Отидете към основна версия

19 583 29

AMS подготвят Nissan GT-R с над 2500 коня

  • ams alpha g-
  • nissan gt-r

Известните американски тунери AMS подготвят ново творение наречено Alpha G, с което да успеят да си върнат титлата за най-бърз GT-R на 402 метра от Ekanoo Racing, които подобриха техния рекорд преди няколко месеца с време от 7.44 и терминална скорост от 200.39 мили или 322.48 километра в час.

Автомобилът се подготвя за най-запаления клиент на компанията Гидеон "Гиди" Чамдо, който има зад гърба си вече четири машини създадени от тях. С последния GT-R наречен Alpha 20 с над 2000 конски сили към колелата, той печели миналогодишното издание на най-известното драг състезание в Америка - TX2K15.

За проекта AMS ще използват напълно нов блок на двигателя създаден от тях, но без да увеличават кубатурата и ще променят фабричната локация на турбокомпресорите, която ограничава техния размер и следователно налягането, което създават. Така мощността без проблем ще може да преминава стойностите от 2500 конски сили към колелата, което значи, че двигателят е способен да произведе близо 3000 коня.

Гиди притежава и друг автомобил Lamborghini Gallardo Superleggera, на едни от най-отявлените конкуренти на AMS - Underground Racing, но и там рекордът му на четвърт миля бе отнет през миналата година от новосъздаден от тях Huracan.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини