Отидете към основна версия

13 670 36

Собственици се оплакват от качеството на Tesla

  • tesla-
  • model x-
  • рекламация-
  • оплакване

По-малко от година след дебюта на Model X изгледите производството да догони търсенето са нищожни, а други производители като Ford с готовност плащат огромни суми за употребявано електрическо SUV, за да разгадаят тайните му. В Tesla обаче имат не само поводи за гордост - все повече купувачи недоволстват от качеството на всъдехода, съобщава The Wall Street Journal.

При цена $138 000 от Model X логично се очаква безупречна изработка. Уникалните повдигащи се задни врати на електромобила, които американците наричат "крила на сокол", обаче явно неслучайно забавиха проекта на няколко пъти. Много собственици се оплакват, че те просто не се отварят. Зачестяват и сведенията за проблеми със стъклоповдигачите.

"Направо не е за вярване - това не е кола, а пълна бракма. Харчиш толкова пари, а задните врати не могат да се отворят", недоволства собственичката на Model X Ан Картър.

За същата неизправност докладва в свой материал и друго авторитетно американско издание - Consumer Reports. Зачестяват и оплаквания от постоянните отблясъци в купето заради особеното остъкление на SUV-то и откази на автопилота.

От Tesla засега реагират спокойно на критиките, определяйки случаите на повреди като "единични". Според калифорнийския производител броят на рекламациите непрекъснато намалява. Въпреки това 2 700 продадени Model X-а вече бяха отзовани заради некачествен крепеж на третия ред седалки.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини