите. Ако държат да продават повече, италианците се нуждаят от по-практичен модел, който да изкуши правоверните им фенове. Наследник на чудовищния LM002 от края на 80-те и началото на 90-те определено би свършил работа.

"Целта ни ще бъде да предложим автомобил, който да може да се кара всеки ден, а не само през слънчевите уикенди", коментира Мастра. "Имаме повече традиции в създаването на безкомпромисни всъдеходи от други марки, които днес продават подобни модели с успех."

Според Крисчън Мастра има голяма вероятност третият автомобил в гамата на Lamborghini да се оборудва с турбодвигатели. Суперкарите Gallardo и Aventador обаче ще запазят класическите си V10 и V12 с атмосферно пълнене.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Lamborghini пак ще прави SUV

    Засилват се слуховете, че Automobili Lamborghini S.p.A. има намерение отново да пусне автомобил с повишена проходимост. Легендарната италианска мар ...
    27.11.2011
    21 911
    16