Отидете към основна версия

25 878 23

Топ бронираните лимузини в света

  • бронирани автомобили-
  • лимузини

Cadillac One 


Най-известната и най-луксозна бронирана лимузина е тази на президента на САЩ. Позната е под две имена - Cadillaс One и "The Beast". "Звярът" на Барак Обама постъпва на служба през 2009 година и е направен на платформата на пикапа GMT560. Тежи 6.8 тона и струва $300 000. Вратите са с дебелина 200 мм, а непробиваемите стъкла - 130 мм. Салонът се запечатва херметически при евентуална химическа атака, като това са само една част от многобройните системи за сигурност.

Audi A8 L Security

Немците определено имат афинитет към луксозни бронирани лимузини. Конкретно Audi започват още от Horch 8 Typ 375 от 1928 година. Сега на ход е най-защитената им лимузина Audi A8 L Security, която беше показана през миналата година във Франкфурт. Седанът отговаря на стандарта VR-9, който е втори по сериозност сред цивилните автомобили. Автомобилът издържа на патрони 7,62×51 мм, както и на доста силни взривове.

Range Rover Sentinel

Разработен и построен от компанията SVO, този всъдеход с цена от $450 000 разполага със сертификат за стандарта VR-8. Въпреки това той не е по-малко безопасен от Audi-то. Sentinel също издържа на 7.62-милиметрови куршуми. Ръчните гранати DM51 също са безсилни, а страничната защита на колата може да устои на взрив с мощност до 15 кг. тротилов еквивалент. Що се отнася до лукса в купето, то той е съизмерим с този на Range Rover Autobiography.

Bentley Mulsanne Streit

Streit Group започва своя бизнес в Канада през 1992 година и много бързо се превръща в лидер на пазара на военни тактически автомобили. Интересен факт днес е, че правителството и полицията на Дубай използват бронирани автомобили от Streit Group. Най-добрият им брониран автомобил обаче е разработен на базата на Bentley Mulsanne и струва $305 000. Бронираната лимузина тежи 3 672 кг, което е повече от стандартната с над тон. 6.75-литровият битурбо V8 двигател разполага с чудовищен въртящ момент от 1 200 Нм.

Rolls-Royce Phantom Alpine Armoring

Марката Rolls-Royce отдавна е привилегия за свръхбогатите хора и именно поради тази причина от BMW решават най-защитения им автомобил да е с емблемата "Spirit of Ecstasy". За да стане супер защитена с лимузината се захващат специалистите от Alpine Armoring Inc, които правят най-безопасният Rolls с панели от 4 милиметрова балистична стомана. Стъклата пък са изработени от 40-милиметров поликарбонат. Сред уникалните детайли са отделна защита за акумулатора и компютърния модул на колата, както и още много други. Масата на колата е 3.5 тона.

Mercedes-Maybach S600 Guard

Цената на най-безопасната цивилна лимузина в света е $518 000. За тях обаче получавате единствения луксозен автомобил с балистична защита VR10 по стандарта BRV 2009 Version 2. Преведено на прост език, това означава, че стъклата издържат на пряко попадение от куршум със закалена стоманена сърцевина, изстрелян от автомат. Благодарение на бронята ERV 2010 Mercedes-Maybach S600 Guard не се бои и от взривове. Освен, че това е най-безопасната лимузина в света, Mercedes-Maybach S600 Guard е лидер по комфорт и функции на борда.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини