Отидете към основна версия

63 064 38

Най-безопасните автомобили "втора ръка"

  • безопасни автомобили-
  • употребявани автомобили

Не е тайна, че основният пазар на автомобили в нашата страна е свързан с т.нар. употребявани автомобили. Колите "втора ръка" трябва да се избират още по-внимателно, като се вземе предвид техническото състояние на дадения екземпляр и още куп други по-дребни детайли, но не трябва да се пренебрегва и безопасността, която ни предлага употребявания автомобил.

Сега ще ви покажем няколко модела, които според застрахователните компании са най-безопасните автомобили, тоест тези, при които има най-малко смъртни случаи станали вследствие на ПТП. Повечето от тях са от класа на SUV-тата, но има и леки коли. Една от тях е седанът от среден клас Audi A4. Иначе всички автомобили в тази своеобразна класация са сравнително нови. Те са произведени през периода 2009 - 2012 година и са считани от специалистите за най--безопасните автомобили "втора ръка". Ето ги.

Audi A4Това е единственият седан в списъка и макар конструкцията му да е доста сходна с преките му конкуренти, именно "А-четворката" се смята за по-безопасна от всички останали.

Kia SorentoПрез 2009 година корейците вадят второто поколение на голямото си SUV, което се отличава от първата генерация със самоносещата си конструкция и с напречно разположения си двигател.

Lexus RX 350След около милион продажби, отново през 2009 година, Lexus вади новото поколение RX, конструкцията на което се отличава с изключителна здравина. Именно тази кола се счита от специалистите за една от най-безопасните.

Mercedes-Benz GLДвустепенното отваряне на въздушните възглавници, еърбег за коленете на водача и странични завеси за трите реда седалки са нещата, които влизат още в базовото оборудване на GL и го причисляват към тази елитна компания.

Subaru LegacyСпоред специалистите именно комбитата на японската бутикова марка са едни от най-надеждните автомобили в света. Нисък център на тежестта и здрава конструкция са доводите, заради които можете да поверите живота си на този автомобил.

Volvo XC90През 2009 година шведите от Volvo успяват да извадят най-успешната версия на своето SUV. Именно тогава XC90 се намира в оптимална техническа форма и не без основание екземплярите от периода 2009 - 2012-а се считат за най-безопасните автомобили "втора ръка".

Подробни технически характеристики за всички марки и модели

Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.

Свързани новини