Last news in Fakti

5 Октомври, 2011 10:57 7 951 15

В Lamborghini пак обмислят SUV

  • lamborghini-
  • suv-
  • lm002-
  • porsche

Засиленото търсене на всъдеходи и кросоувъри в Китай може да промени стратегията на Lamborghini за попълване на гамата с трети модел, коментира австралийското издание Drive.

По-рано тази година от италианската компания на практика потвърдиха, че смятат да пуснат в серийно производство спортния седан Estoque. Скорошно изказване на шефа на марката Стефан Винкелман обаче подлага под съмнение този план. Според него шансове да се качи на конвейера има и модел с повишена проходимост, а решението в полза на единия или другия автомобил ще бъде взето до края на годината.

Представителят на Lamborghini за Азия и Тихоокеанския регион Крисчън Мастра също смята, че предвид вкусовете по онези географски ширини евентуален SUV би бил по-логично допълнение към суперкарите Aventador и Gallardo в гамата на производителя, отколкото дериват на Porsche Panamera. "Не сме провеждали допитване до клиентите си за предпочитанията им, но по всичко личи, че на набиращите скорост пазари успех би имал по-скоро всъдеход."

В Китай Porsche продава изключително добре и Panamera, и Cayenne. Най-многолюдната държава в света уверено се превръща в най-големия пазар за Lamborghini, измествайки Щатите. Ако държат да продават повече, италианците се нуждаят от по-практичен модел, който да изкуши правоверните им фенове. Наследник на чудовищния LM002 от края на 80-те и началото на 90-те определено би свършил работа.

"Целта ни ще бъде да предложим автомобил, който да може да се кара всеки ден, а не само през слънчевите уикенди", коментира Мастра. "Имаме повече традиции в създаването на безкомпромисни всъдеходи от други марки, които днес продават подобни модели с успех."

Според Крисчън Мастра има голяма вероятност третият автомобил в гамата на Lamborghini да се оборудва с турбодвигатели. Суперкарите Gallardo и Aventador обаче ще запазят класическите си V10 и V12 с атмосферно пълнене.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kobester

    4 1 Отговор
    Ааааааааааа не моля ви се, без такива. Отврат. Нещо като грозен Кайен. Отпред е много грозен, отстрани вратите изглеждат все едно им съм се натресъл с моята кола. Джантите и затъмнените стъкла са добре.
  • 2 Пламен Димитров

    1 1 Отговор
    grozno
  • 3 despeRADO

    4 1 Отговор
    Нищо не разбирате, така повечето от вас говореха и за Кайена, пък той взе, че стана хит. Сувчето на Ламбо е уникално
  • 4 Атанас Велики

    1 1 Отговор
    Ламбото ще е най-бруталния джип! Тва на картинката е творение на някой любител, а не на фирмените дизайнери! Време е ламбо да пуснат джип. Те поне за разлика от новоизлюпилите се производители на джипове (Порше, Мазерати, Бентли) са произвеждали джипове!
  • 5 Kobester

    1 2 Отговор
    Насе викаш те са произвеждали джипове, ами да, нали са на VAG, произвеждат ги същите хора, които произвеждат Cayenne и Touareg. На картинката не знам на кой е творение, ама нали точно това се вижда, хората коментират това което виждат, а това което се вижда на картинката е грозно.
    Cayenne-a стана хит заради ниската цена на старо, иначе си е по-мощен Touareg с по-хубав интериор, нищо кой знае какво.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Атанас Велики

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Kobester":

    @5 Еми време е VAG да възобновят това производство при ламборджини! Сеш се? А какъв е смисъла да коментираш нещо което е просто една безпочвена картинка? Тъпичко си е ;)
  • 7 Атанас Велики

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Kobester":

    @5 И как ги мислиш тия - Cayenne е станал хит заради ниската цена на старо? Доста странно изказване... Нали за да има коли на старо от порше е трябвало да произведат нови коли бе пич? Или те направо на старо са ги пускали? Кайен е много добър джип (въпреки, че мен лично не ми харесва), който увеличи производството на порше със 60%... Успешен джип за марка, която не е пускала на пазара подобни коли! Тва, че е на базата на туарег, не променя фактите... Подобна схема могат да приложат и за ламбо! Все пак - високите продажби и доволните клиенти са най-важното за една марка!

    Коментиран от #8

  • 8 520 zender

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Атанас Велики":

    @7 Вярно е-щом се възприема от клиентите и се харчи-тогава добре.Ама ти приемаш ли го това на снимката.То вече на какви ли не експерименти се нагледахме ама все пак трябва да има граници.Представяш ли си Ферари да пусне ван например...
  • 9 skier

    1 1 Отговор
    Стига бе Lamborghini джип. Това е като двуврат спортен кабриолет Hummer
  • 10 Kobester

    0 1 Отговор
    Не, мисълта ми беше че общо взето бързо им падат цените. Като нов е сигурно 2но на таурега, но 2ра ръка разликата в цената не е толкова голяма. Прав си иначе за доволните клиенти и да не е лош джип, но и мен не ме кефи. А за коментирането на снимката, ами кво друго да коментираме??? Данни като данни,100% има доста сходни като характеристики данни, важното е как изглежда. Аз примерно като си купувам кола ме интересува как изглежда отвътре, да е с кожа, с навицагия, с автоматик, с такова, с онакова, сещаш се, след това как изглежда отвънка и накрая чак гледам данните. 1 вид джип, но много двигатели - 1,8л, 2л, 5л,6л двигател, 160 коня, 300 коня, 550 коня. Все пак повечето време прекарваш вътре в колата и предимно в града(не по магистрали и съзтезания) така че дали е 130 или 300 коня все тая. И 2те като ги настъпиш ще вдигнат 100 ;) Важното е да ти е удобно, хубаво, комфортно и т.н.
  • 11 Kobester

    1 1 Отговор
    И както винаги съгласен с мнението на Зендер. Ферари мини ван ще е доста интересно между другото. Мини ван за много богати семейства които търсят такива коли, между другото в по-богатите страни може и да има успех, колкото и нелепо да звучи.
  • 12 Атанас Велики

    1 1 Отговор
    Ама кво ги боли от порше, че на старо им падали цените? Те си направиха печалбите хората... твойте логики изобщо не ги засягат! ;)
    Вие може да я коментирате, тъй като не сте наясно, че тази картнинка, не струва и 2лв! Менте! Аз съм я правил! Тр под всяка подобна картинка (на менте, да пише любителско творение примерно). Та хора като вас, да не се впечатляват толкова и да солят, безпричинно!
    Феррари ван няма нищо общо с Ламбо SUV... Изобщо не ви хващам странните логики!

    Коментиран от #14

  • 13 Kobester

    0 1 Отговор
    Просто коментирахме че ферари ван звучи нелепо, иначе че няма общо, няма общо. А за порше си прав че не ги засягат.
  • 14 520 zender

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Атанас Велики":

    @12 Виж ве човек -имах предвид че просто това не се връзва от никъде.Просто това разваля спорното излъчване на марката.Можеби 2-години след излизането на такъв сув ще сме свикнали със присъствието му както със кайен и въпреки това нещата доста се объркаха.Преди 10-15години се знаеше кой произвежда обикновенни коли кой произвежда лимузини и кой-супер спортисти..
  • 15 Атанас Велики

    2 0 Отговор
    Е ламборджини сa произвеждали джипове още 86та... Не е толкова нелепо! А ламбо са известни със своята бруталност! А и марката се асоциира с бикове! Един брутален SUV не излиза особено от концепцията! ;)