Last news in Fakti

28 Февруари, 2022 11:10 3 518 5

Продава се бившият състезателен Ford на Колин МакРей

  • ford-
  • focus-
  • wrc-
  • колин макрей

Focus-ът е от 2001 година, а цената му е между 360 хиляди евро и 420 хиляди евро

Продава се бившият състезателен Ford на Колин МакРей - 1

Легендарният рали пилот Колин МакРей доби своята популярност със състезателните автомобили на Subaru и по-конкретно Impreza, но истинските фенове на пилота най-вероятно знаят, че той заменя японската марка с Ford през 1999 година.

Продава се бившият състезателен Ford на Колин МакРей

Именно от този му период е и автомобилът, който Silverstone Auctions продават. Белият Ford Focus WRC е произведен през 2001 година и се състезава през същия сезон във WRC шампионата, като дори държи челните позиции в няколко състезания, но катастрофа във Великобритания слага край на надеждите на МакРей за титла.

Продава се бившият състезателен Ford на Колин МакРей

По-късно колата е възстановена от M-Sport Ford и използван от други отбори в британски рали шампионати, преди да бъде „пенсионирана“. След това колата е възстановена в разцветките от сезон 2001 година и е напълно реставрирана. Продавачът очаква да се раздели с колата за сумата между 360 хиляди евро до 420 хиляди евро.

Продава се бившият състезателен Ford на Колин МакРей


Поставете оценка:
Оценка 5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хе хе

    15 0 Отговор
    Легенда - и пилота и колата, яко електронна игра в онези години!
  • 2 Porsche

    2 12 Отговор
    Удрян Фокус за 300х.евро
  • 3 Торашко

    7 10 Отговор
    Точно тоя Форд провали Колин Мкрий. Ако беше останал в Субару, можеше и да защити титлата. Но въпреки това Колин за мен е един от най великите рали пилоти.

    Коментиран от #4

  • 4 help

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Торашко":

    Тошко, много точен коментар. Нацъкали са ти минуси за коментара... ама защото не знаят колко технически проблеми имаше Колин с тоя чупен Форд, но пък преминава при тях за рекордна заплата за онези времена.
  • 5 гешев

    1 0 Отговор
    Ако ще и на майка му да е.....