Отидете към основна версия

36 948 39

Край на леките коли ЗАЗ

  • заз-
  • zaz-
  • запорожки автомобилен завод-
  • украйна

Запорожкият автомобилен завод, който беше най-големия производител на автомобили в Украйна, спира производството на леки коли. Причината е в изключително слабото търсене, а информацията е на агенцията УНИАН.

През миналата година от завода са излезли едва 3 937 автомобила, което е крайно нерентабилно за предприятието. Сега, ръководството е взело решение да съсредоточи усилията си в направата и експорта на т.нар. машинокомплекти.

Става дума за различни възли и агрегати, които през 2016-а ще се изнасят по поръчка на завода на General Motors в Египет. Най-вероятно ЗАЗ ще произвежда заготовки за автомобили от типа на ZAZ Vida (Chevrolet Aveo) или ZAZ Sens (Daewoo Lanos).

До този момент Запорожкият автомобилен завод произвеждаше колите Запорожец и Таврия, а в последно време - ZAZ Forza (видоизменен Chery A13). Освен леките автомобили предприятието произвеждаше и автобуси и камиони.

Те обаче са на индийската марка Tata. Според прес службата на Запорожкия автомобилен завод, производството на автобуси и камиони няма да бъде спряно, но леки коли с емблемата на предприятието вече няма да има.

Научете подробности за моделите на ZAZ , от ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Запорожецът няма да умре

    Точно преди седмица информационната агенция УНИАН разпространи новината, че Запорожкият автомобилен завод, който е най-големият производител на автомо ...
    25.01.2016
    26 540
    20