Отидете към основна версия

15 021 28

Brabus представиха 900 Rocket Coupe в Женева

  • brabus 900 rocket coupe-
  • mercedes-amg-
  • премиера-
  • автосалон-
  • женева

Германските тунери от Brabus отново изкатериха нов връх с показаното в Женева. Базиран на Mercedes-AMG S65 Coupe автомобилът 900 Rocket Coupe е най-мощната машина правена от тях до сега. Цифрите в името разкриват точната мощност, а въртящият момент на тестовия им модел е достигал 1500 нютонметра, но за да оцелее трансмисията е ограничен на "само" 1200 нютона.

Достигането на тази мощ е станало благодарение на много вътрешни и външни промени по двигателя. Обемът е нараснал от 6.0 на 6.3 литра благодарение на разширяване на цилиндрите и нови бутала и биели, докато отвън са сменени всмукателите, изпускателите, турбокомпресорите, като това е довело и до препрограмиране на компютъра. За по-добър топлообмен е сложено и типичното златно фолио на Brabus.

В търсене на сцеплението на задните колела при тази страховита мощност автомобилът е оборудван с диференциал със заключване на 40 процента, както и с гуми в размер 295/30/21. Отпред те са с размер 255/35/21, като се предлагат и 22 инчови. Препрограмирано е и управлението на окачването и височината е намалена с 15мм. Автомобилът ускорява от 0 до 100 само за 3.7 секунди или с 0.4 по-добре от заводския си събрат, а максималната му скорост достига 350 километра в час.

Козметичните промени отвън са семпли и са произведени от въглеродни влакна, а отвътре всичко се определя от предпочитанията на клиента, като избора от висококачествени материали е много разнообразен. Цената не е определена, но базовият автомобил струва близо 200 хиляди евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини