Отидете към основна версия

5 928 12

Продава се една легенда - автомобилът на Колин Макрей от сезон 97-ма

  • subaru impreza wrc 97-
  • колин макрей

Много класически автомобили рано или късно сменят своите собственици през годините, но наистина рядко в продажба излизат такива, които са променили историята и това е един от тях. Освен, че е бил в ръцете на един от най-великите пилоти в рали спорта, той попада и в сезон променящ тотално играта - през същата година автомобилите от съществуващата Група А преминават в определението WRC автомобили.

Машината на отброра 555 Subaru World Rally Team прави своята първа поява на рали Монте Карло, но Макрей и навигатора му Грист нямат късмет и начело завършва италианския пилот Пиеро Лиати следван от Карлос Сайнц и Томи Макинен. Първата победа през сезона идва в 45-тото издание на рали Кения. Сезон 97 поставя Макрей на втора позиция след Томи Макинен и неговото Mitsubishi Evo IV.

Автомобилът с шаси номер 3 се продава в Боблинген, Германия от Mohr Klassik GmbH, но цената не е обозначена. Според нас каквато и стойност да има, като цифри и банкноти, този автомобил е безценен за феновете на рали спорта по света и би трябвало да бъде грижливо прибран в някой музей. Ето и линк към обявата - mohr-klassik.com/colin-mcrae-subaru-impreza-wrc-1997-preis-auf-anfrage/.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини