Отидете към основна версия

53 730 46

Най-грозните автомобили

  • автомобили-
  • грозни-
  • класация

Автомобилът може спокойно да се разглежда и като своеобразна дреха, без която много от нас се чувстват неуверени. Това становище на философа Маршал Маклуън се потвърждава и от стремежа на много водачи на моторни превозни средства, които се опитват чрез возилата си да демонстрират някакво положение. Както при дрехите, така и при автомобилите обаче има и такива, които спокойно могат да се нарекат грозни. Естествено, вкусовете са различни и всяка подобна класация е силно субективна. Сега ще ви покажем нашата гледна точка по темата за най-грозните автомобили.

Pontiac Aztek 

Средноразмереният кросоувър Pontiac Aztek се произвежда от 2001 до 2005 година. Той разполага с отлично оборудване и е сред лидерите по безопасност на краштестовете. Единственият му проблем е, че не е достатъчно привлекателен за американците и много скоро се налага сериозен рестайлинг. Това обаче също не помага.

Aston Martin Lagonda

Моделът се прави от 1976 до 1987 година и остава в историята като автомобила със странен и много спортен екстериор. Въпреки имиджа на марката и дългия производствен цикъл на модела, колата така и не става любима на феновете на марката. От нея годишно са се продавали едва по няколко бройки.

Citroen Ami

Тази малолитражка са произвежда през периода 1961-1979 и впечатлява автомобилните фенове с радикалните си екстериорни решения, особено в задната част. Автомобилът е замислен като масов и евтин, от него са продадени около 2 млн. бройки, но въпреки това, колата така и не успява да спечели сърцата на французите.

Fiat Multipla

Италианците не без основание са считани за корифеите в автомобилния дизайн, но именно тяхно дело е и считаната за една от най-грозните коли. Става дума за Fiat Multipla и по-конкретно за поколението, произведено през периода 2001-2004 година. Дори и радикалната промяна на дизайна не помага на модела да се наложи впоследствие.

Lamborghini LM002 

Принципно, всъдеходите трябва да изглеждат по-груби и по-брутални, но в случай дизайнерите на Lamborghini явно са прекалили. Моделът LM002, се прави от 1986 до 1993 година и ускорява до 100 за 8.4 секунди. Въпреки отличната динамика обаче от модела са продадени само 300 бройки.

Sebring-Vanguard CitiCar

Много от т.нар. "градски хора" си мечтаят за малък електромобил, който да ги превозва до работа и обратно. Именно такава е и идеята на Sebring-Vanguard, които още през далечната 1974 година пускат моделчето CitiCar. То обаче е толкова нетипично, че компанията успява да продаде само няколко хиляди екземпляра.

Honda Insight

Прекият конкурент на Prius - хибридът Honda Insight се появява през 1999 година. Първото поколение се прави до 2006 година, но както се вижда от снимките дизайнът е оставен на заден план в полза на аеродинамиката. Второто поколение вече придобива доста "по-човешки вид".

AMC Gremlin 

Субкомпактната кола AMC Gremlin се прави от 1970 до 1978 година, но и до ден-днешен се счита за една от най-нетипичните автомобилни разработки. Освен със странен външен вид, AMC Gremlin се слави и с модификация, разполагаща с петлитров V8 мотор, която се използва в много драг надпревари.

SsangYong Rodius 

За мнозина това е най-грозната кола в света, но според нас нейни достойни съперници са, както Fiat Multipla, така и Pontiac Aztek. Става дума за първото поколение на модела, което се прави от 2007 до 2013 година. Второто поколение е далеч по-привлекателно и респективно се продава доста по-добре.

Faster One

Този двуместен задномоторен автомобил е създаден от швейцарската компания Weber Sportcars с единствената идея да е много бърз. Той ускорява от 0 до 300 км/ч. за 16.2 секунди и чупи още много рекорди за скорост, но титлата "Най-симпатичен" явна няма да му бъде присъдена скоро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Най-грозните коли на всички времена

    Американският автомобилен портал Edmunds.com състави антикласация на 100-те най-противни коли в историята. В списъка са включени немалко противоречиви ...
    18.04.2013
    127 156
    66